Sizce kayınvalidemin yanına taşınayım mı ?

Nisandayız.. Eylüle kadar daha 5 ay var....Mayısta kiracınıza söyleyin okul nedeniyle kendi evimize taşınmayı düşünüyoruz... Sizin için de sakıncası yoksa ğustosta çıkabilirmisiniz.. Şimdiden söylüyorum çünkü kontrat süresi doladı ama biz de zor durumda kalmayalım, sizde zor durumda kalmayn falan dersen, kiracınız problem çıkarmayacaktır bence... Onlara da ev bulmak için 4 ay gibi bir süre vermiş olacaksınız....

Siz aynı binaya taşınacakmışsınız ki bana göre evler altı üstlü olduktan sonra ha beraber yaşamışsın ha ayrı hiçbir fark olmuyor. Aileler yine her şey birlikte yapılsın istiyorlar maalesef. Yemesiydi, içmesiydi, zırt pırt gelip gitmesiydi. Sözüm ona evler ayrı ama değişen hiçbir şey olmuyor ki... en azından ben daha farklı bir örneğine rastlamadım burada.

Bu yüzden bence en güzeli tutun kendinize ayrı bir kiralık ev, başka bir semtte, kira geliriyle kendi kiranızı karşılayın, kafanız da rahat olur, huzurunuz da bozulmaz.

ne desem bilemedim.. bi tarafım 3-4 aydan bişi çıkmaz sonra evine taşınacaksın nasılsa de diyor. diğer tarafım kalıcı olursa diye korkuyor. gerçi bende kayınvalidemle yaşıyorum. 1 yıl ayrı yaşadım. bebeğim olunca mecbur bakıcı olmasındansa babannesi olsun dedik. yanımıza geldiler. ben çalıştığım için. şimdilik memnunum ama. belki de korktuğun gibi olmaz. bende çok korkuyordum çünkü. ki seninkisi bikaç ay sadece..

Monapisa haklı bencede, bunu yapmak huzurun adına kazanç olur gibime geliyor.

eğer okul için servis seçeneğiniz var ise onu kullan derim.

ve kayınvalidenizle aranız nasıl onun sana senin ona olan tutumlarınız nasıl eğer aranızda diyalog düzgün ise 3-4 aydan bişey çıkmaz.

tabi 3-4 ay sonra başka alternatifler sunulmayacaksa size. (birlikte oturmaya devam gibi.)

diğer evini kapatmasan
yani pazartesi bi valiz esyanı alıp gitsen cuma dönsen kendi evinden kiracı cıkana kadar
orda sadece misafir oldugunu kalıcı olmadıgını hissettirsen
belki biraz masraflı olur
bosu bosuna diger eve kira vermis olucaksın belki ama
beraber yasamak korkutuyorsa gözünü 3 4 ay böyle bir masrafa katlanırsın
hem de daha sonra olusabilecek beraber yasıyoruz iste bırakın kiracı dursun ek gelir oluyor gibi bir öneriyle karsılasma riskini ortadan kaldırmıs olursun

katılıyorum eğer kaynanan 3 ay bile dayanılamıyacak bir insansa aynı binadada sorun yaşarsınız
çünkü altlı stlü oturmalarda sanki aynı ev gibi sıkıntılı oluyor
bence kiracınızı bahane edip en baştan ayrı bir ev kiralayın kendinize
daha huzurlu olursunuz

sakın kabul etme canım sonra pişman olursun.eşinde onlardan ayrılmak istemezse durduk yere başına bela açarsın.bilirsin kayseride kaynanalar gelinleriyle beraber yaşamaya pek meraklıdır.

fikirleriniz için teşekkürler.
otur diyen yok herkes sakın oturma diyorr
demekki var herkesin bi bildiği
kayınvalidemle ilişkimiz gayet iyi şimdiye kadar ufak tefek şeyler dışında hiç bi lafımız sözümüz olmadıbilmiyorum uzağız ondanmı beraber yaşarken nasıl olur sonuçta kimle olursa olsun aynı evde yaşamak zor .
kiracının çıkacağınıda pek düşünmüyorum gerçi henüz konuşmadık ama.

valla yeni evli olsan belki oturma derdim ama 9 yıllık bi ilişkiniz var.. artık seni kabullenmişlerdir diye düşünüyorum.. tabii ki yine en iyisini kişileri de tanıdığın için sen bilirisin fakat kıdemli bir gelin olduğundan belki de çok olumsuzluk yaşamazsın gibime geldi birden.. çünkü malum ilk başlarda aynı evde oturunca henüz kişiler birbirini tanımıyor, bir üstünlük kurma çabası filan olur hani ondan bahsediyorum..

bi de kısa bir zamandan bahsediyorsun.. 3 ay bi anlamda katlanılabilir, makul bir süre sanki..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…