• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce hiç ses etmeyelim mi?

Anneniz sakın o evi 50 bine satmasın. bildiğin kadının malına yatmak niyetindeler ana kız. yüzsüz teyze kızınıza gelince o ev annenizin hakkıysa eşşek gibi çıkacak
10 yıldır o evdeler. Evlendiginden beri kira vermiyor. Sözde kira alıyorlarmıs hıc sanmıyorum. Teyzem ona para verıyor hatta.Kocası yıllardır çalışmadı. Ev nasıl döndü.Hep teyzem yardım etti. Teyzemde dedemin maaşıyla, tarladan, evden gelen parayla yardım etti. Dayımın durumu iyi. O da hiç sesini çıkarmıyor.Bu arada teyzem ben aşagı katı yaptırdım vermem diyecek.Yukarı katı alır annemde.Annem destek olmasak ne nafakası baglanırdı, ne boşanabilirdi.Şimdide araştıracagım. Hatta barodan gerekirse avukat talep edeceğim.

Teyzeniz annesine bakmamis ki, annesi ona bakmis.

Yanlis mi anladim?
Teyzem çok kısa süre evli kaldı. Ben bildim bileli 3ü yaşıyor. Dedem ve anneanneme baktıgını söylüyor. Bakmak dedigi yemek yapmak, evi toplamak. Ama dedem ve anneannem yaşlarına göre gayet saglıklıydı.Hanı yataga düşseler hakkıdır dıyecegım.

Teyzem çok kısa süre evli kaldı. Ben bildim bileli 3ü yaşıyor. Dedem ve anneanneme baktıgını söylüyor. Bakmak dedigi yemek yapmak, evi toplamak. Ama dedem ve anneannem yaşlarına göre gayet saglıklıydı.Hanı yataga düşseler hakkıdır dıyecegım.

Calisiyor muydu peki?
Calisip kazanip gelip aksam da ev topla pisir yedir kaldir yaptiysa hakkidir anneme baktim demek. (Mal mulk beklemek degil)

Yoksa ekmek elden su gölden yasamaktir bu. Ha babasinin evidir yasar tabii, bosandi diye onlarin evladi degil mi? Burda bi sorun yok ama annemlere ben baktim mali mulku bana biraksinlar demesi cok yanlis.

Son düzenleme:
e dedeniz ve anneanneniz sağlıklıysa eve yerleşip bakmasına gerek yokmuş kendi bekar olduğundan öyle kolayına gelmiş ve eve yerleşmiş bu durumu öne sürerek annenizin payının üstüne yatamaz ki. neden dayınızın payının üstüne de yatmaya çalışmıyor, neden anneniz?

Son düzenleme:
Calisiyor muydu peki?
Calisip kazanip gelip aksam da ev topla pisir yedir kaldir yaptiysa hakkidir anneme baktim demek. (Mal mulk beklemek degil)

Yoksa ekmek elden su gölden yasamaktir bu. Ha babasinin evidir yasar tabii, bosandi diye onlarin evladi degil mi? Burda bi sorun yok ama annemlere ben baktim mali mulku bana biraksinlar demesi cok yanlis.
Hayır hayatında işe gitmedi.Emekli bayadır.Direk bunu söylemedi ama örnek veriyor. İşte şu anne babasına bakmıs, evını ona bırakmış. Aslında yerini yapıyor. Kızı var şuan evli. Teyzem kızı bekarken de 3.cü katı dayadı döşedi.Kızını aşırı şımarık büyüttüler.Kızı dedemlerle yemezdi. 3.kata annesi ayagına götürürdü yemegini. Bizde torunuz ama onu çok kayırdılar.Onun da ssk yatırdılarsa şaşırmam. Teyzemın damadı da pek çalışmadı. Altlarında bayaa pahalı araba var..3.katta kira vermıyorlar. Zaten dedemın Bahcesını teyzem ve kızı kullanıyor. Ekip biçip topluyorlar. Bi tarlayı da kıraya vermısler.1 ev kirada 1dükkan kirada.35 yıldır bu düzen bu şekilde. Dedem garibim sessiz sakin biriydi.Adamın maaş kartını elinden alır, cebine 1tl vermezlerdi. Sen parayı napcan derlerdi.Dayımın da maddi olarak rahatı çok iyi. O da bir evin kirasını alıyor.Onunda ses çıkaracağını düşünmüyorum.

e dedeniz ve anneanneniz sağlıklıysa eve yerleşip bakmasına gerek yokmuş kendi bekar olduğundan öyle kolayına gelmiş eve yerleşmiş anneanne ve dedeniz kendi bakımını kendi de yapabilecek durumdaymış. bu durumu öne sürerek annenizin payının üstüne yatamaz ki. neden dayınızın payının üstüne de yatmaya çalışmıyor, neden anneniz?
Sözde dayım üst katı kendi yapmış. Annem sessiz sakin. Anneme dedem sagken ilerde biz kiranı göndeririz. Sen gelme buraya diyordu.Annemin kirası da 500 tl. Dün bana diyorki. Siz annenızın elektrik suyunu falan ödeyın, maddi destek olun dıyor. Ben zaten olurum ama bu kadın hakkını ne zaman olacak.Gerçekten huysuzluk yaparlarsa böyle uygun fiyata avukat bulursam avukata verdirecegim anneme.

Bağ-Kuru bilmiyordum. Ablam sgk emeklisi hem kendi hemde babamın emekli maaşını alabiliyor, Bağ-Kuruda öyle sanmıştım.
Öyleyse dediğiniz gibi sgklı yapın annenizide👍
Annemin şuan sgk yatıramayız. Biz anneme tarla kalınca satar emekli olur dıyorduk. Zaten miras konusunda huysuzluk çıkacağını tahmın edıyordum.

Ama dedem öldü. Şuan alım satım hıcbırsey yapılmazmış.
dedeniz olunce mal paylasimi yapilmadi mi resmiyette.
annenizin imzasi olmadan alim satim yapamazlar tabi ki o yuzden bekletiyorlardir.
bir de teyzeniz annenizi kandirip 50 bine eve cokerim kafasina girmis olabilir.
anneniz erkek kardesiyle konusup evleri ayirsinlar bence yoksa madur olan o olacak.
bir de anneanneniz de 1. katta oturuyor sanirim anneniz eve oturabilir ancak annesi otururken satarsa kotu bir konuma dusebilir.

Her şey dedenin üzerine ise, anane de miras aliyor. 3cocuk 1es payı şu sekilde
8pay çocuklara 6pay eşe yani ananene. Annenin tüm maldan 30da 8hakki var. Kardeşler arası eşit bolunmiyor yani..eş te pay alıyor. Anane belki kendi payını teyzene verebilir. Ama ölüm gerçekleştiği an siz başvurun ya da vurmayın çoktan tapu degisimi olmuştur annenin üzerine mal geçmiştir gidin sorun.

dedeniz olunce mal paylasimi yapilmadi mi resmiyette.
annenizin imzasi olmadan alim satim yapamazlar tabi ki o yuzden bekletiyorlardir.
bir de teyzeniz annenizi kandirip 50 bine eve cokerim kafasina girmis olabilir.
anneniz erkek kardesiyle konusup evleri ayirsinlar bence yoksa madur olan o olacak.
bir de anneanneniz de 1. katta oturuyor sanirim anneniz eve oturabilir ancak annesi otururken satarsa kotu bir konuma dusebilir.
3 katlı evin, 1.ci katta anneannem ve teyzem, 2.katın kirayı dayım alıyor. 3.katta teyze kızı yaşıyor.Yani 1 ve 3.cü katı teyzem kullanıyor. 1dükkan üstünde ev var, kiraları teyzeme gidiyor. Bahçeyi teyzem ekip biçiyor.Tarlayı yıllık kiraya vermişler. Tam olarak mal mülkü bilmiyorum.Teyze kızının eşi hep işsizdi altlarınsa baya iyi arabaları var.Teyzem hep yardım etti.Annem ses etmezse dayım ve teyzemin miras konusunda ses edecegini sanmıyorum.Annem dügün için oraya gitti. Dönsün karşıma alıp konuşacagım.Gerisi anneme kalmış. Annemde dıyorkı, annem hayatta ne mirası diyor.

Her şey dedenin üzerine ise, anane de miras aliyor. 3cocuk 1es payı şu sekilde
8pay çocuklara 6pay eşe yani ananene. Annenin tüm maldan 30da 8hakki var. Kardeşler arası eşit bolunmiyor yani..eş te pay alıyor. Anane belki kendi payını teyzene verebilir. Ama ölüm gerçekleştiği an siz başvurun ya da vurmayın çoktan tapu degisimi olmuştur annenin üzerine mal geçmiştir gidin sorun.
Aaa ciddi misiniz. Nasıl mal gececek ama. Biz basvuru falan yapmadık ki.Mirasın m si söz konusu degil. Anneannem hakkını teyzeme verirse şaşırmam. Ama kul hamkım varsa helal degil.Bak dedem eyvallah iyidir hoştur. Ama diger 3torun eş üstünde tutuldu, biz alkolik çocugu olduk.Onlar yıllarca o evlerde oturdu. Biz alkolik çocugu oldugumuzdan bıze bakmak istemediler. Eger dedem bilerek ayrımcılık yaptıysa helal etmiyorum.Teyze kızı 10 senedır o evde, helal etmiyorum hakkımı. Ben üniversite okumak ıcın kredı cektım. Onlar hep rahat yaşadılar

Annemler 3 kardeş. Biz büyükşehirdeyiz. Anneannemler, teyzem ve dayım başka şehirde. Annem bu zamana kadar çok çekti. Babam alkolikti, şiddet, aldatma herşey vardı. Anneannemler boşanacaksan çocukları bırak gel dediği için hep çekti ve 30 sene sonra boşandı.
Teyzem 2 3ay evli kaldı ve boşandı. Anneannemlerle yaşadı. Teyze kızımı annemler büyüttü ve evlendirdi. Teyzemi emekli yaptılar.Dedem vefat etti. Teyzem anneannemle yaşıyor. Binanın 2.katının kirasını dayım alıyor. 3.katında teyze kızım oturuyor. 10 senelik evli.Başka yerde 2katlı ev var. Kirasını teyzemler alıyor. Bahçe falan var. Orayı kiraya veriyorlar.
Annem yeni boşandı. Yeni nafaka baglandı. 700 tl nafaka alıyor.Teyzemler annemin bagkurunu yatırmaya başladı. Emekli olması için bayaa yatması gerekiyormuş.
Teyzemin yaşadıgı 1.ci katı anneme, 2.kat dayıma, 3 teyzeme kalır die konuşuldu.Teyzem kendi 1.ci katta 3 de kızı oturdugu için onların taşınması istemıyor.Anneme 1.katı 50 bine sat bana demiş.Ev fiyatlarına baktım orada en az 200bin tl.
Sabahta teyzem birinden örnek veriyor. Birisi anne babasına bakmış, evi ona bırakmışlar falan.Annem hep çekti bu zamana kadar.Anneannem şuan yaşıyor zaten.Devlet herşeyi 4 e böler mi, yoksa anneannem var zaten hiç bişey demeden yaşayalım mı?
Ben kendim için birşey istemiyorum.Bende evliyim zaten tek maaşız, pek destek olamıyorum.Ortada bi haksızlık var mı? Teyzem büyük ihtimalle ben baktım hep diyecek. Bu arada aynı evde yaşadılar ama saglıklıydı dedem ve anneannem. Sadece 15gün dedem yogun bakımdaydı.Teyzem böyle söyleyerek ima etti eminim.Para yüzünden aramız bozulsun istemiyorum.Ama annemin ne emeklisi ne evi var.Susup ses çıkarmayalım mı napalım. Teyze kızım o evden hayatta çıkmaz. Teyze kızı annen gelsın annemle yaşar dıyor.Annem orda yaşamak istemiyor. Annem hakkını hiç alamayacak gibi hissediyorum. 😣
50bine sat demiş yada anneme bakıyorum diye hak isteme demiş. Belesci teyzen. Annesine mal icinmi bakıyormuş eğer öyle ise o gitsin o evden annen baksın annesine teyzemde evden hak almasın nasıl oluyormuş! Evin değerini verecekse kabul etsin annen eğer değerini verneyecekse anneanne öldükten sonra teyzen kızının yanına tasinsin annende o evi ister satar ister oturur

50bine sat demiş yada anneme bakıyorum diye hak isteme demiş. Belesci teyzen. Annesine mal icinmi bakıyormuş eğer öyle ise o gitsin o evden annen baksın annesine teyzemde evden hak almasın nasıl oluyormuş! Evin değerini verecekse kabul etsin annen eğer değerini verneyecekse anneanne öldükten sonra teyzen kızının yanına tasinsin annende o evi ister satar ister oturur
Teyze kızı evli, oraya taşınmaz. Teyzemin hedefi kızından ayrı kalmamak. Kızını koydu 3.cü kata. Ömür boyu altlı üstlü oturmak istiyor. Taşınırlarsa haftada bir anca görür. Torunlarından falan ayrı kalmak istemiyor.Bu yüzden evi sat dedi anneme.Annem 3evladı burdayken orda otursun istemiyorum. Teyze kızıda annen gelır, burda durur dıyordu. Tabı hedeflerı teyzemle annemı aynı evde oturtmak en kötü.Ee ben annemın satıp bizim oldugumuz şehire gelmesını istiyorum. Annem telefonda hoparlörde konusuyor. Annem ordayken rahat arayamıyorum bıle. Ne konussam herkes duyuyor

Teyze kızı evli, oraya taşınmaz. Teyzemin hedefi kızından ayrı kalmamak. Kızını koydu 3.cü kata. Ömür boyu altlı üstlü oturmak istiyor. Taşınırlarsa haftada bir anca görür. Torunlarından falan ayrı kalmak istemiyor.Bu yüzden evi sat dedi anneme.Annem 3evladı burdayken orda otursun istemiyorum. Teyze kızıda annen gelır, burda durur dıyordu. Tabı hedeflerı teyzemle annemı aynı evde oturtmak en kötü.Ee ben annemın satıp bizim oldugumuz şehire gelmesını istiyorum. Annem telefonda hoparlörde konusuyor. Annem ordayken rahat arayamıyorum bıle. Ne konussam herkes duyuyor
Of benim annemde öyle hoparlör de konuşur. Ama kesinlikle değerinin altında vermesin tek diyeceğim o.

Annem dügün muabbeti için memlekette.Buraya gelsin. Sgk ya götüreceğim.Kardeşimle alacagız annemi karşımıza bak 60 yaşında pazara gitme, hakkını al, sanada yazık diycem.Anneme kalsa annennen yaşıyor, ne mirası diyor. Annem aşırı sindirilmiş biri. Hem babam hem ailesi tarafından.Keşke biraz dişli olsaydı.Biz olmazsak kadının hakkını da elınden alacaklar.Gerekirse vekalet alıp vercem avukata

Aaa ciddi misiniz. Nasıl mal gececek ama. Biz basvuru falan yapmadık ki.Mirasın m si söz konusu degil. Anneannem hakkını teyzeme verirse şaşırmam. Ama kul hamkım varsa helal degil.Bak dedem eyvallah iyidir hoştur. Ama diger 3torun eş üstünde tutuldu, biz alkolik çocugu olduk.Onlar yıllarca o evlerde oturdu. Biz alkolik çocugu oldugumuzdan bıze bakmak istemediler. Eger dedem bilerek ayrımcılık yaptıysa helal etmiyorum.Teyze kızı 10 senedır o evde, helal etmiyorum hakkımı. Ben üniversite okumak ıcın kredı cektım. Onlar hep rahat yaşadılar
Başvuru yapmanıza gerek yok dede resmi olarak ölü gozukuyordur heralde. Siz sorun bi yoksa neden teyze size evi bana sat desin o da biliyor sizin olduğunu.

Yalnız şöyle de bir durum var ki onlar babasız yaşadılar sizin dışardan da olsa bir aile tablonuz vardır. Alkolik malkolik koca kocadir kiskanmistir teyzen ve çocukları. Olayın iç yuzunu bilemezsin kim bilir hangi acindirma ve yalvarmalar ile eve barka coktuler. Babani kotulemeleri ve alkolik kızı demeleri de kiskancliktan. Hani onların baba nerde? Ne kadar acı uzuntu yaşarsan yasa disa çok iyi bir ailen varmış gibi yansıtıp laf vermemek gerek en yakın bile olsa.

Back
X