Sizce gereksiz mi ??

Müdürün paranızı çatır çatır yemediği ne malum?

Ben hiçbir kuruma tek kuruş vermiyorum Lösev hariç çünkü para ihtiyacı olanlara gidiyor mu gitmiyor mu belli değil.

Müdürün paranızı çatır çatır yemediği ne malum?

Ben hiçbir kuruma tek kuruş vermiyorum Lösev hariç çünkü para ihtiyacı olanlara gidiyor mu gitmiyor mu belli değil.
Ben üzerime düşeni yaptığımı düşünüyorum evet istismara açık bi durum bi gerçek var Allah herşeyi görüyor LÖSEV benim içinde çok önemli bi kurulus yoksa pro olmayı düşünmezdim ;)

Ben üzerime düşeni yaptığımı düşünüyorum evet istismara açık bi durum bi gerçek var Allah herşeyi görüyor LÖSEV benim içinde çok önemli bi kurulus yoksa pro olmayı düşünmezdim :KK66:

Valla ben olsam ben de aynını yapardım bu arada çocuğu dışlamasınlar diye....şu bağış işi kalksa bitse gitse keşke. Sizin durumunuz var ama olmayan çocuklar, aileler çok eziliyor.

Ben paranın peşinde değilim de fikir danışmak istedim dekontu en kısa zamanda alicam..

İyi akşamlar hanımlar :)
Oğlum ilkokula başlıcak eylül ayında inşallah kayıt için okula gittim okul müdürü "Bu formu doldurup 100 tl ile getirin çocuğunuzun kaydını yapalım " dediler bende öyle yaptim.

Ertesi gün parayla beraber gidip kaydını yaptırdım..Komşumuzun kızıyla aynı sınıfa gidicek oğlum komşum seslendi camdan "ne yaptın " dedi bende " okul işi tamam hallettim "dedim "neden itiraz etmedin kayit parası için ben itiraz edicem o kadar veremem " dedi sizce gereksiz bi durum mu ben gerekli olduğunu düşünüyorum sonuçta bi eğitim yuvası hayra geçer diye umuyorum şimdiden teşekkürler yorumlarınız için :KK36:
siz verebilirsiniz gücünüz yetiyordur ama yasak toplanması . ve nice aileler var gücleri yetmeyen ayrıca zaten kimse ödemek zorundada degil gücü yetsede

ucret ısteyemezler

makbuz ısteyın ve bence gereklı mercılere bıldırın

boyle seyler adı altında ınsanların parasını alıyorlar

İyi akşamlar hanımlar :)
Oğlum ilkokula başlıcak eylül ayında inşallah kayıt için okula gittim okul müdürü "Bu formu doldurup 100 tl ile getirin çocuğunuzun kaydını yapalım " dediler bende öyle yaptim.

Ertesi gün parayla beraber gidip kaydını yaptırdım..Komşumuzun kızıyla aynı sınıfa gidicek oğlum komşum seslendi camdan "ne yaptın " dedi bende " okul işi tamam hallettim "dedim "neden itiraz etmedin kayit parası için ben itiraz edicem o kadar veremem " dedi sizce gereksiz bi durum mu ben gerekli olduğunu düşünüyorum sonuçta bi eğitim yuvası hayra geçer diye umuyorum şimdiden teşekkürler yorumlarınız için :KK36:

Sorun etmediginizr göre maddi durumunuz sıkıntıda değil heralde. Eger 100tl sizin için büyük kayıp degilse Hayır işi deyin ama her Hayır isi istediklerinde de elinizi cebe atmayın.

Devletin okulu nasıl olurda kayıt parası ister?zaten çocukları okula kaydetmek zorunluluğu var.
Neden verdiniz ki?sert bir şekilde usulsüzlük yaptıklarını yüzlerine söyleseydiniz iyi olurdu.Bunun suç olduğunu ve sizlerinde bilinçli bireyler olduğunuzu bilmeleri gerek.yoksa her gelenden para alacaklar.
Bence tekrar gidin ve paranızı geri isteyin.ve şikayet edeceğinizi söyleyin. Hatta şikayet edin.
Birdaha da cesaret bile edemesinler bu rezalete.

Kayıt parası denirse su kadar vereceksin yoksa kayit olamaz cocugun denirse vermem.. okulun masraflari için bağışta bulunmak ister misiniz derlerse gücüm yettiği kadar veririm.. biri 5 tl verir biri 200 tl hepsine aynı tonda teşekkür edilmeli.. Yönetim kayıt parası diyordu çalıştığım kurumda çoğu öğrenci vermek istemiyordu ama tuvalet kağıdından musdahtem in maaşına kadar o paralardan karşıladıgini anlatinca gönül rahatlığı ile bağış yapıyorlardı..

Okula kayıt parası diye bir şey yok.
Yalan dolan ile cebren kimse bu şekilde para talep edemez. Vereceği dekont bağış makbuzu başka bir şey değil. Ben olsaydım bende itiraz ederdim mevzu 100 tl değil. Kimse benden yalan dolanla 1 tl dahi alamaz.

Size teklif sunarlar okulu yaptırıyoruz tadilattayız maddiyata ihtiyacımız var bağış yapmak istermisiniz diye içinden gelir yaparsın ayrı mevzu. Ki zaten o okulun tadilatı da karşılanıyor kimsenin cebinden bişey çıkmıyorki.

Sen bir itiraz et bakalım alabiliyorlarmı?? Kim sesini çıkarmaz da kabullenirse ondan alıyorlar, itiraz edenlere seslerini çıkaramıyorlar çünkü böyle bir ücret talep etme hakları yok.

İtiraz hakkında var şikayet hakkında var.

Verdiğinizi geri alamazsınız herhalde ama dekont konusunda her gittiğinizde kelimenin tam anlamıyla bunaltın bence.
Biz lisedeyken böyle bir para istiyorlardı,biz sınıfça bu para ne için kullanılacak nereye gidiyor bilmek istiyoruz diyince ödleri patlamıştı bütün öğrenciler duyup uyanacak diye.Olayın üstünü kapatmak için ne tehditler ne çirkinlikler.O zaman anlıyorsunuz ki müdür odalarına yeni koltuklar,öğle yemekleri,takım elbiseler,hatta her yıl silbaştan dış cephe değişikliğini emmioğullarına yaptırıp usulsüzce para akıtmak...

Canım benim kardeşimi okula yazdırırken kayıt parasını verebilmek için çocuğunun ihtiyacından kısan aileler gördüm yani ailelerin bu halini umursamadan dayatma yapan okul çok :(

bence müdür para yiyen tip değilse kesinlikle gerekli temizlik malzemesi vs alınıyor o paralarla 100 tl çok abartı bişey değil
ben 1000 -5000 leri duydum :deli:

bence müdür para yiyen tip değilse kesinlikle gerekli temizlik malzemesi vs alınıyor o paralarla 100 tl çok abartı bişey değil
ben 1000 -5000 leri duydum :deli:
Özel okula millet yıllık 80 bin TL veriyor 4 sene okucak inşallah oğlum 100 lira bişey değil de ben fikir danışmak istedim okulun bakıma ihtiyacı var zaten tadilat yapıliyor dediğim gibi

Özel okulla devlet okulu bir değil. Özel okuldaki ailelerin hepsinin durumu belli üst düzeyde 1 tane durumu olmayan aile yok, olsa bile çocukları zaten burslu okuyor ellerini bir şeye sürmüyor aileler.

Devlet okulunda öyle mi?? Ne garibanlar okuyor ailesi çocuga bir tane önlük alıyor bir tane çanta koskoca 8 seneyi yavrum onunla tamamlıyor. Evden yemek getiriyor diye yada üstü başı kötü diye arkadaşları tarafından da dışlanıyor farklı sebeplerden bazı öğretmenler tarafındanda.

İşte o aileden kimse 100 tl alıcam diye diretemez, kimse kayıt parası 100 tl getirin öyle kaydederim diyemez.
100 tl büyük bi para değil ama enayi yerine konmak çok büyük bi mevzu benim için.

Özel okulla devlet okulu bir değil. Özel okuldaki ailelerin hepsinin durumu belli üst düzeyde 1 tane durumu olmayan aile yok, olsa bile çocukları zaten burslu okuyor ellerini bir şeye sürmüyor aileler.

Devlet okulunda öyle mi?? Ne garibanlar okuyor ailesi çocuga bir tane önlük alıyor bir tane çanta koskoca 8 seneyi yavrum onunla tamamlıyor. Evden yemek getiriyor diye yada üstü başı kötü diye arkadaşları tarafından da dışlanıyor farklı sebeplerden bazı öğretmenler tarafındanda.

İşte o aileden kimse 100 tl alıcam diye diretemez, kimse kayıt parası 100 tl getirin öyle kaydederim diyemez.
100 tl büyük bi para değil ama enayi yerine konmak çok büyük bi mevzu benim için.
Ben ztn o aileler zor durumda bırakılsın demedim konunun başından beri belirtiyorum durumu olan insanlar bi eğitim yuvasına katkıda bulunabilir istismar eden de Allahın dan bulsun..

Back
X