• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce kırılmakta haksız mıyım?

Merhaba arkadaşlar. Size bir sorum olacak. Ben henüz yeni evliyim ve eşimin annesi sürekli eşinden için x in çocuğu olduğunda ben bakacağım diyor. Kalabalık misafirlerin yanında bile böyle konuşuyor.
1.henüz öyle bir durum yok
2.olsa bile bana fotmaliteden teklif etmesi gerekmez mi
3.o x in değil ikimizin çocuğu olmayacak mı
4.Bu doğmamış çocuğa don bicmek degil midir.
Ayrıca insanların yanında bunları konuşması beni utandiriyor. Daha cocuk dusunmezlerde iste seneye filan diyor ki ben kendisiyle böyle bir konuyu konuşmadım bile.

3. soruya cevap vereyim.Evet ikinizin çocuğu olacak ama senin annen de senin çocuğun olarak sözedecek.
Kalkıp X'in (damadın) çocuğu demeyecek :) Her anne,torunundan kendi evladının çocuğu olarak sözeder doğal olarak.

Bak sna kendmi anlatayim bende dha 9 aylik evliyim esim hep oglum olursa babamin adini koycam derdi akrabalari gelirdi oglan olursa babanin adi olur derdi hic lafa girmezdim ama cok kizardim esimede soylenirdim sakın bak derdim oyle bsey olmucak istemem ben tasicam karnimda insan bna sorar falan kizardim ama smdi bak kac aydir cocuk istyoruz olmuyor keske olsa dyorum ama uzuluyorum olumsuzluk dusunup olmazsa dye uzuluyorum o yuzden bosver konussun cocuk dogsunda bi olsunda ozaman tavrini koy ozaman soz sende olucak ama olmadan buyuklerinin kalbini kirma gunaha girme

Ben mi alinganlik yapıyorum diyordum ama böyle böyle gözardı ettiğim şeyler var. Hoş olmayan bir durum değil mi yani ben abartiyor muyum acaba diye düşünüyordum.

Sizin anneniz yakında mı? Onun bakma ihtimali var mı? Sizin ve eşinizin çocuk bakımı üzerine fikri ne? Anne mi? Bakıcı mı? Eşiniz bu duruma ne diyor?

Konusuversin ne olmus ki o esinin annesi braz saygi duyun buyuklerin her hatasini gormeyin Allah askina braz anlayislo olin kadin ozeniyodur dyodur ne yapicaksin desin bumj yabi sorun hem Allaha dua etde bir cocugun olsun yeterki burada olmayan birsuru insan var cocuk kolayca olucal bsey deil once Allah sagliklo bi cocuk versinde sonrasini oyle dusun canim kirilma bna ama bukadar didiklemeyin her lafta bsey aramayin hata arasaniz bulursunuz hatalari aramayin...
Canım ben de bunu diyorum aslında Allah hayırlısıni versin ne olacağı belli mi olur ben ortada birsey yokken böyle muhabbetlere girmekten rahatsız oluyorum. İnşallah zamanı geldiğinde Allah bize de nasip eder ama ortada birsey yokken orda burda konuşmak ne kadar doğru? Ayrıca oğlunun yanına beni de katarak konusmak çok mu zor. Gayey aklı başında bir kadın. Bana bile x in çocuğu diye anlatıyor. Saygısızlık etmiyorum ama kırılıyorum.

3. soruya cevap vereyim.Evet ikinizin çocuğu olacak ama senin annen de senin çocuğun olarak sözedecek.
Kalkıp X'in (damadın) çocuğu demeyecek :) Her anne,torunundan kendi evladının çocuğu olarak sözeder doğal olarak.
Canim bana bile anlatırken ve benim olduğum ortamda misafiere de söz ederken x in çocuğu diyor. Bu kadarı abartı degil mi.

Bak sna kendmi anlatayim bende dha 9 aylik evliyim esim hep oglum olursa babamin adini koycam derdi akrabalari gelirdi oglan olursa babanin adi olur derdi hic lafa girmezdim ama cok kizardim esimede soylenirdim sakın bak derdim oyle bsey olmucak istemem ben tasicam karnimda insan bna sorar falan kizardim ama smdi bak kac aydir cocuk istyoruz olmuyor keske olsa dyorum ama uzuluyorum olumsuzluk dusunup olmazsa dye uzuluyorum o yuzden bosver konussun cocuk dogsunda bi olsunda ozaman tavrini koy ozaman soz sende olucak ama olmadan buyuklerinin kalbini kirma gunaha girme
Canım benim inşallah en kisa zamanda sağlıklı bir bebeğiniz olur. Benim de çocuğum olmayabilir dünya bu ne gelecek başımıza belli mi olur. O yüzden geleceğe dair bu kadar kesin planlar rahatsız ediyor beni. Zamanını bile düşünmüşler.

Sizin anneniz yakında mı? Onun bakma ihtimali var mı? Sizin ve eşinizin çocuk bakımı üzerine fikri ne? Anne mi? Bakıcı mı? Eşiniz bu duruma ne diyor?
Benim annem hayatta değil. Eğer bakıcı olmayacaksa tabiki eşimin annesi bakacak istediği taktirde. Bizim henüz öyle bir düşüncemiz olmadığı için eşimle konuşmadık bile. Bizim henüz konuşmaya başlamadigimiz bir mevzunun böyle ağızdan agiza dolasmasi beni rahatsız ediyor.

Çok abartmıyor musunuz? Ne bileyim bunları diyen anneniz olsaydı, altında art niyet aramadan, "annem işte atıp tutuyor" der geçerdiniz.

Çok abartmıyor musunuz? Ne bileyim bunları diyen anneniz olsaydı, altında art niyet aramadan, "annem işte atıp tutuyor" der geçerdiniz.
Belki de haklısınız ama annem olsaydı yani bir kiz annesi damadinin yanında sadece kızının çocuğu olarak bahsetmezdi sanırım.

Merhaba arkadaşlar. Size bir sorum olacak. Ben henüz yeni evliyim ve eşimin annesi sürekli eşinden için x in çocuğu olduğunda ben bakacağım diyor. Kalabalık misafirlerin yanında bile böyle konuşuyor.
1.henüz öyle bir durum yok
2.olsa bile bana fotmaliteden teklif etmesi gerekmez mi
3.o x in değil ikimizin çocuğu olmayacak mı
4.Bu doğmamış çocuğa don bicmek degil midir.
Ayrıca insanların yanında bunları konuşması beni utandiriyor. Daha cocuk dusunmezlerde iste seneye filan diyor ki ben kendisiyle böyle bir konuyu konuşmadım bile.
Bir de geçen gün esim kv ben yemek yiyorduk. Konu nasıl oraya geldi bilmiyorum ama kv bana dedi ki çocuğunuz sana çekerse sessiz olur. Sonra konuşmaya devam edildi birkaç dk sonra da sessiz çocuk neye yarar çocuk dediğin yaramazlık yapacak hareketli olacak dedi.
kadın mis gibi bakıyım demiş işte vala bazılarına yaranılmıyor gerçekten bakıym dese suç bakmam dese suç adı kaynana ya

kadın mis gibi bakıyım demiş işte vala bazılarına yaranılmıyor gerçekten bakıym dese suç bakmam dese suç adı kaynana ya
Ben bakiyim mi demiyor bakiyim bile demiyor bakacağım diyor. Bütün planlarını ona göre düzenliyor. Adı kaynana değil inan ki. Ben saygida kusur etmiyorum büyüğüm evet ama bi parça saygıyı hakettiğimi düşünüyorum.

Yahu tabii x'in çocuğu diyecek siz yiğeninizi birine tanıştırırken ablam ve eniştemin çocuğumu diyorsunuz ablamın mı?
Fazla alınganlık yapmışsınız.

Hem burda ben kötülük görmedim ssizin kayınvalideniz tarzı bayanlar günler de önce oğluma şöyle gelin alacam böyle gelin alacam muhabbetleri döndürürür oğlu evlenir sonra da torunuma şöyle bakacam böyle bakacam diye devam eder.
Torun olur sünneti,okulu vs. başlar.Bitmez bu muhabbetler

Ben bakiyim mi demiyor bakiyim bile demiyor bakacağım diyor. Bütün planlarını ona göre düzenliyor. Adı kaynana değil inan ki. Ben saygida kusur etmiyorum büyüğüm evet ama bi parça saygıyı hakettiğimi düşünüyorum.
bende evliyim arkadaşım şimdi atıp tutuyor bi doğsun bak gör benim ilk çocuğumda tutturdu ben bunu koycam diye birşey de diyemiyorsun oğlum oldu öyle yırttık şimdi bida hamileyim şu ismi koyun diyo koyamayız biz isme karar verdik bile dedim o andan sonra bidaha isim muabbeti açılmadı kötülüğünden mi hayır ama herkes yerini nerede durması gerektiğini ne söyleyeceğini bilmeli ve bunu uygun bir dille ne onu nede eşini üzecek bi üslupta olmadan söyleyebilirsin bidaha söylediğinde mesela aaa anne benim de çocuğum değil mi o bitek onun mu diye şaka yollu dile getirirsin ne şiş yanar ne kebabkeşke benim kv de de bakıcam dese nerde alın alın ben bakamam diyor resmen :)

Yahu tabii x'in çocuğu diyecek siz yiğeninizi birine tanıştırırken ablam ve eniştemin çocuğumu diyorsunuz ablamın mı?
Fazla alınganlık yapmışsınız.

Hem burda ben kötülük görmedim ssizin kayınvalideniz tarzı bayanlar günler de önce oğluma şöyle gelin alacam böyle gelin alacam muhabbetleri döndürürür oğlu evlenir sonra da torunuma şöyle bakacam böyle bakacam diye devam eder.
Torun olur sünneti,okulu vs. başlar.Bitmez bu muhabbetler
Sanirim ben biraz farklı düşünüyorum. Evet kadınlar böyle yaparlar ama bana normal gelmiyor. Ben ona gelin gibi davranmiyorum çünkü. Aydinlattin ama teşekkür ederim. Art niyet değil doğanın kanunu. Ama benim sessizligime laf etmesi sanırım pek normal değil. Onunla ilgili burseylerde yazdim sonradan.

Sanirim ben biraz farklı düşünüyorum. Evet kadınlar böyle yaparlar ama bana normal gelmiyor. Ben ona gelin gibi davranmiyorum çünkü. Aydinlattin ama teşekkür ederim. Art niyet değil doğanın kanunu. Ama benim sessizligime laf etmesi sanırım pek normal değil. Onunla ilgili burseylerde yazdim sonradan.
Canım benim ben seni anladım ama sen kayınvalideni daha iyi tanırsın.O kadar ince bir insan mı?
Bence değil senin yazdıklarından onu çıkardım.Sen haklısın ama kayınvalidenin gördüğü yaşadığı hayat bu.Ona bu ince düşüncelik fazla gelir.:)

bende evliyim arkadaşım şimdi atıp tutuyor bi doğsun bak gör benim ilk çocuğumda tutturdu ben bunu koycam diye birşey de diyemiyorsun oğlum oldu öyle yırttık şimdi bida hamileyim şu ismi koyun diyo koyamayız biz isme karar verdik bile dedim o andan sonra bidaha isim muabbeti açılmadı kötülüğünden mi hayır ama herkes yerini nerede durması gerektiğini ne söyleyeceğini bilmeli ve bunu uygun bir dille ne onu nede eşini üzecek bi üslupta olmadan söyleyebilirsin bidaha söylediğinde mesela aaa anne benim de çocuğum değil mi o bitek onun mu diye şaka yollu dile getirirsin ne şiş yanar ne kebabkeşke benim kv de de bakıcam dese nerde alın alın ben bakamam diyor resmen :)
Haklısın canım alttan alta söylemek gerekiyor. Eşimi babanesi büyütmus simdi diyorki kv oğlumu buyutemedim onun çocuğunu büyütecegim. Yani kendisinin rahatsızlık duyduğu duruma düşmeme sebep oluyor. Sen hasretini cekmissin ben cekmeyim bari derim artik bende tekrar konu acarsa.

Haklısın canım alttan alta söylemek gerekiyor. Eşimi babanesi büyütmus simdi diyorki kv oğlumu buyutemedim onun çocuğunu büyütecegim. Yani kendisinin rahatsızlık duyduğu duruma düşmeme sebep oluyor. Sen hasretini cekmissin ben cekmeyim bari derim artik bende tekrar konu acarsa.
yani arkadaşım oda heves ediyor demekki o boşluğu onunla doldurmaya çalışıyor burda sana düşen dediğim gibi üzmeden kırmadan tatlı dille hissettiklerini söylemek ki öyle bir insan olduğun çok belli oda kötü biri değil sanırım sıkıntı yaratmazdır

sen calisiyormusun ?
cocgunuz olursa calisicakmisin ?

Back
X