Sizce gereksiz mi ??

Okul müdürleri de bu fırsatı hiç kaçırmıyorlar ve zorunlu şekilde söylemesi çok can sıkıcı olmuş :KK12:

Ben eğitimci değilim ama çok eğitimci tanıdığım var. Devletimiz maalesef okullara yeterince ödenek ayırmadığı için okul yönetimleri böyle bir yöntem bulmuş. İstanbulda 1000 liradan fazla kayıt parası isteyen var ama gidin bakın okullara özel okul gibi. Kayıt parası alınamaz diye bir kural var evet ama o zaman da devlet ne kadar imkan tanıdıysa o kadarlık imkanla okutursunuz çocuğunuzu. Öğretmenlerin de bazı şeyleri cebinden verdiğini şahsen biliyorum. 100 lira sigara içen birinin aylık sigara masrafı bile değil. Neye harcandığı bilindiği sürece (sorun, takip edin) kayıt parasını yanlış bulmuyorum.

Öyle hayır olmazki zaten devlet onlara maaş veriyor ben olsam zırnık vermezdim

Ben lisedeyken de ilk dönem 50 tl ikinci dönem 50 tl olmak üzere para alıyorlardı. Katkı parası olarak. Hala devam ediyor mu bilmiyorum. Sizin de gönlünüzden geçmiş isteyerek vermişsiniz. Umarım çocuklara harcanır o para.

yasak diye biliyorum inşallah okulun faydasına harcıyorlardır. çocukların işine yaracaksa 100 değil 1000 de verirsin yeter ki iyi eğitilsinler temiz güvenli bir ortamda kalsınlar.

Ben eğitimci değilim ama çok eğitimci tanıdığım var. Devletimiz maalesef okullara yeterince ödenek ayırmadığı için okul yönetimleri böyle bir yöntem bulmuş. İstanbulda 1000 liradan fazla kayıt parası isteyen var ama gidin bakın okullara özel okul gibi. Kayıt parası alınamaz diye bir kural var evet ama o zaman da devlet ne kadar imkan tanıdıysa o kadarlık imkanla okutursunuz çocuğunuzu. Öğretmenlerin de bazı şeyleri cebinden verdiğini şahsen biliyorum. 100 lira sigara içen birinin aylık sigara masrafı bile değil. Neye harcandığı bilindiği sürece (sorun, takip edin) kayıt parasını yanlış bulmuyorum.
Çocuğum orda eğitim alicak su elektrik vb. Bunlar havadan gelmiyo ama kimse anlamıyor herşeye para var okula gelince yok..bende bunu anlamış değilim takibini yapıcam ztn onlar daha sonra dekont isteyiniz dedi nasıl ki köy okullarına bi ödenek verilmiyorsa bu okullarda aynı durumda imkanı olan bence vermeli ben imkanı olanların neden 100 tl yi sorun ettiğini anlamadım

Öyle hayır olmazki zaten devlet onlara maaş veriyor ben olsam zırnık vermezdim
Devlet her çalışana maaş veriyor hanımefendi ama hiç kimsenin maaşını çalıştığı kurum için harcadığını görmedim ben öğretmenler hariç.. okullara yeterli odenek verilmiyor öğretmenler okulun çoğu ihtiyacını kendi aralarında para toplayıp alıyorlar.. siz hiç çalıştığı kuruma odun kömür alan bi memur gördünüz mü?? Çocuklar okusun diye kendi cebimizden hikaye kitaplari aliyoruz okulun boyasını yapıyoruz bahçesini temizliyoruz ağaç dikiyoruz çatıyı tamir ediyoruz bilgisayarlar bozuluyor yüklenip tamirciye goturuyoruz tamir parasini biz veriyoruz..okulun elektriğini suyunu biz karşılıyoruz.. milli egitimin verdiği küçük bir miktar bunların hiçbirini karşılamaya yetmiyor.. lütfen okullar ve öğretmenler hakkında konuşurken ön yargılı olmayın artık.. inanın sizin gormediginiz o kadar çok ihtiyacı var ki okulların..

Son düzenleme:
Söyleyen arkadaşlar da olmuş kayıt parası diye bir şey yok. Bağış yapmak isterseniz ayrıca yapabilirsiniz. Onda da miktar sizin bileceginiz iştir müdürün değil.
Kesinlikle usulsüz. Ancak il milli eğitime şikayet ederseniz üstünü kapatacaklardir. Müdüré bi yaptırım uygulayacaklarini sanmam ancak diğer velilerden para talep edememelerine vesile olmuş olursunuz. İyi olur.

Kayıt parasına bende karşıyım bu arada bunu söyledim daha önceki mesajlarımda yanlış anlaşılmasın. Bu işler zorla olmaz gönüllülük esastır isteyen bağış yapar istemeyen yapmaz.

Söyleyen arkadaşlar da olmuş kayıt parası diye bir şey yok. Bağış yapmak isterseniz ayrıca yapabilirsiniz. Onda da miktar sizin bileceginiz iştir müdürün değil.
Kesinlikle usulsüz. Ancak il milli eğitime şikayet ederseniz üstünü kapatacaklardir. Müdüré bi yaptırım uygulayacaklarini sanmam ancak diğer velilerden para talep edememelerine vesile olmuş olursunuz. İyi olur.
Şikayet edilecek bi durum yok ben çocuğum için verdim elimden gelirse başka şeylerde yapmak isterim..durumu olmayanlar vermesin haklı olarak

Devlet her çalışana maaş veriyor hanımefendi ama hiç kimsenin maaşını çalıştığı kurum için harcadığını görmedim ben öğretmenler hariç.. okullara yeterli odenek verilmiyor öğretmenler okulun çoğu ihtiyacını kendi aralarında para toplayıp alıyorlar.. siz hiç çalıştığı kuruma odun kömür alan bi memur gördünüz mü?? Çocuklar okusun diye kendi cebimizden hikaye kitaplari aliyoruz okulun boyasını yapıyoruz bahçesini temizliyoruz ağaç diyoruz çatıyı tamir ediyoruz bilgisayarlar bozuluyor yüklenip tamirciye goturuyoruz tamir parasini biz veriyoruz..okulun elektriğini suyunu biz karşılıyoruz.. milli egitimin verdiği küçük bir miktar bunların hiçbirini karşılamaya yetmiyor.. lütfen okullar ve öğretmenler hakkında konuşurken ön yargılı olmayın artık.. inanın sizin gormediginiz o kadar çok ihtiyacı var ki okulların..
Ben de bir öğretmen olarak bu yoruma sonuna kadar katılıyorum. Ancak bu demek değildir ki kayıt parası adı altında insanlara bir dayatmaya gidilebilir.
Kesinlikle çok yanlış.
Bunun yerine durumu uygun bir dille anlatıp geleceğimiz için yatırım yapmamız gerektiğini açıklamalı, bağış yapmaya ozendirmeliyiz.

Şikayet edilecek bi durum yok ben çocuğum için verdim elimden gelirse başka şeylerde yapmak isterim..durumu olmayanlar vermesin haklı olarak
Hanımefendi yapın zaten. Bunda bir sıkıntı yok, hatta durumu olan bütün veliler ellerinden gelen yardımı esirgememeli.

Ancak siz ben yardım etmek istiyorum buyrun 100 tl mi dediniz? Yoksa çocuğunuzu bu okula kabul edebilmeniz için 100 tl gerekiyor diye sanki yazılı bir kural varmış gibi size söylendiği için mi verdiniz? Önemli olan bu.

Zaten konunuzda sorduğunuz için cevaplıyoruz.

ben kardeşimizin okulunda 1000 TL isteyince aramıştım (lise) ilçenin eğitim müdürünü

çıkan kişi (asistanıydı galiba adam tam hatırlamıyorum) yanlış anlamayında okullara devlet pek bir yardım etmiyor devletin imkanıyla çoğu şeyler halledilemiyor özellikle meslek liselerinde bilgisayar olsun alet edavat olsun ee gerekli gerekli ama devletin okullara vereceği para da belli bu yüzden çocuğunuz için harcadığınızı düşünün demişti :KK57:
ama 2 gün sonra gittiğimizde standart herkesten 250 TL aldılar öncesinde 2 kere gittik kaptırabildiklerineydi

gerçi şuanki sistem nedir ilkokul yok lise var mı aidat bilmiyorum ama yazdım
şikayetten birşey çıkmıyor

Back
X