sizce haklı olan kim

b

Benim yaptığım yorumun adamın davranış şekliyle hiç ilgisi yok, baldızı gelince nasıl davranır bilemeyiz.. kadına hizmetçi muamelesi filan da yapmıyorum ama her evin bir dinamiği vardır, konu sahibinin ev dinamiğini bilemeyiz. Biri yemek yapar, servisi biri yapar, biri alışverişi yapar biri temizlik neyse.. konu zaten bu değil.. adam evet kaba, ama kadın da misafirin yemeği bitmiş görmezden geliyorsa ayıptır. Kimsenin tabağı ile zaten hiçbir zaman ilgilenmiyorsa adam da bu beklentiye girmezdi, bişey demezdi..

Peki o misafir sadece kadinin mi? Ki aile ise, misafir olarak bile sayilmaz. Adamin kardesi, adam niye kardesine yemek koymuyor? Bu is sadece kadina mi ait? Yani konu baldiz felan bile degil.

Yani kraliyet ailesi agirlanmiyor. Mutfakat yiyorlar, yemek orada. Insan kendi abisinin evinde hizmet bekliyorsa vay be derim! Ki öyle ise bile, o hizmeti gayette abisi verebilir.

Misafire karsi ayip konusulcak ise, misafirin önünde esini terslemek asil ayip olandir!

kızlar eşimin erkek kardeşi bizde kalıyor bi kaç gündür. 20 sine yeni girmiş bi çocuk benden 7-8 yaş küçük.
sorunum şu ki eşim birilerinin yanında nasıl davranacağını nasıl konuşacağını bilmiyor özellikle de bu birileri kendi tarafındansa.
evle veya benle ilgili eleştiride bulunur, bi şeylerin hesabını sorar.
ben belki 500 kere demişimdir ki ona "birinin yanında düzgün davran düzgün konuş hesap sorma, kendince beni haksız bulduğun bi şey olsa bile bunu hemen o an insanların yanında dile getirme yalnızken söyle"

ya bi insana laf bi defa söylenmez mi? anlaması için 501. konuşmayı da mı yapayım bilmiyorum ki.

kardeşinin yanında salondan bana bağırıyor "o dolaptaki eşyalarını alsana niye orda onlar" yahu ne gereği var şimdi çocuğun yanında bu lafın? bu sadece bi örnekti daha buna benzer davranışları çok. hemen sesini yükseltir birinin yanında hemen artistlenir.

yalnızken sorun etmediği bişeyi birinin yanında sorun eder şımarır resmen.

demin sofrada oturuyoruz kardeşinin yemeği bitmiş kalktı kendine yemek koydu çocuk. eşim hemen onun duyacağı şekilde kalksana sen neden koymuyosun ne zaman düzelicen bilmem ne.

ya noluyoruz çok istiyosan kalk sen koy kardeşine. madem o misafir madem kendisi koyamaz kalk sen koy. hadi işten yorgun geldin kalkmıyosun tamam anlarım bırak kendisi koysun o zaman neden hemen bana bakıyosun be adam? ben de yemek yiyorum orda sizin gibi, ben insan değil miyim yemeğimi bölüp kalkayım neden ben yani?
hadi yaşça büyük birisi olsa anlarım haklı derim ama benden kaç yaş küçük çocuğa da hizmet edicem ben zaten yemeği yapmış sofrayı kurmuşum, "misafir" adı altında her gelene bana hizmet ettirmek istiyor.

e benim kardeşim de annem de geliyor ama benimkiler senin çayını bile sana getiriyorlar onlar misafir değil mi? o zaman neden rahatsız olmuyorsun?

ben de tepkimi gösterdim kalktım başka odada oturuyorum oğlumla.
kızlar haksız mıyım biriniz de haksızsın derseniz gidip özür dileyeceğim.

Bu misafirlikte davranışları da hiç hoş olmamış. Sakın olun ciddi bir konuşma yapın eşinizle. Kardeşi de gitsin olmaz öyle kalmak. Özel hayat dene bise var. Sizde rahat edemezsiniz.

Bu misafirlikte davranışları da hiç hoş olmamış. Sakın olun ciddi bir konuşma yapın eşinizle. Kardeşi de gitsin olmaz öyle kalmak. Özel hayat dene bise var. Sizde rahat edemezsiniz.
Edemiyorum zaten kac gundur dus alamadim bugun gitti. Ama anlamıyorum yani gelip gunlerce kalmanin amaci nedir abisi tum gun işte, oglumla zaten ilgilenmiyor e neden geldin o zaman? Ben de rahat edemiyorum spor yapicam yapamıyorum dus alicam alamiyorum, temizlik bile yapamıyorum cunku ben temizlik yapar terlerim sonra oglumla banyoya gireriz beraber cikariz hicbi yonden rahat edemiyorum. Kendisi nasil rahat ediyor tum gun benle onu da anlamıyorum

Edemiyorum zaten kac gundur dus alamadim bugun gitti. Ama anlamıyorum yani gelip gunlerce kalmanin amaci nedir abisi tum gun işte, oglumla zaten ilgilenmiyor e neden geldin o zaman? Ben de rahat edemiyorum spor yapicam yapamıyorum dus alicam alamiyorum, temizlik bile yapamıyorum cunku ben temizlik yapar terlerim sonra oglumla banyoya gireriz beraber cikariz hicbi yonden rahat edemiyorum. Kendisi nasil rahat ediyor tum gun benle onu da anlamıyorum

Eşinizle konuşun ciddi ciddi bu böyle olmaz
Zaten genç adamın tek başına evde işi ne
Bide gündüz insan düşünüp gider biryer w olmaz böyle. . Hemen eşinizle konuşun ya alıp ise götürsün sizi onla tek bırakmasın
Banyonuz dan flan da kismayin insanlık ihtiyacı ve sizin yasadiginiz ev
Sen çok muhatap olma zaten iletişime girdik ce daha çıkılmaz olur durum. Eşinize söyleyin rahat edemiyorum olmaz böyle diye

Evlenmeme kararım perçinleniyor böyle başlıklarla. Kimse beni kimsenin yanında azarlayamaz. Çok sinirli bir insanımdır zaten. Haddini bildiririm. Bu size belki ufak bir mesele gibi gelebilir ama benim için boşanma sebebidir.

Eğer bir gün evlenirsem ve kaynım olursa kardeşim gibi olur. Ondan rahatsızlık duymam ama banyo yapmam gerekiyorsa "Çık biraz hava al, yapacak bazı işlerim var" derim. Ayrıca yatak odama girmediği sürece kaynım da evden biri gibi olur. Tabii ki kocam iyi bir insansa. Kimsenin kahrını çekemem yani. Benim derdim bana yetiyor.

Ya ben orda ironi yaptım yani hakli olduguma o kadar eminim ki bi kisi bile ciksin haksizsin desin ozur dileyeceğim diye meydan okudum yani gidip ozur dileme amacli yazmadım

Meydanmi okuyorsun? Adam seni kardesinin yaninda asagliyor. Adama okusan? Mesela boşanmak ile başlayabilirsin.

Eşin seni adam yerine koymuyor ve sen duş yapamadim diye yakiniyorsun. Ki oda ayri bir tuhaf. Git al duşunu. Kiyafetlerini banyoda giy.

Yada daha iyisi evi terk et, annenlere git. Mecbur kalma abisini günlerce ağirlamaya.

Ama yok olmaz. En fazla buralarda biraz söylenir yine evli kalirsin ve çekmeye devam edersin.

Eşiniz asla değişmez aksine yaş ilerledikçe huyu da katlanarak azmaya devam edecek. Olan her durumda yine size olacak. Ömür geçip, yaşlandığınızda geriye dönüp bakınca elinizde koca bir ömür heba olmuş şekilde kala kalacaksınız.

kızlar eşimin erkek kardeşi bizde kalıyor bi kaç gündür. 20 sine yeni girmiş bi çocuk benden 7-8 yaş küçük.
sorunum şu ki eşim birilerinin yanında nasıl davranacağını nasıl konuşacağını bilmiyor özellikle de bu birileri kendi tarafındansa.
ben belki 500 kere demişimdir ki ona "birinin yanında düzgün davran düzgün konuş hesap sorma, kendince beni haksız bulduğun bi şey olsa bile bunu hemen o an insanların yanında dile getirme yalnızken söyle"

ya bi insana laf bi defa söylenmez mi? anlaması için 501. konuşmayı da mı yapayım bilmiyorum ki.

kardeşinin yanında salondan bana bağırıyor "o dolaptaki eşyalarını alsana niye orda onlar" yahu ne gereği var şimdi çocuğun yanında bu lafın? bu sadece bi örnekti daha buna benzer davranışları çok. hemen sesini yükseltir birinin yanında hemen artistlenir.

demin sofrada oturuyoruz kardeşinin yemeği bitmiş kalktı kendine yemek koydu çocuk. eşim hemen onun duyacağı şekilde kalksana sen neden koymuyosun ne zaman düzelicen bilmem ne.

ya noluyoruz çok istiyosan kalk sen koy kardeşine. madem o misafir madem kendisi koyamaz kalk sen koy. hadi işten yorgun geldin kalkmıyosun tamam anlarım bırak kendisi koysun o zaman neden hemen bana bakıyosun be adam? ben de yemek yiyorum orda sizin gibi, ben insan değil miyim yemeğimi bölüp kalkayım neden ben yani?
hadi yaşça büyük birisi olsa anlarım haklı derim ama benden kaç yaş küçük çocuğa da hizmet edicem ben zaten yemeği yapmış sofrayı kurmuşum, "misafir" adı altında her gelene bana hizmet ettirmek istiyor.

e benim kardeşim de annem de geliyor ama benimkiler senin çayını bile sana getiriyorlar onlar misafir değil mi? o zaman neden rahatsız olmuyorsun?

Haklısın

Meydanmi okuyorsun? Adam seni kardesinin yaninda asagliyor. Adama okusan? Mesela boşanmak ile başlayabilirsin.

Eşin seni adam yerine koymuyor ve sen duş yapamadim diye yakiniyorsun. Ki oda ayri bir tuhaf. Git al duşunu. Kiyafetlerini banyoda giy.

Yada daha iyisi evi terk et, annenlere git. Mecbur kalma abisini günlerce ağirlamaya.

Ama yok olmaz. En fazla buralarda biraz söylenir yine evli kalirsin ve çekmeye devam edersin.

Burdaki meydan okumakta baska anlamdaydi ama neyse :) benim ona okudugum meydani kimse okumamistir ne dersem diyeyim kendini hakli gormeye devam ediyor. Bana ne kadar gururlusun ne olmus bi laf dediysem onun yanında diyor.
Zaten dün de baktim gidecek gibi degildi aksama kadar yine onunla oturmak istemedim hazirlandim annemlere gidecektim baktim o da hazırlanıyor ben de gidicem beraber cikalim dedi. Beraber ciktik gitti ben de planimi bozmadim annemlere gittim yine de, esim sordu neden gittin diye evde rahat edemedigimi bi rahat rahat banyo yapabilmek icin gitmek istedigimi soyledim. Cok söylüyorum ama ya sessiz kaliyor ya da ben hakliyim diyor.

Burdaki meydan okumakta baska anlamdaydi ama neyse :) benim ona okudugum meydani kimse okumamistir ne dersem diyeyim kendini hakli gormeye devam ediyor. Bana ne kadar gururlusun ne olmus bi laf dediysem onun yanında diyor.
Zaten dün de baktim gidecek gibi degildi aksama kadar yine onunla oturmak istemedim hazirlandim annemlere gidecektim baktim o da hazırlanıyor ben de gidicem beraber cikalim dedi. Beraber ciktik gitti ben de planimi bozmadim annemlere gittim yine de, esim sordu neden gittin diye evde rahat edemedigimi bi rahat rahat banyo yapabilmek icin gitmek istedigimi soyledim. Cok söylüyorum ama ya sessiz kaliyor ya da ben hakliyim diyor.

Iste meydan okudugunu saniyorsun fakat degil. Yaptigin tavir bile degil. Sadece bir iki laf ediyorsun sonra yine ayni tas ayni hamam, sende esinde.

En basit esinde hazirlandiginde "Sana ne oluyor? Ben yanliz gidecem" diyebilirdim. Ve bu sekilde bir kaç gün annende kalabilirdin. Yani esin seni kardesinin yaninda asagliyor sonrada annenin yaninda mutlu çift tiyatrosunu yapiyorsun.

Esin yaptiklarini sonuçlari yasamasi? Sifir.

Ve bu böyle yillaar devam ediyor. Devam edecekte. Biliyor sen hep onun yaninda kalacagini. Istedigini yapabildigini.

Haklısınız.
Bakın ne güzel davranmışsınız,evinizde rahat etmiş ki kalkıp kendine yemek alabiliyor kardeşi.
Çekinebilirdi de.
Almak istediği halde almayabilirdi de.
Demek ki siz ev sahibi olarak kendi evi gibi hissettirebilmişsiniz.
Eşinize gelince bu hayatta en nefret ettiklerimde ilk üçe girer cinsten tavrı.
Benim ailem,eşimin ailesi farketmeksizin dikkat ederiz konuşmalarımıza. Kaldı ki bana bu şekilde konuşacak. Bir daha ailesinden kimseyi sokmam evime(evet onların bir suçu yok,ama eşimin anlaması için yaparım bunu) neden yani benden yaşca küçük birinin gözünde hemde,beni bu konuma getirsin ki. Kesinlikle haklısınız

Iste meydan okudugunu saniyorsun fakat degil. Yaptigin tavir bile degil. Sadece bir iki laf ediyorsun sonra yine ayni tas ayni hamam, sende esinde.

En basit esinde hazirlandiginde "Sana ne oluyor? Ben yanliz gidecem" diyebilirdim. Ve bu sekilde bir kaç gün annende kalabilirdin. Yani esin seni kardesinin yaninda asagliyor sonrada annenin yaninda mutlu çift tiyatrosunu yapiyorsun.

Esin yaptiklarini sonuçlari yasamasi? Sifir.

Ve bu böyle yillaar devam ediyor. Devam edecekte. Biliyor sen hep onun yaninda kalacagini. Istedigini yapabildigini.
Esim hazirlanmadi, erkek kardesi ben de gideceğim bugun o zaman beraber cikalim dedi kendisi gitti ben de annemlere gectim

İkinizde de hata var. Birincisi senin. Yeterince sert dille senin hoşlanmadığın birşeyi yapmamasının uyarısını verememişsin. Ben olsam anında bozardım. O beni küçük düşürmeye çalışıyorsa yada erkeklik taslamaya kusura bakmasın anında gömerim. Benim eşimde aynıydı. Ama uyarmak yerine kişilerin yanında ağır dille bozduğumdan beridir birşey diyemiyor. Zira o da bir yere kadar cevap verebilir bana. Sonrası kendi küçük düşeceğini bilip susar. İkinci 20 yaşını geçmiş bir erkekle aynı evde misin sabahtan akşama kadar? Veyahut neden sizde kalıyor zaruri durum mu var? Eşinin hatası da anlayışsız ve de sana değer vermemesi. Sana değer verse emin ol seninle herşeyi yapar. Valla kız kardeşimi istemeye geldiklerinde erkek kardeşimle eşim ikram yaptı erkeklere. Eee sen düşün nasıl sert dilliyim. Her zaman yumuşak başlı olunmaz. Tepeye çıkarılmaz erkekler

Back
X