Sizce haksız mıyım ? Doğru olan nedir ?

Sağol canım. Çok zor gerçekten. Evet kendisine kızamıyorum çünkü morali bozuk ister istemez içi yanıyodur. Aynen işte aileye bunu diyemezsin ben gelmiyorum desem özellikle anneannem çok kızar , kızla çok aşırı samimi değiliz ama en yakın akrabalarımız onlar. Yok kuzum çekinmem sanırım zaten nişan bu yüzük takılır dans ederler vs

Kendi üzüntüsünden saçmalamış bence.
Sonuçta ağaç kovuğundan çıkmadın nişanlı değilsiniz, evli değilsiniz tabii ki insanlar yapacak nişanlarını.
Bi'görünür gelirsin ki öyle yapman lazım yoksa sülaleye nasıl açıklayacaksın:26:

Ama şuan ne dersen de anlayamaz seni gibi geliyor bana:26:

İnşallah canım çok teşekkürler

Anlamaz canım haklı olarak üzülüyor, canı yanıyor tabi diyorum ya kızmıyorum. Olay bana kalsa gitmemde sorun değil ama akraba ve ailecek davetliyiz :26:

Düğünün yeri ayrıdır, ölümün ayrıdır. Düğünleri insanlar güzelleştirir. Ölen biri için yas tutmaya devam edeceğime saçma sapan bir insanın düğününe gider altınımı takar iki işin ucundan tutarım insanları mutlu ederim. Ama en yakınların ölünce bunlar içinden gelmez. tamam hak veririm. Annem ölür düğüne gidemem..

1. ölen senin sevgilinin babası. Kocanın değil. Evli olsan kayınpederin ölmüş olsa hadi özür dilersin akrabalarından katılamaycağının resmi bir gerekçesi olur. Akrabalara ne açıklama yapmanı bekliyor sevgilin?

2. Nişanlanan kuzenin. iki elim kanda olsa kuzenimin nişanına giderim. İçim kan ağlasa da sırf kuzenimin yüzü gülsün diye kalkar onunla iki göbek atarım. Yani bu durumda 1. maddedeki evli olma şartını da çürütüyorum.

Sevgilin çok bencillik yapıyor. Kendini senin yerine koysun. Annesiyle paylaşsın bence durumu. Bi büyüğünden akıl alsın. Kendi mantıklı düşünemiyor çünkü. Ölen senin baban olsaydı ve onun amcasının oğlu nişanlanıyor olsaydı ne yapacakmış sordun mu?

Söz,nisan,dugun eglencedir hanim efendi. Burada neyi savunuyorsunuz anlamadim.
Ben kendimce yorumumu yaptim gectim
lutfen sizde konu sahibine yonelin.
Sevgiler

Ben de fikrimi yazıyorum :)
Siz alelade bir eğlenceye katılıyormuş gibi bir yorum yapmışsınız..Söz nişan düğün bir eğlencedir, ama aile içini kapsıyorsa aynı zamanda bir zorunluluk ve sorumluluktur.

Benden de sevgiler..

Son düzenleyen: Moderatör:

Erkek olduğu için düğüne vs pek gitmezler ya bilirsin o yüzden desem de gitmezdim der sanırım bi de daha çok kızar diye düşünüyorum. Mecburen gidicem bi kaç saatik bi olay zaten. Belki de üzülmediğimi düşünüyor ama gerçekten çok üzüldüm içim yandı hatta gidecektik annemle yanlarına ev çok kalabalık sakin bi günde gelirisiniz daha iyi olur dedi tamam dedik 'gel' demesini bekliyoruz yanına gidip destek olmak için mesela

Ben de böyle düşünüyorum şimdi komşunun kızı nişanlansaydı evet gitmen çok tuhaf karşılanırdı.
Ama aile yani bu borçlusun bi'yerde. Evli olsan kocam dersin, nişanlı olsan yine hoş karşılanırsın.
Valla sevgilimin babası vefat etti dede kusura bakma gelemem demen çok büyük saygısızlık olarak karşılanır biz burda kimiz, neciyiz diye.
Hatır konusudur bi'yerde.
Gideceğin vakit yine sakince mesaj atarsın izah edersin biraz da mecburen alttan alırsın :26:

Bilmiyorum canından kanından biri evlense düğüne gitmicek mi? Erkekler düğüne gitmeyi sevmez de kuzenler birbirlerinin düğününde mutlaka bulunur. Eğer kuzenim sevgilimin babası öldü diye benim nişanıma gelmeseydi onu ömür billah affetmezdim.

sevgilin babasının yani canının bir parçasını kaybetmiş. o yüzden şimdi çok çok daha hassastır.
ama gitmen gerekli bence nişana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…