sizce haklı olan kim

kendi kardeşiniz gelince sofrada yemeği sizden önce biterse aynı şekilde görmezden geliyor musun?
Sizi tebrik ederim..
Peki konu sahibinin kocası, konu sahibinin kardeşinin yemeği bitince ne yapıyordur sizce? Kadınlar hizmetçi değildir, bunu bir kadın bir başka kadına yapmasın artık ya hu cidden yapmasın, söylemesin.
Kalksın o yemeği o koca koysun, ya da hayatım yemek kaldı mı x in tabağı bitmiş diye güzelce ifade etsin kendini.

Haklısınız biz kadınlar erkeklerin gözünde hep hizmet eden pozisyondayız.Bir türlü level atlayıpta hayatım çayımı alırken seninkini de tazeleyim moduna geçemedik tabi istisnalar hariç.Hep bizden beklenir o tazelemezler, koymalar....
Kadınların bile kadınlara empoze ettiği bu durumu, erkekler etmiş çok mu diyesim geliyor bazen. O hizmet bekleyen erkekleri de yetiştiren bu zihniyette ki kadınlar maalesef.

kızlar eşimin erkek kardeşi bizde kalıyor bi kaç gündür. 20 sine yeni girmiş bi çocuk benden 7-8 yaş küçük.
sorunum şu ki eşim birilerinin yanında nasıl davranacağını nasıl konuşacağını bilmiyor özellikle de bu birileri kendi tarafındansa.
evle veya benle ilgili eleştiride bulunur, bi şeylerin hesabını sorar.
ben belki 500 kere demişimdir ki ona "birinin yanında düzgün davran düzgün konuş hesap sorma, kendince beni haksız bulduğun bi şey olsa bile bunu hemen o an insanların yanında dile getirme yalnızken söyle"

ya bi insana laf bi defa söylenmez mi? anlaması için 501. konuşmayı da mı yapayım bilmiyorum ki.

kardeşinin yanında salondan bana bağırıyor "o dolaptaki eşyalarını alsana niye orda onlar" yahu ne gereği var şimdi çocuğun yanında bu lafın? bu sadece bi örnekti daha buna benzer davranışları çok. hemen sesini yükseltir birinin yanında hemen artistlenir.

yalnızken sorun etmediği bişeyi birinin yanında sorun eder şımarır resmen.

demin sofrada oturuyoruz kardeşinin yemeği bitmiş kalktı kendine yemek koydu çocuk. eşim hemen onun duyacağı şekilde kalksana sen neden koymuyosun ne zaman düzelicen bilmem ne.

ya noluyoruz çok istiyosan kalk sen koy kardeşine. madem o misafir madem kendisi koyamaz kalk sen koy. hadi işten yorgun geldin kalkmıyosun tamam anlarım bırak kendisi koysun o zaman neden hemen bana bakıyosun be adam? ben de yemek yiyorum orda sizin gibi, ben insan değil miyim yemeğimi bölüp kalkayım neden ben yani?
hadi yaşça büyük birisi olsa anlarım haklı derim ama benden kaç yaş küçük çocuğa da hizmet edicem ben zaten yemeği yapmış sofrayı kurmuşum, "misafir" adı altında her gelene bana hizmet ettirmek istiyor.

e benim kardeşim de annem de geliyor ama benimkiler senin çayını bile sana getiriyorlar onlar misafir değil mi? o zaman neden rahatsız olmuyorsun?

ben de tepkimi gösterdim kalktım başka odada oturuyorum oğlumla.
kızlar haksız mıyım biriniz de haksızsın derseniz gidip özür dileyeceğim.
Çocuğu başına bırakır yatarım.
Dipnot: kalksın kendisi koysun kimsenin eline yapışmaz. Bunu herkes için söylüyorum. Misafir tamam çayı demledim. Ee kendisi alabilir bir yerden sonra

Haklısın ama bu adam böyle, ailesi böyle, bunu sen de biliyorsun. Daha fenalarini da yaşattılar sana. Lütfen artık bir adım at hayatını değiştirmek için.

Bunları buraya yazicaginiza neden eşinize soylemiyosunuz? İnsanların yanında size artislendiginde, evde yapmadığın şeyleri niye insanların içinde yapiyosun neyi ispatlamaya calisiyosun demiyosunuz? Ya da öyle deseniz eşiniz ne yapar?

Ağzın dilin yok mu arkadaşım? aynı bize yazdıklarını o masa da olduğu gibi esine diyecektin noktasına virgülüne kadar.birazda sinirli,kaşların çatık, sesin yüksek söyleseydin, ikinciye ayni tavrı sergilemeden iki defa düşünürdü bence. Bu şimarma huyu babamda da var,rahmetli anneme az cektirmedi kendi sülalesinin yanında böyle şimararak 😒 tepkini sert bı şekilde koymazsan dozunu artırır bu hareketlerinin demedi deme

kızlar eşimin erkek kardeşi bizde kalıyor bi kaç gündür. 20 sine yeni girmiş bi çocuk benden 7-8 yaş küçük.
sorunum şu ki eşim birilerinin yanında nasıl davranacağını nasıl konuşacağını bilmiyor özellikle de bu birileri kendi tarafındansa.
evle veya benle ilgili eleştiride bulunur, bi şeylerin hesabını sorar.
ben belki 500 kere demişimdir ki ona "birinin yanında düzgün davran düzgün konuş hesap sorma, kendince beni haksız bulduğun bi şey olsa bile bunu hemen o an insanların yanında dile getirme yalnızken söyle"

ya bi insana laf bi defa söylenmez mi? anlaması için 501. konuşmayı da mı yapayım bilmiyorum ki.

kardeşinin yanında salondan bana bağırıyor "o dolaptaki eşyalarını alsana niye orda onlar" yahu ne gereği var şimdi çocuğun yanında bu lafın? bu sadece bi örnekti daha buna benzer davranışları çok. hemen sesini yükseltir birinin yanında hemen artistlenir.

yalnızken sorun etmediği bişeyi birinin yanında sorun eder şımarır resmen.

demin sofrada oturuyoruz kardeşinin yemeği bitmiş kalktı kendine yemek koydu çocuk. eşim hemen onun duyacağı şekilde kalksana sen neden koymuyosun ne zaman düzelicen bilmem ne.

ya noluyoruz çok istiyosan kalk sen koy kardeşine. madem o misafir madem kendisi koyamaz kalk sen koy. hadi işten yorgun geldin kalkmıyosun tamam anlarım bırak kendisi koysun o zaman neden hemen bana bakıyosun be adam? ben de yemek yiyorum orda sizin gibi, ben insan değil miyim yemeğimi bölüp kalkayım neden ben yani?
hadi yaşça büyük birisi olsa anlarım haklı derim ama benden kaç yaş küçük çocuğa da hizmet edicem ben zaten yemeği yapmış sofrayı kurmuşum, "misafir" adı altında her gelene bana hizmet ettirmek istiyor.

e benim kardeşim de annem de geliyor ama benimkiler senin çayını bile sana getiriyorlar onlar misafir değil mi? o zaman neden rahatsız olmuyorsun?

ben de tepkimi gösterdim kalktım başka odada oturuyorum oğlumla.
kızlar haksız mıyım biriniz de haksızsın derseniz gidip özür dileyeceğim.

Kocanı salonda uyumaya gönder.. Bu hareketlerini bırakıncaya kadar.

Bunları buraya yazicaginiza neden eşinize soylemiyosunuz? İnsanların yanında size artislendiginde, evde yapmadığın şeyleri niye insanların içinde yapiyosun neyi ispatlamaya calisiyosun demiyosunuz? Ya da öyle deseniz eşiniz ne yapar?
Ağzın dilin yok mu arkadaşım? aynı bize yazdıklarını o masa da olduğu gibi esine diyecektin noktasına virgülüne kadar.birazda sinirli,kaşların çatık, sesin yüksek söyleseydin, ikinciye ayni tavrı sergilemeden iki defa düşünürdü bence. Bu şimarma huyu babamda da var,rahmetli anneme az cektirmedi kendi sülalesinin yanında böyle şimararak 😒 tepkini sert bı şekilde koymazsan dozunu artırır bu hareketlerinin demedi deme

Tepki gostermez olur muyum, kardesinin yaninda sofrada sadece kucumseyerek alay eder gibi baktım ve biri gelince ne kadar simariyosun su hareketlere bak dedim, buraya yazdiklarimi da cocuk yanımızda yokken soyledim sonra da onlarla oturmadim

Tepki gostermez olur muyum, kardesinin yaninda sofrada sadece kucumseyerek alay eder gibi baktım ve biri gelince ne kadar simariyosun su hareketlere bak dedim, buraya yazdiklarimi da cocuk yanımızda yokken soyledim sonra da onlarla oturmadim
O zmn iyi yapmışsınız inşallah ders çıkarır eşiniz,sizi rahatsiz ettiğini anlamıştır umarım. ayni tavrı sergileyip durursa çok canınız sıkılır

O asla ders çıkarmaz ben ona laf soylemekten biktim inanin. Her zaman tepkimi veririm ama kendine gore hep o haklidir.
Ne kadar bencilce😒 Allah'ım bazi erkekler tam numune oluyor afedersiniz. Laf anlamayana anlatmaya çalışmakta zor,siz daha çok yipranirsiniz Allah yardımcınız olsun 🤲❤️

Peki konu sahibinin kocası, konu sahibinin kardeşinin yemeği bitince ne yapıyordur sizce? Kadınlar hizmetçi değildir, bunu bir kadın bir başka kadına yapmasın artık ya hu cidden yapmasın, söylemesin.
Kalksın o yemeği o koca koysun, ya da hayatım yemek kaldı mı x in tabağı bitmiş diye güzelce ifade etsin kendini.

b
Benim yaptığım yorumun adamın davranış şekliyle hiç ilgisi yok, baldızı gelince nasıl davranır bilemeyiz.. kadına hizmetçi muamelesi filan da yapmıyorum ama her evin bir dinamiği vardır, konu sahibinin ev dinamiğini bilemeyiz. Biri yemek yapar, servisi biri yapar, biri alışverişi yapar biri temizlik neyse.. konu zaten bu değil.. adam evet kaba, ama kadın da misafirin yemeği bitmiş görmezden geliyorsa ayıptır. Kimsenin tabağı ile zaten hiçbir zaman ilgilenmiyorsa adam da bu beklentiye girmezdi, bişey demezdi..

O asla ders çıkarmaz ben ona laf soylemekten biktim inanin. Her zaman tepkimi veririm ama kendine gore hep o haklidir.

Bu tepki degil ki. Söylenmek.

Sonra tekrar sil basa, adama hizmet devam eder. Kiyafetleri yikanir, yemegi yapilir,.. Arada yine ailenin yaninda seni asaglar.

Bu kaçinci konun senin. Ve halen "kim hakli" diyorsun. Asil tepki bosanmak olurdu. Ancak onuda yapmiyorsun.

Ben kardeşleri çok misafir gibi görmüyorum hele yakın yastalarsa benim de abim gelir kalkar çayını alır yemeğini alır bu onemli birşey olmamalı.
Erkeklerin başkasının yanında şımarma gibi bir sorunu var henüz neden çözemedim. Işın asli siz özür dilenecek bişey yapmamışsınız.

Back
X