Sizce kim haklı

Dilara55333

Guru
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2014
5.986
5.198
398
Merhaba arkadaşlar,
Yurt dışına ürün gönderiyoruz. El emeği ürünler..
Maalesef hiç bir açıklama yapmadan ürünüm geri gelmiş.
Alıcının hiç bir suçu yok kargo şirketini suçluyor.
Nyse şimdi ürün bana gelmek üzere cezası tekrar yoklaması 500₺ gibi rakam çıkıyor. Alıcı ya paketi yolla ya paramı iade edin diyor. İade edemem ürünü geri yollasam 500₺ yarı yarıya karşılayalım benimde bir suçum yok diyorum kabul etmiyor. Kargo şirketi zaten asla oralı bile değil. Siz nasıl bir yol izlerdiniz..? Sizce kim haklı..

Neden geri donuyor ki? Ben bir urun aldigim zaman takibini yaparim. Gerekirse defalarca arar, kargo subesine gider alirim.
Eger alicinin umursamazligi yuzunden geri donuyorsa siz haklisiniz.
Ama alicinin hicbir sucu yoksa o da hakli.

Neden geri donuyor ki? Ben bir urun aldigim zaman takibini yaparim. Gerekirse defalarca arar, kargo subesine gider alirim.
Eger alicinin umursamazligi yuzunden geri donuyorsa siz haklisiniz.
Ama alicinin hicbir sucu yoksa o da hakli.
Yurt dışında işler biraz farklı ben yapıyorum takibini
alıcı gelmedi burda yok benim haberim olmadan iade olmuş diyip işin içinden çıkıyor maalesef

Yurt dışında işler biraz farklı ben yapıyorum takibini
alıcı gelmedi burda yok benim haberim olmadan iade olmuş diyip işin içinden çıkıyor maalesef
Ben de yurt disindayim. Ulkeden ulkeye degisir tabi ama genelde eve geliyorlar, evde bulamazlarsa posta kutusuna mutlaka kagit birakiyorlar. Oyle geldim evde yoktun iade tarzi bir durum olmuyor.

Ben de yurt disindayim. Ulkeden ulkeye degisir tabi ama genelde eve geliyorlar, evde bulamazlarsa posta kutusuna mutlaka kagit birakiyorlar. Oyle geldim evde yoktun iade tarzi bir durum olmuyor.
Hangi ülke acaba..
Benimkinde
Gümrükten çıktı
Ertesi günde
Teslim edilemedi
Bir dakika sonra tekrar Yurt dışına sevk edildi yazıyor

Geri dönen kargolarda işin ucunu tutup gerçekten kimden kaynaklandığını çözüyorum bir şekilde eğer kargo cidden suçluysa şikayet oluşturuyorum + cebimden verip gönderiyorum müşteri her zaman haklıdır yapacak bir şey yok diyorum ama gerçekten kadın kasti almadıysa evdeydim kargo gelmedi tarzı bir şeyler söylüyorsa ve yalansa tekrar ürün göndermiyorum asla milyarlık bile alışveriş yapsa göndermem kapıda ödeme olduğu için ücret iadesi kısmına bir şey diyemeyeceğim şimdi

Hangi ülke acaba..
Benimkinde
Gümrükten çıktı
Ertesi günde
Teslim edilemedi
Luksemburg'dayim ben.. Ama Turkiye'den Almanya'ya zamaninda baya kargo yollamistim. Gumrukten cikinca eve teslim edemezlerse bile alicisi gidip alana kadar gunlerce subede bekleyen paketlerim olmustu. Orada da aliciyi adreste bulamadiklarinda kagit birakiyorlardi.

Siz hangi ulkeye gonderdiniz bilmiyorum ama diger avrupa ulkelerinde muhtemelen sistem bu sekildedir diye dusunuyorum. Oyle hemen geri yollayacaklarini sanmiyorum.

Gunahini almak istemiyorum ama alici istemedigini soylemis olabilir mi? Belki de vergi falan ciktiysa almak istememis olabilir.. Geri gondermezsiniz, para iadesi yaparsiniz diye dusunmus olabilir.

Ben olsam alicinin gittigi ilcedeki postane ya da artik hangi kargo sirketini kullaniyorsaniz onun mailini bulur mail atarak iade sebebini sorardim. Bazen maillere geri donus yapabiliyorlar. Yani en azindan ben bulundugum ulkede cevap alabiliyorum. Denemeye deger diye dusunuyorum...

Alışverişte en sevmediğim durum para iadesi olmaması benim
Eğer alıcının suçu yoksa ve ürünü istemiyorsa parasını iade etmelisiniz bence

Hangi ülke acaba..
Benimkinde
Gümrükten çıktı
Ertesi günde
Teslim edilemedi
1 günde kargo hemen geri gelir mi ki evde yoksa bile bekleme süresi vardır bence.

Kargo ücreti kime aitti birde ek vergi çıkmış olabilir mi .

Tekrar yollarsaniz sorun yok dedi.
Hadi 2.seferde geri dönerse ne olacak tekrar kargo şirketi sizden para isteyecek bence iyice emin olun kimden kaynaklı kargo şirketine mail atsanız dönüş olur belki yada sitelerinde canlı destek varsa oraya da sorun derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…