Sizce Geçmiş Geçmişte Kalır mı kızlar?

Hanımlar geçmişinde her haltı yemiş can yakmış adamları eş alıp avunuyorsunuz sizi tebrik ediyorum birde beni ilgilendirmez tavırlarınız var ya beni benden alıyor kullanılmış karakterler olarak iyi yorumlar yapmışsınız eşleriniz gençliğinde baya doymuş bu sizi mutlu ediyor değil mi nereden biliyorsunuz kilo aldınız diyelim huyunda çapkınlık olan adam sizi aldatmayacak mı huy değişmez ben geçmişe bakarım arkadaş adam akıllı ilişkilere lafım yok ama hokkabazlık asla benim karakterime uygun değildir

kendi eşimden bahsedecek olursam yakışıklı mı yakışıklı karizma mı karizma ama geçmişi 0 kendini çalışmaya vermiş harika bir insan hiç bir yanlışını görmedim demek isterdim ufak tefek sevmediğim huyları olsa da adam gibi adam

bende öyleyim bu bilinçle yaşadım ilişkim olmadı ben istemedim çünkü geçmiş hep geçmişte kalmaz o defterler elbet açılır diye düşündüm herkes kendini avutmuş ..... bravoo !

Herkesin yaşadığı, tercih ettiği hayat, içinde bulunduğu çevre farklıdır. Sizden farklı yaşayanlara hakaret edecek kadar kin güttüğünüze göre içinizde kalan bolca ukde olduğunu düşündüm ben.

İlk yorumumu yaparken de sadece erkekler değil, sadece cinsellik değil diye belirtmiştim aslında. Bana göre bir insan evlenmeden önce yaşamak istediği her şeyi yaşamalı ki içinde ukde kalmasın. Özellikle varsa üniversite hayatı dolu dolu geçirilmeli. Hani ölmeden önce yapılacak 100 şey listesi vardır ya, evlenmeden önce yapılacak şeyler listesi de olmalı insanın. Çünkü aynı şeyi bekar bir insan olarak yapmakla evli bir insan olarak yapmak bambaşka. Bekarken belli deneyimleri olmalı insanın. Böyle olunca daha sağlıklı evlilikler kurulduğuna inanıyorum. Tersi de vardır muhakkak ama ne benim karakterime ne çevreme uygun bu. Eh burda da kendi karakterimize göre yorum yapıyoruz, öyle değil mi?

Otel detayına kadar vermek çok hoş olmamış bence de. Yaşananlar övünç kaynağı olmamalı. O konuda hak vereceğim.
İlk paragrafta sizin yazdığınız şekilde ki düşünceye diyecek bir şeyim, itirazım yok zaten,bu tamamen tercih ve yaşam şekli meselesi.Ama bu konudaki eş sizin tavrınızda değil.

Kuzeninin eşi tarafından aldatilma konusuna gülerek doymuş erkek aldatmaz lafı çiğ gelmedi mi size de? Sonraki detaylarda cabası. Eski ilişkilerini bu seviyede anlatan erkeğin eşinin aynı cevabı verme durumunda olgun karşılayacağını düşünmüyorum. O yüzden bu konu üzerinden bakıyorum konuya ve evlenmeden belli şeyler yaşanması düşüncesi bu eş için geçerli cevap değil bana kalırsa. Bu daha çok evlenmeden önceki ilişkilerini övünç meselesi yalan erkek tarzı ve çok itici.

bence hissettirdikleri unutulmuyor olabilir ama kişilerden bağımsız ya
mesela ben daha henüz kimseye karşı bir tane çocuk vardı ona hissettiklerimi hissetmedim aşk anlamında (platonikti belki de ondan)
ama bunu ah ah aklım onda kaldı gibi düşünerek anamıyorum ki
yazık diyorum o kadar güzel hisleri öyle bir çocukta harcamışım adam gibi birisinde o hisleri yaşasaydım belki dünyanın en güzel aşkını yaşayacaktım
ha çocuk kötü diye de değil sadece beğenmiyorum şu anki gözümle bakınca ciddi anlamda şu an dönüp bakmam umrum olmaz kapıma kapansa
işte geçmişteki hisleri geri alıp gerçek güzel bir aşkta yaşamak enfes olurdu ama
bilmiyorum ki anlatabildim mi
dediğim gibi kişiden bağımsız hisler sanırım daha çok yaş, hormonlarla ve sizin ruh halinizle bağlantılı

İlk paragrafta sizin yazdığınız şekilde ki düşünceye diyecek bir şeyim, itirazım yok zaten,bu tamamen tercih ve yaşam şekli meselesi.Ama bu konudaki eş sizin tavrınızda değil.

Kuzeninin eşi tarafından aldatilma konusuna gülerek doymuş erkek aldatmaz lafı çiğ gelmedi mi size de? Sonraki detaylarda cabası. Eski ilişkilerini bu seviyede anlatan erkeğin eşinin aynı cevabı verme durumunda olgun karşılayacağını düşünmüyorum. O yüzden bu konu üzerinden bakıyorum konuya ve evlenmeden belli şeyler yaşanması düşüncesi bu eş için geçerli cevap değil bana kalırsa.

İşte ben olaya sırf cinsellik olarak bakmadığım için gözüme batmadı konuda o kısım. Ama o açıdan bakınca evet haklısınız. Diyorum ya insan kendi karakterine kendi çevresine göre yorum yapıyor.

Es deseydi "olgun olunmadan evleniliyor, sorumluluklari tasiyamiyor" gibi cümleler kursa ne ala, ama doymak nedir ya? Kaç sevgiliden sonra doyuluyor? Tersi olup, atiyorum sadece 1 sevgilisi olmus olsaydi, konu sahibini aldatirmiydi yani?

Evlilikten önce sevgililik, seks, beraber yasamaya felan kesinlikle karsi degilim. Bunlar normal seyler. Ancak es kisinin bu sekilde bunlari anlatmasi migde bulandirici. Kesinlikle hakli degil.
Zaten buradaki konu evlilikten önce yaşayan ilişkiler değil, konu sahibinin eşinin meseleye doymuş! erkek bakışıyla bakması ve önceki ilişkilerini bir erkek olarak övünç meselesi haline getirip eşine dahi anlatması.

Demek istediğim buydu ve işin kullanmak boyutuyla ilgileniyordum. Bi anda cinsellik karşıtı cinselliğe kötüleyen biri gibi davranıldım.
Bi de ekmek gibi su gibi bir ihtiyaca nasıl bu kelimeyi kullanıyor yazmışlar😁

Şahsen Ne kimsenin hevesi olmak isterim ne de hevesini almış biriyle evlenmek isterdim. Karşımda kendim gibi birini görmek isterim. O kendine kendi gibi birini layık görmüyorken neden ben onu kendime layık görüp evlenim ki

Ha geçmişindeki insanlar hakkında öyle ileri geri konuşan kişi de benim gözümde adam değildir
Geçmişte insan birini sever karşılıklı birşeyler yaşanır ama devam etmez, buna saygı duyarım. Ama " dur ben Bekarken önüne gelenle yatayım, cinselliğe doyayim(!) (Ki cinselliğe doymak olmaz. Patlayana kadar yesen de iki saat sonra acıkırsın. ) evlenince aldatmak kötü, fakat daha önce el değmiş olmamalı." Mevzu bu yani.

Kuzeninin eşi tarafından aldatilma konusuna gülerek doymuş erkek aldatmaz lafı çiğ gelmedi mi size de? Sonraki detaylarda cabası. Eski ilişkilerini bu seviyede anlatan erkeğin eşinin aynı cevabı verme durumunda olgun karşılayacağını düşünmüyorum. O yüzden bu konu üzerinden bakıyorum konuya ve evlenmeden belli şeyler yaşanması düşüncesi bu eş için geçerli cevap değil bana kalırsa. Bu daha çok evlenmeden önceki ilişkilerini övünç meselesi yalan erkek tarzı ve çok itici.
Bir de söyle bir durum var. " Bekarken istediğimi yapıyordum. Şimdi evliyim yapamıyorum " un özlemini bile çekebilir.

Bir de söyle bir durum var. " Bekarken istediğimi yapıyordum. Şimdi evliyim yapamıyorum " un özlemini bile çekebilir.
Aldatmak isteyen bir sürü bahane bulur, aldatmanın karakterle ve ahlakla ilgisi var diğer dediklerimiz direkt sebep olamaz zaten.

Geçmişte insan birini sever karşılıklı birşeyler yaşanır ama devam etmez, buna saygı duyarım. Ama " dur ben Bekarken önüne gelenle yatayım, cinselliğe doyayim(!) (Ki cinselliğe doymak olmaz. Patlayana kadar yesen de iki saat sonra acıkırsın. ) evlenince aldatmak kötü, fakat daha önce el değmiş olmamalı." Mevzu bu yani.
Güzel özetlediniz. Yazdıklarım üzerinden kendi aralarında da konuşuyor bazı üyeler. Okuyorum. Atıp tutuyorlar. Canları sağolsun😂

Ben cinsellik yanlış demedim olmamalı demedim. He inancım gereği nikahsız olmamalı, onu idda ederim de cinselliğin kendisiyle alıp veremediğim yok😄
Bi de sadece cinselliği kastetmedim. Genel ilişkileri de kastettim

Ben yorumlarda yazan evlenmeden önce heves alınmalı görüşüne karşı çıktım.

Nerdeyse iktidarsız ilan edecekler beni:KK70:

Son düzenleme:
Geçmişte doymuş olmak diye bir şey yok bu doyulacak bir şey değil. Bir erkek doydum diyorsa o zaman cinsel arzusu isteği bitmiştir karısını ne derece arzular? Eşinin bu anlamda kurduğu cümle yanlış, belli ki geçmişte yedim bir halt ama sütten çıkma ak kaşık oldum bak dizinin dibinde oturuyorum diye geyik yapmak istemiş onu da sıvamış lüzumsuz bir laf.. Diğer taraftan insanların geçmişte yaşadığı şeylere takılacaksak lütfen herkes kendi zengini bulsun. Onu düşünüyor mu bunu aklına getiriyor mu diye insanlara hayatı zindan etmeyin. Doğrusuyla yanlışıyla olmuş bitmiş şeyler. Fevkalade coşkulu ve mükemmel ilişkiler olsaydı onlarla evlenirdi.

Soyleme şekli biraz ukalaca gelmiş sanırım size aslında kötü birşey dememiş ama söylemeyi becerememis :) aklında Hicbirsey kalmadığı için (cinsellik değil sadece ) ,bekarligini özlemle anmiyor .Yani bazı inaan vardır ya ah şimdi bekar olmak vardı ,yok bekar olsam soyle gezerdim şunu yapardım vs . Onlardan değilim demeye getirmiş . Eskide kalan hickimsreyi düşünmüyor ve kimseyi sizden çok sevmiyor buna emin olun canınızı sikmayin lütfen ...

Bu yakışıklı mı yakışıklı mikemmel adam eylülde görüştüğünüz ve hakkında şu söylemlerde bulunduğunuz adam mı?

"Tip olarak yakışıklı değil"
"Sigara bağımlısı"
"Özgüveni olmayan"
"Apaçi müzik tarzlı"

İyiymiş

Özgüvenim olmasa benim de olmazdı hiç sevgilim tabii ahaha
haha böyle devam et iyi bayramlar :)

Arkadaşlar öncelikle hayırlı ramazanlar merhabalar. Eşimin geçmiş hayatının biraz kabarık olduğunu biliyordum ama gecen aksam iftardan sonra balkonda çay içerken geçmişiyle ilgili yeni bişeyler öğrendim ve sinir oldum kaç gündür de sinirim geçmedi. Konumuz şu ki Teyzemin kızı aldatıldı ve boşandı. Bizde eşimle bu aldatma meselesinden konuşuyorduk. Bir ara dedim ki “erkekler neden aldatmaya meyilli” eşimde gülerek ne dese beğenirsiniz “Bence bekarlığını doyasıya yaşayamayan erkekler aldatır. Bak bana mesela bekarlığımı yaşayabildiğim kadar yaşadım. İçimde hiç ukte kalmadı. Benim gibiler aldatmaz kesinlikle” dedi. Tabi ben bu hal ve tavırlarına fitil oldum. Kalktım gittim uyudum. Sahurda gönlümü almaya çalıştı. Kaç gündür kafama takıyorum ya acaba eski yaşadığı ilişkileri aklına getiriyor mudur? Birde benden önce çok sevdiği bir nişanlısı varmış. Onu filan düşünüyor mudur? Benden çok sevmiş midir? Siz de eşinizin veya nişanlınızın geçmişini kafanıza takıyo musunuz benim gibi.
Bu saatten sonra taksanız ne olacak takmasanız sadece kendinizi yiyip bitirirsiniz bu yüzden salın biraz.

Güzel özetlediniz. Yazdıklarım üzerinden kendi aralarında da konuşuyor bazı üyeler. Okuyorum. Atıp tutuyorlar. Canları sağolsun😂

Ben cinsellik yanlış demedim olmamalı demedim. He inancım gereği nikahsız olmamalı, onu idda ederim de cinselliğin kendisiyle alıp veremediğim yok😄
Bi de sadece cinselliği kastetmedim. Genel ilişkileri de kastettim

Ben yorumlarda yazan evlenmeden önce heves alınmalı görüşüne karşı çıktım.

Nerdeyse iktidarsız ilan edecekler beni:KK70:
Bu arada biz birbirimize girdik ama konu sahibi ortada yok 🤣🤣🤣🤣
O yüzden sıkıntı yok canlar.

Geçmiş adı üstünde geçmiş patavatsızlık yapmış özrünü kabul et böle de eşşeğin aklına karpuz kabuğu düşürme..aldatmak tiniyetsizlikle alakalı bekarlığı yaşamakla değil ben bekarlığı dolu dolu yaşadım eş kişisi ev kuşu ben sevgili sayımı hatırlamam derdim onun sevgilisi olmamış e şimdi ayrılıyoruz sebepler başka ama geçmişe takılınacak olsa benim kine takılırdı bende nişan atmıştım.sen eski sevgilini flörtünü merak ediyomusun düşğnüyomusn ordan burdan bakıyomusn hayır oda bakmıyodur niye baksın geçmiş bitmiş

Arkadaşlar öncelikle hayırlı ramazanlar merhabalar. Eşimin geçmiş hayatının biraz kabarık olduğunu biliyordum ama gecen aksam iftardan sonra balkonda çay içerken geçmişiyle ilgili yeni bişeyler öğrendim ve sinir oldum kaç gündür de sinirim geçmedi. Konumuz şu ki Teyzemin kızı aldatıldı ve boşandı. Bizde eşimle bu aldatma meselesinden konuşuyorduk. Bir ara dedim ki “erkekler neden aldatmaya meyilli” eşimde gülerek ne dese beğenirsiniz “Bence bekarlığını doyasıya yaşayamayan erkekler aldatır. Bak bana mesela bekarlığımı yaşayabildiğim kadar yaşadım. İçimde hiç ukte kalmadı. Benim gibiler aldatmaz kesinlikle” dedi. Tabi ben bu hal ve tavırlarına fitil oldum. Kalktım gittim uyudum. Sahurda gönlümü almaya çalıştı. Kaç gündür kafama takıyorum ya acaba eski yaşadığı ilişkileri aklına getiriyor mudur? Birde benden önce çok sevdiği bir nişanlısı varmış. Onu filan düşünüyor mudur? Benden çok sevmiş midir? Siz de eşinizin veya nişanlınızın geçmişini kafanıza takıyo musunuz benim gibi.
Dertsiz başınıza dert arıyorsunuz, siz çalışıyor musunuz yoksa tüm gün evde misiniz

Arkadaslar verdiğiniz cvplar için teşekkürler. İçimi ferahlattınız ve beni yönlendirdiniz ☺️ Eşim Bu meseleden dolayı kırgınlığımı anladı. İftardan sonra havadisleri anlatırım. Hayırlı iftarlar 🙌

Evet kızlar konuştuk eşimle. “Aşkım ben sana tüm samimiyetimle konuştum. Başka erkekler gibi kaçamak cevap vermek istemedim. Çoğu erkek anlattığım gibidir. İçinde ukte kalmamış görmüş geçirmiş erkeklerin gözü genelde dısarda olmaz ve aldatmaz” dedi. Peki neden böbürlenerek anlattın dedim. “Niyetimi Allah biliyor. İşlediğim günahlarla böbürlenmem” dedi

Back
X