Sizce hiç ses etmeyelim mi?

Başvuru yapmanıza gerek yok dede resmi olarak ölü gozukuyordur heralde. Siz sorun bi yoksa neden teyze size evi bana sat desin o da biliyor sizin olduğunu.

Yalnız şöyle de bir durum var ki onlar babasız yaşadılar sizin dışardan da olsa bir aile tablonuz vardır. Alkolik malkolik koca kocadir kiskanmistir teyzen ve çocukları. Olayın iç yuzunu bilemezsin kim bilir hangi acindirma ve yalvarmalar ile eve barka coktuler. Babani kotulemeleri ve alkolik kızı demeleri de kiskancliktan. Hani onların baba nerde? Ne kadar acı uzuntu yaşarsan yasa disa çok iyi bir ailen varmış gibi yansıtıp laf vermemek gerek en yakın bile olsa.
Haklısınız ama babamın ne oldugunu hepsi biliyor. Babam içip içip annemi defalarca anneannemlere bıraktı kaç kez. Şuan zaten annem boşandı babamdan.Teyzem kızının evden çıkmasını istemiyor. Alt katı satın alıp düzenini devam etme derdinde. Biz satmazsak tabi bu sefer, ben anneme babama baktım, ev benim hakkım demeye getiriyor.Annem köy için orada şuan. Buraya gelsinde hepsini araştırağım.

Annem diyorki, benim annem hayatta miras bölünmez şuan diyor. Ama devlet bölüyor.Annem şuan mirasla ilgili birşey demek istemezse napayım. İlla anneannemin ölmesini mi bekleyelim. Annem sadece her ay 700 tl nafaka alıyor, başka da düzenli geliri yok gibi.

Haklısınız ama babamın ne oldugunu hepsi biliyor. Babam içip içip annemi defalarca anneannemlere bıraktı kaç kez. Şuan zaten annem boşandı babamdan.Teyzem kızının evden çıkmasını istemiyor. Alt katı satın alıp düzenini devam etme derdinde. Biz satmazsak tabi bu sefer, ben anneme babama baktım, ev benim hakkım demeye getiriyor.Annem köy için orada şuan. Buraya gelsinde hepsini araştırağım.

Annem diyorki, benim annem hayatta miras bölünmez şuan diyor. Ama devlet bölüyor.Annem şuan mirasla ilgili birşey demek istemezse napayım. İlla anneannemin ölmesini mi bekleyelim. Annem sadece her ay 700 tl nafaka alıyor, başka da düzenli geliri yok gibi.

Teyzenin ne dediğinin bı onemi yok. Her evladın 30da 8hakki var. Devlet şak şak şak pay eder gecer. Teyzene sormaz. E devletten annenin veraset ilamini sorgulayin olmadı devlete muracaat eder hakkınızı alırsınız. Annenin babasi vefat etmiş neden almıyor mirasini. Ananende annen gibi mirasçı sadece.

Annemler 3 kardeş. Biz büyükşehirdeyiz. Anneannemler, teyzem ve dayım başka şehirde. Annem bu zamana kadar çok çekti. Babam alkolikti, şiddet, aldatma herşey vardı. Anneannemler boşanacaksan çocukları bırak gel dediği için hep çekti ve 30 sene sonra boşandı.
Teyzem 2 3ay evli kaldı ve boşandı. Anneannemlerle yaşadı. Teyze kızımı annemler büyüttü ve evlendirdi. Teyzemi emekli yaptılar.Dedem vefat etti. Teyzem anneannemle yaşıyor. Binanın 2.katının kirasını dayım alıyor. 3.katında teyze kızım oturuyor. 10 senelik evli.Başka yerde 2katlı ev var. Kirasını teyzemler alıyor. Bahçe falan var. Orayı kiraya veriyorlar.
Annem yeni boşandı. Yeni nafaka baglandı. 700 tl nafaka alıyor.Teyzemler annemin bagkurunu yatırmaya başladı. Emekli olması için bayaa yatması gerekiyormuş.
Teyzemin yaşadıgı 1.ci katı anneme, 2.kat dayıma, 3 teyzeme kalır die konuşuldu.Teyzem kendi 1.ci katta 3 de kızı oturdugu için onların taşınması istemıyor.Anneme 1.katı 50 bine sat bana demiş.Ev fiyatlarına baktım orada en az 200bin tl.
Sabahta teyzem birinden örnek veriyor. Birisi anne babasına bakmış, evi ona bırakmışlar falan.Annem hep çekti bu zamana kadar.Anneannem şuan yaşıyor zaten.Devlet herşeyi 4 e böler mi, yoksa anneannem var zaten hiç bişey demeden yaşayalım mı?
Ben kendim için birşey istemiyorum.Bende evliyim zaten tek maaşız, pek destek olamıyorum.Ortada bi haksızlık var mı? Teyzem büyük ihtimalle ben baktım hep diyecek. Bu arada aynı evde yaşadılar ama saglıklıydı dedem ve anneannem. Sadece 15gün dedem yogun bakımdaydı.Teyzem böyle söyleyerek ima etti eminim.Para yüzünden aramız bozulsun istemiyorum.Ama annemin ne emeklisi ne evi var.Susup ses çıkarmayalım mı napalım. Teyze kızım o evden hayatta çıkmaz. Teyze kızı annen gelsın annemle yaşar dıyor.Annem orda yaşamak istemiyor. Annem hakkını hiç alamayacak gibi hissediyorum. 😣
Anneniz kesinlikle hakkını alsın konuşun siz de annenizle. Teyzeniz cinlik yapıyor kimin resmî hakkı neyse onu almalı. 50.000’e 2021 yılında kim daire satar ya? Bir an önce de o 1. Kata taşınsın anneniz. Bu devirde 700₺ ile kirada geçinemez yoksa.

1. Teyze kızınıza söyleyin durumum iyi değil o evde bizim de oturma hakkımız var diye teyze kızınız oturuyorsa,çıkartamazsanız kirasını bari alın siz de annenize verir veya kendiniz kullanırsınız.

2. Sakın anneniz evi 50 bine falan satmasın durumum kötü desin kirayı ödeyemiyorum desin gitsin hakkı olan eve otursun tapuda da üstüne yaptırsin kiradan da kurtulur isterse teyzeniz annenizin yanına gelsin,isterse kızının yanına üst kata çıksın

3.Dedenizin maaşını kim alıyor annenizin de o maaşta hakki var onu da bırakmayın

Annenizin maddi durumu pek iyi değilmiş ezdirmeyin derim aramız bozulmasın diyorsunuz ama onlar niye annenize destek olmuyorĺar size acimayana siz de bu kadar acımayın ayrıca miras yasal hakkınız kimseye bırakmayın

Annemler 3 kardeş. Biz büyükşehirdeyiz. Anneannemler, teyzem ve dayım başka şehirde. Annem bu zamana kadar çok çekti. Babam alkolikti, şiddet, aldatma herşey vardı. Anneannemler boşanacaksan çocukları bırak gel dediği için hep çekti ve 30 sene sonra boşandı.
Teyzem 2 3ay evli kaldı ve boşandı. Anneannemlerle yaşadı. Teyze kızımı annemler büyüttü ve evlendirdi. Teyzemi emekli yaptılar.Dedem vefat etti. Teyzem anneannemle yaşıyor. Binanın 2.katının kirasını dayım alıyor. 3.katında teyze kızım oturuyor. 10 senelik evli.Başka yerde 2katlı ev var. Kirasını teyzemler alıyor. Bahçe falan var. Orayı kiraya veriyorlar.
Annem yeni boşandı. Yeni nafaka baglandı. 700 tl nafaka alıyor.Teyzemler annemin bagkurunu yatırmaya başladı. Emekli olması için bayaa yatması gerekiyormuş.
Teyzemin yaşadıgı 1.ci katı anneme, 2.kat dayıma, 3 teyzeme kalır die konuşuldu.Teyzem kendi 1.ci katta 3 de kızı oturdugu için onların taşınması istemıyor.Anneme 1.katı 50 bine sat bana demiş.Ev fiyatlarına baktım orada en az 200bin tl.
Sabahta teyzem birinden örnek veriyor. Birisi anne babasına bakmış, evi ona bırakmışlar falan.Annem hep çekti bu zamana kadar.Anneannem şuan yaşıyor zaten.Devlet herşeyi 4 e böler mi, yoksa anneannem var zaten hiç bişey demeden yaşayalım mı?
Ben kendim için birşey istemiyorum.Bende evliyim zaten tek maaşız, pek destek olamıyorum.Ortada bi haksızlık var mı? Teyzem büyük ihtimalle ben baktım hep diyecek. Bu arada aynı evde yaşadılar ama saglıklıydı dedem ve anneannem. Sadece 15gün dedem yogun bakımdaydı.Teyzem böyle söyleyerek ima etti eminim.Para yüzünden aramız bozulsun istemiyorum.Ama annemin ne emeklisi ne evi var.Susup ses çıkarmayalım mı napalım. Teyze kızım o evden hayatta çıkmaz. Teyze kızı annen gelsın annemle yaşar dıyor.Annem orda yaşamak istemiyor. Annem hakkını hiç alamayacak gibi hissediyorum. 😣
Saçmalamayın tabiki. Oh ne güzel yanlarındayım ben bakıyorum herşey benim.

Gücü yetiyorsa dayınızada desin ya.
Hiç olurmu öyle şey.
Miras 4 e bölünüyor. En çok hak çocuklara sonra eşe düşüyor. Ama anneanneniz hakkınız kızına verebiliyormu orayı bilmiyorum.

Anneannem falan saglıklı. Hem kızını okıttular, evlendırdıler. Yıllardır teyze kızım falan kira vermıyor. Dayımda aynı sekılde. Şimdi iş ciddiye binince böyle dıyor. Baktım dedıgi yemek yaptım falan. Annemde sessız sakin bi kadın. Bilerek ima yapıyor.Zaten dedemın maas kartı falan hep teyzemdeydı. Kendını de emeklı yaptırdı
Ses çıkarın tabi ki 50 ye ev mi verilir vermesin

Üzücü bir durum tabiki ama şayet Allah korusun annaneye bişey olursa geride kalan 4 kardeşse devlet onu eşit şekilde dörde bölüyor herkesin ayrı tapusu oluyor

Üzücü bir durum tabiki ama şayet Allah korusun annaneye bişey olursa geride kalan 4 kardeşse devlet onu eşit şekilde dörde bölüyor herkesin ayrı tapusu oluyor
İnşallah teyzem anneannemden imza falan alıp evı ustune almaz. Gecen anne babaya bakan evlada anne babası ev bırakmıs bunu anlatıyor.Böyle bısey olursa sasırmam. 70 yasında en az anneannem olabılır mı böyle bısey

İnşallah teyzem anneannemden imza falan alıp evı ustune almaz. Gecen anne babaya bakan evlada anne babası ev bırakmıs bunu anlatıyor.Böyle bısey olursa sasırmam. 70 yasında en az anneannem olabılır mı böyle bısey
Him o kötü işte teyze haksızlık yapmasın açıkça konusun gerekirse çekinmeyin. Üstüne alırsa zor olur. Kolay kolayda vermez niye versinki bedava mali. Ayrıca o zmnain şartları öyleymiş kocasından boşanmış annesi ile oturmuş ama eminim annanenizin bakımada ihtiyacı yoktur o dönemde. Yani inşallah öyle bı durum yaşanmaz. Annaneyle araniz iyiyse ufaktan citlatin.

Back
X