• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce kandırıldım mı?

Bugün bir marketin önünden geçerken yaşlı bi teyze kapısının önünde oturuyordu. Daha sonra suriyeli olduğunu farkettim çat pat türkçe konuşuyordu. Sonra evde çocuklar aç vs dedi ve normalde samimi gelmez bana bu kişiler ama bu teyzeye çok üzüldüm ve bikaç kez daha gördüğüm bi teyzeydi çocuklarıyla birlikte. Daha sonra gel markete birkaç ihtiyacınızı alalım dedim. Bende öğrenciyim bu arada kendi harçlığım dışında bi gelirim yok ve bu belli oluyo dışardan yaşımdan vs dolayı. (22) Neyse daha sonra içeri girdik. Yağ falan alcam dedi. Ben de tamam alalım dedim sıvı yağ aldım elime orta boy. Sonra dediki zeytinyağı alalım(?) O an bi şaşırdım. Fiyatlar çünkü 40 tl falan ve çok gerekli bi ihtiyaç değil sonuçta. Koca koca bidonları gösteriyo bide. Teyze çok pahalı bunlar alamam dedim .Sonra neyse ben pek sormadım teyzeye bu sefer çünkü sorunca olmayacak şeyler istiyodu. Şeker çay falan aldım. Ama 3 liralık değilde 1 buçuk liralık olanı falan aldım. Sonuçta benimde elimden gelen buydu o an. İşte dediki bulaşık deterjanı alalım . Ben bi markanınkini aldım. Teyze diğerini gösteriyo bunu alalım falan diyo(pahalı bi markanın)
Neyse işte sonra kasaya gittim aldım verdim teyzeye poşetleri bir sürü dua etti üzüldüm çok mahcuptu çünkü ama yine de aklımda bi acaba kaldı. Özellikle zeytinyağı konusunda. Yani sıvıyağ almışım ben orda 40-50 tl lik koca bidonları istemenin ne manası var. Ya da ben sana bişey almışım orda elimden geldiğince, o marka değil bu marka olsun demenin ne manası var o kadar fiyat farkı varken hem de.Çok şaşırdım ve güvenim sarsıldı yine insanlara.
Ne tatlısınız siz, sarılasım geldi.
İnsanlara güveninizin sarsılması kötü bişey değil ama. Tanımıyorsunuz, neden güvenesiniz ki? Teyze sınırınızı bilememiş, siz de göstermişsiniz. Sorun yok yani :)

Pahalı şeyleri aldırıp.gidip başka markete yarı fiyatına satıyor olabilirler.çunki bizimde eczanemize kadınlar geliyordu.bebegim aç mama alın nolur diyordu müsterilere.sokaktan gecenlere.insanlar acıyıp mamayı aliyo.bebek içsin diye.aaa bi baktin kadın gitti o mamayı karşımızdaki eczaneye satti.sonra sorduk o eczaneye yarı fiyatına satın almış
Sonra zaten böyle insanlara mama almak için gelenlere çaktırmadan alma.boyle böyle satıyorlar bebeğe icirmiyorlar diye uyarıyorduk.ozellikle pahalı zeytinyağı falan diyince siz aklıma bu geldi

Buna çok şaşırdım. Dışarıdan tek tük ürün satın alacaklarını hiç düşünmemiştim, hele ki eczane kim olduğunu bile bilmediği bir kadından ürün nasıl alabiliyor, bebek maması üstelik. Ben de sürekli "Para istemiyorum sadece çocuğuma bez almanı istiyorum" diyenlerle karşılaşıyorum. Demek ki ticarete bağlamışlar.

suriyede zeytinyağı tüketimi çok fazla ve fiyat farkı yok belki ondan istemiştir. tanıdığımız bir zeytinyağı satıcısı fiyatların artmasının suriyedeki savaştan sonra oradan yağ gelmemesinden olduğunu söylemişti. iyi niyetli olmaya çalışıyorum bende.
öyle fenaları varki gerçekten zor durumda olanlara yardım edemez olduk. yazık valla.

Bizim kapıya da kanserle ilgili bir dernekten geliyoruz. Dernegin resmi elemanıyız . Ve makbuz karşılıgı bağış topluyoruz vs .
Ben de bağış yaptım. Iki gün sonra başka adamlar yine aynı şeyleri söylüyor. Bu sefer yaka kartı var. Daha dün uzun boylu bir bey geldi dedim.
O kim ki ?
Allah Allah
Tüh tüh diyerek gitti.
Sonra ögrendim. Hic bir dernek kapı kapı dolanarak para istemezmis .
Insallah kandırılmamısımdır.

Para vermeyin ihtiyacını alın diyorlardı onu da mı suistimal ediyorlarmış.. yuhh...

Boşverin siz elinizden geleni yapmışsınız bütçenize göre Allah kabul etsin eğer farklı niyetteyse bu insanlar yapacak bir şey yok. Sonuçta beynimize silah dayayıp yardım istemiyorlar.

Buna benzer bir olayda ben yaşadım. Bir sabah bakkaldan gelirken yaşlı bir amca yanında genç bir kadın kucağında minicik bir bebek birde 4 yaşlarında bir çocuk vardı. Kendisin Türkmenistandan geldiğini kızı ve torunlarıyla sokakta kaldığını söyledi. Çadır parası topluyorum kızım yardım et dedi. O an cüzdanımda hiç para olmadığını evden getireceğimi söyledim. Giderken 200 300 lira olursa çok iyi olacağını söyleyince çıldırdım baya dikleştik. Amca sen ne diyorsun sana vereceğim paranın miktarını neden söylüyorsun az önce Allah rızası için demiştin Allah Rıza gösterir mi böyle bir duruma nerden alayım o kadar parayı sen böyle istersen sana kimse yardım etmez deyip eve gittim elimden gönlümden ne kadar geliyorsa getirdim bir miktar. Dua ederek gitti ben Allah rızası için yaptım yalancı veya değil bilemiyorum gerisi ona ve Allah'a kalmış.

Boşverin siz elinizden geleni yapmışsınız bütçenize göre Allah kabul etsin eğer farklı niyetteyse bu insanlar yapacak bir şey yok. Sonuçta beynimize silah dayayıp yardım istemiyorlar.

Buna benzer bir olayda ben yaşadım. Bir sabah bakkaldan gelirken yaşlı bir amca yanında genç bir kadın kucağında minicik bir bebek birde 4 yaşlarında bir çocuk vardı. Kendisin Türkmenistandan geldiğini kızı ve torunlarıyla sokakta kaldığını söyledi. Çadır parası topluyorum kızım yardım et dedi. O an cüzdanımda hiç para olmadığını evden getireceğimi söyledim. Giderken 200 300 lira olursa çok iyi olacağını söyleyince çıldırdım baya dikleştik. Amca sen ne diyorsun sana vereceğim paranın miktarını neden söylüyorsun az önce Allah rızası için demiştin Allah Rıza gösterir mi böyle bir duruma nerden alayım o kadar parayı sen böyle istersen sana kimse yardım etmez deyip eve gittim elimden gönlümden ne kadar geliyorsa getirdim bir miktar. Dua ederek gitti ben Allah rızası için yaptım yalancı veya değil bilemiyorum gerisi ona ve Allah'a kalmış.
200 300 lira mı yuh abartmış . Yani insanoğlu işte ne diyeceksinki

suriyede zeytinyağı tüketimi çok fazla ve fiyat farkı yok belki ondan istemiştir. tanıdığımız bir zeytinyağı satıcısı fiyatların artmasının suriyedeki savaştan sonra oradan yağ gelmemesinden olduğunu söylemişti. iyi niyetli olmaya çalışıyorum bende.
öyle fenaları varki gerçekten zor durumda olanlara yardım edemez olduk. yazık valla.
Olabilir belkide ondandır o_O

Bizde bir kere böylesine denk gelmiştik eşim bi mağazada yönetici ve hırsızlık çok olduğundan asla güvenmez dilencilere falan hatyatta da para vermez bi gün nasıl olduysa yaşlı bi teyze ekmek parası istedi eşimden beklenilmicek bi hareketle çıkardı 5 lira verdi kadın yaşlı ihticı vardır diye kadın demesin mi oğlum tüpümde bitti allah rızası için dolduruver diye tüpler zaten almış başını gidiyo eşim birdaha da asla kimseye para mara vermedi

Bizde bir kere böylesine denk gelmiştik eşim bi mağazada yönetici ve hırsızlık çok olduğundan asla güvenmez dilencilere falan hatyatta da para vermez bi gün nasıl olduysa yaşlı bi teyze ekmek parası istedi eşimden beklenilmicek bi hareketle çıkardı 5 lira verdi kadın yaşlı ihticı vardır diye kadın demesin mi oğlum tüpümde bitti allah rızası için dolduruver diye tüpler zaten almış başını gidiyo eşim birdaha da asla kimseye para mara vermedi
Yani versen bi dert vermesen ayrı

ya arkdslar komsum ptt de çalısıyo. bim kartı verılıyonuş 750 tl çocuk basına 80 tl ilsç parası falan ya o kadar para alıyolarkı dıyo. muhtemln kayıtlı olanlardır.
Tamam bende acıdım falanda yeter artık ya yapıştılar sümük gibi.

pazara cıkıyorum heryer surıyeli .
Parka. cıkıyorum heryer surıyeli.
Bıktım ya valla bıktım ya 7 yıldr savaş car çocuklar 3 5 yadında doğurup doğurup acınıyolar savaşın içine cocuk yapılır mı ya.
Her yerde varlar ya yeminle biz azınlığız artık çarsıda pazarda görmek duyma istemiyorum.
Çok arsız bi yapıları var. napıp edip yollasınlar ya öf.

ya arkdslar komsum ptt de çalısıyo. bim kartı verılıyonuş 750 tl çocuk basına 80 tl ilsç parası falan ya o kadar para alıyolarkı dıyo. muhtemln kayıtlı olanlardır.
Tamam bende acıdım falanda yeter artık ya yapıştılar sümük gibi.

pazara cıkıyorum heryer surıyeli .
Parka. cıkıyorum heryer surıyeli.
Bıktım ya valla bıktım ya 7 yıldr savaş car çocuklar 3 5 yadında doğurup doğurup acınıyolar savaşın içine cocuk yapılır mı ya.
Her yerde varlar ya yeminle biz azınlığız artık çarsıda pazarda görmek duyma istemiyorum.
Çok arsız bi yapıları var. napıp edip yollasınlar ya öf.

Ahmet Kaya'nin bir sarkisi vardır sehirlere bombalar yagardi diye baslayan

Bugün bir marketin önünden geçerken yaşlı bi teyze kapısının önünde oturuyordu. Daha sonra suriyeli olduğunu farkettim çat pat türkçe konuşuyordu. Sonra evde çocuklar aç vs dedi ve normalde samimi gelmez bana bu kişiler ama bu teyzeye çok üzüldüm ve bikaç kez daha gördüğüm bi teyzeydi çocuklarıyla birlikte. Daha sonra gel markete birkaç ihtiyacınızı alalım dedim. Bende öğrenciyim bu arada kendi harçlığım dışında bi gelirim yok ve bu belli oluyo dışardan yaşımdan vs dolayı. (22) Neyse daha sonra içeri girdik. Yağ falan alcam dedi. Ben de tamam alalım dedim sıvı yağ aldım elime orta boy. Sonra dediki zeytinyağı alalım(?) O an bi şaşırdım. Fiyatlar çünkü 40 tl falan ve çok gerekli bi ihtiyaç değil sonuçta. Koca koca bidonları gösteriyo bide. Teyze çok pahalı bunlar alamam dedim .Sonra neyse ben pek sormadım teyzeye bu sefer çünkü sorunca olmayacak şeyler istiyodu. Şeker çay falan aldım. Ama 3 liralık değilde 1 buçuk liralık olanı falan aldım. Sonuçta benimde elimden gelen buydu o an. İşte dediki bulaşık deterjanı alalım . Ben bi markanınkini aldım. Teyze diğerini gösteriyo bunu alalım falan diyo(pahalı bi markanın)
Neyse işte sonra kasaya gittim aldım verdim teyzeye poşetleri bir sürü dua etti üzüldüm çok mahcuptu çünkü ama yine de aklımda bi acaba kaldı. Özellikle zeytinyağı konusunda. Yani sıvıyağ almışım ben orda 40-50 tl lik koca bidonları istemenin ne manası var. Ya da ben sana bişey almışım orda elimden geldiğince, o marka değil bu marka olsun demenin ne manası var o kadar fiyat farkı varken hem de.Çok şaşırdım ve güvenim sarsıldı yine insanlara.

Sen doğru olanı yapmışsın Allah kabul etsin ❤️
Her insan tok gözlü diye bişey yok ki. Bir kişi böyle yaptı diye tüm ihtiyaçlılar aynısını yapacak diye bişey de yok. Size tavsiyem elinizden geleni alıp vermeniz. Böyle bir durumla karşılaşmanız hoş olmamış. Benim tanıdığım bir aile de çok kötü bir yerde yaşadıkları halde ve yiyecek giyecek her türlü ihtiyaçları olduğunu bildiğim halde "elhamdulillah" ihtiyaç yok diyorlardı.
İnsan bu, milyonlarca çeşidi var.

eşeklik değil elbette ama bir daha yapma bence. zeytinyağı istemesi, diğer markayı falan istemesi bunlar tamamen art niyetli olduğunu göstermez, düşündürebilir ama kanıt değil. teyze diyorsun, yaşından dolayı belki bilmiyordur, belki çok cahildir hiçbir şey düşünemiyordur belki de gerçekten art niyetli olduğu için ne bulursam ne aldırırsam kardır diye düşünmüştür. yani zaten sen de en temel ihtiyaçları almışsın yağ, çay, şeker falan... Bulaşık deterjanı keza öyle. ben olsam bunu da yapmazdım çünkü genelde dolandırıcı oluyorlar ve dışarıda maddi durumu benden kat kat iyi olan kişilerin umurunda değilken ben de o yükü almazdım açıkçası. senin içinden gelmiş yapmışsın ama bir daha yapma bence. :) kimsenin samimiyetine inanılmıyor bu devirde.

ya da mesela çok istiyorsan, ille de maddi birşey harcayacağım diyorsan onun karnını doyurabilirsin. ben bunu herkese tavsiye edebilirim yani düşkün gördüğünüz insanlara yapılabilecek en iyi şeylerden biri bence bu. aç olduğuna inanıyorsanız o insanların, çoluk çocuğun falan ucuz da olsa bir lokantaya, büfeye falan götürün, ekmek arası olur, gücünüz yetiyorsa normal yemek olur, ev yemeği vs. olur yemek yedirebilirsiniz. o da ihtiyaç çünkü ve böylelikle art niyetli bile olsa karşı taraf siz kandırılmamış olursunuz. bizim her zaman gittiğimiz lokantalardan birinde müşterinin biri böyle yapmıştı. adam arkadaş grubuyla yemek yiyordu, 3 tane de suriyeli çocuk, mendil satıyorlar. güzel bir yaz akşamı, herkes gezmeye, yiyip içmeye gelmiş falan. adam çağırdı çocukları yanına, karnınız aç mı dedi. bir masa gösterdi şuraya oturun dedi, garsona da kendisi verdi siparişi. çocuklar bir güzel karnını doyurdu ve gittiler. böyle yapılsa kimsenin aklı kalmaz hem. :)

sen market alışverişi yaptın, kaç para tuttu? 20 liradan fazla tutmuştur, belki de 50. 20 liraya orta halli bir yerde bir kişi karnını doyurabilir mesela.

biz sadece sevişirdik diyo demi ? Bunlarda savaşmayı değil sevişmeyi tercih ettiler !
Yahu sevişsinler, sevişmek güzeldir en azından savaşmaktan daha güzel hem de bedava... Ama insan biraz korunmayı bilir ya, seks yapmayı biliyorlar bir zahmet azıcık korunsunlar, afedersiniz ama sevişmenin finalinde dışarı bırakmak da bedava yani. Hiç mi sağdan soldan duymuyor bunlar, hadi kondomlar haplar parayla da diğeri bedava. :) Evet korunma yöntemi sayılmaz ama "Allah olsun istedi" diye hamile kalmaktan daha iyi.

Ben açıkçası üzülüyorum artık yaşlısı genci dileniyo sinirleniyorum hakkı olmayan parayı istiyolar. Yine mendil satan,yarabandı satan nineleri dedeleri anlarım en azından yazarları var fakat bunlar onları da yapmıyolar. Bugün de gördüm metro girişi kalabalık diye kadın oturmuş adam elini cüzdana attığı gibi dulara başlıyolar, yazık günah vallahi.

Back
X