Sizce kısmet kapalılığı diye bir şey var mı?

Boşandığımda 26 yaşındaydım milletin yeni evlendiği yaşta ben akılsız başımın cezasını çekiyordum 2 sene geçti üstünden. Ben de istiyorum güzel bir ailem olmasını, hayırlısı için dua edip hayata devam etmek elimden geldiğince hayatımı güzelleştirmeye çalışmak bana en iyi gelen şey sana da tavsiye ederim :KK200:

Tartışmak için değil de merak ettiğim için soruyorum. Allah istemedikten, izin vermedikten sonra hiçkimse hiçbir şey yapamaz diyen arkadaşlar, sonuçta bir insan bir insanı öldürebiliyor bu dünyada. Bir insanın yaşama hakkına bile son verme iradesine sahip insanoğlu. Yani bir insanı canından edebilen birisi neden kısmetini kapatmakta etkili olamasın? Allah bütün yanlışlara bütün günahlara müdahale eden bir yaratıcı değil ki. Elbette Allah izin vermedikten sonra yaprak bile kıpırdamaz ama Allah imtihan gereği insanların iradelerine müdahale etmiyor. O yüzden kısmet kapalılığı bana imkansız gelmiyor. Zaten daha önce de yazdığım gibi nazardan ve hasetten böyle bir şey olabileceğini duymuştum. Benim için güvenilir bir kaynaktı ama inanmayan tabii ki inanmaz saygı duyarım.

Tartışmak için değil de merak ettiğim için soruyorum. Allah istemedikten, izin vermedikten sonra hiçkimse hiçbir şey yapamaz diyen arkadaşlar, sonuçta bir insan bir insanı öldürebiliyor bu dünyada. Bir insanın yaşama hakkına bile son verme iradesine sahip insanoğlu. Yani bir insanı canından edebilen birisi neden kısmetini kapatmakta etkili olamasın? Allah bütün yanlışlara bütün günahlara müdahale eden bir yaratıcı değil ki. Elbette Allah izin vermedikten sonra yaprak bile kıpırdamaz ama Allah imtihan gereği insanların iradelerine müdahale etmiyor. O yüzden kısmet kapalılığı bana imkansız gelmiyor. Zaten daha önce de yazdığım gibi nazardan ve hasetten böyle bir şey olabileceğini duymuştum. Benim için güvenilir bir kaynaktı ama inanmayan tabii ki inanmaz saygı duyarım.
Dediğinizde hiçbir yanlislik yok ki sizde dediniz birseyler olmuyorsa veya olmayacaksa yada gecikecekse birsey sebep olur buda onlardan biri olur bunlara izin verende vermeyende Allahtir .Burdaki bayanlarin yazdiğida gayet güzel seyler ne desinler ki oturda bunlari düşün ağlami desinler dua edin diyor hepsi iste

Kim işi gücünü bırakıp benle niye uğraşsın diyorum ama uğraşabilir de, herkes herkes için böyle alengirli işlere girmiş olabilir insanların prizlerinin içinden kağıtlar falan çıkıyor, bu paranoya ile hayat geçmez. Yaptılarsa da en güzel savunma büyücü büyücü gezmek değil allaha sığınmaktır. Buna rağmen başımıza musibet geldiyse (bu nedenle olduğunu bilemeyiz de neyse), allah istediği içindir hayatın bize öğreteceği dersler vardır. Bu biraz tevekülle ilgili bişey, benim kısmetimi bi kocakarı değil yaradan kapatır onun da elbet bir sebebi vardır :KK53:

Dediğinizde hiçbir yanlislik yok ki sizde dediniz birseyler olmuyorsa veya olmayacaksa yada gecikecekse birsey sebep olur buda onlardan biri olur bunlara izin verende vermeyende Allahtir .Burdaki bayanlarin yazdiğida gayet güzel seyler ne desinler ki oturda bunlari düşün ağlami desinler dua edin diyor hepsi iste
Kim işi gücünü bırakıp benle niye uğraşsın diyorum ama uğraşabilir de, herkes herkes için böyle alengirli işlere girmiş olabilir insanların prizlerinin içinden kağıtlar falan çıkıyor, bu paranoya ile hayat geçmez. Yaptılarsa da en güzel savunma büyücü büyücü gezmek değil allaha sığınmaktır. Buna rağmen başımıza musibet geldiyse (bu nedenle olduğunu bilemeyiz de neyse), allah istediği içindir hayatın bize öğreteceği dersler vardır. Bu biraz tevekülle ilgili bişey, benim kısmetimi bi kocakarı değil yaradan kapatır onun da elbet bir sebebi vardır :KK53:
Teşekkür ederim.
Ben de zaten sadece böyle bir şeye inandığımı söylemek istedim. Yani inanma böyle şeylere diyenler olduğu için. Yoksa buna kafayı takarak yaşamak elbette normal değil. Sonuçta hayatta herkes bir şeylerden mahrum kalarak imtihan ediliyor, herkesin her güzelliği yaşaması mümkün değil.

Bence var yani kısmet derken sadece evlilikten bahsetmiyorum.Genel olarak hayatta gerçekten her yönden şanssız insanlar var.Ne elini atsa elin de kalan,işleri sürekli ters giden..

Ya aslında inanıyor gibiydim bir ara.kuzenimden dolayı.ona da demişler ki kismetin kapalı diye.34 yaşına geldi.birkaç ay önce nisanlandi.yaza da düğünü var.tüm genelini düşününce şuna karar verdim ki aslında herseyin bir zamanı var.o gün gelmeden ne yapsan da olmuyor.kız bu nişanlısı ile çok şey yaşadı ayrı kaldı.ama şu an çok mutlular.bu ayrılığın kendilerine arti olarak döndüğünü o yüzden kıymet bildiklerini söylüyorlar.eğer ilk tanıştıkları zaman is ciddiye binseydi sevgimiz bu kadar fazla olmazdı diyorlar.uzun yorum mu yaptım ne.sonuca gelirsek evlilik kader işi,belli bir tarihi var.sabredin

Ya aslında inanıyor gibiydim bir ara.kuzenimden dolayı.ona da demişler ki kismetin kapalı diye.34 yaşına geldi.birkaç ay önce nisanlandi.yaza da düğünü var.tüm genelini düşününce şuna karar verdim ki aslında herseyin bir zamanı var.o gün gelmeden ne yapsan da olmuyor.kız bu nişanlısı ile çok şey yaşadı ayrı kaldı.ama şu an çok mutlular.bu ayrılığın kendilerine arti olarak döndüğünü o yüzden kıymet bildiklerini söylüyorlar.eğer ilk tanıştıkları zaman is ciddiye binseydi sevgimiz bu kadar fazla olmazdı diyorlar.uzun yorum mu yaptım ne.sonuca gelirsek evlilik kader işi,belli bir tarihi var.sabredin
İnşallah mutlu evlilik yapar

Belki de anneniz o kadar uğraştığı için düzeldi ve kismetiniz karşınıza çıktı...

Zaten kismet kapalılığı doğru kişinin karşımıza çıkmasını engelliyor bildiğim kadarıyla... :KK43:
Yok anlatmak istemediyim seyler var ama kismetimin kapali olmamasiyla alakasi yokmus. İyi ki, de evlenmemisim. İyi ki şuan kocamla evliyim

Hasetten kismet kapanir diyen arkadaslara sunu sormak istiyorum:

Cok zengin ve guzel olan insanlari goruyoruz ve isleri gayet iyi gidiyor haset edilse onlara haset edilir adamlar milyonlarca gozun onunde zenginler ve isleri devam ediyor.Insanlar onlara haset etmiyor da bize mi haset edicekler???

İyi de yarın ne olacağını biliyor muyuz? Yarını da geçtim 10 dakika sonra bile başımıza ne geleceğini bilmiyoruz. Bu insanlar kim, size nasıl gelecekten haber veriyorlar. Bir şeyi 40 kere söylerseniz olur. Biraz gerçek psikolojiden bahsedelim. "Kendini Gerçekleştiren Kehanet" diye bir şey var. Neye inanırsanız o olur çünkü o sonu hazırlayan sizin o sonu hazırlayan davranışlarınızdır. Evet kader, kısmet, nasip bunlar tabii ki var. Ama siz dua ederseniz, çabalarsanız kısmetiniz de açılır her şey de düzelir.

Bende öyle düşünmüştüm bir ara eşimi tanıyana kadar :) Ama yalan yok benim sadece aşk değil iş hayatım da yolunda gitmiyordu bir işte sürekli kalamıyordum iş hayatında başarısızlık da vardı. Bir hocaya gittim sadece okudu üfledi o kadar paralı birşey yaptırmadım kısmet kapalılığı da yok dedi sen kendin kuruntu yaoitirsub dedi . Velhasıl ben bir sene içind e evlendim. Evet iyi ki kocamla evlendim fakat iş hayatım hala içler acısı bu da Bend e hala sıkıntı yapıyor . Demem o ki hayatta hiç birşey dört dörtlük değil .Kısmet kapaliligi diye de bir şey yok .Çok klişe olacak ama kader kısmet diye birşey gerçekten var .

Kısmet kapatma diye bir şey olamaz. Nasibiniz yoktur sadece. Bazı şeyleri kabul etmeli ahlayıp vahlamamalıyız. Nasibin ne zaman geleceği de belli olmaz.

Back
X