Sizce haksız mıyım?

Ben kendi yaptıklarımı onlarınkiyle kıyaslamadım ki. Eşim herşeyi ben karşılayınca altında ezildi, o istedi ne istediyse. Ben kendi ailemden de birşey istemedim ki. Onlar içinden geleni yaptı, gerisini ben tamamladım. Benim zaten durumum iyiydi. Konu uzun olduğu için tam vakıf olamamışsınız. Düğündeki verilen para ya da bilezik değil mevzu, takınılan tavır. Eşim herşeyi ben karşılayınca mahcup olup istedi bilezikleri. Ben hiçbirşey istemedim, ailem de istemedi. Ama adam kızlarını mı satıyorlar dedi. Ben kimseden birşey istemem zaten, adetim değildir. Kaldı ki tek konu bilezik değil, tüm mevzuların içinde bir damla bile değil hatta.
Ben kendi yaptıklarımı onlarınkiyle kıyaslamadım ki. Eşim herşeyi ben karşılayınca altında ezildi, o istedi ne istediyse. Ben kendi ailemden de birşey istemedim ki. Onlar içinden geleni yaptı, gerisini ben tamamladım. Benim zaten durumum iyiydi. Konu uzun olduğu için tam vakıf olamamışsınız. Düğündeki verilen para ya da bilezik değil mevzu, takınılan tavır. Eşim herşeyi ben karşılayınca mahcup olup istedi bilezikleri. Ben hiçbirşey istemedim, ailem de istemedi. Ama adam kızlarını mı satıyorlar dedi. Ben kimseden birşey istemem zaten, adetim değildir. Kaldı ki tek konu bilezik değil, tüm mevzuların içinde bir damla bile değil hatta.

Bence altında falan ezilmemiş,diyorum ya andomedanın görevi olarak düsünmüsler hep, bu kadar şey olmuş geçmiş saygısızlık yapmamissin, en ufak bir söz söyleme girisiminde "ailemle arama girme "denmis eee simdiye kadar sen hep aralarındaymişsin bunu fark edememis mi esin? Her acigi kapatmişsin,her hatayi örtmüssün şu durumda eşinin saygisizlik yapacagi insanlar arasinda en sonuncusu sen olmalisin bu konuda sana tamamen hak veriyorum ama keske en basinda bu kadar verici olmasaydin neyse olan olmus sonunuz güzel olsun

Şimdi
Haklısın, herkesin yap

Şimdi daha yüksek gelirli bir işi var, o zaman öyle değildi. Haklısınız, fazla verici oldum, değmeyecek değeri verdim. Herkesin ona yaptığı gibi tepesine bassaydım ben de kıymetli olurdum belki

Tepesine basmak değilde,biraz daha geri planda kalmaliydin maddiyat konularda.AKli basinda bir kadınsın bundan sonrasinda farkli davranacagini dusunuyorum

[QUOTE="_angela_, post: 46426948, member: 7böyledirBen size hak verdim. Hatta laf arasında bazı alakasız anlatımlarınıza da hak verdim çünkü iyice sinirlenmişsiniz duruma.

Şunu desteklemişimdir hep, iki birey olarak bir yuva için buluşmuşsunuz eşinle, ancak düştüğünüz yerde, sıkıştığınız yerde, düğünde dernekte elbette anne-baba desteği alacaksınız ve elbette dile getirmeseniz bile bazı beklentileriniz olacak büyüklerinizden.

"Atası olanın mirası olmaz" derler, ana gibi ana, baba gibi baba maddi durumu iyiyken, çocuğunu borca iteklemez.
Ben böyle gördüm ailemde ve (zaman ne gösterir bilinmez ama) maddiyatım el verdiğince de çocuklarıma bu rahatlığı sağlarım.

Hiçbir zaman anlamadım anlayamayacağım bu "Bana ne, bizim ailede karışmazlar, para işleri ayrıdır" vb. şeyleri. Nasıl bir aileymiş ki çocukları parasızlıktan sürünse şeylerinde olmayacak, kusura bakmayın da iyi yere tezgah açmış kocanız olacak adam da.

İnsan biraz minnet duyar be, erkek olmadan önce azıcık insan olan, şu durumda eşine ağzını açıp tek laf edemez ya.
Ama en başından belliymiş canım, en başından bu adam seni kefil isterken, kendini de ailesinin tutumunu da göstermiş, göstere göstere gelmiş...

Ne denebilir ki, umarım hakkınızda hayırlısı olur.[/QUOTE]
Eşim azeri, ailesi de burda yaşıyor. Garip bir aile, huyları, gelenekleri hiç bizim alışık olduğumuz sıcaklıkta değil. Eşim maddi konularda başta çok zorlandı, Allah biliyor ya çok çabaladı kendince. Ama kendi maddi durumu o zaman çok iyi değildi. Katlandım, hatta sömürüldüm çünkü manevi desteği çoktu, her işime yardım ederdi, kimsenin ilgilenmediği zamanlar benim için çok koşturdu. Aileden de ben birşey istemedim istemem, adetim değil, talep edemiyorum kimseden birşey. Ama yapsalardı yok demezdim. Mesela düğün zamanı eşime çeyiz niyetine kendi evinin eski eşyalarını gönderdi kv, kendine ise sıfırdan eşya aldı tepeden tırnağa. Hiçbir şey diyemedim. Eşimin o yerin dibine girmiş haline bakınca daha fazla eziyet etmek istemedim. Mesela evlendikten sonta bizden borç aldıkları dönem, sırf kuaföre ve kıyafete her ay o kadar para harcıyordu kv, ben 1 yıl kuaföre gidemedim, yine de birşey demedim. Aslında hepsi benim salaklığım

eskidendihalle 46426892 .!.:
Rahatlatmak için söylemiyorum, vallahi yalnız değilsin. Aynı adamdan bahsediyoruz sanki. Evimizin taksidini ödemek yerine kardeşinin spor salonu taksitlerini ödeyen bir adam :)
O iyi melek gibi hallerine kanmışız heralde

Eşim azeri, ailesi de burda yaşıyor. Garip bir aile, huyları, gelenekleri hiç bizim alışık olduğumuz sıcaklıkta değil. Eşim maddi konularda başta çok zorlandı, Allah biliyor ya çok çabaladı kendince. Ama kendi maddi durumu o zaman çok iyi değildi. Katlandım, hatta sömürüldüm çünkü manevi desteği çoktu, her işime yardım ederdi, kimsenin ilgilenmediği zamanlar benim için çok koşturdu. Aileden de ben birşey istemedim istemem, adetim değil, talep edemiyorum kimseden birşey. Ama yapsalardı yok demezdim. Mesela düğün zamanı eşime çeyiz niyetine kendi evinin eski eşyalarını gönderdi kv, kendine ise sıfırdan eşya aldı tepeden tırnağa. Hiçbir şey diyemedim. Eşimin o yerin dibine girmiş haline bakınca daha fazla eziyet etmek istemedim. Mesela evlendikten sonta bizden borç aldıkları dönem, sırf kuaföre ve kıyafete her ay o kadar para harcıyordu kv, ben 1 yıl kuaföre gidemedim, yine de birşey demedim. Aslında hepsi benim salaklığım

Est. ya salaklık değil de, göz yummuşsunuz, göz göre göre gelmiş ve muhtemelen siz "Aslında çok iyi biri" diyerek kendi iç çığlıklarınızı susturmuşsunuz. Hatta acımışsınız da ki acımak çok tehlikeli bir duygudur eşler arasında, suistimale açar kişiyi.

Çok çabaladı, destek oldu diyorsunuz ama eşiniz zaten size destek olmayıp ne yapacaktı?
Eşler arasında ekstra bir durum değil bu, olması gereken zaten birbirinize destek olmanız.
Ama siz hep maddi dayanak olmuşsunuz, üstelik o kılını kıpırdatmayan ailesi de kıymetlenivermiş.
Zaten o eski eşyaları size yollayarak kendine yenilerini alması bile dalga geçmek gibi.
Neyse artık, bunlar olmuş bitmiş şeyler, eşinizi de görüyorsunuz. Siz de ona göre davranırsınız artık.

Adam sevgiliyken belli etmiş kendini. Allah kolaylık versin. Bi dahada kendinizden ödün vermeyin

Est. ya salaklık değil de, göz yummuşsunuz, göz göre göre gelmiş ve muhtemelen siz "Aslında çok iyi biri" diyerek kendi iç çığlıklarınızı susturmuşsunuz. Hatta acımışsınız da ki acımak çok tehlikeli bir duygudur eşler arasında, suistimale açar kişiyi.

Çok çabaladı, destek oldu diyorsunuz ama eşiniz zaten size destek olmayıp ne yapacaktı?
Eşler arasında ekstra bir durum değil bu, olması gereken zaten birbirinize destek olmanız.
Ama siz hep maddi dayanak olmuşsunuz, üstelik o kılını kıpırdatmayan ailesi de kıymetlenivermiş.
Zaten o eski eşyaları size yollayarak kendine yenilerini alması bile dalga geçmek gibi.
Neyse artık, bunlar olmuş bitmiş şeyler, eşinizi de görüyorsunuz. Siz de ona göre davranırsınız artık.
Evlendikten sonra değil evlenmeden önce destek oluyordu, ona kandım demek istedim. Evlendikten sonra zaten hiçbirşey eskisi gibi olmadı, ben işten ayrıldım, eşim de o kadar maddi desteği sağlayan ben değilmişim gibi evin gelirini kendisi kazandığı için beni insan yerine koymuyor, fikrimi bile sormuyor. Ailesi umurumda değil, Allahlarından bulsunlar da eşim konusunda içimi soğutamıyorum bir türlü

Adam sevgiliyken beveriyorum kendini. Allah kolaylık versin. Bi dahada kendinizden ödün vermeyin
Şu an sevgili olsaydık vermezdim ama bir evladımız var, mecburen veriyorum, ama sonsuza kadar sürmeyecek inşallah. Onun için neler yaptığımı yapmayı kesince yani yokluğumda anlar o. Anlamazsa da hiçbir zaman anlamayacaktır zaten

Evlendikten sonra değil evlenmeden önce destek oluyordu, ona kandım demek istedim. Evlendikten sonra zaten hiçbirşey eskisi gibi olmadı, ben işten ayrıldım, eşim de o kadar maddi desteği sağlayan ben değilmişim gibi evin gelirini kendisi kazandığı için beni insan yerine koymuyor, fikrimi bile sormuyor. Ailesi umurumda değil, Allahlarından bulsunlar da eşim konusunda içimi soğutamıyorum bir türlü

İçine içine biriktirdiğinden, bile bile kendini yedirdiğinden vaktinde...
Aslında bakarsan bir yerden sonra eşine değil kendine öfkelendiğini fark edeceksin.
Ama geçmiş konuları sürekli telaffuz etme olur mu?
Söyleye söyleye daha da normalleştirirsin, kıymetsizleştirirsin.

Bırak karıştırmasın kendi işlerine, senin de onu karıştırmayacağın zamanlar gelir, gönlünü ferah tutmaya çalış.
Kendi harcamalarını yap, gezine tozuna bak, çok oralı olma şimdilik.

İçine içine biriktirdiğinden, bile bile kendini yedirdiğinden vaktinde...
Aslında bakarsan bir yerden sonra eşine değil kendine öfkelendiğini fark edeceksin.
Ama geçmiş konuları sürekli telaffuz etme olur mu?
Söyleye söyleye daha da normalleştirirsin, kıymetsizleştirirsin.

Bırak karıştırmasın kendi işlerine, senin de onu karıştırmayacağın zamanlar gelir, gönlünü ferah tutmaya çalış.
Kendi harcamalarını yap, gezine tozuna bak, çok oralı olma şimdilik.
Kendime öfkelendiğim doğrudur, bu kadar göstere göstere yapılan sömürgeye sessiz kaldığım için. Oralı olduğum yok uzun zamandır. Eşimle de çok yakın sayılmayız baya uzun süreden beri. Geçenlerde sen çok kindarsın, bu kadar uzatacağını, ailemle bu kadar uzun süre görüşmeyeceğini tahmin etmezdim dedi (iki senedir görüşmüyorum) Ben de bu kadar yaşanan olaydan sonra ben mi kindarmışım diye düşündüm. Aslında konuyu da o yüzden bu kadar detaylı yazdım. Yoksa bu kadar detaylı aile meselesi yazmak adetim değildir. Bu kadar şeyden sonra bir de yüzlerine mi bakayım yani? Daha yazmadığım pek çok şey var ama yazdıklarım bile yetmez mi? Tekrar onlarla iletişime geçsem beni daha da sömürmek için herşeyi yaparlar biliyorum

Kızlar konu baya uzun kusura bakmayın. Ama kısaltarak bile yazdığım halde toparlayamadım. Sadede geleyim. Ben eşimle arkadaşlık yaparak evlendim. Daha çıkarken kredi kartı borcu için kefil olmamı istedi benden. Ailesinin durumu kötü değil, neden onlardan istemiyorsun dedim. Bizde kimse kimseye karışmaz, söyledim ama veremeyiz dediler dedi. Kefil olamazdım ama çıkardım 2000 lira verdim, gitti borcunu kapattı. Sonra yine biz çıkarken arabası kaza yaptı, yine ailesi vermedi ben verdim.
Gel zaman git zaman nişanlandık,tüm eşyaların peşinatını ben verdim. Ama artık ailesinin bu beleşe oğul evlendirme cingözlükleri oğullarını da küçük düşürmeye başlamıştı. Eşim gitti, düğüne bir katkınız olmayacak mı dedi. Babası bizi dışarıda yemeğe davet edip restoranda o kadar insanın önünde önümüze köpeğin önüne kemik fırlatır gibi 5000 lira fırlattı. Elimi bile sürmedim o paraya, oğlu aldı. Ayrıca da komik geldi, güya para veriyor ama ben o paranın 4-5 katını zaten çoktan harcamıştım bile düğün için. Neyse düğün yaklaştı, ailem beyaz eşyaya yardım etti, bana bilezik falan aldı. Eşim ezikdikçe ezildi tabi bu durumda. Çünkü kendisi için birşey yapan yoktu. Gitmiş ailesine demiş ki iki bilezik alın bari. Kp ne dese beğenirsiniz. Ne altını, kızlarını mı satıyorlar demiş. İçimden bir sürü şey söylemek geçiyor da tutuyorum o adama. Sen mi beni satın alacaksın gafil, sen kimsin? Sonra güç bela aldılar iki bilezik. Ne kalınlığına ne fiyatına karışmadım. Annemin taktığı tek bilezik kadar ancak etti o iki bilezik öyle söyleyim. Eşim üzülmesin diye ses etmedim, düğünde taktılar. Sonra babamın mirasıyla ev aldık, tadilat falan borca girdik.O arada eşimin askerlik parası varmış, ailesi ödüyormuş. Biz borca girince o askerlik parası üstlerine kalacak diye bir tutuştular, hemen para istediler. Benim mirasın içinden bir de 2000 lira askerlik parası verdim mi? Bu askerlik için son taksit diye biliyordum, ondan sonra gene en sıkışık zamanlarımızda 2 kere daha askerlik parası bitmedi diye para istediler verdik.
Bir de başka bir konu daha oldu, konular bitmiyor zaten. Eşimin pasaportu ailesinin evindeymiş. Birgün kp aradı, eşimin pasaportunu sordu, burda yok dedik.( Bu arada benim evimde bir iğne bile kaybolamaz, aşırı düzenliyimdir. Onların evinde ise kendilerinin nasıl kaybolmadığına şaşırıyorum, o kadar dağınıklar) Sonra kp bir hakaretlere başladı, ne eşşekliğimiz kaldı, ne bunaklığımız. Siz nasıl kaybedersiniz, ben size verdim diyor da başka birşey demiyor. Yeniden çıkarttırıcaz pasaportu dediler, yeni pasaport çıkartılırken eski pasaport da onların evinden, kp in çorap çekmecesinden çıktı. Neyse başvuru yapılmıştı artık, yeniledik mecburen. Hata kendilerinde olmasına rağmen bunlar o pasaportun parasını da bize ödettiler, 1500 de oraya gitti. Neyse gel zaman git zaman bizim baya sıkışık zamanlarımızın birinde kp 3 aylığına borç istedi, bizim başka paramız olmamasına rağmen eşim de götürdü verdi. O para bir daha geri dönmedi. Eşim babasına sordu, ne zaman verebilirsiniz diye. Babandan para mı istiyorsun demiş. Eşime bir sürü hakaret etmiş, muhtemelen bana da. Eşimle kavga etmişler. Eşim bana birşey söylemedi, kavganın içeriğini de. Ailesiyle 3 ay görüşmedi. Ama o dönem biz baya sefalet çektik. Eşim sonra barıştı onlarla, ben görüşmek istemedim. Allah biliyor ya bu kadar olay oldu, bir kere bile saygısızlık yapmamışımdır onlara karşı hiçbir zaman.Dedim ki bu saatten sonra saygıyı koruyamam, çirkeflik yapıp kendimi küçük düşürmek de istemem, seni zor durumda bırakmak da istemem. Ben artık görüşmeyeceğim dedim. Ama ne yaparlarsa yapsınlar onlar senin ailen, sana karışamam dedim. Şimdi kendisi görüşüyor, bazen çocuğu da alıp götürüyor, birkaç saat torunlarını görüyorlar.
Bu kadar olay oldu, onlar o kadar şey yaptılar, allah biliyor ya eşimin söylediği bir laf kadar canımı yakmadı. Ailesiyle barıştıktan sonra biz maddi açıdan çok sıkışıp çözüm bulamayınca ailenden iste, versinler borçlarını dedim. Ben bu kadar kavgadan sonra para falan istemem, almıycam o parayı dedi. E biz mi sürünelim dedim, benim de hakkım var bu konudaki kararlarda dedim. Ailemle aramdaki bir mevzu, sen karışamazsın dedi. Bunu söyleyince başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Bir sürü şey yaptım ya ben onun için. En zor zamanında ailesi yoktu ben vardım. Sen karışamazsın ne demek. Bana bunu söyledi ya bir anda sıfıra indi gözümde. Şimdi eşimin de gözümde pul kadar değeri yok. Başka sebeplerle şu an kaçınılmaz sonu erteliyorum ama birgün o sona varıcaz biliyorum. Sizce haksız mıyım?

Peygamber kızı mısın ? Bu adamın neyine aşık oldun bildiğin sünepenin teki... Üstüne bitmeyen dertleri bitmeyn para gözlülüğü... Bu kadar fedakar olursan olacağı bu bıraksaydın sürünüp rezil olsaydı ! Sana mı kaldı iyilik etmek !

Ne halt olduğunun sinyalini baştan vermiş aslında eşigörmüyorlara rağmen evlenmişsiniz.
Allah kolaylık versin. Sizi darphane sanıyorlar herhalde.
Sağolun. Darphanelik bir durumum kalmadı zaten, şimdi eskisi gibi olmadığı için saygı da duymuyorlar. Zaten hiç duymamışlar ya hadi neyse. Sadece kanımın son damlasına kadar sömürmüşler, o arada da sessiz kalmışlar

Sağolun. Darphanelik bir durumum kalmadı zaten, şimdi eskisi gibi olmadığı için saygı da duymuyorlar. Zaten hiç duymamışlar ya hadi neyse. Sadece kanımın son damlasına kadar sömürmüşler, o arada da sessiz kalmışlar

Suç eşinizde ama. Aileleri her şeye dahil etmemek lazım. Belki de tekrar barışmasa daha iyi durumda olacaktınız.

Peygamber kızı mısın ? Bu adamın neyine aşık oldun bildiğin sünepenin teki... Üstüne bitmeyen dertleri bitmeyn para gözlülüğü... Bu kadar fedakar olursan olacağı bu bıraksaydın sürünüp rezil olsaydı ! Sana mı kaldı iyilik etmek !
Ben babamı çok erken kaybettim. Hep güçlü olmak zorundaydım, hep ayakta kalmak zorundaydım. Ailem de bana destek olacak yerde üstüme abandı, onların dertlerine de ben koşturdum, daha da zorlandım. Bu adam hayatıma girdiğinde" artık eskisi kadar güçlü olman gerekmiyor, ben varım, yükünü taşımaya talibim dedi. Maddi açıdan olmasa da manevi açıdan her çöktüğümde beni kendime getirdi, kendi değerimi hatırlattı. Dik durmama yardım etti. Ona kandım o dönem, yoksa aşık olmuş bile değilim. Kendisi de biliyor bunu. O zaman o kadar kimsesiz hissediyordum ki çok değerli gelmişti söylediği söz. Tüm maddi şeylerin üstünde gelmişti. Salaklığıma doymayım.

Suç eşinizde ama. Aileleri her şeye dahil etmemek lazım. Belki de tekrar barışmasa daha iyi durumda olacaktınız.
Onlar barıştıktan sonra bir para alışverişi olmadı aramızda. Öncesinde giden gitmişti zaten. Durumumuz şu an iyi sayılır. Konuyu yeni açtığım için tüm bu olaylar yeni olmuş gibi bir algı oluştu farkındayım ama birkaç senelik mevzu. Yeni olan eşimin beni kindar bulduğunu söylemesi. Bu kadar olaydan sonra ailesiyle barışacağımı sanıyormuş. Ben de burada tüm olayları anlattım, görüşmeme kararımda haklı mıyım diye fikir almak istedim

Son düzenleme:
Onlar barıştıktan sonra bir para alışverişi olmadı aramızda. Öncesinde giden gitmişti zaten. Durumumuz şu an iyi sayılır. Konuyu yeni açtığım için tüm bu olaylar yeni olmuş gibi bir algı oluştu farkındayım ama birkaç senelik mevzu. Yeni olan eşimin beni kindar bulduğunu söylemesi. Bu kadar olaydan sonra ailesiyle barışacağımı sanıyormuş. Ben de burada tüm olayları anlattım, görüşmeme kararımda haklı mıyım diye fikir almak istedim
Ben anladım sizi. Demek istediğim kendisi barışmasa sizin de barışmanızı istemeyecekti ve kindar ilan edemeyecekti. Onu demek istedim.

Kararınızda haklısınız.

Back
X