Sizce evli bir kız anne evine ne sıklıkla gitmeli

Hayalperest5

Hayalperestim , bulutlardayım , uçuyorum
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2016
2.357
1.428
63
37
Kızlar ablam var anneme cok sık gelırdı ama annem evınde dur kızım geldıgınde erken çık eşine çocuklara yemek vs yap dıyordu ablam da kırılıyordu. Ablama da hak verıyorum anneme de . Birde gelin süreklı bizde oda çocuklarını bırakır annem bısey demez gelındır dıye bakar çocuklarına ama ablam a der siz benım kızımsınız size herseyı dıyebılırım geline dıyemem kırılsa eskisi gibi olmaz der onyuzdn annem gelinlere laf demek pek idare eder . Ablam da biz de buranın kızıyız der Nıye bıze oyle davranmıyosun anne der . Kırgınlıklar olur . Herkese hak verıyorum . Sizce durum Nasıl olmalı ?

annen cok iyi bir kaynanaymis :) cok sevdim onu , hergun git ne olacak ki...
Evet Can'ım gelinleri hep idare eder . Sorunlarımız olur onlarla daha cok bıtanesiyle ama annem onu bile idare eder . Ablam a göre annem erkek cocuk düşkünü öylede olabılır ama aslında kızlarını düşünür yardımcı olur maddi olarak ta . Gelin çocuğunu bıraksa hıc hayır demez bakar ablam da neden benımkılere böyle bakmıyor der üzülür.

aslında yanılmıyorsam, Anneniz Gelinden de Aplanızdanda usanmış bıkmış kimbilir haklı sebebleride mutlaka vardır ,napsın kadın kızına bari başka dille söylemiş amma kızıda yani aplanda sebebiyet nedir annem böyle niye konuşuyor demeli kendisine demekki yük oluyorlar hergünse bu ziyaretleri Gelin ve Aplanızın

Herhun olmuyor ablamda bıkac tane cocuk var küçükler hareketlıller ev küçük dıgerlerı de gelınce cok sıkışık oluyor ev ondan dolayı biraz da oyle dıyor annem bıde bızde fena Bır Nene var kabul etmıyor enişteme gıcık oldu cok giremıcem konulara ama nene cok fena fitneci annem bıraz uzak dur dedı ablama gercı eskısı gibi gelmıyor ablam da gene de bazen sorunlar oluyor işte üzülüyorum

aplanda kendi kv bıraksa çocuklarını yazık değilmi annenede sizi büyütmüş bide torun torbaylamı uğraşmak zorunda? herkes kendi çocuguna kendi baksın bi zahmet bu gelin içinde geçerlidir !

Annem geline laf demıyor cocukları bırakma demıyor kırılır falan dıye ablam da neden bize karşı oyle degıl dıye üzülüyor hem gelıp gitme hem cocuk bırakma konusunda

Gerçi şu da var, benim annem gelinini değil ama beni kayırır diye düşünüyorum

birde huysuz nenenizmi var ?off herkes annenizin üzüyor farkındamısınız ne laf biter nede iş ne aş pişirmek off herkes rahat bi tek annenize acıyann yok sanırım....

ilk başta yazdığınızda dedim kadın kızını düşünüyor evde huzursuzluk çıkmasın bundan dolayı diyor ama yorumlara bakınca annenizin aslında başka niyetle söylediğini anladım.annenizin yaptığı ayrımcılık madem gelinle bu kadar içli dışlı konuşabilir nasıl kardeşinize gelme diyebiliyorsa onada diyebilir ama anneniz ayrımcılık yapıyor bariz ablanızın yerinde olsam gitmezdim bu laflardan sonra

Başka sebep lerde vardı annemın oyle demesının. Ayrımcılık tam degıl aslında işte burda yazmak istemıyorum herseyı . Nenem fıtnecı Bır kadın aileyi karışıtıyor ablamın eşine taktı kafayı . Gelıp gitmedını istemıyor çocuklarına laf dıyor vs vs . Abim falan onun ağzına baktığı oluyor ondan dolayı annem ablama uzak dur biraz dıyordu . Evet gelinlere rahatça konuşabılmeli ama fıtratında yok o işte . Demek ıstemıyor ever bazen tabıkı söylüyor da ama bizde durum oyle gelın el kızı dıyor annem bıze geldı bısey denmez pek onlara dıyor

Konuya baska yerden deyineyim :
Erkek olsun kadin olsun herkesin ailesi kiymetlidir ozler gormek ister imkaani dogrultusunda mutlu etmek ister sonucta evlenince kimse ailesinden vazgecmiyor gecmemelide..
Fakat evlenmek yeni bi aile olusturmak demek hayatima yeni insan aliyorum onun sorumlulugunu aliyorum demek
Kurdugun aileyi aksatnadan ihmal etmeden kabak tadi vermeden kimseyi incifmeden denge saglanmali benim annem benim ailem benim tarafim dedikce taraflasma didisneler oluyor sonucta sen yeni bi aile kurup o evden cikmayi kabul ediyosan kendi evin oncelikli olucak huzurunu tadini kacirmadan sorumluluklarini ihmal etmeden gidersin hasrey giderir gelirsin eyvallah ama goruyorum karsi komsumda da var kiz 1 yillik evli her sabah 7 de esiyle gelir esi isten gelene kadar annesinde durur aksam esiyle birlikte evine doner bana sacma geliyo evini nasil benimseyecek orasi nasil ikisinin yuvasi olacak o zaman...abartmamak lazim diye dusunuyorum

Cocuklari var madem ablanizin haftada bir iki gun gelmesi yeterli sanki.

Her geldiginde yemege kalmasina gerek yok, evi yakinsa erkenden eve donup yemek yapabilir.

Annen bunu kotu niyetle değil ablani düşünerek söylemiştir eminim. Hem evin kalabalık olusundan, hemde evdeki olasi sorunlarınızin (neneniz, ailenize ozel durumlar) enistene yansımasıni istemiyordur.

Bence annenizin hem kızının hem oğlunun yuvasını düşünen iyi bir anne :) gelinleri idare ediyor ki, oğlunun düzeni bozulmasın diye; kızına da evinle ilgilen diyor ki düzeni bozulmasın. Benim de 2 tane ablam var. bir tanesi merkezde oturuyor. gelince biraz uzun kalır. Ama çalışıyor zaten. diğer ablam da gündüzleri fırsat bulursa uğrar kendisi. annem kendi evlerini ihmal edip gelmelerine müsamaha göstermez. bir de anne diye çok yüklenmemek lazım. Valla annem bazen açıkça şikayet eder, kaç yaşıma geldim üstüme gereksiz yük yapmayın, iyi olun hoş olun, evinizde olur der :))
Bir de kusura bakmayın ama bu kız evlatlardaki anneye yüklenme olayını anlamıyorum. kadın zaten gelini idare ediyor, kendi düzeni var, eski gücü yok. o demeden kendisi anlayışlı olmalı zaten. benim büyük ablam da öyleydi başlarda, annem çok mücadelesini verdi. Şimdi her şey yolunda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…