sizce kim haklı?

Hiç cimri biri değilim
Cimri olmayabilirsin ama fesatsın, iyilikten anlamayan bir kadınsın, vefasızsın. Keşke kayınvaliden gibi cimri olaydın. İnsanların evinde kuruş para ödemeden yaşamayı kendinde hak görüyorsun . Çok zorunuza gidiyorsa 2 soğan vermek kiraya çıkın uzaklaşın kv den.

Ay ben üşengeç bir insanım yaşlılığım daha da üşengeç olur benim. Altlı üstlü yaşarsak gelinden de malzeme isterim. Torunu da bakkala yollarım. Buarada bu üşengeçliğime rağmen yaşlı üst komşum bakkal dönüşü yakalayıp sepetle birşeyler sipariş ettiğinde geri dönüp alıyorum. Evden malzeme istese seve seve veririm. 2 bardak bulgurun kırk kat yabancıya lafını yapmam ben. Kendi gelinim 2 parça malzeme verdi diye bana burun kıvırsa cimri, açgözlü dese o oturduğun eve dön bi bak şekerim derim yani. Herşey karşılıklı, nankörlük kötü birşey.

Ondan ev filan yapmayacağım zaten kimseye. Elimden geleni komple altın olarak takıcam ne yaparlarsa yapsınlar. Bende kısmet olursa yaşlandığımda evi barkı darüşşafaka'ya bağışlayıp onun huzurevi rezidanslarından birine yerleşicem oh mis.

Çok zekisiniz diğerleri gibi beni yargılamadınız teşekkür ederim kendimi market gibi hissettiğim için tepki verdim
Hala kendinizde hak görüyorsunuz. Biz sizin kadar zeki olamadığımız için anlayamadık sizi tabii. Ama bence sizdeki zeka değil, tilki kurnazlığı.

Daha neler duyacağız diye merakla bekliyorum...fazla şımarık buldum tavrınizi

Büyüklerin duası iki limon 3 patatesle olculurmu ya...eminim sağol kızımda diyordur alınca...valla evlatlarına ilerde destek için birikim yapanlar okusun..ev alcaksiniz..gencliniz birikimle geçecek sonra bulgur için cimri ilan edileceksiniz..yiyin için gezin...gelin hanım düşünsün geçimini evini...kayınvalidemin 1 lirası yok derlerya ..o durumdayım.. ama basımın tacıdır.. yeterki ne isterse istesin .eşini büyütmüş yoklukla..okutmuş..bugünlere getirmiş.. gölgesi yeter...

Komşu komşunun külüne muhtaçtır.diye bir ata sözü var .bu komşudan öte anne .kiziyorum boylesi dertlere

uzulurek ayio etmissin. sonucta kayinvalidem ona vermeyecende kime verecen . esiniz hakli .

KV cimri ama siz çok cömert bonkörsünüz.vay arkadas

Bağışladıkları evde oturun siz bir salkım üzümü cok görün...sonra da polemik yaratıyorsun deniyor.konunun kendisi polemik. hiçbir zararı huzursuzluğu olmayan kv için pinti cimri densin.benim eşim aynı şeyi yapsa ben daha ağır konusurdum

iki tane limonu ömür boyu minnete bağladınız ya helal olsun ne diyim.
aynı kültür komşumuzun külüne muhtaç olduğumuzu da söyler, ki komşu diyorum bakın komşu.
isterseniz aynı kültürün anne-baba için neler dediğine bakalım da limonla soğana kurban olun siz.

Allah razi olsun bacim

bence bunun lafını etmeyin
anneniz de olabilirdi isteyen
sanki altınlarınızı istemiş
3 kuruşluk şey abartmayın bence

Siz kendi ifadenizle 'tepkinizi koymakta' serbestiniz.
Konu sahibi de tepki göstermekte haklı olabilmek için, önce eş ailesinin evinden çıksın,
sonra soğan ve bulgurunu esirgesin.
O zaman bir nebze anlayabilirim kendisini.

Bana gelince ben hiç bir durumda,elimdekini beni büyüten,yetiştiren anne-babamdan ve eşimin ailesinden esirgemem.
Çünkü her iki ailenin de bizi ne zorluklarla ve emeklerle büyütüp, okuttuğunun farkındayım.
Anneciğim yarım kilodan az kıymanın içine bol ekmek koyup köfte yapardı,babama,bana ve kardeşime 5'er köfte verirken ona 2 tane kalırdı.
Sana kalmadı anne,dediğimde siz yiyin yavrum,ben köfte sevmiyorum derdi.
Çok istediğim folklor ekibine,sürpriz bir şekilde seçilince, giyeceğim kıyafeti sabaha kadar hiç uyumadan dikip yetiştirdi.
Bu yüzlerce örnekten sadece iki tanesi.
Bugün kendi parasını kendi kazanan bir kadınsam bunu önce aileme borçluyum.

Çok şükür nankör değilim ana-baba hakkına.
Ailelerimiz de,bizim kazancımıza göz diken insafsız anne-babalar değil.

Konu sahibinin sinirle konu açıp, kendisini tam ifade edemediği şeklindeki savunmanıza da katılmıyorum.
Kvsini gayet net bir şekilde 'açgözlü ve cimri'
diye tanımlamış.
Ama hakkını teslim etmek lazım,iyi yanlarını da saymış.
Yani ortada yanlış anlaşılan bir durum yok,
konu gayet açık ve net.
Elbette bu durumu yadırgayan üyeler olduğu gibi anlayan,hak verenler de olması normal.
Herkes hayata,maddiyata,anne-baba hakkına olan bakış açısı ve duyguları ile içinde bulunduğu sosyo-ekonomik şartlara göre yorum yapıyor.
O nedenle fikrinize saygı duymakla birlikte, katılmıyorum.

Hic de öyle görünmüyor.O zaman kiraya ciksin.Konu sahibinin uslubu o kadar itici ki.Söyledikleri icimi dondurdu.Ben olsam kocam bir daha beni affetmez, eskisi sevmez, baglilik duyamaz diye icim icimi yerdi.Onca tepkiden sonra bile konu sahibinin cevaplari o kadar kuru kaliyor ki ,insan hala konu sahibinin kendisinin hakli olduguna dair inancini korudugunu düsünüyor.Sizin gibi düsünenlere de cok sasiriyorum.O kadar uzaksiniz ki bana.Ben tanimadigim insanlarla da paylasirim yemegimi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…