Sizce kocadan hoca olur mu ?

Mrs-cicek

🍀
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2010
5.204
5.101
398
Merhaba herkese
Yıllardır hayalini kurduğumuz aracımızı aldık (2.el ama iş görür,büyükşehirdeyiz ikizlerimiz var her yere toplu taşıma araçlarıyla gidiyorduk bazen de taksi tutuyorduk son zamanlarda eziyet oldu maddi manevi,ikisi de)
Neyse..
Sorun şu ki araba kullanmayı derhal öğrenmeliyim çünkü çocukları okula bırakıp okuluma geçeceğim eşim sabahtan çıkıyor araç bizde kalacak ama öğrenmeye çalışsam da çok zorlanıyorum elim ayağıma dolanıyor.
4 gece eşimle çıktık eşim sağolsun iyidir sabırlıdır ama o anda sürekli çok biliyormuşum gibi davranıyor.
-sağa dönünce sağ sinyali yaksana
-frene ani basmasana
-bunu yapmak çocuk oyuncağı
-senin gibi akıllı bir kadın 2 saatte çözmeliydi

bir sürü laf..

Ehliyet alalı yıllar oldu teorik olarak birçok şeyi biliyorum aklımda ama o anda panikliyorum

Sizce eşimden öğrenmem zor mu olacak,öğretmen mi tutmalıyım dersiniz ?
Sizler nasıl öğrendiniz ?

Kendi adına konuşayım sıfırdan öğrenmiş birisi olarak ehliyet kursuna gitmeden önce iyi ki de eşim öğretmiş diyorum. Kurstaki hocadan o acemiligimle daha çok şey biliyordum. Yani karşıniza nasıl bir hoca çıkacağını bilmiyorsunuz bence esinize söyleyin yaşadığınız sıkıntıları beraber halledin

Lütfen esinizle çalışmayın. Özel hoca tutun imkan varsa.

Benden size tavsiye pratik yapmadan Youtube dan tekrar videolar izlemeniz. Insan kendini daha hazirlikli ve rahat hissediyor. Ehliyeti yaparken öyle yaptim. Ben ama hususi kursa gittim. Almanyada mecbur Kolay gelsin ❤

Ben eşimle tanışmadan öncedir aktif araç kullanıyorum Manuel ve otomatik. Hatta ilk aracım unoydu kol kası filan yaptım hidrolik olmadığı için direksiyonu. Buna rağmen bazen dışarı çıktığımızda esim arkada bebegimizle oturur arabayı ben kullanırım ve hiç susmadan mudehale eder konuşur her seferinde de tartışırız. Iyiki bana araba kullanmayı o ogretmemis diyorum yoksa birbirimizi girtlaklardik. Oyuzden kocadan hoca olmayacagina inananlardanim bence kendinize bi hoca tutun daha sakin kalın teorik olarak bildiklerinizi mudehalesiz kendiniz pratiğe dökersiniz.

Özel hoca tutun. Eşle ve babayla araba çalışılmaz bence. Daha sorun yaşamayan bir kişi görmedim. Araba öğretmek gerçekten sabır isteyen bir iş. Profesyonel biriyle çalışmanız daha iyi olur

Kurstaki hocadan daha çok şey bildiğini iddia edenler var. Hoca büyük torpilli sanırım
Ben ehliyeti 18 yaşımda aldım ama sonra uzun süre araba kullanmadım tabii nerde ehliyetin var al bu da araba diyen aile maddiyatım yoktu.
Arabam olduğunda önce trafiksiz alana götürdü eşim beni orda kendim sürdüm.
Sonra trafiğin çok az olduğu büyük bir alan-lojmanda- sürdüm.
Sonra iki km’lik vs yerlere gittim öyle gitti yani.
Kendim öğrendim yani eşimle iki sefer anca çıktım.
Güven ve temkin önemli bence bu konuda

Esten eşe değişir. Ben eşimle pratik yapmıştım, sizin gibi çok stres yapıyordum hatta,kendisi bu kadar teşvik etmese araba kullanamayabilirdim, o kadar ümitsiz vakaydım. Eşiniz birkaç denemede söylemeye başladıysa, modunuzu düşürme ihtimali yüksek o yüzden ders almanız daha hayırlı olur.

Üstteki hanimefendiye katılıyorum, eşten eşe değişir, benim eşim hiç sinirlenmeyen, hiç ego yapmayan, hiç salak yerine koymayan, hiç stres yaptırmayan bir adamdı, ehliyetten sonra arabayi perte çıkardığım kaza yapmama rağmen ertesi gün diğer aracımızın anahtarını verip "başlarım kazana, bu araba kullanılacak" dedi, sonrasında "eger o gun sana zorla araba kullandirmasaydim travma kalacakti üzerinde" dedi, ehliyet almadan once de gayet sabırla anlatır, çalıştırırdı (=

Ben ilk araba kullanmayı babamdan öğrendim, eşimle tanışmadan önce ehliyetimi aldım, eşim sonradan ehliyet aldı, ben birkaç yıl araba kullanmadım sonra arabamızı değiştirdik, yeni arabaya alışamadım eşimle birkaç kez çıktık zorlandığım şeyleri söyledim anlattı tarif etti ama öğretme yeteneği pek yoktur baktım onunla biryere varamayacam hoca tutmaya karar verdim
Her insan öğretemez, her insan herkesin öğretmesiyle öğrenemez buna siz karar vereceksiniz
Ayrıca her arabayı kullanıp uzun yok yapabilen ben kendi arabamı aktif kullanamıyorum, arabanın freniyle başım dertte, arabadan arabaya da değişiyor durumlar

Araba kullanmayı öğrenmenin birinci kuralı panik yapmamaktır. Bunu hallettiğiniz an gerisi çok kolay. Ben daha sevgiliyken eşimden öğrenmiştim. Özel hoca tutarsanız bu kadar verimli olmayabilir. Sık sık beraber eşinizle sürüşe çıkın, önce sakin yerlere sonra trafiğe. Soğukkanlı olursanız en fazla 2 günde çözersiniz bu işi. Sonrası pratikle olur

Benim koca ben direksiyona oturunca cinnet geçiriyo

ben esimden ogrendim araba kullanmayi, hem de cok guzel ogretti. tabi o zaman bir kac haftalik evliydik, canim bitanem guzelim rica etsem biraz daha dikkat eder misin diyordu sert fren yaptigimda :))

Ehliyetimi alalı yıllar olmuştu ve hiç araba kullanmamıştım…yaz başında kendi aracım olunca öğrenmeliyim dedim ve bi hoca buldum…sıfırdan başladık,haftada 3 gün 3’er saat çalıştık..ben bayağı ders aldım ve artık trafiğe çukabiliyorum..hocam sağolsun tüm stresimi,paniğimi kontrol etmeme destek oldu…eşimin o kadar zamanı yoktu hergün 3 saat çıkıp dolaşamazdık mesela,onunla asla ilerleyemezdim

Ben lise bitmeden yazılıp almıştım ehliyetimi ve babamı habire darlardım ben sürücem diye. Nerde fırsat çıksa değerlendirdim ama tabi hep kısa mesafe ve tenha yerlerde sürüyordum. Eşimde köy yolunda falan veriyordu ama ben artık trafikte kullanmak istiyordum ve tek başıma. Sonra mahallede sürmeye başladım yine eşim varken. Bir gün koydeyken eşimle tartıştık ve ben çocukları arabaya atıp şehirler arası yolculuk yaptım tırlar arasında bazen 120 ye bile çıktığım oldu sollarken falan. En iyi öğrenilen kendi başına ogrendigin bence. Kocadan da hoca kişiye göre değişir benimkinden olmaz. Bin arabaya aç YouTube dan öğrenmek istediğini ve uygula ben gerigeri parkı ordan öğrendim çocuğu okula ben götürüp getiriyorum şimdi Ankara'nın da her yeri yokuş zaten süre süre oluyor bu iş. Cesaretli ol yaparsın ay destan yazmışım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…