Sizce kısmet kapalılığı diye bir şey var mı?

Bazı insanların yıldızı düşük olduğu için böyle şeylerden daha çok etkileniyor herhalde. Benim yıldızım çok düşükmüş. Belki de nazar, haset gibi şeyler yıldızı düşük insanlarda kalıcı hasar bırakınca ismi kısmet kapalılığı oluyordur.
Hacı hoca ile uğraşmak zorunda kalmayıp, pozitif düşünce ile aşabilmek istiyorum, inşallah dediğiniz gibi iş benim kafamda bitiyordur.

Inanmiyorum cunku kismet ederse mevla her sekilde her sey olur bu hayatta.. bakin bazen hic ummadigimiz bir anda yiyecegimiz sey varsa bile yiyoruz ya da biz bir sey yapiyoruz hic beklemedigimiz biri nasipleniyor. Sectigimiz yollarla kaderimizi biz belirleriz ama o yollari karsimiza Allah cikarir siz bu sekilde dusunmeye devam ettikce de hep kotuyu cekersiniz. Dusunsenize her gun kendinize defalarca kismetsizim sanssizim vs dediginizi beyin kendine bunu inandirir ama siz elinizden geleni yapar tevekkul ederseniz o kismet yemen'den gelir size.. her zaman hayirlisini isteyin ahmet mehmet ayse fatma soyle olmus boyle olmus size ne bunlardan.. felak nas surelerini okuyun Allahtan hayirlisini dileyin ve zamana birakin.

Hasetten kismet kapanir diyen arkadaslara sunu sormak istiyorum:

Cok zengin ve guzel olan insanlari goruyoruz ve isleri gayet iyi gidiyor haset edilse onlara haset edilir adamlar milyonlarca gozun onunde zenginler ve isleri devam ediyor.Insanlar onlara haset etmiyor da bize mi haset edicekler???
Evet onlara niye yapmiyolar buyu bize yapiyolar

Evet onlara niye yapmiyolar buyu bize yapiyolar

Benim anlatmak istedigim farkli.Haset edilse onlara edilir kotu olurlar anlamindaydi.
Haset etmekle isleri bozulsa onlarin bozulur du anlaminda soyledim ki bozulmuyor gayet iyiler.

Bu isin hasetle olacagini zannetmiyorum kader kismet sinav olabilir.
Bunlarin hicbiri de olmayabilir ben de nedenini net bilmiyorum.

Son düzenleme:
Benim anlatmak istedigim farkli.Haset edilse onlara edilir kotu olurlar anlamindaydi.
Haset etmekle isleri bozulsa onlarin bozulur du anlaminda soyledim ki bozulmuyor gayet iyiler.

Bunlarin hicbiri de olabilir ben de nedenini net bilmiyorum.
Hiç nazar değecek işim bozulacak falan diye düşünüp korkmadiklari için herhalde onlara etki etmiyor...

Bunlarin hicbiri de olmayabilir ben de nedenini net bilmiyorum.
Ben espri olsun diye yazmstm. Bence onlar bizden daha pozitif olumluya odaklı hirsli ne istiyosa yapiyolar. Bizse olumsuzlukran aglaya aglaya badimiza iyi bisey gelmiyo

Biz de yakın arkadaşlarımla zaman zaman kısmetimiz kapalı mı bizim yok bu işte kesin birşeyler var diye dertleniriz :mad: sonra bir hocadan şöyle birşey duymuştuk kısmeti kapalı olan bir insan karşı cinse kalben bişey hissedemezmiş bu da demek oluyor ki kapalı olan bişey yok tamamen saati gelmemiş :confused: :KK19:( belki sizin durumda böyledir diye yazayım dedim )

Back
X