Sizce kaynima kredi cekmelimiyiz

sekerim00

Guru
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2013
6.150
9.642
398
Kizlar biz bursadan ankaraya tasindik 2 ay once esimin isi dolayisiyla daha iyi bi is icin geldik.. esim abileriyle normalde cok samimi degildir mesafelilerdir 2 senelik evliligimizde bize ne maddi ne manevi cok destekleri olmamiistir kaynanamlarin ust katinda oturuyo 2 kaynimda biz kiradayiz. Buyuk abisi esimi buraya tasindigimizdan beri en basiti naptiniz diye falanda aramadi cok kotu insanda degiller gidip gelirdik birbirimize tabiki ama cok destekci degiller birbirlerine kisacasi. Bugun esimi aramis zor durumdayim bana kredi cekermisin diye 10 15 bin tl kadar. Kendi isini yapiyo esimde bisey diyememis bankaya soruyim demis eve geldi bana anlatti bende etme diyemedim ama napicaz hic bilemiorum evdekilerin haberi yok demis bizde araba icin kredi cekmeyi dusunuyoduk 2 3 ay bekle araba icin demis siz olsaniz napardiniz ben kisaca anlattim simdiden cevaplariniz icin cok tesekur ederim.

Bence cekmesin bu devirde sonra siz odersiniz...
Ucunda olum yoksa tabiki...
O kirada oturmuyo siz kiradasiniz zaten masraflariniz var bide arayip biseyiniz varmi bi ihtiyaciniz varmi diye sormayan bi insana bide kredimi cekeceksiniz resmen çıkar iliskisi ...

Bence,

Cekmezdim sanırım, birikmisim varsa yardım ederim ama başkası için bankaya borclanamam.

Sakin ha derim. .. Yani başıma geldi eşim 20 bin çekti . öderim demiş odemedi oduyorum die de eşim beni kandirmis meğer abisinden para alamayinca faiz binmiş de binmiş. .. Neyse bunu duyan ben kredi çekip kendi adıma var olan borcu kapattım ki esimin maaşına haciz gelmsti ... bi de bununla kalmıo alisiolar . .yine benden habersız abisine kefil olmuş bizimki é tabi o da odenmeyince gene ben ödüyorum . 3 senedir kazandgimi bilmem varsa yoksa kredi ödüyorum . Sakın ha izin verme . başka yerden bulsun

Çekmem. Dünyanın bin türlü hali var. Kendi kredisini kendi çekebilir.

Sabit bir geliri olsa düşünülebilir ama kendi işi demişsiniz. Çıkmak da var bu işte batmak da var. Ödemelerde sıkıntı yaşarlarsa ve destek olabilecekseniz çekin derim. Bir de eşin abisinin huyunu biliyordur. Borcuna sadıksa da olabilir. Ancak kredi çekerken her zaman en olumsuzunu düşünmeli. Eşim de ben de memurum. İlk evlendiğimiz dönemde görümcemin eşi bize 50bin kredi çekmişti. Allah razı olsun ondan. Tüm borçları kapatmış ve düzene koymuştuk. Bizi çok büyük bir sıkıntıdan kurtardı eniştem. İyi cesaret varmış adamda. Ama adam dedi, son taksidi ödedik, 5 yıl yüreğim ağzımda yaşadı m diye. Karar sizin.

Esimin ailesi zor durumda olsa kredi cekilmesi gerekse hic dusunmeden cekerim, ama onlar da bana aynisini yapar. Sizin esinizin kardesi yapar mi peki? Onemli olan bu ki bugune kadar maddi manevi destekleri yok, pek de gorusmuyoruz demissiniz. Bir de araba eger acil ise kimse icin birkac ay beklemek istemezdim sanirim.

Asla yapmayın. Kendi babam pek sevdigi yegenleri icin cekti 20 bin kadar kurusunu odemediler. Annemin bilezikleri gitti onlar yuzunden. Hic utanmalari da yok ararlar arada dayi nasilsin diye.
Yabancı biri olsa borcuna daha sadik olur inanin. Nasil borclandiysa oyle odesin borcunu (ailesinden sakladigi için saglikla alakali degildir diye dusunuyorum).

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…