sizce kim haklı

ben olsaydım sürekli bunu tekrarlıyor bak.....ismi ne haltsa bir daha yukardan silkeleme balkonum camlarım batıyor zaten zor yapıyorum biraz düşüncemen olsun yaaa derimm tafralı bir halt yiyemez...

çamaşırlarının aslıdı oldugunu kafasını uzatsa görür zaten ama görmustur heralde cok sınır bı durum ben olsam daha fazla tepkı gosterırdım.bu halınle temızlık yapmıssın ınsan bıraz saygı gosterır.ayıp ayıp

çok saygısızca.tipik elti atışmaları.çok biliyorum çevremde.büyük ihtimal eltiniz sizi çekemiyor ve hırsını böyle almaya çalışıyor.normal bi kadını geçtim siz hamilesiniz iki canlısınız.size hadi kıyıyor ya bebeğinize de mi kıyıyor çok üzüldüm ya..

camdan balkondan halı silkelemek nasıl bir temizlik kültürüdür anlamış değilim. Silkelenen halıdan çıkan tozlar sadece bir alt katı değil tüm apartmanı etkiler hatta silkeyen kişinin camlarını da etkiler bence. Hem artık eskisi gibi değil ki elektrik süpürgesi var bütün tozu alıyor. Ama buna rağmen hala tatmin olmayan bayanlar varsa insinler aşağıda silkelesinler. Eğer baş edemezsen sana önerim zabıtayı aramakla tehdit et.Ya da onu onun yaptığı davranışla karşıla. Beyazlarının asılı olduğu bir gün balkonda mangalı tüttür. bakalaım napıyor. bizim bir komşumuz devamlı silkelerdi altındaki bıkmıştı artık sonunda bunu yaparak kestirdi

bu zamana kadar tepkisiz kalmakla yanlış yapmışsın,baştan koymalıydın tavrını,bir de akrabasınız eltinin yaptığı ne kadar ayıp,başka yerden yapsın halı temizliğini sanki bile bile yapıyor gibi tepki vermekle az bile yapmışsın,hamile halinle o kadar emeğine yazık ,ayıp valla eltine,iyi sabretmişsin.

işte en sinir bozan olay bu üst kattakilerin saygısızlığı................
yıllardır hep 1.katta oturduğum için çok sık yaşadığım bir konu
hemen hemen hesinin direk açıklaması ayoooll pis değil ki
eee niye çıkarıyorsun silkeliyorsun dediğinde sen suçlu oluyorsun yine
hem saygısız hemde terbiyesiz olmuş oluyorlar farkında değiller
çözümü anlaması kıt insanlara anlatamadığım için onların yaptığını göstermekte buldum
çatıya çıkıp üstlerine bende en pis şeyleri silkeledim
birkaç kişi insanmış öğrendi yaptığının ayıp olduğunu
anlamayanada getirdim evime balkonumu ve camımı sildirttim
gelmeyenin balkonuma silkelediği çöpünü süpürüp kapısının önüne attım
bakın aklıma geldi yine çenem düştü çeken bilir derler
herkese birbirinin hakkına saygılı bir dünya diliyorum

işte bu yüzden hep son katta oturmak istemişimdir,benimde beyaz çamaşırlarımın üstüne süpürge torbası silkeleyen bir komşu teyzemiz vardı,kapısını çaldım,yaptığınız doğru mu çamaşırımın üstüne torbayı silkeliyorsunuz dedim ayrıca çamaşır olmasa bile süpürge torbası hiç silkelenir mi dedim,kadın terbiyesiz diye bana bağırdı suratıma kapattı kapıyı terbiyesiz kimse artık,sonrada evime oturmaya gelmişti tüm komşularla birlikte ne arsız insanlar var...

kesinlikle haklısın. bende çok çektim bundan eski günlerim geldi aklıma :(
uyarman iyi olmuş yine yaparsa yine uyar.
yalnız hamile hamile cam silmek doğru değilmiş.

Tatlim kesinlikle sen haklisin ...
Ben olsam zorla asariya indirir kirletigi yerleri ona temizletirdim ..
hem hamilesin hemde temizledigin yerleri kirletio halisini cirparak .. yok daha neler ..
valla gider kapisina yapisir cikk kiz disarii balkonumu mahfettinn diye yikardim ortaligi :9:

bende birinci katta oturuyorum
bu durumdan bende şikayetciyim.
anlayılsız oluyorlar bazıları
çamaşırları göre göre halı ermişse çok ayıp etmiş çok.

Tabiki haklısınız. Ama bence önce eltinizi güzelce uyarsaydınız. Bunca zaman halı silkeliyor diye içinize atıp sinir olacağınıza güzel bir dille önce uyarırsınız hala yapıyorsa benim gibi yapıp halıyı çekip aşağıya indirirsiniz olur biter.

benceipleri germeden önce konuşmanız ve rahatsızlığınızı dile getirmeniz daha iyi sonuç verebilir. hatta "tatlım ya hakkaten titiz kadınsın maşallah ama silkelenme işini haberli yapalım olur mu benim eve doluyor" gibisinden nazikçe uyarsanız; yine yaparsa Allah' ın hakkı 3 deyip "neclacım haber vermeyi unutmuşsun bu sefer hallettim ama bi dahakine dikkat edebilir misin eğilip doğrulamıyorum baksana" falan deseniz; yine ısrarla yapıyorsa tepkinizi gösterseniz?

Kimsenin incileri dökülmez sanırım ve eşinizin kardeşiyle de aranız bozulmamış olur.
Akrabalıklar kolayca zedelenmemeli diye düşünüyorum.

Kolayca doğum yaparsınız umarım.

haklısınız,pek bi düşüncesizmiş kendisi.
hem halı silkelemek de neymiş,müstakil ev olsa neyse.toplu yaşamın (apartman vs) belli kuralları var.

Son düzenleme:
silkelemeninde bir günü olur. adabı olur.

sizden rica etse söylese neyse.. ama yaptığı çok büyük terbiyesizlik.

mümkünse cam kapama yaptırın balkonunuzu,hiç değilse üzülüp sıkılmazsınız.

bizde de aynı mevzu annem ve yengem arasında geçer
zavallaı annem zor güç bu yaşında cam siler temizlik yapar abimin eşi yukardan halı çırpar
ne hikmetse annemin temizlik yağtığı gün onun da yapası tutar:57:

tabiki haklısın al karşına konuş hatta bunu baştan yapman gerekiyordu daha önceleri susmaman gerekirdi diye düşünüyorum hamile olmadan öncede yapsa farketmez böle şeler çok saygısızca heleki şimdi hamilesin sana destek olcana köstek oluyor ayıp..boşver canım takma birdaha yaparsa yine uyar...bende hep yaşarım buna benzer şeler bizde halı silkelemek zaten yasak site genelinde ama balkonlar fransız balkon ve ben giriş kattayımmm sürekli balkon camım ıslanıyordu anlamıyordum bir gün mutfaktayım hafif açık camın biri içeri birden şaldırr su döküldü ne oluyor dedim çıkttım dışarı baktımki üstümdeki çiçeklerini suluyorrr hatta yıkıyorrrr oha dedim ya yavaş napıyorsun teyze üstelik camları yeni silmiştim o sabah!!!!!teyze özür diledi ama nasıl diledi ben senin evde olduğunu sanmıyordum yani seni evde yok sanıyordum demezmiii özrü kabahatinden beter....

ben olsam bir söylerdim,iki söylerdim eh ücüncüde artik laftan anlamiyor deyip bak bir daha yaparsan haliyla birlikte senide indiririm ordan derdim..

çok teşekkür ederim yorum yazan herkese inanın rahatladım acaba diyodumö ben mi yanlış yapıyorum bende mi bi tuhaflık varr çok şükür bende değilmiş

Hayatta en nefret ettiğim şeydir üzerimden halı silkelenmesi, ben direk gider kavga ederdim sanırım.
Ama çatı kata çıkıp onların üstünden halı silkelemek, döktükleri çöpü küpürü süpürüp onların kapısının önüne koymak güzel fikirmiş.
Son katta oturuyorum o daireyi seçmemizin nedenlerinden biriydi bu konu ama ara katlara taşınırsam ve başıma gelirse uygulayacam bu taktiği.

Back
X