sizce köpek almalımıyım...

Köpeğin bakımı zor olur.Yine de seviyorsanız düşünülebilir.Ama önemli olan hayvan sevgisi ise bir muhabbet kuşu ya da papağan bile o sevgiyi hissetmenizi,rahatlamanızı sağlayabilir.

Benim bir muhabbet kuşum var.Evde köpek olsa ancak bu kadar uğraşırım sanırım.Ona yeni kelimeler öğretiyorum,ilgileniyorum,beraber top oynuyoruz:)Eğer bir köpeğin sorumluluğu ağır geliyorsa başka alternatifleri deneyebilirsiniz.

6 yıl köpeğim vardı ve öldü..bakımı çok zor.çok güzel bişey ama o köpek size alışacak sonra annenize verince sizi özleyecek.günah babam vefat ettiğinde köpeğim 2 ay boyunca ağladı eksikliğini hissetti ve köpeğimde üzüntüsünden öldü.karar sizin

ben acikcasi tuhaf karsiladim bu fikri. eminim baska seylerle oyalanmaya ihtiyaciniz vardir ama sirf kafanizi mesgul etsin diye bi kopek almak, bebek olursa da evinize alismis bi kopegi annenize vermek.. ilgilenilebilecek bir suru aktivite, hobi varken kopek almak en son dusunulecek sey.

arkadaşlar çok teşekkür ederim verdiğiniz cevaplar için ben zaten daha sonr köpeğin psikolojik olarak kötü etkileneceğini öğrendikten sonra zaten vazgeçtim köpek almaktan

oyalanmaktan kasıt aslında bir canlının sorumluluğunu almaktı yoksa çalışıyorum yoğunda bir işim var gelenim gidenim sorumluluklarım çok spor yapıyorum kitap okuyorum vs.hiç biri aklımı bu konudan uzaklaştırmaya yardımcı olmadı köpeği anneme verme fikri ise bebeğin ilk dönemleri içindi yoksa sorumluluğu ölene kadar bana aittir...

çok güzel bir fikir teşekkür ederim çok mantıklı kuşlarıda çok severim bakımı daha kolaydır bebek oluncada tüy derdi olmayacağı için evden uzaklaştırmaya gerek kalmayacaktır gerçekten teşekkürler

3 yildir bir Husky sahibesiyim sadece 3 gunlugune annemlere birakmistim kopegimi... o 3 gunde surekli zil calinca kapilara kosmus tirmalamis, surekli camdan gelirmiyim diye yolumu gozlemis... hic yemek yememis.... resmen aclikla sinamis kendini. Kopeklerin intihar ettigi dogrudur. Baska aileye cabuk alisamazlar!

Kafa dağıtmak için köpek alınmaz ki hayat yoldaşı olması için köpek sahiplenilir. Köpek bakmak kuş yada balık bakmaya benzemez.

bence de köpek bakımı çok zahmetli bir iş besleyen arkadaşlar ayrıntılı anlatsınlar sana ..yıkanması tüylerinin taranması tuvalet iin dışarıya çıkarmak..gezdirmek ilgilenmekdökülen tüyler bazen havlamaları..kou yapıyormuş onu yeni duydum buradaki arkadaşlardan..kafa dağıtmak için kurslar var oralara gidebilirsin.ile hayvan diyorsan yavru muhabbet kuşlarından al istediğin gibi alıştırmaya çalış kendine inan çok eğlenceli oluyor hele bir de sana alıştı mı devamlı sana sevgi göstersi yapar..ha onun yemine suyuna kafes temizliğine ayak bakımına katlanmaslısın elbette.düşün taşın karar ver öylesine istiyorsn alma bence köpeği..

Evde hayvan beslenilmesine kesinlikle karşıyım.Özellikle kedi köpek gibi hayvanların evde beslenilmesi hem ev halkına hem onlara eziyet.
Büyük bir sorumluluk her yönden.Kısa vadede belki istenilebilir.Ama uzun vadede tam bir zorluk oluyor.

Ayrıcada evi fazlasıyla kirletiyorlar..Bir komşu çocuğunun ziyaretinde evi dağıtması bile insanı çileden çıkarıyorsa bu hayvan besleyen kişiler nasıl tahammul ediyor anlayamıyorum..
Gerçi hayvan besleyen insanlar hiçbirzaman evlerinin kirli olduğuna inanmıyorlar; fakat aslı öyle değil..
Hem kirleniyor,hemde ağır bir koku oluyor evin içinde.

Ayrıca hayatları ters gidince gözlerini kırpmadan sokağa terk eden çok insan var.. Her yönden yanlış evde hayvan beslenilmesi.

Hiç hayvan beslemediğiniz ne kadar da belli
Bilmediğiniz konularda böyle kesin yorumlar yapmayın bence
İnsanın evcil hayvanı kendi çocuğu gibi olur komşu cocuğu da neymiş
Kısa vadede istemek ne demek mal mı bu can can
Benim evim gayet temiz hayvanım da parfümüm kokar hep yanımda olduğu için

Son düzenleme:

Hayvan besleyenlerden böyle tepkiler alacağımı biliyordum. :) Tabiiki beslemedim; fakat çevremin büyük çoğunluğu besliyor.
Sizin dediğiniz gibi herkesten duyduğum söz ''evlat gibi oluyor.'' Ama öyle bir zaman geliyor ki kendin bile kendine yük oluyorsun..

Bu arada demiştim; hayvan besleyen asla inanmaz ki kötü koktuğuna..
Sigara içen kendinin kötü koktuğunu bilir ama asla içmeyen kadar anlayamaz.

Evim kötü koksa ve dediğiniz gibi kirli olsa bunu en iyi ben anlarım zira aklınıza gelebilecek her türlü şeye alerjim var ve her türlü koku astımımı tetikler

Evde hayvan beslenmesi zor degil,ayrica egitimli kopek dagitmaz yapma dersin bir daha yapmaz ben 3 yasinda kopek sahibiyim. Koku konusuna gelince yedigi yemeklerden olabilir kaliteli kuru mama kullanilmasi kokuyu onler ama bazi irklar maalesef kokuya yatkin. Bende koku olayindan rahatsiz oldugum icin HUSKY cinsi kopek aldim. Husky ler soguk iklim kopegidir ve tuyleri kokmaz , salyalari saga sola sacilmaz bu hayvanlarin cunku oyle salyasi yoktur diger kopeklerinki gibi, tuyleri zaten su gecirmez cift kurklu yikamaya gerek yoktur. Ayrica hergun bu hayvan sabah kalkinca kendini kedi gibi elini ayagini yalayip temizleyerek gune baslar. Yetistirme tarziylada alakali. Kopek buyutmek bakmak egitmek sabir ister. Gezdirdikten sonra kapida bekler kopegim ben ayaklarini silerim guzelce ben silmeden iceri girmez giremeyecegini bilir orada bekler ben gelene kadar. Yataga cikmaz, mutfaga girmez... kurallari gayet iyi bilir. Ben cok mutluyum kopegimin olmasindan ama omur boyu sorumluluk herkese gore degil

köpek sahibi olmayı istemeniz güzel bişey fakat çocuk olduktan sonra verecekseniz
lütfen almayın, ciddi anlamda depresyona girip insanlara güvenini kaybediyo zavallılar
buna hiç birimizin hakkı yok
üstelik evimde 3 kedim olmasına hayvanlar hakkında az çok bilgim olmasına rağmen
ben cesaret edemem evimde köpek beslemeye ama çok da severim
bahçeli müstekil bi evim olduğunda ilk yapacağım şeydir bi köpek sahibi olmak
köpek eğitmek sabır isteyen bi iş
tuvaleti için dışarı çıkarmak kişisel bakımlarını yapmak size zor gelebilir
kediyse bi bakıma evde bakması daha kolay
ama dediğim gibi çocuk olunca vazgececekseniz
başka meşgaleler bulun kendinize.
unutmadan çocuğun olduğu yerde evcil hayvan beslenmesinde
bi sakınca olmadığını bi çok kaynak söylüyo
eğer aşıları tam sağlıklı bi dostunuz varsa hiç zararı olmaz bebeğe.

hayvan beslemek çok güzel bir şey fakat sorumluluğu herşeyden çok büyük.

anneniz bebek olduktan sonra bebeğe ve size destek vereceği için köpek daha az ilgilenecektir.

benim de 3 tane köpeğimiz var. 1i benimle2si kızımda yaşıyor.

bende kalanı kızıma bıraksam strese giriyorlar kızımdakiler de bizimle kalsa o da öyle strese giriyor mama yemiyor su içmiyorlar.

benimle yaşayan köpeğim golden retrieverin alerjik sorunları var sadece somon balıklı mama yiyor aylık 200 tl gibi bir gideri var.

şuan 9,6 ve 5 yaşlarındalar. ve acayip bir bağımlılık yapıyorlar onların canı yansa dünya duruyor.

eve sürekli dökülen tüyler, dönem dönem tüy dökümündeki artışlar. etraftaki salyalar. parçalanmış eşyalar.
arada sıada yada sürekli havlamalar.

tüm bunlara rağmen bakabilirim diyorsanız. bir barınağa gidip evden terkedilmiş bir küçük ırk alabilirsiniz.
böylece hem bir köpek sayeniz de ömrünün geri kalanını sizinle geçirir. hemde karkateri belli bir köpek sahibi olursunuz.

Son düzenleme:
bir çok arkadaşım yorum yazmış.
ancak ben de yazmadan edemedim...
lütfen kafanızı dağıtmak için köpek almayın, köpek beslemeye karar vermek bebek yapmaya karar vermek kadar ciddi bir şey.
çok daha zahmetli bazen. ben 2 yaşında bi retriever sahibiyim ve köpeğime aşırı düşkünüm. tüy dökmesi, her gün en az 2 kere enerji atması için dışarı çıkarılmak zorunda olması, evde eşya parçalaması, masrafı vs. hiç biri beni köpeğimden vazgeçiremez çünkü gerçekten evladım gibi.. ancak köpek beslemek herkesin kaldırabileceği bir şey değil. her hayvanseverim diyen bunların altından kalkamaz, katlanamaz. lütfen terketmek için köpek almayın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…