Sizce haksız mıyım ? Doğru olan nedir ?

Shanna

Bana yeni düşmanlar lazım , eskileri hayranım oldu
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2013
5.186
3.410
248
Öncelikle merhabalar
Sevgilimin babası geçen hafta vefat etti. Çok üzüldük kanser hastasıydı kendisi Allah rahmet eylesin. Sevgilim Gebze'de ben Bursa'da yaşıyorum.
Bizimde yarın akşama amca kızının nişanı var evde olacak nişan. Benim babam yok dedem babam gibiydi onun oğlan kardeşinin kızı nişanlanıyo yani umarım anlatabilmişimdir :) Tabi davetliyiz ailecek gidicez. Bu akşam sevgilimle konuşurken söyledim 'bu saygısızlık, nişanlı olsaydık seni asla göndermezdim nişana kusura bakma da' dedi. Ben de zaten oynamam yüzükler kesilir , oturur geliriz dedim. 'ne farkeder aynı hesap' dedi. Şu anda da soğuk bana karşı. Bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz ?

ne alaka? neden göndermezmiş onu anlamadım....
kıskandığı için mi???
eğer kıskançlıktan yapıyorsa, evlilik olduktan sonra kapı dışarı çıkarmayacak demekki...

Daha bir hafta olmus,hakli bence.
Sen onun durumunda olsan,o bir eglenceye katilsa sen ne dusunurdun?
Oyna ,oynama fark yok..

ne alaka? neden göndermezmiş onu anlamadım....
kıskandığı için mi???
eğer kıskançlıktan yapıyorsa, evlilik olduktan sonra kapı dışarı çıkarmayacak demekki...

Yok kıskançlık değil. Babası vefat ettiği için 'burda cenaze orda düğün dernek' dedi.

Öncelikle sevgilinin başı sağolsun, babasının mekanı cennet olsun..

Konuya gelince, göbek atmaya gitmiyorsun sonuçta, akraban, aile yani..E ailen de sevgilinin cenazesi var diye nişanı erteleyemeyeceklerine göre, çok gereksiz bir alınganlık.

Anlıyorum şu an hasssas bir dönemde babasını kaybettiği için ama senin de hala ailene karşı sorumlu olduğunu düşünememiş ve senin tarafından bakamamış olaya hiç.

Ayrıca "nişanlı olsaydık göndermezdim" ne demek? Bir saygı sorunu varsa o da bu tavırda var. 3 yaşında çocuk değilsin sen. Reşit, aklı başında bi kadınsın. Dolayısıyla kararlarını verirken ya da sorumluluklarını yerine getirirken izin alacak değilsin.

o yas tutarken senin nişana gitmeni istemiyor olabilir ama sonuçta hayat devam ediyor. benim düğünüme 1 hafta önce babaları ölen insan geldi sonuçta hepsinin yeri ayrı. bunu güzelce ona anlat bence

Daha bir hafta olmus,hakli bence.
Sen onun durumunda olsan,o bir eglenceye katilsa sen ne dusunurdun?
Oyna ,oynama fark yok..

Evet acısını anlayabiliyorum tabi ki. Ama hala ailemin yanındayım annem biliyo ama anneannem bilmiyo sevgilimi gitmezsem bir sürü tartışma çıkar. Sen gideceksin, insanlarda seninkine gelecekler o senin akraban vs vs

Kendi yarası çok taze olduğu için biraz bencilce davranmış aslında.
Ama yine de şöyle düşünüyorum. Kendimi onun yerine koyuyorum. Benim böyle taze bir acım olsa ve sevgilim nişana gideceğini söylese bende biraz kaprislenebilirdim.
Yine de %100 haklı diyemem. Karşılıklı anlayış göstermek gerekir bu durumda. Bilemedim.
Aynı durumda sen olsan onun yerinde ne yapardın peki? Belki bunu düşünmek iyi gelebilir sana haklılık, haksızlık konusunda.

Yok kıskançlık değil. Babası vefat ettiği için 'burda cenaze orda düğün dernek' dedi.

canım elbette ki babasının vefatına en az onun kadar sende üzülmüşsündür ama hayata da devam etmelisin...
her koşula ayak uydurmalıyız.... sonuçta sen gidip orda kurtlarını dökecek değilsin, ama davete icabet etmen ve gitmen gerekir...usulen gider bi görünür gelirsin, bunda kızacak bir şey yok....allah rahmet eylesin bu arada...

Amin tatlım sağol.. Evet otururum annemle birlikte gelirim sonra böyle dedim ama kızıyor Umarım anlar beni

o yas tutarken senin nişana gitmeni istemiyor olabilir ama sonuçta hayat devam ediyor. benim düğünüme 1 hafta önce babaları ölen insan geldi sonuçta hepsinin yeri ayrı. bunu güzelce ona anlat bence

Anlatmaya çalıştım güzel dille oynamam dedim oturur gelirim dedim. Tek başıma gidecek olsam onu kıracağıma gitmezdim ama ailem var ortada ayak uydurmak zorundayım

"Bir eğlenceye" değil..Ailesinin nişanına katılıyor.

Aynen.Doğum günü vs olsa asla gitmezdim. Ki ben babasının son zamanları diye kendi doğum günümü kutlamadım. Hatta dedim içimden gelmiyor şimdi moralimiz bozuk gerek yok doğum gününe bu yıl dedim

Evet bu dediğini düşündüm. Ben kızmazdım sonuçta ailesiyle gidiyorsa tebrik eder, görünür gelir. insan başına gelmeden anlayamaz tabi ama , kızmazdım

Öncelikle sevgilinin başı sağolsun.. Baba kaybetmek ayrı zordur, hele ki kaybetmeden önce kanserle uğraşıp gözünün önünde eridiğini izlemek çok daha zordur.
Alınganlık yapmış biraz, doğal olarak psikolojisi de bozuk tabii. Orta yol illa ki bulunur. Sonuçta sende oraya içmeye, dans etmeye gitmiyorsun. Neredeyse kuzenin olarak gördüğün birinin nişanı var. Üstelik aileye de bu durum açıklanmaz yani ne bileyim sevgilim babasını kaybetti, ben gelmiyorum desen olmaz. Sevgiline ben gidiyorum desen olmaz. Aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık. Yine de sen gitmelisin diye düşünüyorum tatlım ben, benim nişanıma kuzenim sevgilisi alınganlık yaptı diye gelmese kırılırdım, bi kere olan bir şey neticede.
Allah yardımcın olsun. Sen yine de fotoğraf falan çektirme, çektirsen de ona gösterme.

Aynen.Doğum günü vs olsa asla gitmezdim. Ki ben babasının son zamanları diye kendi doğum günümü kutlamadım. Hatta dedim içimden gelmiyor şimdi moralimiz bozuk gerek yok doğum gününe bu yıl dedim

Ben sana hak verdim..Ama sevgilinin de hassas olduğu bir dönem..Arkadaşın dediği gibi biraz bencilce bakmış olaya bu yüzden..

Amin sağolun.. Gerçekten çok üzüldüm. Mesela benim babam yok onun babasını kendi babamın yerine koyacağımı hayal ederdim hep Herşey Allahtan...

Evet bu dediğini düşündüm. Ben kızmazdım sonuçta ailesiyle gidiyorsa tebrik eder, görünür gelir. insan başına gelmeden anlayamaz tabi ama , kızmazdım

O zaman gönül rahatlığıyla bu konudaki savunmanı yapabilirsin kendisine.
Bunu ona da söyle hani bak aynı durumda sen olsan seni ben anlardım, beni aileme mahcup etme lütfen falan de. Eminim demişsindir ama dediğim gibi bu konuyu kafasına taktıysa biraz zorlayacaktır.
Zira dediğim gibi bende kaprislenebilirdim yani açık ve net söylemek gerekirse.
Ama seninde elinden bir şey gelmiyor yani, ailene mahcup olacak değilsin. Tabi ki gitmelisin. Bence sevgilin acısı biraz hafiflediğinde anlayacaktır seni.

Başınız sağolsun...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…