Sizce haksız mıyım?

Kızlar konu baya uzun kusura bakmayın. Ama kısaltarak bile yazdığım halde toparlayamadım. Sadede geleyim. Ben eşimle arkadaşlık yaparak evlendim. Daha çıkarken kredi kartı borcu için kefil olmamı istedi benden. Ailesinin durumu kötü değil, neden onlardan istemiyorsun dedim. Bizde kimse kimseye karışmaz, söyledim ama veremeyiz dediler dedi. Kefil olamazdım ama çıkardım 2000 lira verdim, gitti borcunu kapattı. Sonra yine biz çıkarken arabası kaza yaptı, yine ailesi vermedi ben verdim.
Gel zaman git zaman nişanlandık,tüm eşyaların peşinatını ben verdim. Ama artık ailesinin bu beleşe oğul evlendirme cingözlükleri oğullarını da küçük düşürmeye başlamıştı. Eşim gitti, düğüne bir katkınız olmayacak mı dedi. Babası bizi dışarıda yemeğe davet edip restoranda o kadar insanın önünde önümüze köpeğin önüne kemik fırlatır gibi 5000 lira fırlattı. Elimi bile sürmedim o paraya, oğlu aldı. Ayrıca da komik geldi, güya para veriyor ama ben o paranın 4-5 katını zaten çoktan harcamıştım bile düğün için. Neyse düğün yaklaştı, ailem beyaz eşyaya yardım etti, bana bilezik falan aldı. Eşim ezikdikçe ezildi tabi bu durumda. Çünkü kendisi için birşey yapan yoktu. Gitmiş ailesine demiş ki iki bilezik alın bari. Kp ne dese beğenirsiniz. Ne altını, kızlarını mı satıyorlar demiş. İçimden bir sürü şey söylemek geçiyor da tutuyorum o adama. Sen mi beni satın alacaksın gafil, sen kimsin? Sonra güç bela aldılar iki bilezik. Ne kalınlığına ne fiyatına karışmadım. Annemin taktığı tek bilezik kadar ancak etti o iki bilezik öyle söyleyim. Eşim üzülmesin diye ses etmedim, düğünde taktılar. Sonra babamın mirasıyla ev aldık, tadilat falan borca girdik.O arada eşimin askerlik parası varmış, ailesi ödüyormuş. Biz borca girince o askerlik parası üstlerine kalacak diye bir tutuştular, hemen para istediler. Benim mirasın içinden bir de 2000 lira askerlik parası verdim mi? Bu askerlik için son taksit diye biliyordum, ondan sonra gene en sıkışık zamanlarımızda 2 kere daha askerlik parası bitmedi diye para istediler verdik.
Bir de başka bir konu daha oldu, konular bitmiyor zaten. Eşimin pasaportu ailesinin evindeymiş. Birgün kp aradı, eşimin pasaportunu sordu, burda yok dedik.( Bu arada benim evimde bir iğne bile kaybolamaz, aşırı düzenliyimdir. Onların evinde ise kendilerinin nasıl kaybolmadığına şaşırıyorum, o kadar dağınıklar) Sonra kp bir hakaretlere başladı, ne eşşekliğimiz kaldı, ne bunaklığımız. Siz nasıl kaybedersiniz, ben size verdim diyor da başka birşey demiyor. Yeniden çıkarttırıcaz pasaportu dediler, yeni pasaport çıkartılırken eski pasaport da onların evinden, kp in çorap çekmecesinden çıktı. Neyse başvuru yapılmıştı artık, yeniledik mecburen. Hata kendilerinde olmasına rağmen bunlar o pasaportun parasını da bize ödettiler, 1500 de oraya gitti. Neyse gel zaman git zaman bizim baya sıkışık zamanlarımızın birinde kp 3 aylığına borç istedi, bizim başka paramız olmamasına rağmen eşim de götürdü verdi. O para bir daha geri dönmedi. Eşim babasına sordu, ne zaman verebilirsiniz diye. Babandan para mı istiyorsun demiş. Eşime bir sürü hakaret etmiş, muhtemelen bana da. Eşimle kavga etmişler. Eşim bana birşey söylemedi, kavganın içeriğini de. Ailesiyle 3 ay görüşmedi. Ama o dönem biz baya sefalet çektik. Eşim sonra barıştı onlarla, ben görüşmek istemedim. Allah biliyor ya bu kadar olay oldu, bir kere bile saygısızlık yapmamışımdır onlara karşı hiçbir zaman.Dedim ki bu saatten sonra saygıyı koruyamam, çirkeflik yapıp kendimi küçük düşürmek de istemem, seni zor durumda bırakmak da istemem. Ben artık görüşmeyeceğim dedim. Ama ne yaparlarsa yapsınlar onlar senin ailen, sana karışamam dedim. Şimdi kendisi görüşüyor, bazen çocuğu da alıp götürüyor, birkaç saat torunlarını görüyorlar.
Bu kadar olay oldu, onlar o kadar şey yaptılar, allah biliyor ya eşimin söylediği bir laf kadar canımı yakmadı. Ailesiyle barıştıktan sonra biz maddi açıdan çok sıkışıp çözüm bulamayınca ailenden iste, versinler borçlarını dedim. Ben bu kadar kavgadan sonra para falan istemem, almıycam o parayı dedi. E biz mi sürünelim dedim, benim de hakkım var bu konudaki kararlarda dedim. Ailemle aramdaki bir mevzu, sen karışamazsın dedi. Bunu söyleyince başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Bir sürü şey yaptım ya ben onun için. En zor zamanında ailesi yoktu ben vardım. Sen karışamazsın ne demek. Bana bunu söyledi ya bir anda sıfıra indi gözümde. Şimdi eşimin de gözümde pul kadar değeri yok. Başka sebeplerle şu an kaçınılmaz sonu erteliyorum ama birgün o sona varıcaz biliyorum. Sizce haksız mıyım?

Kocan tam bir nankormus, eh sonucta o begenmedigin babanin evladi dimi azicikta olsa genlerinde var ayni huylar, valla iyi dayanmissiniz, ben olsam daha o 5 bin mevzusu oldugunda kalkar giderdim masadan hatta kocamada o insanlardan tek kurus almiyorsun bundan sonradaarana mesafe koyuyorsun diye.
Adamlar somurdukce somurmusler attikca bir kazik dah atmislar , kocan tabi gide gele annesi babasi hem affetti eli mahkum hemde artik ne diyip dolduruyorlarsa kafasini doldurdmuslar. Bir an once kurtul o aileden derim uzaklas baska sehre gocun gibi yana siz uzak olsunlar. Oyle anne baba olmaz olsun evliligin basindan beri ancak zararlari dokunmus para icin ne yapacaklarini sasirmislar resmen rezillik baska sey degil yani.
Nefret ediyorum paraya tapan insanlardan. Eger bu kalitesiz insanlar yuzunden emek emek kurdugun yuvan dagilsin istemiyorsan o aileden hemen uzaklasirsin baska caren yok. Kocan gidip geldikce onlara benzemeye baslamis cunku, biz kadinlar zor unuturuzda erkekler nedense hemen yedikleri kaziklari unutuveriyorlar

Ben anladım sizi. Demek istediğim kendisi barışmasa sizin de barışmanızı istemeyecekti ve kindar ilan edemeyecekti. Onu demek istedim.

Kararınızda haklısınız.
Eşim her türlü durumu kendi lehine çevirmeyi iyi bilir zaten. Bu kadar şeyin üstüne beni suçlayacak bir ayrıntı bulabilmesi de bunun kanıtı.

Kocan tam bir nankormus, eh sonucta o begenmedigin babanin evladi dimi azicikta olsa genlerinde var ayni huylar, valla iyi dayanmissiniz, ben olsam daha o 5 bin mevzusu oldugunda kalkar giderdim masadan hatta kocamada o insanlardan tek kurus almiyorsun bundan sonradaarana mesafe koyuyorsun diye.
Adamlar somurdukce somurmusler attikca bir kazik dah atmislar , kocan tabi gide gele annesi babasi hem affetti eli mahkum hemde artik ne diyip dolduruyorlarsa kafasini doldurdmuslar. Bir an once kurtul o aileden derim uzaklas baska sehre gocun gibi yana siz uzak olsunlar. Oyle anne baba olmaz olsun evliligin basindan beri ancak zararlari dokunmus para icin ne yapacaklarini sasirmislar resmen rezillik baska sey degil yani.
Nefret ediyorum paraya tapan insanlardan. Eger bu kalitesiz insanlar yuzunden emek emek kurdugun yuvan dagilsin istemiyorsan o aileden hemen uzaklasirsin baska caren yok. Kocan gidip geldikce onlara benzemeye baslamis cunku, biz kadinlar zor unuturuzda erkekler nedense hemen yedikleri kaziklari unutuveriyorlar
Keşke öyle bir şansım olsaydı bir dakika düşünmez, giderdim buradan emin olun. Çünkü hepimiz etkileniyoruz bu ailenin bencilliğinden. Eşim zaten ailesine karşı hiç ağırlık koyamaz, pek çok erkek gibi. Daha geçenlerde kp torununu sordu diye hasta çocuğu 1 saatlik mesafede onlara götürdü. Babam özlemiş diyor, iyi de çocuğun hali yok haftaya götürürsün diyorum, yaşlı adam istedi şimdi ne diyim diyor. Yani onların söylediği Allah kelamı sanki tööbe yarabbim. Ama onlarla görüşemezsin de diyemem, nasıl diyeyim. Onun ailesi sonuçta. Ancak kendimi koruyabiliyorum şu saatten sonra. Elimden geldiğince çocuğumu bir de. Gitsek buralardan birşey değişir mi, sanmıyorum açıkçası. Kocamın huyu huy değil. Karısını, çocuğunu herşeyin önünde tutmuyorsa, hakkımızı savunmuyorsa ben ona zorla kişilik aşılayamam ki

Eşiniz erkeğim diye ortada gezsin dursun he canım he.... Sende üzülme böyle kıymet bilmeyenler için. Senin derdin para değil davranışlar gördüğüm kadarıyla. .. sana kıymet verene kıymet verirsin olur biter.. tenezulsuz olmanız ne kadar hoş davranış..

Eşiniz erkeğim diye ortada gezsin dursun he canım he.... Sende üzülme böyle kıymet bilmeyenler için. Senin derdin para değil davranışlar gördüğüm kadarıyla. .. sana kıymet verene kıymet verirsin olur biter.. tenezulsuz olmanız ne kadar hoş davranış..
Kıymet bileni de tanıyamıyorum ki. Kocamı da öyle sanmıştım yanılmışım. Ne kadar fedakarlık yaptıysam o kadar kıymetsiz oldum. Utanmasa bütün bu olanlar için beni suçlayacak. Suçlamışlığı da var. Annesinin çocuğa gönderdiği bir hediyeyi merasimle pohpohlayarak kabul etmedim diye(sadece alıp kenara koydum) bas bas bağırdı bana, sen ne istiyorsun benim ailemden diye

Keşke öyle bir şansım olsaydı bir dakika düşünmez, giderdim buradan emin olun. Çünkü hepimiz etkileniyoruz bu ailenin bencilliğinden. Eşim zaten ailesine karşı hiç ağırlık koyamaz, pek çok erkek gibi. Daha geçenlerde kp torununu sordu diye hasta çocuğu 1 saatlik mesafede onlara götürdü. Babam özlemiş diyor, iyi de çocuğun hali yok haftaya götürürsün diyorum, yaşlı adam istedi şimdi ne diyim diyor. Yani onların söylediği Allah kelamı sanki tööbe yarabbim. Ama onlarla görüşemezsin de diyemem, nasıl diyeyim. Onun ailesi sonuçta. Ancak kendimi koruyabiliyorum şu saatten sonra. Elimden geldiğince çocuğumu bir de. Gitsek buralardan birşey değişir mi, sanmıyorum açıkçası. Kocamın huyu huy değil. Karısını, çocuğunu herşeyin önünde tutmuyorsa, hakkımızı savunmuyorsa ben ona zorla kişilik aşılayamam ki

Valla haklisiniz ulkemizin kanayan yarasi bu tarz kisiliksiz erkekler, bunlari tespit edip evlenme yasagi koymak lazim bence..

Valla haklisiniz ulkemizin kanayan yarasi bu tarz kisiliksiz erkekler, bunlari tespit edip evlenme yasagi koymak lazim bence..
Böyle erkekler tespit edilemez canım. Fırıldak gibi dönüp her durumu kendilerine yonttukları için emin ol suçlu olsalar da işin içinden sıyrılmanın bir yolunu bulurlar

anladigim kadariyla evin var isin var seni destekleyen ailen var.
dogurusu niye cekiyosun bu adami ve somurucu ailesini anlayamadim. cok abarti seyler yapmislar bir degil iki degil. gorusmemek te cok haklisin,

Olan oldu, enayi yerine düştüğümün de farkındayım. Sadece bekliyorum, çocuk olunca tüm dengeler değişiyor. Onu en az yıpratacak şekilde sonuçlansın bu olay diye bekliyorum
eşimin abisinden 7000 tl alacağı var. ne zaman konusunu açsam sinirleniyor. çünkü asla alamayacağını biliyor. belki eşin de bu yüzden sert tepki verdi.

neden bu kadar ekonomik anlamda ödün verdiniz ki? ben bugüne kadar burda okuduğum buna benzer konulardan şunu anladım ki bir erkeğe ekonomik destek veren kadın, eşi bile olsa, erkeğin gözünde asla degerli olmuyor.

Büyük haksızlık yapmışlar. Paranı alırken hiç sen karışma demiş.
Demekki gercektende cok fedakarlik yapmayacaksin demekki. Butin maddi sorumlulugu kocanın üstüne atacaksin. Ben nekadar kişi taniyorsam hep fedakar bayanlarin hazim sonu. Hep bi vefasizlik hep ezmeler.
Bukadar ailesine borc verirken sen para verirken karış sen. Ama 1 kere isteyince Karışma oh ne ala memleket.

anladigim kadariyla evin var isin var seni destekleyen ailen var.
dogurusu niye cekiyosun bu adami ve somurucu ailesini anlayamadim. cok abarti seyler yapmislar bir degil iki degil. gorusmemek te cok haklisin,
Ailesini çekmiyorum, kocam ne derse desin ömrü billah görüşmeyi de düşünmüyorum. Ama eşimin söylediği laflardan dolayı acaba benim de yanlış yaptığım birşeyler var mı diye foruma sormak istedim. Kocamı çekme sebebim kızım, onu psikolojik anlamda hazırlayamıyorum. Aşırı derecede kardeş istiyor, geçenlerde komşunun bebeğini gördü, uykudan uyanır uyanmaz onlara gitmek istedi birkaç gün. Yolda falan bir bebek görse hemen boynunu büküyor, gözleri dolu dolu oluyor. Henüz onun için bir formül bulamadığımdan kocama tahammül ediyorum. Belki de kızıma kıyamadığımdan umut ediyorum. Ama biliyorum ki düzelmeyecek. Yavrumun hatırına yapılabilecek birşeyler kaldı mı diye bekliyorum işte

sen haklısın. bidaha o konu açılırsa rızam olmadığını biliyodun haram zıkkım olsun Allaha havale ediyorum ve daha da ailene para yedirmem bu da son sözüm de

neden bu kadar ekonomik anlamda ödün verdiniz ki? ben bugüne kadar burda okuduğum buna benzer konulardan şunu anladım ki bir erkeğe ekonomik destek veren kadın, eşi bile olsa, erkeğin gözünde asla degerli olmuyor.
Haklısınız, erkeklerin genelinde vefa duygusu ne arar? Elinden uçunca ah vah ederler ama varlığında kıymet bilmezler. İş işten geçince, köprüler yıkılınca da telafilerin anlamı olmuyor. Neden ödün verdim yazdım zaten. Maddiyattan daha önemli şeyler gördüğümü sandım, yanılmışım, bir yanılgıya bolca ödün verdim anlayacağınız

Büyük haksızlık yapmışlar. Paranı alırken hiç sen karışma demiş.
Demekki gercektende cok fedakarlik yapmayacaksin demekki. Butin maddi sorumlulugu kocanın üstüne atacaksin. Ben nekadar kişi taniyorsam hep fedakar bayanlarin hazim sonu. Hep bi vefasizlik hep ezmeler.
Bukadar ailesine borc verirken sen para verirken karış sen. Ama 1 kere isteyince Karışma oh ne ala memleket.
Allah korkusu olan biri hiç kimsenin hakkını yemez, yedirmez de. Bunlar Allahı ağzından düşürmeyip Allah korkusu taşımayan tipler

Ben babamı çok erken kaybettim. Hep güçlü olmak zorundaydım, hep ayakta kalmak zorundaydım. Ailem de bana destek olacak yerde üstüme abandı, onların dertlerine de ben koşturdum, daha da zorlandım. Bu adam hayatıma girdiğinde" artık eskisi kadar güçlü olman gerekmiyor, ben varım, yükünü taşımaya talibim dedi. Maddi açıdan olmasa da manevi açıdan her çöktüğümde beni kendime getirdi, kendi değerimi hatırlattı. Dik durmama yardım etti. Ona kandım o dönem, yoksa aşık olmuş bile değilim. Kendisi de biliyor bunu. O zaman o kadar kimsesiz hissediyordum ki çok değerli gelmişti söylediği söz. Tüm maddi şeylerin üstünde gelmişti. Salaklığıma doymayım.

Off kardeşim salaklık diil de iyi niyet hemde aşırı iyi niyet , bundan sonra seni maddi anlamda sömürmesine asla izin verme . Varsa yoksa bebeğin ve sen ol ! Aslında baba sevgisini bu adamdan gidermeye çalışmışsın farkında olmayarak . Bu adam hiç bir şeye değmiyor . Nankör adamın teki onca iyiliğe yaptığına bak . Boşuna dememişler fazla fedakarlıktan zalimlik doğar kocan bu sözün canlı kanıtı. Bundan sonra napmayı düşünüyorsun ?

Son düzenleyen: Moderatör:
sen haklısın. bidaha o konu açılırsa rızam olmadığını biliyodun haram zıkkım olsun Allaha havale ediyorum ve daha da ailene para yedirmem bu da son sözüm de
Dedim zaten, verdiğin para senin olsa bile benim de rızkım vardı, çocuğumun da rızkı vardı onun içinde dedim. Sen ailemle benim aramdaki mesele, sen karışamazsın deyip sıyrılamazsın bu işten dedim. Senin ailenle arandaki mevzu senin bileceğin şey, ama rızkımı onlara yedirip beni sefil ettin, sen helal etsen bile ben asla onlara hakkımı helal etmiyorum dedim. Sen bilirsin dedi. Böyle de rahat, rahatlığıyla öldürür insanı

Back
X