sizce kim haklı?

Mesala ben bikac kere gidip kayannamın dolabını doldurmuştum ihtiyacı olammasına ragmen ama o an bos gördüm üzüldüm bian yaptıgım cok oldu ama valla bacım benim gibilerde yaramıyo sende haklısın:))

Sogani bulguru birakta sana haybeden bu pahalilikta otur diye ev bağışlamis insanlara bir tatlı yapip götür bence.

Valla hic kiymet bilmiyorsunuz ya
Cidden cocuga ev birakmak niye ki

Böyle paranizla rezil olursunuz iste

Sen yillarca emek ver biriktir. Ölmeden çocuğuna bagisla rahat etsin diye
Gelin soğan bulgur aliyorlar desin.

Ya artık kaldı mı bilmiyorum ama biz hala komşularımızla bu limon, tuz vs. alışverişlerini yaparız. Heran markete çıkmak için uygun olmayabiliyoruz sonuçta. İnsan komşusuna verirken annesine verdi diye gocunmakta saçma yani. Cimrilik bunun neresinde göremedim.

Konu sahibi sizi de piste alsaydık da
Konu açtın herkes yazıyor bir sen yazmıyorsun
Ne yaptın eşinden özür diledin mi mesela

Aynen yahu
Koskoca bir ev vermisler geline, el kizina
O da 5tllik bulgur icin buraya konu aciyor. Bu ne ciglik, yazik kvye.

Allah askina yasli kadin demekki o an acil lazım oldu gelip istiyor. Bakkala gitmek belki zor geliyordur. Sen birsey istesen onda ve o sana acgozlu bu gelin hic istegi bitmiyor dese? Yada us katinda annen otursa v3 surekli o bisielr istese, gelip annem açgözlü demessin..
Bunun lafimi yapilir ya kendinizden utanın.

Eeeeee kadin yasli, gitmeye useniyordur, hava soguk ondandir....yani kadinin altinda gelini oturuyor isteyivermis iste alti ustu bulgur ve limon. Balik et, tavuk istemiyor ya??

Dimi ama. Belki cani kisir cekti malzemesi yok. Bulgur limon sogan kısır malzemesi. :) ay allah hayirli gelinler nasip etsin bize.
Baba bin bag bagislamis evlada,evlat bir üzümü cok görmüş derler. Buda o hesap

Konuyu okurken sizin yerinize utandım. Eşinize gerçekten bunu söyleyebildiniz mi? Hiç utanmadan bulgur limon lafı yapıyorsunuz. Ayıptır. Yaşlı bir insan ne olacak kesenizi ne kadar zorlayabilir.
Tek temennim kendiniz gibi bir gelininizin olmasıdır.

Yaptıgınız cok ayıp. Annenle altlı ustlu otursan o gelıp bısry istese onada mı cımrı dıceksın.
Git eşinin gönlünü al

Kendi annen olsa eşin bu kadar tantana yapar mıydı?
Yapsa kırılıp üzülmez miydin?
Ayıptır,yazıktır,günahtır.

Bazıları kültürümüzde var demiş de ev vermek. Hangi kültür bu. O ev verilince gelin de 7/24 hizmet ediyor. Yeri geliyor kaynanasının banyosunu, çamaşırını, yemeğini hallediyor. İşimize geldiğine kültür, gelenek, işimize gelmediğine eziyet, yok efendim yüzsüzlük. Herkes okusun burayı da artık çocukları için sürekli birikim peşinde olan anne babalar olmasın etrafta. Kendi anneniz olsa evi taşısa ses çıkarmazsınız.ben de evlilikte kese birdir diyenlerdenim ama sizin gibileri görünce bu düşünceden uzaklaşıyorum. Annemin katkısıyla babamın aldığı evde oturan karım annemden bir bardak bulgur esirgeyecek öyle mi. Tepkim çok sert olurdu. Bir çok evlat ailesinin mutfak alışverişini yapar kapısına koyar, anne baba yorulmasın diye ki sizin kayınvalidenşn eziyeti de yokmuş. Başımda taşırım böylesini, ben ona verdikçe Allah da benim hanemin bereketini arttırır. Bu bereket sadece para değildir konu sahibi. Ömrün bereketini duymadınız belki ama duyun. Paradan daha mühimdir.

Kaynana sorunsuz olmamalı bi dert bulayim demis ve kendinizde olani ona yansitmissiniz ve hatta kocaniza da demissiniz. Aldiklarini liste yapip maas gunlerinde tahsilata gidebilirsiniz. Arada bir olan bisey niye sorun olsun ki belki kadincagiz markete gitmeye useniyor.

aysenur87_Yeni ÜyeÜye
Yeni
Keşke benim eşimin aileside bana küsse

Burada sayfalar dolusu yazıldı ama konu sahibin zihniyeti hiç değişmemiş anlaşılan
Dün bir konuya attığı cevaba bakın

Eğer bu durumdan rahatsızlık duyuyorsan ,birdaha markete gitmeden önce kayınvalidenin kapısını çalıp anne ben markete gidiyorum bi ihtiyacın varmı diye sorabilirsin.
Böylelikle market muamelesi görmezsin ve sorun ortadan kalkar.

Ay valla bazen o kadar üşeniyorum ki dışarıya çıkmaya bi şey lazım-eksik olunca. Samimi komşum olsa da istesem diyorum. Komşularımız komşu değil o ayrı. E ben komşuya bile niyetleniyorum, evladım bildiğimin kapısını da çalamayacaksam artık...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…