bursa dan karaman a gelin gelince çay dökmek bi sure sonra çay katmaya donustu ^^ bazı sehırlerde farklı.Neresi ilginç :) çay katmiyor musunuz
yok haklısın hızmet etmek ıstememısler kendı kotu kalpleriyle yasasınlar ^^ kısı kendını etrafına gore sekıllendırmez. neysen osundur. her yaptıgın ıyılıgı hızmetı kerızlık ya da haksızlık olarak gorme .bosver. rahat bırak. mukafatın olcaktır ılla ^^ allah sabır versın :)Hayır ne olck bir çay koycak . Ne demek yani yukarı getirmeyip siz kendinize katın demek. Cidden haklıyim demi art niyet geldi bana.
Cay doldurmak demek. Konya taraflarinda genelde oyle kullanilir. Mesela mudur beni iceri almadi yerine mudur beni iceri katmadi derler.Çay katmak ne demek çay demlemek mi
Bebek bekliyorsun sanirim. Hayirli olsun. Cocuk olunca da o halinle hizmet beklerler. Alistirma. Sen de elini uzak tut eltin gibi. Her gun de kayinvalidene cikma. Mesafeyi koy.Eskiden uzak oturuyodum 10 günde bir gelirdim kafam rahattı. Şimdi aynı binadayiz her gün sinir stresim. Eşime tasinalim diyorum taşınmiyor
O da bişey mi, bnm kayınvalidemler kızım ocağa çay bırak diyolarÇay koymak, çay doldurmak hatta çay dökmek duydum ama bunu duymamıştım öğrenmiş oldum
O da bişey mi, bnm kayınvalidemler kızım ocağa çay bırak diyolarcay koy cay yap demek yani. Hatta Çocugun ismini ahmet bırak ayse bırak da diyolar. Koymak kelimesine karşılar
O da bişey mi, bnm kayınvalidemler kızım ocağa çay bırak diyolarcay koy cay yap demek yani. Hatta Çocugun ismini ahmet bırak ayse bırak da diyolar. Koymak kelimesine karşılar
var ya şunu okumadan önce biri bana onu dese kalkar dolaptan çay paketini alır ocağın yanına koyar gelir otururum
Aynen öyle. Her yörenin bi şivesi söylemi var. Doğulular çokca bırak derler.Çok ilginç gerçekten ama dediğim gibi eminim yöreden yöreye değişen bir söylemdir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?