Anket Sizce gebelikte en zor dönem hangisiydi?

Sizce gebelikte en zor dönem hangisiydi?

• Ankete Katılan
    432
Bonus soru ;

- Bebeğin cinsiyetini öğrendiğinizde tepkiniz ne oldu?

• Hayalim buydu, çok mutlu oldum
  • Cinsiyet önemli değil, sağlık olsun dedim
  • Şaşırdım
  • Öğrenmedim, sürpriz olsun istedim
Eşimle sevgili olduğumu dönemden beri eşim hep bi kızım olsun taştan olsun bizim olsun derdi. Hayali hep kızımız olmasıydı. Adı bile belliydi. O elisa bende aden istiyordum. İlk kaybımız erkekti. 10.haftada şok olarak kız olduğunu öğrendim.
Şükür ki 10 gündür elisa aden kucağımızda. Hamile olduğumu öğrendiğimde ağlamamıştık ama kızımız olduğunu öğrenince hıçkıra hıçkıra ağlamıştık mutluluktan. Eşim hep 10 oğlum olsa 11. İsterim kız olsun diye derdi. Ama kızımız olduğu için ikinci çocuğu asla düşünmüyor bile :)

İlk 3 ay ve orta dönem çok zor geçti.
3 ay bulantı oldu, o bitince 6 aya kadar reflü oldu.
6 ay yemek yiyemedim gibi bir şey oldu kraker ve midemi yakmayan yağ, salça ile yemek yapma arayışı oldu, yoğurt, süt ile idare ettim. Reflü sebebiyle Gaviskon şurup en iyi arkadaşım oldu Son dönemde kendimi karnımı taşıyamama, hareket kısıtlılığı ve tuvalet tutma zorlugu oldu Ha çoğu hamile kadindaki gibi idrar yolu enfeksiyonu beni hiç bırakmadı

Cinsiyete gelince, ataerkil topluma ve akrabaya 'hizmetçi' olmasın diye kız istemedim, ama kız oldu can oldu Hoş, erkek olsa da ataerkil toplumda erkeğin karısı, kaynananın her şeyine koşan hizmetçi gelin olacaktı... (Gerçi ben oğlanı-kızı nasıl yetiştirirsem öyle olurdu, şu an da öyle gibi gidiyor elhamdülillah).

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…