• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce kandırıldım mı?

Bugün bir marketin önünden geçerken yaşlı bi teyze kapısının önünde oturuyordu. Daha sonra suriyeli olduğunu farkettim çat pat türkçe konuşuyordu. Sonra evde çocuklar aç vs dedi ve normalde samimi gelmez bana bu kişiler ama bu teyzeye çok üzüldüm ve bikaç kez daha gördüğüm bi teyzeydi çocuklarıyla birlikte. Daha sonra gel markete birkaç ihtiyacınızı alalım dedim. Bende öğrenciyim bu arada kendi harçlığım dışında bi gelirim yok ve bu belli oluyo dışardan yaşımdan vs dolayı. (22) Neyse daha sonra içeri girdik. Yağ falan alcam dedi. Ben de tamam alalım dedim sıvı yağ aldım elime orta boy. Sonra dediki zeytinyağı alalım(?) O an bi şaşırdım. Fiyatlar çünkü 40 tl falan ve çok gerekli bi ihtiyaç değil sonuçta. Koca koca bidonları gösteriyo bide. Teyze çok pahalı bunlar alamam dedim .Sonra neyse ben pek sormadım teyzeye bu sefer çünkü sorunca olmayacak şeyler istiyodu. Şeker çay falan aldım. Ama 3 liralık değilde 1 buçuk liralık olanı falan aldım. Sonuçta benimde elimden gelen buydu o an. İşte dediki bulaşık deterjanı alalım . Ben bi markanınkini aldım. Teyze diğerini gösteriyo bunu alalım falan diyo(pahalı bi markanın)
Neyse işte sonra kasaya gittim aldım verdim teyzeye poşetleri bir sürü dua etti üzüldüm çok mahcuptu çünkü ama yine de aklımda bi acaba kaldı. Özellikle zeytinyağı konusunda. Yani sıvıyağ almışım ben orda 40-50 tl lik koca bidonları istemenin ne manası var. Ya da ben sana bişey almışım orda elimden geldiğince, o marka değil bu marka olsun demenin ne manası var o kadar fiyat farkı varken hem de.Çok şaşırdım ve güvenim sarsıldı yine insanlara.

Bizde erkek arkadaşımla aralık ayında Suriyeli 7 8 yaşlarında bi çocuğa mont almıştık üzerinde yırtık ince bi kazak vardi elleri kıpkırmızıydı çekiştirip duruyordu. Mont bakmaya gittik 100 liralik mavi bi mont var sürekli abla bunu alalım diyodu bende 60 lirayada gördüm niye ona israr ediyo ki acaba dedim erkek arkadaşım özenmiş alalım dedi çocuğa dedim ablacım bizim o kadar paramız yok. Çocukta abla 20 lira dedi meğer montun üstünde 20 lira yazıyormuş onu görmüş montu 20 lira zannetmiş. Bu çocuk bizden hiç bişey istemedi biz mont atkı eldiven vs aldık para verdik karnını doyurduk ama hiç birini o istemedi ve hep Allah razı olsun dedi. Demem o ki bence gerçekten ihtiyacı olan insan isteyemez. İstemeye utanır.

Vermeyin vermeyin kimse kolay kolay aç kalmaz belediye fakirlik belgesini götürene zaten kuru Gıda vs yardımı yapıyor devlet sağlık ihtiyaçlarını karşılıyor yani cidden ihtiyaç sahibi hergün aynı yerde çıkıp dilenmez hepsi bizden zengin valla

Back