Sizce kariyer mi rahatlik mi?

Okul muduruyum.asil isim ogretmenlik
Şimdi oldu müdürüm. Öğretmenlik daha keyifli. Görevlendirme olarak yapmıştım yıllar önce...çok uzun bir süre değildi ama ders bittikten sonra evinize gidip kahvenizi yudumlamak gibisi var mı...hele biz öğretmenleri tek tek memnun etmek de kolay iş mi...bı de bunun velisi var....tesisatçısı camcisi boyacısı , daha kötüsü diğer amirler şube müdürleri , il milli eğitim müdürü...mülki amirler...say say bitmez...öğretmenlik candır.... :KK36:
Arkadaşların da dediği gibi hangi mevkide mutluysaniz orada olun bence de...okullarımızın iyi , vicdanlı müdürlere de ihtiyacı var.

Isimde saygin bir konumdayim.yoneticiyim.ama bir ornek vereyim hafta sonu dinlendim.ise gittim ki yogun bir donemde degiliz.ama o kadar gelen giden oluyor ki sacma sapan nedenlerle.sabah nasil pozitif gulucuk sacaak gittim aksam nasil suratsiz bas agrisiyla dondum anlatamam.ya bana insanlarin enerjisi yaramiyor.gercekten cok insan gorunce benim enerjim emiliyor.
Sizce bu isi birakip kariyeri olmayan ama daha fazla kazanip insan gormedigin isime mi doneyim yoksa sacmalama evlenemedin madem kariyer yap deyip insanlara enerjimi somurtmeye devam mi edeyim?
Bende rahatlığı seçerdim çok rahat bir insanim cunku hiiiç zora gelemiyorum amannn bi defa geliyoruz dünyaya kasmanin bi anlamı yok

Isimde saygin bir konumdayim.yoneticiyim.ama bir ornek vereyim hafta sonu dinlendim.ise gittim ki yogun bir donemde degiliz.ama o kadar gelen giden oluyor ki sacma sapan nedenlerle.sabah nasil pozitif gulucuk sacaak gittim aksam nasil suratsiz bas agrisiyla dondum anlatamam.ya bana insanlarin enerjisi yaramiyor.gercekten cok insan gorunce benim enerjim emiliyor.
Sizce bu isi birakip kariyeri olmayan ama daha fazla kazanip insan gormedigin isime mi doneyim yoksa sacmalama evlenemedin madem kariyer yap deyip insanlara enerjimi somurtmeye devam mi edeyim?
Kalbinden ne geçiyorsa onu yap

öğretmenim ve idareciligi hic dusunmedim13 yıldır. dersimi bitirip çıkarim kafasındayim hep. yaz tatilinden vazgeçmek hele düşünemiyorum bile:) ogrencilerle sıkıntı yapamıyorsanız öğretmenliğe dönün bence cok daha zevkli bence.

Kariyeri olmayan dediginiz meslek ogretmen! sizin bu meslege sayginizin olmadiginizi ve sahiplenmediginizi dusundum su an bir ogretmen olarak.siz mudurlukte kalmaya devam edin.

Hayır enerji sömürülmesi olarak düşünme. Kalabalık ortamda bulunduğun için gün içersinde seni gören herkesin olumlu ya da olumsuz enerjisini nazar dediğimiz (Arapçada bakış demek )şeyi üzerine çekiyorsun .Onlar ellerinde olmadan bakış suretiyle sana bu enerjiyi yolluyorlar . Ki Yıldız’ın düşükse daha çabuk etkileniyorsun,baş ağrısı yorgunluk stres ...İşini değiştirsen bile kalabalık ortamlara girdiğinde yine aynı sorunla karşılaşacağınızı düşünüyorum .Bu yüzden bu durumdan kaçmayın aksine yüzleşin derim .Buraya yıldızınızı yükseltip,enerjinizi arttıracak şeyler de yazmak isterdim ancak muhakkak biri çıkıp 21.yy Türkiye’sinde neler konuşuyorsunuz falan diyecek canım sıkılacak .Ayrıca bir bayan olarak kariyer benim için çoğu şeyden önde . Size tavsiyem başarılı olmak için yolunuzdaki engelleri kaldıracak her türlü şeyi deneyin

Bazılarına uzaktan bakınca müdür koltuğunda oturuyor diye düşünür de. Okul müdürlüğü yorucu kendimden biliyorum. Okulda eksikler evrak işi velilerle öğretmenlerle uğraşmak zor. Öğretmenlik daha iyi tabii ki. Ayrıca okul müdürleri ogretmenden çok çok fazla kazanmıyor.

Hayır enerji sömürülmesi olarak düşünme. Kalabalık ortamda bulunduğun için gün içersinde seni gören herkesin olumlu ya da olumsuz enerjisini nazar dediğimiz (Arapçada bakış demek )şeyi üzerine çekiyorsun .Onlar ellerinde olmadan bakış suretiyle sana bu enerjiyi yolluyorlar . Ki Yıldız’ın düşükse daha çabuk etkileniyorsun,baş ağrısı yorgunluk stres ...İşini değiştirsen bile kalabalık ortamlara girdiğinde yine aynı sorunla karşılaşacağınızı düşünüyorum .Bu yüzden bu durumdan kaçmayın aksine yüzleşin derim .Buraya yıldızınızı yükseltip,enerjinizi arttıracak şeyler de yazmak isterdim ancak muhakkak biri çıkıp 21.yy Türkiye’sinde neler konuşuyorsunuz falan diyecek canım sıkılacak .Ayrıca bir bayan olarak kariyer benim için çoğu şeyden önde . Size tavsiyem başarılı olmak için yolunuzdaki engelleri kaldıracak her türlü şeyi deneyin
enerjiye ben de inanirim. birkac ipucu verseniz yükseltme konusunda :)

Gercekten yazarsaniz cok sevinirim.ozel mesaj da olabilir.ben gercekten her kakabalik ortama girdigimde tum gulen yuzumu tuketip bas agrisi cekiyorum.yani butun pozitif enerjimi verip karsiliginda halsizlik ve bas agrusi aliyorum.cidden bu benim hayatimi etkiler halde.basta benim onyargim dedim ama hayir degil gercejten degil

Kariyeri olmayan dediginiz meslek ogretmen! sizin bu meslege sayginizin olmadiginizi ve sahiplenmediginizi dusundum su an bir ogretmen olarak.siz mudurlukte kalmaya devam edin.
Ya hu ne ilgisi var.ogretmenlik basimin taci.ama kariyerden kastim yukselebilmek.bir sonraki hedefim sube mudurlugu mesela.ama buna deger mi diyorum.bu strese bu kadar fedakarliga deger mi?siz tatildeyken ben kapi kapi gezip okula kaynak bulmaya calisiyorum.boyacisi o su bu su.burokrasisi.yasim gencken bu yoldan donsem mi yoksa devam mi etsem diye kararsizim.yoksa ogretmenlik en kariyerli meslek bence

Her iki sartta da calistim. Stresli, kariyerli, enerji somuren isten sonra 1,5 yil kadar ucretsiz izin alip donuste yemisim kariyerini dedim ve ayni parayi kazandigim kafa rahatligi yasadigim kariyersiz ise dondum. Su an cok iyiyim. Su an yillik izindeyim, eski isimde olsa, her gun mail takip eder telefonlara cevap vermek zorunda kalirdim. Izindeyim demek icin bile acmam gerekirdi. Bu yil telefonum hic calmiyor :). Sizin sektor ne?

Gözlerini kapatıp hayal kurduğunda hangisini yapıyor olmak senin yüzüne tebessüm ettiriyorsa onu yap

Dünyaya bir defa geliyoruz ve nezman ölceğimiz belli değil.
Ben kesinlikle üç günlük dünyada kasmadan yaşanması düşüncesindeyim.
Enerjini düşüren bir iş yerinde çalışmamalısın.
Kariyer önemli olabilir herkesin tercihi ama az maaş çok huzur olan bi iş tercih ederdim.

Cocuklarla isin.internetcisi,temizlikcisi,muduru vs isin yok ya da veliyle surekli isi yok

Veliyle sürekli işi yok mu😳?
Günde 8-9 derse girmekle beraber en az 10 veliyle görüşüyordum. Tabi cuma günleri 20 olabiliyordu.

Ek olarak ayda 2 kere sınıf öğretmeni olduğum sınıfın velileri ile görüşme yapıyordum.

Ee özel okul sonuçta.. Her ay veli-öğrenci etkinliklerimiz oluyordu. Denk geldiğimiz velilerle görüşüyorduk.

Her hafta yapılan deneme sınavlarının sonuçlarını inceleyip eksik kazanımlara yönelik velilerle ayrı görüşme yapıyordum. (Sorumlu olduğum öğrenci sayısı yaklaşık 200)

Eminim müdürlük zordur ama özel okulda öğretmenlikte çok kolay sayılmaz. Kısacası özel okulda çalışan olmak çok zor.

Sorunuza gelecek olursam müdür olarak daha fazla maaş alıyorsunuzdur. Kariyer yapmaktan ziyade her iki seçenekte çok yıpratıcı o yüzden aldığınız paraya bakın derim..

Benim düşüncem rahatlık ama çalışmaya alışmış bir insan evde sıkılıyor bunuda değerlendir. Düşün kararı sana kalmış.. enerji toplamak istiyorsan insanlarla çok göz teması kurma derim kimi çok sıkıntılı stresli olduğundan negatif enerji yayıyor eve dönerken çocukların bebekleri gözlerine bakarak enerji toplayabilirsin hep mutlulular pozitif enerji yayarlar gülerek bak göz bebeklerine emin ol faydasını göreceksin ☺️☺️

Hanimlar bir de yasim 35.benimle evlenmek isteyen biri var.adamin maddi durumu iyi.ailemin oldugu sehirde.ve kucuk bir sehir.ben buyuk bir sehirde yasiyorum su anda.her seyi birakip evlenmeye deger mi?kafam cok karisik.hata yapmak istemiyorum.ask evkiligi olmayacak.yas 35.gercekci bak cocuk sahibi olmalisin diyorum.

Back
X