• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce gercekten istiyo mu/zoraki mi ?

Neden gitmiyomusun bence gitmelisin bi hediye al git yikilmadim ayaktayım mesajı vermelisin hic umrunda bile olmasın surat asmalari seni küçük görmeleri taş gibi karşılarında olmalısın Sen daha baskın cikmalisin

Onlarin istediklerini vermemek icin. Onlarin derdi istesede istemesede gelecek guler yuzlu olacak isterse icinden kufur etsin ama gelin mcbur. Gitmedigim zaman kuduracaklar cunku esim beni zorlamamis olacak onlar istiyoki esim bana kizsin zorla yaptirsin bazi seyleri ama allahtan oyle biri degil simdilik

Ben bunlarin whatsapp grubundan cikmistim sen misin bunu yapan aninda esime msj cekmeler lamiha gruptan cikmis sen mi sorarsin biz mi soralim hesabi gibisine

Benimde guvencim sarsildi ona guvenip hic bilmedigim bir yere geldim beni ortada birakti ailesine koz verdigim kesin ayri kalmak hic iyi gelmedi dedigin gibi

Bu cok cirkin bu duygu ay aksam sorsammi ki bilmiyorum hic bir sey anlamadim evlilikten sanki basimda hala anne baba var gibi
Umarım yanılıyorumdur

bnce yolunu yapmis. Aldatacak, hafif atlatabilmen icin on hazirlik yapiyor. Tuhafima gitti.

Sizin bir hatanız yok, neden ezilip büzülüyorsunuz. Herseye müdahale eden kayın aileniz ve sesini çıkaramayan eşiniz hatalı. En çok da eşiniz. Bunu çekmek zorunda değilsiniz ve ailenizin yanına dönmeniz gayet doğal.

Tek hatanız varsa o da sorunlar bitmeden eşinize dönmüş olmanız.

Evlenmeseymiş arkadaş...annesinden plasental bağını koparmış ama diğer bağlarını koparamamış, gelişimin tamamlayamamış bu erkek tipleri evlenmesin arkadaş...sonra böyle gencecik kızların hayatını mahvediyorlar yazık günah evlat kolay mı büyütülüyor...sana yazık değil mi? Daha 22 yaşındasın...gençliğinin baharında böyle psikopat bir kayınvalide böyle psikolojik sorunlu, anne bağımlı bir erkeğin derdini çekmek zorundamısın? Bir daha düşün bence....Yüce rabbim , Allahım bunları okudukça kızlarıma bakıp ağlayasım geliyor, ben el bebek gül bebek büyütüyorum...analar evladının tahtını yaparmışta bahtını yapamazmış...çok korkuyorum böyle dengesizlere denk gelecekler diye ama elimden onlar için dua etmekten başka bişey gelmiyor...

Evlenmeseymiş arkadaş...annesinden plasental bağını koparmış ama diğer bağlarını koparamamış, gelişimin tamamlayamamış bu erkek tipleri evlenmesin arkadaş...sonra böyle gencecik kızların hayatını mahvediyorlar yazık günah evlat kolay mı büyütülüyor...sana yazık değil mi? Daha 22 yaşındasın...gençliğinin baharında böyle psikopat bir kayınvalide böyle psikolojik sorunlu, anne bağımlı bir erkeğin derdini çekmek zorundamısın? Bir daha düşün bence....Yüce rabbim , Allahım bunları okudukça kızlarıma bakıp ağlayasım geliyor, ben el bebek gül bebek büyütüyorum...analar evladının tahtını yaparmışta bahtını yapamazmış...çok korkuyorum böyle dengesizlere denk gelecekler diye ama elimden onlar için dua etmekten başka bişey gelmiyor...

Evet evlenmeseymis annesine dedi ozaman beni niye evlendirdin diye cevap elaleme karsi yasinda geliyodu napsaydim mecbur evlencen ama evlendin diye bisey degismedi :)

Merhaba, ben yeni katıldım aranıza konuyu da rastgele gördüm. Sevgili Lamiha, bence evlenmek için gösterdiğin ciddi bir cesaret kolay değil evlenmek, kendi yaşamından başkası için feragat etmek. İyi bildiğim tek şey bizim reçetelerin senin işine tam olarak yarayamayacağı zira herkes kendi yaşadığını bilebilir. Evlilik iki taraflı bir müessese; şöyle düşün, tek taraftan kaldırdığın ağır bir eşyayı ne kadar götürebilirsin? Bir süre sonra devrilir değil mi? Dolayısıyla sürekli tek taraflı giden bir ilişkiyse bu, kendini bir süre sonra çok yıpratmış olabilirsin bunu ister misin? İlişkinizi toparlarsanız ailesinin hiç müdahil olmadığı bir evlilik yaşayabileceğinize inanıyor musun? Eşinin ailesinin etkisiyle ilerleyen zamanlarda psikolojik şiddet yanında sana fiziksel şiddet uygulama ihtimali olabilir mi? Bu evlilikle ilgili, kendinle ilgili gerçekten ne istiyorsun? Bu sorulara eminim içinde bir yerde cevaplar bulabilirsin Kendine karşı açık ol kendinle konuş bence. Bir kadın olarak empati kurduğumda bu evlilik benim evliliğim olsaydı diye düşündüğümde çocuk yapmaktan kesinlikle uzak dururdum zira çoğu çift hala bunun evliliği kurtaracağını düşünüyor.

cok pardon canim, ilk mesajini okudum sadece, devamini okumamistim, ne biliyim, ayri kalmissiniz, sogukluk girmis araya, " icimde cok seyler eksildi kirildi, seni sevdigimi soyleyemiyorum ama sana deger veriyorum. bir gun birbirimize veda etmek zorunda kalacakmisiz gibi hissediyorum" boyle seyler demis ya, yol yapiyor sandim. Mevzu klasik "anne" hastaligiymis halbuki.

Evet evlenmeseymis annesine dedi ozaman beni niye evlendirdin diye cevap elaleme karsi yasinda geliyodu napsaydim mecbur evlencen ama evlendin diye bisey degismedi :)
Ailesini mutlu etmek içinmi evlenmiş üzülmeni istemem ama senin eşindede var tuhaflık. Sana karşı vicdan yapması uzak durmak istemesi sevmeden evlendiğini gösterir bana göre. Kullanıyo gibi hissetmek evli çiftler arasında olacak konu değil. Bu adamın senden önce sevip ailesinin almadığı bi kız durumları var gibi geliyo bana. Sanırım seni sadece insan olarak seviyo eş olarak yapamıyo

Onlarin istediklerini vermemek icin. Onlarin derdi istesede istemesede gelecek guler yuzlu olacak isterse icinden kufur etsin ama gelin mcbur. Gitmedigim zaman kuduracaklar cunku esim beni zorlamamis olacak onlar istiyoki esim bana kizsin zorla yaptirsin bazi seyleri ama allahtan oyle biri degil simdilik

Ben bunlarin whatsapp grubundan cikmistim sen misin bunu yapan aninda esime msj cekmeler lamiha gruptan cikmis sen mi sorarsin biz mi soralim hesabi gibisine

Şu saatten sonra yapacağın hiç bir tavrın önemi yok
Evi açmadan dönmen, burnum sürtüldü geldim demektir, anneni dinleyecektin
Ev terk etmek öyle şaka bir iş değil, şu an da onlara istedikleri kozu vermiş durumdasın, doğum gününe gitmemen hiç bir şeyi kanıtlamaz. Maalesef ki durumun zor, eşin evini ayırmaya hiç niyetli değil. İlk mesajında anlattığın ayrılıkvari cümleler de bunu anlatıyor, diretirsen boşanırız demiş sana açıkça. Bu konuyu öteleme, bitecekse baştan bitmesi daha hayırlı, çoluk çocuk olmadan yolunuzu çizmeniz daha iyi. Bazı savaşların galibi yok, eşinin ailesine galip gelemezsin çünkü eşin için öncelikli olan onlar, sen değilsin. Çok acı, seni üzmek istemem ama yazdıklarından anlaşılan bu, yaşın daha çok genç, bu çirkeflikte boğulmaktansa ayaklarının üzerine basıp hayatına yön vermeni tavsiye ederim. Zamanla düzelecek hiç bir şey yok inan, insan ne ise o, hıyar ekip domates biçilmiyor, yakma hayatını

Acaba bu saatten sonra umrunda mi beni gorup gormemesi.. Biraz daha uzak kalsaydik bitirecektim dedi bana. Onuda anliyorum oda uzuldu bir taraftan ailesi bir taraftan ben.. Cok iyidir aslinda onun gibi birini daha bulurmuyum sanmam. Dilerim allahtan bizde tasinir mutlu oluruz iyi yapmissin sen esinde korkmamis helal olsun mutlulugunuz daim olsun

Ya adamin neresi iyi? Hep bu söz sarf ediliyor bdv'de. "Adam özünde iyi". Öyle birsey yok canim. Biri ya iyi, ya kötüdür. Özünde iyi olup, karsindakini kirmak diye birsey yok.

Bu adam seni ilk günden beri ezdirdi. Annesi ile psikopat bir iliski yasiyor, bu sanirim çoçuklugundan beri böyle ve bundan dolayi asla, ama asla degismez. Tasinmak hiçbirseye yaramaz çünkü adam yaptigi yalnis oldugunun halen farkinda degil. Hem kendisi yalnis yapiyor, kiriyor, ezdiriyor seni, hem "ben seni sevmiyorum" deme hakkini buluyor.

Bu tasinma sana hiç faydasi olmayacak canim. Isteren dünyanin öbür ucuna tasin, o annesi halen talimatlar verecek ve o itaat edecek. Tatillerin hep annesinin yanina gitmek ile zehir olacak. Bunun üstünede annesi kalkip gelir, 2,3 ay gitmez ve yine yipranirsin. Sorun çünkü annede degil, sorun bunlarin hepsini normal bulan esinde.

Keske hiç geri dönmeseydin, inceldigi yerde kopsaydi. Ki halen bunun için bir sansin var. Bu adam ile üzgünüm, pek mutlu olamacaksin gibi görünüyor.

bütün yorumlari okumadim ama ikinci yorumunda benim kv i anlatmissin bu kadar olur, bi tek bende var saniyodum.

bence esinin bu kadar soguk davranmasinin nedeni sana karsi cok doldurmuslar, onun icinde nasilsa bi gün ayrilacaksiniz diye düsünüyodur! bide zaten saf demissin, iyice aklina girmisler.

benim esimin anneside sagolsun evlenmeden önce siz nasil olsa ayrilacaksiniz cünki sen aileni benim oglumdan daha cok seviyosun demisti :KK70: (pardon sinirlerim bozuldu)

bütün yorumlari okumadim ama ikinci yorumunda benim kv i anlatmissin bu kadar olur, bi tek bende var saniyodum.

bence esinin bu kadar soguk davranmasinin nedeni sana karsi cok doldurmuslar, onun icinde nasilsa bi gün ayrilacaksiniz diye düsünüyodur! bide zaten saf demissin, iyice aklina girmisler.

benim esimin anneside sagolsun evlenmeden önce siz nasil olsa ayrilacaksiniz cünki sen aileni benim oglumdan daha cok seviyosun demisti :KK70: (pardon sinirlerim bozuldu)

Sonuc?

yine bir KV vakası. işin zor bir taraftan eşin bir taraftan kendi duyguların digger taraftan KV saçmalıkları... burada önemliolan senin ve eşinin duyguları. kadın sen gelince rekabet duymuş. oğlu elden gidiyor neticede. nere gidiyorsa... velhasıl once sakin olacaksın, sonar bir durum analizi edeceksin. eşin seni seviyordur sadece KV'nin lafları içine iyice işlemiş ve bir kukla gibi ne yapacağını bilemiyordur. risk alıp ben daha mutlu olacağım, daha iyi hissedeceğim ve beni sevecek gerçek bir erkekle evleneceğim. seni boşayacağım, sende annenle mutlu ol' diyerek tavır göster. bu bülöfü yerse herşey düzelir. yoksa daha çekmenin anlamı yok. bu insanlarla hayat geçmez. istediğin hayatı kurmak için riskler alacaksın cesur olacaksın, ayaklarının üzerine sağlam basacaksın. yoksa yarın bir çocuğun olur ve herşey daha kötüye gider. baştan durumu kontrolüne al. sen o evin hanımısın. ne ailesiyle evlendin ne de KV ile. sen eşin ile evlendin. bunu onlara empoze et.

sonuc, 9 yildir evliyim, cektiklerimi ben bilirim, kitap yazsam trajik komedi cikar

kaynimin biri 3 defa evlendi, digeri agresif sadakatsiz, görümcem kacti tr de yasiyo ailesiyle digeride iyi ama 20 yil sonra kocasi dayanamadi kavgayla dögüsle birakti kendini

bizdede ayrilik olmustu ama ben kolay vazgecemiyorum ondandir galiba mücadele ettim
herseyi yeniden yasama imkanim olsa, tanisdigim gün asik olmadan arkama bakmadan kacardim :KK14:

Gunaydin kizlar araniza yeni katildim cokta sevdim burayi <3

Ben 22 yasinda yeni evlenmis bir bayanim.
Esimle gorucu usulu ama ask dolu bir evlilige adim atali bes ay olacak. Beni cok seven, uzerimde titreyen bir esim vardi bir ay oncesine kadar.. Bir ay kadar ayri kaldik birbirimizden, dogru veya yanlis, vardir bir hayir diye dusunuyorum. Ikimizde cok yiprandik haftalardir tekrar bir araya geldik ama cok sey degismis.
Bana sunlari soyledi: " icimde cok seyler eksildi kirildi, seni sevdigimi soyleyemiyorum ama sana deger veriyorum. bir gun birbirimize veda etmek zorunda kalacakmisiz gibi hissediyorum
-(bunu bende hissediyorum)-
o yuzden sana sarilmak yada birlikte olmak aci veriyor bana. vicdan azabi cekiyorum seni kullaniyomus gibi oluyo. baska biriyle evlenip mutsuz olmani istemem olacaksan benim yanimda mutsuz ol ama gonlunu dinle ne istiyosan onu yap"

Deriin bir nefes aliyorum su an, hem bunlari soyleyip hemde yinede elinden geleni yapmaya calisiyo evliligimiz icin. Birlikte yemek yapmak istiyo, disari cikiyoruz falan. Hatta istemedigi halde benim icin tasinacagini soyluyo henuz icraat olmasada. Zorluyo mu kendini? Zoraki mi yapiyor diye dusunuyorum bilmiyorum..
Beni dusman bilircesine her lafimin altinda birseyler ariyo birde guven sifir anlamadim gitti

Bana kelimeler lazim, esime ise kelimeler ifade etmez birseyler gormek ister, acaba bu yuzden yaptigi seylerle mi belli etmeye calisiyo diye dusunuyorum bilmiyorum icimden birsey gelmiyor ona karsi cunku sevdigini soyleyemiyo soylemiyo

Sizin dusunceleriniz nedir?

neden ayrı kaldınız bu sürede ne oldu da eşiniz güvenini yitirdi

senin gösterdiğin cesareti erkek olarak o gösteremiyor yani. ödlek herif aman taşınmasın yerler onu. boşver canım yaa.aldığın her nefes bir kerelik ömrünü çürütme oralarda. birgün ayrılacağınızı kafaya koymuş zaten kocan. yol yakınken kendinden daha çok şey kaybetmeden vazgeç...

Tum aile esimin annesinden sorulur. En buyuk abla. Hesap sorar diger ailedeki gelinlere. Diger gelinler ddigim yillarin gelini. Benden onceki gelin kacmis gitmis, ondan oncekide dayak yemis oturmus yerine. Sira bende
Yahu nasıl bir görücü usulüdür bu. Kim kefil oldu bu aileye? Gelinsavar resmen senin bu kaynanan. Kim kıydı sana arkadaşım...

Back
X