sizce köpek almalımıyım...

2 mucize

Her şey ASK tan
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2009
2.227
69
163
43
herkese merhaba maalesef olumsuz olmuş 4 tüp bebek denemem var tabi bu durum beni çok üzüyo anne olmak bir bebeğimin olması hep kafamın içinde durmadan düşünüyor aRAştırıyor bir şeyler planlıyorum ekim ayı için tekrar bir tedavi planlıyoruz eşimle. bi arkadaşım bana köpek almamı onunla oyalanırken aklımın biraz dağılabileceğini söyledi tedavide stres ve rahat olmak çok öenmli bir etken.ZATEN HAYVANLARI ÇOK SEVERİM AMA EVİN İÇİNDE BAKMAK NASIL OLUR BİLMİYORUM açıkçası eşim çok ılımlı olmamakla beraber eğer ben mutlu olacaksam tamam dedi bebek olduktan sonrada annem ben köpeğe bakarım dedi benmde birazcık kafam karıştı siz nedersiniz??

köpek almak çok önemli bi karar .
Alınca anneniz bakamaz sonradan bu hayvanda psikolojik sorunlara yol açar.
Gezmesi tozması maması ihtiyaçları aşıları ...
Hiç büyümeyecek bi çocuk gibi düşünüp bakmanız lazım ..
Tabii uygun ırkı seçmekte gerekiyor.
İyi düşünün. Yapabilirim derseniz ırk konusunda yardımcı olabilirim.
Ama lütfen ama lütfen iyi düşünün ...

sonradan annemin bakmasının sorun açacağını bilmiyodum tahmin edersiniz bebek olunca en azından bir müddet uzaklaştırmak gerekebilir asla o hayvancığı üzecek bir şey yapmak istemem teşekkür ederim fikir verdiğiniz için

kedi alın?
tuvaleti köpekten daha zahmetsiz ve tuvalet eğitimine ihtiyacı yok, evde yalnız kalabilir ve koku yapmaz.

tabii önemli kararlar, bakamam diye geri vermeden önce iyi düşünmek lazım.

kedi alın?
tuvaleti köpekten daha zahmetsiz ve tuvalet eğitimine ihtiyacı yok, evde yalnız kalabilir ve koku yapmaz.

tabii önemli kararlar, bakamam diye geri vermeden önce iyi düşünmek lazım.

çok teşekkür ederim fikir için şimdi ne alaka diyeceksiniz belki ama eşimin ilk eşininde:)))) iki kedisi varmış daha önce e şimdi ne bileyim bu fikir hep tuhaf geldi bana tabi alakası yok o başka biri ben bambaşka aslında ama işte....

kesinlikle kafa dağıtmak oyalanmak için köpek fln almayın..bir insanın bakımından daha zahmetli ve vebali olan bir iş..çünkü bir insan size iyi kötü diliyle bişiler söleyebilir fkt bir hayvanın ihtiyacını siz anlamalı ve ona zaman ayırmalısınız ki Allah inşallah en yakın zamanda bir bebek nasip eder oda olursa eğer o hayvanla uğraşmanız zor olur çünkü çocukla uğraşmaktn ona vakit ayıramayabilirsiniz ve köpekde 1-2 yıl yaşayan bi hayvan değil en az 10 yıl yaşıyo. daha sonra başka birine bırakamazsınız çünkü evde bi lider benimser kendine ve onun yokluğunda depresyona girer hatta sahip değiştiğinde intihar eden köpkler var..yani kısacası bakımı fln zor..bence köpek beslemek için o işin tutkunu olmk lazım..biz 12 yıl önce öyle bi hata yaptık tabi daha küçüktük ve her çock gibi öyle sevimli bi şeyin sahibi olmk istedik..babamda aldı..nitekim ilgilenen annemle babam oldu sonunda ve annem her sefernde "ömrümü yediniz şimdiye 12 yaşında bi oğlum vardı okula gidiyodu" fln diye söylenir (köpeğimz erkek) halada yaşıyo.. bende evlendm tabi direk anneme kaldı ama şimdiki aklm olsa almazdm..sadece kendimizi düşünemeyz aldıktan sonra o hayvan alışıyo birinede verilmez..çok iyi düşünün derim..daha ne biliim bakımı kolay hayvanlar alın kuş,,balık fln gibi

çok haklısınız ben sonrasında psikolojisiinin bozulabileceğini hiç düşünmemiştim sorumlulluklarına tabiiki hazırım ama sonrası psikolojisi gözümü korkkuttu benim psikolojim düzelsin diye bir canı asla üzmem en doğrusu almamak olacak...

böyle düşünmenize sevindim..gerçekten çok düşünceli bi insansınız o zmn..çünkü çoğu insan kendi egolarını tatmin etmek için hayvanları telef ediyolar..kimileri sokağa atılıyolarr..düşünsenize insan olmasa bile o bi can taşıyo..sokakta çaresiz kalabiliyolar..neyse inşallah şu ramazan günleri hürmetine Rabbim size hayırlı ve sağlıklı bir evlat nasip ederde onla oyalanırsınız

teşekkür ederim sonuçta hepimizin taşıdığı bir can hele onlar daha savunmasız onlara daha yzık bence iyi dileklerinizede amin diyorum gözümde yaşlar Allah kimseyi düşmanımı dahi evlatsız bırakmasın çeken bilir çok zor yinede çok şükür sağlıklıyz umudumuz var ya oda olmasa....

Arkadaşlara katılıyorum
İyi niyetiniz çok belli hayvanları seviosunuz ama bebek olana kadar o hayvan size çok alışacak ve siz onu annenize verdiğinizde psikolojisi bozulacak
Sahibinden ayrıldığı için yemek yemeyip intihar eden köpekleri çok duydum ve gördüm
Kedi alın diyeceğim fakat o da evine çok bağlıdır annenize bıraktığınızda kaçıp size geri gelme olasılığı var :)

Bende Köpek Alacaktım..
Eşim Çocuğumuz Olduğunda Köpeği Verirsek Başkasına Zor Kopacağımı ve Kahrından Yemek Yemez Üzülür İntihar Eder Dedi..
Korktum Bacım Valla Alamadım..

Ama Gece Balkonumun Işığını Açık Görünce Gelen Bir Sokak Kedim Var...
Olsun Bende Onu Besliyorum..
Sabah 4-5 Kapının Önüne Süt - Su Koyuyorum, Balkondan Et Atıyorum..
Çok Mutlu Oluyoruz

Yasmin sanırım sen anlıyorsun ırklardan filan.Ben de köpek beslemek istiyorum ama evde nasıl olurun derdindeyim.Küçük köpekleri şımarık oldukları için çok sevemiyorum malesef büyük köpek istiyorum.Eşim de öyle istiyor.Ama gel gelelim evin içinde büyük bir köpek nasıl olur düşünüyoruz ama çocuğumuzda yok 9 yıllık evliyiz ve bir köpek bize iyi gelecek diye de düşünüyoruz.Her akşam zaten beraber yürüyoruz onu da alır yürürüz daha büyük bir aile oluruz diyoruz.Ama 90 m2 evin içinde ne olur bilemiyoruz.İstediğimiz cins golden,labrador ya da arjantin dogo olabilir.Bu konuda fikirlerini alabilir miyim?Temizlik konusunda da şüphelerim var biraz beni aydınlatabilir misin ne yapabilirim?

Öncelikle dogo arjantin i aklınızdan çıkarmanızı tavsiye ederim.
Ben köpeklerle kafayı fazlasıyla bozmuş bi insanım ve şu kadarını söyliyebilirim
1 Türkiyede tam manasıyla saf kan dogo arjantin yok .
2 dışardan getirmek fazla pahalı zahmetli ..yurtdışındaki çiftlikler ve benzeri yerlerden sıraya girmeniz lazım .
3 Bir fogo arjantin yaban domuzu ile dövüşebilir . son derece asi , inatçi ve fazlasıyla güçlü. Sinirleri çelikten biri lazım onunla başedebilmek için. + mutlaka özel eğitim gerektiricektir.

Labrador ve Golden a gelince .
labradorlar ve Golden lar av köpekleridirler. Günümüzde bunun için kullanılmasalarada .
Ev hayatına iyi adapte olabilen (genellikle) eğitimi kolay fazla asi olmayan hayvanlar.
Tercih edilebilirler. Ancak Golden 'ın bir tüy problemi olucaktır. O tüy dökme mevsiminin daha geçtiğini görmedim.
ancal ne bileyim. Koruma köpeği gibi bişey için uygun değiller.
Birde fazlasıyla enerjikler . O enerjyi atabilecekseniz .

Son olarak şu kadarını söyliyim. Köpek almak çok çok önemli bir karar .
Hiç büyümeyecek bir çocuk ...
Vicdanınıza defalarca danışıp karar verin..

Konu sahibi arkadaş kusura bakmaz umarım ..

Son düzenleme:

yok asla benim için önemli değil yardımlaşmak güzeldir...

kedi yada köpek..

evde dolaşmaları,yanınıza gelip kıvrılıp yatmaları,sizinle habire konuşma çabasında olmaları..
komik şeyler..
bayılırımmm onlara benn

köpiş yada pisi,sizi annesi olarak bilecek aldığınız günden itibaren..
ona hayat boyu sırtınızı dönmeyecekseniz,neden olmasın.. harika olur..hem bebeğe de kardeş olur..
(aşıları tam olmalı.. iç ve dış parazit tedavilerini eksiksiz yaptırdıktan sonra bebekle aynı evde olmalarının HİÇBİR SAKINCASI YOK..)

Küçük köpekler şımarık demişsiniz ama istediğiniz cinslerden olan Golden Retriever şımarığın önde gidenidir
5 yaşında bi Golden'ım var 1 aylıkken almıştık o zamandan beri bizde,hala durulduğunu görmedim ilk günkü yaramazlığını koruo
Çok hareketli bi köpektir,yerinde duramaz misafir gelince rahat vermez hele ki misafir onu sevince yandı yani
Ayrılmaz yanından biraz da fazla yüz verirseniz çok şımarık bi köpeğiniz olur
Yani bu biraz eğitime bağlı bişey küçük cinse büyük cinse bakmıo
Daha bebekken büyük bir özveriyle eğitmeniz gerekir hangi köpek cinsini alırsanız alın

Evin içinde büyük köpek nasıl olur sorusuna gelince; bi kere tüy sorunu olur özellikle Golden istiyorsanız
Her gün düzenli olarak taramanız gerekir
Arada çoşabilir ordan oraya koşturup oyun isteyebilir öyle durumlarda dışarı çıkarıp enerjisini atmasını sağlamanız gerekir
Tuvalet eğitimini 1 hafta gibi kısa sürede vermiştim ben Christopher'a,5 aydan küçük köpekleri dışarı çıkarmak sağlıksız olduğu için balkona ya da evinizin uygun bi bölümüne gazete koyup oraya tuvaletini yapmasını öğretebilirsiniz
Daha sonra da sizin öğretmenize gerek kalmadan dışarıya yapmayı öğrenecektir.

Başka sorun olursa sorabilirsin yardımcı olurum :)

bencede sonra bırakılcaksa alınmamalıı benimde kuşum var onlarr bile alışıyor bir zmn sonra iyi karar verin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…