SİZCE İŞİMİ DEĞİŞTİRMELİ MİYİM?????????????????

handantek

Sudan sebeplerdir damladamla birikip bizi boğan
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2015
154
115
53
42
Arkadaşlar merhaba,
İşimle ilgili sıkıntılarım var. Bunlardan bahsetmek istiyorum size....Ve fikirlerinize ihtiyacım var.Ben finansçıyım ve şu an ithalat-ihracat yapan bir firmada finans müdür yardımcısı olarak çalışıyorum.3 senedir buradayım. Fakat ayrılmayı düşünüyorum çünkü çok az maaş veriyorlar ve evimize bayağı uzak servisim var ama akşam dönüşlerim çok zor oluyor. Ben k.çekmecede oturuyorum işim hadımköyde......akşam 18.00 de işten çıkıyorum 19.30 da ancak eve girebiliyorum. Siz de takdir edersiniz ki büyük bir firma olduğu için finans işi çok yoğun ve stresli geçiyor. Gerçi finans departmanı her yerde aynıdır. Stresli ve yoğun....Ancak maaşı az olduğu için yaşadığım stres ve yoğunluğa değmediğini düşünüyorum. Ve ayrılmak istiyorum....Evime daha yakın bi yerde iş bulabilirim en kötü yine aynı maaşı alırım ama evime yakın olur diye düşünüyorum.Kararım doğru mudur? bilemiyorum siz olsanız ne yapardınız. Her türlü fikre açığım yorumlarınızı bekliyorum :))))

Baska bir yer bulup kesinleştirmeden ayrilma derim ben suanki isinden, garanti olsun cunku.
Is stresi + yol yorgunlugu. Eminim eve geldiginizde sadece uzanip dinleniyorsunuzdur. Insan kendine vakit ayiramiyosa ,yarim saat bile, hicbir seyden zevk almamaya dogru gidiyor..

Çalışırken iş bularak çıkmak çok zor oluyor ama....paraya tabi ki ihtiyacım var ama tazminatımı alıp çıkacağım için istediğim gibi bir yer bulmam uzun bile sürse tazminatımla epey bir süre idare edebilirim diye düşünüyorum. O yüzden biraz rahatım açıkçası....teşekkür ederim fikirleriniz için :))) Gerçekten stres ve yorgunluk beni mahvetti...Bir de yeni evliyim 5 aydır çok sıkıntı oldu iş yerimin uzak oluşu(( Stresi de ayrıca cabası yani....

tazminat alacağınızın garantisi var mı peki,çok emin konuşuyorsunuz?
bence en doğrusu işyeri ile maaş durumunu konuşup sonra ayrılmaya karar vermek,belki de verecekler istediğiniz zammı,istifaya kararlı olduğunuzu görünce?

selam bende k.çekmecede oturuyorum ve işimde kçekmecede buna ragmen sabahları işe gelmek bana bile eziyet,seni düşünemıyorum:)
valla acıkcası evlendıgım ilk 1 yılda cıkmadıgıma cok pişmanım,bende finans işindeyim ve beynım error veriyor akşamları,birde eve gidince ilgi bekleyen bir koca ve cocuk var:)
aahh memurluk ahh:)
iyi düşün karar ver,yada önündeki süreçte heryere haber sal,iş ara..daha ıyısını yada yakın olup aynı maas bıle olsa kabul et,tazmınatını bırakma derim..
ben şimdi işten cıksam tazmınatımı bırakıcam diye gidemiyorumda..

Maaşınız ne kadar ? İstanbulda ortalama herkes 1,5 saat akşam trafiğine takılıyor. Paraya çok ihtiyacınız varsa iş bulmadan çıkmayın. Diğer türlü zaten kararınızı vermişsiniz gibi görünüyor. Bu arada piyasa şuan çok kötü (işverenler iyi para vermiyor). İş bulmadan çıkmayın dememin sebebi bu. Ayrıca ne yapacaksanız yapın, şu aralar iş sirkülasyonunun yoğun olduğu dönem belki parası az ama rahat bir iş bulursunuz.

peki bu tazminat o kadar yüklü bir para mı gerçekten,uzun süre idare eder demiş de..

3 senedir çalışıyormuş 3 senelik kıdem tazminatını alacak maaşı ne kadarsa artık. .

Konu sahibi çekmece hadımköy o kadar uzak değilki .. ist için gayet normal trafikte kalma süreniz.. ama maaşı az diyorsanız önce iş bulun öyle çıkın

Bence bu sorunuzu bizimle değil ilk once iş yeri ile konuşun bize anlattığınız gibi anlatın yok biz bir sey yapamayız derlerse eger o zaman cıkma planları yapabılırsınız. Maddı sıkıntınız yoksa hemen cıkarsınız varsa ıs bulup cıkarsınız.

peki bu tazminat o kadar yüklü bir para mı gerçekten,uzun süre idare eder demiş de..

Konu sahibine maaş sormamdaki asıl neden buydu. Her yıl için bir brüt maaştır (damga vergisi kesintisi var). Kıdem 3 yıl ise 3 aylık maaş. 3 aylık maaş uzun süre yetecekse o zaman maaşı iyi olmalı. Bu durumda başa döndük konu sahibinin derdinin maaş olduğunu düşünmüyorum ben. Ortada bir tezatlık var

Son düzenleyen: Moderatör:
Yenibosna ya da ikitelli tarafinda rahat is bulursun diye dusunuyorum.

Ama sana soyle soyleyeyim, aksam 7de gunesli metrodan kucukcekmeceye 1 saati geciyor yol, *yuruyerek 15 dk* halkali köprüsü trafigi korkunc oluyor.

Onu da ihtimaller arasina al.

günün çoğu kısmını işte geçirdiğimiz için ve bu süreç geriye kalan bireysel ve aile hayatımızı etkilediği için daha iyi koşullarda başka işe bakılmalı diye düşünüyorum.

ani karar vermeyin
öncelikle evinize yakın yerlerde ki iş ilanlarına bir bakın k.çekmece de finançı arayacak firma zannetmiyorum çünkü ulaşımdan dolayı genelde çıkmak istemiyor giren
ayrıca 1,50 saatte evde oluyorsanız çok da vahim değil durumunuz
siz yeni evlenmişsiniz ev stresi iş stresinden dolayı bunalmışsınız anladığım kadarıyla bence ani karar vermeyin
ayrıca k.çekmeceden ş.evler tarafına gidecek olsanız daha vahim bir trafik var
siz sabah da akşam da asıl yoğun olan yönde değilsiniz
bir de maalesef finançılar heryerde lazım olsa çok fazla iş arayanı da olduğu için öyle yüksek meblağlar almıyorlar
he bilgi birikiminiz deneyiminiz dil bilgisi dikkatlilik sizi öne görütürür daha fazlasını hakedebilirsiniz ama etiket yapıp pek de ilerletmeyip oldukları yerde saydırıyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…