SIZCE HAKLI KİM

Işte ben almıyorum esim aliyor alma dedgim halde aliyor eve hayır insulin yüksek olunca bu oluyormuş tatliya yatkinlik doktor dedi

Işte ben almıyorum esim aliyor alma dedgim halde aliyor eve hayır insulin yüksek olunca bu oluyormuş tatliya yatkinlik doktor dedi
Arkadaşım halen yatkınlık diyorsun
İrade denen birşey var
Zorla şırıngayla basmıyorlar ya şekeri vücudunda
Sen şimdi sanıyorsunki ameliyat olurum herşey biter
Öyle değil işte
Tatlıya yatkınlık senin kafanda duruyor önce onu yenmen gerekir, yenmediğin sürece ameliyatdan fazla beklentin olmasın.
Bir diyetisyeni dinlemiştim ameliyatlar ile ilgili sorulara cevap veriyordu, kafadaki obezite bitmediği sürece ameliyatın hiç bir faydası olmaz tarzında birşey demişti. Haklı. Dediğim gibi çok yakın bir tanıdığım 130 kilo ile girdi ameliyata, 65-70lere düştü, şuan 110larda ve diyetisyene gidiyor.
2 kez ameliyat olanlarda var.
Karar senin. Eğer eminsen git ol, eşin sana engel olamaz. Eş rızası gerektiren bir ameliyat değil. Ama kesin çözüm de değil.

Yav eşine bu kdr belli etmesenkeske. Adamın gözünde iyice aciz gözükmeye gerek yok ki. Tupmide ameliyatına gerek kalmadan cok guzel kilo verebilirsiniz. Çok iyi bir motivasyon ve kararlılık gerek.

Ben o alengirli şeyleri hiç yapamam. Bir de tereyağlı omleti ekmekle yemedikten sonra ne tadı çıkar ki.

Tüp mide ameliyatı sonrası yapılan katı diyeti biliyor musunuz? Hah işte o katı diyetin beşte birini yapsanız zaten kilo verirsiniz. Benim tanıdığım 2 kişi bu ameliyatı oldu biri kilolarının hepsini geri aldı, diğeri de hastanelerden çıkamıyor bi sürü sorunla uğraşıyor, bence eşiniz haklı.

daha öncede yazdım ısrarla anlamak istemiyorsunuz , ameliyat çözüm değil. 300 kilo olsanız ancak kabul edilir bir sey .
siz sosyal medya da ameliyat olanların ilk bir yılına bakıp sihirli değnek sanıyorsunuz . ama ameliyat sonrası 2. yılda bütün yeme bozuklukları artıyor şimdikinden bin kat daha zorlanacaksınız .
ameliyat sonrası su ç işleme oranları artıyor intihar oranları 700 kat artıyor .
türkiyede pompalanan her şeye inanmak zorunda değilsiniz ve son olarak sizin için en önemli konuyu söyleyeyim , 5 yıl sonrası ameliyatta geri kilo alım oranı yüzde 85 .

hah bide o ayrıntı var , sanıyorlar ki çok kolay .
insanlar aylarca bir bardak su içemiyorlar . ömür boyu kola içemiyorlar , yemekle ayran bile içemiyorlar (ömür boyu )

Sihirli değnek zannettiğiniz tüp mide ameliyatı hem çok riskli hem sonrasında fiziksel-psikolojik pek çok komplikasyon yaşanıyor.
Son yıllarda bu ameliyat sonrası ciddi psikolojik sorunlar yaşayan tanıdıklarım-danışanlarım oldu.
Verilen kiloların bir süre sonra geri alınması da cabası.

Siz; diyetle uğraşmayayım,
sporla yorulmayayım,
ameliyat masasından incecik kalkayım kafasındasınız.
Kusura bakmayın ama canınızla kumar oynadığınızı fark etmeyecek kadar bilinçsiz bir yaklaşım içersindesiniz.

Tatlıya yatkınlık diye bir şey yok.
Şekere bağımlılık diye bir şey var.
Almazsanız, yemezseniz bağımlılıktan kurtulursunuz.

Ayrıca bu ameliyat için belli bir kilo sınırı niye konmuş olabilir acaba?
Bir düşünseniz ?

bence eşiniz daha ne yapsın ? sizi üzmemek için seni bu halinle seviyorum demiş. o ameliyatlar riskli gerekli değil ki mevcut kilonuz için zaten gereksiz. hani bunu söylemek te istemiyorum ama biraz boğazınızı tutmanız gerekir tabağınızı ayarlayın gerektiği gibi ve sürekli birşeyler yemeyin biraz sabredin kilo verdikçe zaten dahada hevesle yediklerinize dikkat edeceksiniz.

bahsettiği aslında zihinsel bir yatkınlık . sadece yeme bağımlılığı ile ilgilenen çok begendiğim amerikalı bir psikolog var o bunu beynin seratonin bağımlılığı diye acıklıyor , alt tabanın da bir sürü sey var tabiki .
beynin dopamin bagımlılıgında da mesela sürekli yağlı seyler arzulanır . ikisi birlikte ilerler genelde .
yemek dopamin ve serotonin oranını bir anda çok yükseltiyor . klasik herhangi bi aktivitenin yükseltemeyecegi kadar . zaten bagımlılık bazlı istenmesinin nedeni bu , beynin hep o yoldan tatmin olmaya çalışıyor . uzun süreli kilolarda maalesef bu yüzden iradeden bahsetmek mümkün değil .
nasıl alkol uyusturucu bagımlılıgı irade ile bırakılamıyor ise diyette de genelde ya geri alım oluyor ya da yapılamıyor en bastan . sanırım oran yine yüzde 90 ların üstüydü .
kilolu bireyler çok çok iyi pskilojik destek almalı bu konu ile ilgili (endokrine görünüp sorunları olmadığını öğrendikten sonra )
kilo çok zaman bir ruh sorunudur .

Evet katılıyorum
Bu tür araştırmaları okuyorum zaman zaman
Fakat ozaman ameliyatda çözüm değil veya çok kısa süreli bir çözüm olacaktır.
Ve ameliyat sonrası hayat kalitesi çok fazla düşüyor. Halsizlik, vitaminsizlik gibi bir çok sorun getiriyor beraberinde.
Malesef kilo dert gerçekten. Vermek zor değilde korusması ciddi zor yani. Helede yemeği seven bir insan için.

sevgi değilde aslında ruhsal sorunlarını yemekle çözmeye alışan insanlar için ..
ve dediklerinizde çok doğru konu sahibi ameliyattan sonra saçlarınızın yarısı dökülebilir , bağırsaklarınızda bir çok sorun oluşabilir , uzun süren vitaminsizlik depresyon ve bir sürü hastalık yapabilir . 100 kilo bunları göze alınacak bir kilo değil .

bunları haybeden atmıyorum . kendimde yeme bozukluğum yüzünden 104 kiloları gördüm . geçmişimde bu konu yüzünden MAHVOLMUŞ BİR KADIN olarak yazıyorum . kendim için ameliyat hiç düşünmedim , çok iyi bir psikoterapi almaya çalıştım , kendimle çok konuştum . çok çabaladım .
asla kolay değil biliyorum ama aradığınız çözümde çözüm değil . şimdi bki bazından nprmal sayılan bir kilodayım ve ironik olansa dış görünüşüm vs zerre umrumda değil .
geçen bir konuya daha yazdım dış görünüş sadece ilk yarım saat insanların size daha kibar yaklasmasını saglıyor hayatınıza tek artısı bu olacak .
ama bunu sağlık için yapın , doya doya kosabilmek içinize hava çekebilmek için yapın . daha kaliteli yasamak için yapın (kilo vermeyi )

ya canım senin psikolojini kilon 1 mahvediyorsa bu adam 10 mahvediyor.kendini sağlığını düşün , beden ölçülerini geçtim.benim çook yakın bir arkadaşım sizin gibiydi, 114 kiloydu.5 verdiyse 12 aldı.en sonunda artık veremiyordu da.son çaresi tüp mide ameliyatıydı.ya en basiti safra kesesi yüzünden sürekli serum yiyordu.adam seni düşünmüyor ki.hayır bir de saygısız.

Kilolu olmanızın sebebi ne peki?

Ekmegi kestim sekeri azalttim yürüyüş yaptim ama insulin direncim yuksek.oldugu icin çok zor oluyor
En az 2 sene 4 beyazdan uzak durup hergün en az yarım saat yürürseniz bu kiloyu verirsiniz.

Netteki bir yorum; çok fazla umut bağlanmaması gereken ameliyattır. mucize kesinlikle değildir. 1 yılda verdiğiniz kiloları 3 ayda geri alırsınız aklınız şaşar. iradenize hakim olmayı öğrenir spor yaparsanız faydasını görürsünüz.
mide kendiliğinden büyüyen ve/veya küçülen bir şey olduğu için, sıvı+katı alımında esneme payı artacağından, onca çektikleri eziyet boşa gidebilir. dolayısıyla midelerini yeniden büyütmemek için hayatları boyunca çok temkinli olacaklardır.

Yani o ameliyatı olduğunuzda yine 4 beyazı tüketirseniz mideniz büyür ve kilo alırsınız.

Işte anlatamadigim konu bu her yolu demedim ama 5 verdiysem 7 kilo geri dondu
Şeker varsa sıkıntılı oluyo ama şeker hastaları bile veriyorsa bence verirsin.. instagramda hocalar oluyo spor hocaları onları takıp et konuş onlarla program hazırlıyorlar spor ve beslenme icon uyarsan veririlir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…