Sizce kim haklı?

En buyuk kk

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mart 2013
3.851
12.411
363
Merhabalar arkadaşlar, beni aslında cok da alakadar etmeyen ama kim haklı diye düşündüğüm ve kendi içimde merak ettiğim bir konu var sizlerin görüşlerini merak ediyorum.

Annemin cok yakın bir akrabası var kendisi çok saf, çok temiz bir insan. 60 yaşlarında, emekli, hep dar gelirli olmuş, parayı çok zor kazanmış biri. Bu adamın bir oğlu var, 20lerin sonlarında ve sanırım bazı psikolojik rahatsızlıkları var bu çocuğun. Bir işe girse de devam edemez, kovulur, bir kere ismi hırsızlığa karışmıştı... En son vukuati da şu, babasının kimliğini alıyor, telefonunu alıyor, babası adına hesap açıyor ve sürekli kredi çekiyor. Bir araba parası kadar kredi borcu yapıyor bunlar aslında kumar borcu, çocuk sürekli kumar oynuyormuş. Bunu öğrenen baba intiharın eşiğinde...

Annem, annemin kardeşleri, dedem ise bu borcu kapatabilecek kişiler. Zengin değiller ama kenarda birikmiş paraları var. Adam çok yakın akrabaları ve de sevdikleri bir insan. Su aralar çok sıkıntılı olduğu için onu bu dertten kurtarabilirler aslında. Ancak bu çocuğun vukuatlari bitmiyor. Cocuk "işleri ne odesinler" kafasında biri, odemediler diye anneme küsmüş filan, yani akli melekleri biraz zayıf herhalde.

Annemin kardeşleri ve dedem borcu kapatmak istiyorlar. Ama annem diyor ki nereye kadar bunu yapabiliriz? Biz bu borcu ödersek bu çocuğa iyilik değil kötülük yapmış oluruz. Çocuk kendi çalışsın ödesin bizi alakadar etmez diyor. Biz bu yaşta pandemide canımızı tehlikeye atarak çalışıyoruz en yakın akrabam söz konusu da olsa kumar borcu ödemem diyor. Çocuğun su an bir işi var ama her an çıkabilir hickimsenin ona bu konuda güveni yok. Çünkü her ay yeni bir işten kovulan bir çocuk. Ama sorun şu ki çocuk borcu babasının üzerine çekmiş. Yani çocuğun umrunda değil olan babaya olacak. Dükkanı evi onca yıllık emeği elinden gidecek. Baba oğlunu şikayet etmemiş bu arada, çocuk hala babası ile aynı evde kalıyor eminim kusmemistir bile oğluna, gereginden fazla yumuşak yüzlü.

Annem bu şartlar altında asla bu borcu ödemek istemiyor. Ve diger kardeşlerinin odemesini de istemiyor. Dedem ve kardeşleri ise annemi vicdansız olmakla suçluyor. Ben bir yorum yapmadım sadece dinledim annemi ve teyzemi, bir yorumum olmadı. Bence ikisi de kendince haklı. Konu kendi derdim değil ama sizin görüşlerinizi merak ettim.

O parayı öderlerse borca sebep olan çocuk "nasıl olsa borç üstüme kalmıyor. Ödeyen birileri çıkıyor" mantığıyla hareket edip daha büyük borçlara ve zararlara sebebiyet verecektir yüksek ihtimalle. Ben olsaydım annemin katkıda bulunmasına izin vermezdim. Eğer o çocuk olmadan durumu kötü olsaydı bahsettiğiniz kişinin, o zaman yardım etsinler derdim. Ama bu şekilde olmaz. Ardı kesilmez gibi geliyor bana.

Anneniz haklı. Hatayı yapan kişi pişman değilken hatayı kapatmak iyilik değil. Ama kardeşlerine de karışmasın. Herkesin kendi bileceği iş. Belki karşı taraf zarara girince vicdan azabı çekecekler, yapmak isteyen yapsın.

O kadar krediyi babasının adına nasıl çekebilmiş oğlu?

Anneniz haklı.
Hatayı yapan pişman değil, babası birşey yok gibi aynı evde yaşıyor, küs bile değildir diyorsunuz, neden başkaları ödesin kumar borcunu?

Hangi banka babanın kimliği ile oğluna kredi verir ki? Bu kısım kafamda oturmadı.

Anneniz haklı.

Onu gerçekten ben de anlamadım, çok açıkladılar ama hala anlamadım. hiç adını duymadığım f.. ile başlayan bir banka. Kimliğini almış telefonunu almış galiba uzaktan başvuru yapmış telefona SMS gelmiş o şifreyi girmiş filan. Uzun uzun açıkladılar o kısmı ama ben de tam anlamadım çok sürreal geldi bana da.

kim haklı kim değil bilemicem ama Allahım hayırlı evlat versin, hayırsız evlat nasip etmesin. amin

Anneniz haklı.
Anneniz karışmasın, vicdanlı kardeşleri isterlerse ödesinler borcu.
Ayrıca adamın o evi ve dükkanı da babasından alması yakındır.
Ev dükkan başka pis bir işe gideceğine şimdi borçları ödemeye yarasın bari. Hacizse haciz yapacak bir şey yok.
Adam oğluyla küsmemiş bile diyorsunuz, demek ki oğlundan bir şikayeti yok. Sizin anne tarafı kendi kendine iyilik timsali kesiliyor gibi.

Son düzenleme:
Cep şubesinden kredi başvurusu yapılabiliyor ama bildiğim kadarıyla ufak rakamlar. Belli bir miktarın üstüne cep şubesi onay verse de bankaya gitmek gerekiyor işlemler için diye biliyorum.

Bende anneniz gibi düşünüyorum, gaddarca olabilir ama milletin kumar borcu beni ilgilendirmez. Şu pandemide herkes canını riske atıp çalışıyor, kimse yoldan toplamıyor parayı.

Son düzenleme:
Böyle parazit gibi başkalarının sırtından geçinen, insanların emeğini gözünü kırpmadan harcayan insanlar hep var olmaya devam eder dedeniz gibi insanlar olduğu sürece. İnsanın emeği bu kadar değersiz mi ya başkalarının keyfine yaptığı borçları ödeyecek kadar? Üstelik adam çalışmak için de kendini hiç sıkıntıya sokmuyor, aklına esince bırakıp gidebiliyor. Anneniz çok çok haklı.

Ay size ne ya. Gerekirse haciz gelsin anlasın biraz hayatı

borç annenizin değil ki
O çocuğun borcu ama babasının üstüne yapmış doğru mu ?
Ödemezse babası sıkıntıya düşecek
Peki ödeyeceğine inanıyor mu anneniz ?
Bence şu durumda en doğrusu babası gidip haberim yokken kimliğimi alıp adıma hesap açıp kredi çekmiş diye şikayetçi olsun oğlundan
Çocuk gereken cezayı alırsa o zaman belki akıllanır.
Borcu ödeyip ödememekte annenize kalan bir şey
Bir zorunluluğu yok tabii

Yani bugün önce annem arayıp uzun uzun dert yandı, sonra teyzem arayıp annemden dert yandı, ben de kime ne tavsiye edeceğimi bilemedim, acaba kk bu konuda ne düşünürdü diye merak edip size sordum yani tamamen meraktan soruyorum böyle bir şeye nasıl yaklaşırdiniz diye.

Annem kendi vermiyor kardeşlerine de verdiğinizi duyarsam sizinle asla konuşmam diyormuş. Kardeşlerimden para alırsa o akrabamla da konuşmam demiş, dedeme kardeşlerimden para alırsan sana hakkımı helal etmem filan demiş, baya ailede esip gurlemis yani. Benim anne tarafım full sağlık çalışanı ve biri böbrek hastası diğeri kanser atlattı, annem sürekli onlar için endişeleniyor korona yüzünden, bu şartlar altında çalışıp kumar borcu oderlerse ne halleri varsa görsünler diyor.

Cep şubesinden kredi başvurusu yapılabiliyor ama bildiğim kadarıyla ufak rakamlar. Belli bir miktarın üstüne cep şubesi onay verse de bankaya gitmek gerekiyor işlemler için diye biliyorum.

Sanırım uzun bir zaman aralığında çektiği borçlar ana borcun üzerine yarısı kadar faiz de binmis.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…