Sizce KULLANILIYOR muyum

Hanımlar yanlış anlamyın ama neden ihbar etsin ki, silah zoruyla çalıştırılmıyor sonuçta çıksın işten ?

Sen istemezsen , kimse seni kullanamaz. Yanlış anlama lafımı ama 750 tl maaş ile işe başlamakla hata etmişsin bacım allasen şimdi öğrenciler bile beğenmiyor o parayı. Bide eşinin durumu iyiymiş. başka iş bak senin yaptığın işin maaşı en az 1000 olması lazım gerçi asgari ücret bile değil ama. Bide küçük esnaf falan mı çalıştığın yer öyleyse avmlerde falan iş bak sigorta mecbur yapıyorlar yol yemek herşeyi war

İhbar konusundada bi kaç bişey söylemek istiyorum. Sen işe girerken şartları kabul ettiysen şikayet etmende pek hoş olmaz bence ha seni kandırır paranı wermez sigorta ödemez o ayrı. Ben 17 yaşımda bi esnafın yanında çalışmıştım o Zaman küçüğüm tabi sigortaya yaşım tutmuyor falan neyse yaşım tutunca yapacam diye kandırdı beni bu şekilde 3 yıl çalıştım ha yaptı ha yapcak tabi parayada ihtiyacım war yapmadı hep salladı. Neyse ben işten çıktım sonrada bunu şikayet ettim 3 yıl çalıştırdı sigorta yapmadı, hala sigortasız eleman çalıştırıyor diye neyse seneler geçti bu yaz işyeri iflas etti ki hala 1200 alıcağım war. Öğrendim ki işyeri kapandıktan sonra şikayet üzerine teftişe gelmişler benden başka biride şikayet etmiş ama işyeri yok ortada gelseler nolcak...

müşavirlik bürolarında durum böyle ne yazıkki.500 liraya smmm yanında çalışan muhasebeci arkadaşlarım var.bi süre sonra bende mali müşavir olacağım ve yanımdaki elemana 750-800 TL'den fazla maaş vermeyi düşünmüyorum.

Bizim iş yerindeki abla yemek temizlik ve çay yapıyor 1500 tl maaş alıyor yemek zaten içerden sigorta var o şart zaten. Bence seni baya baya enayi yerine koymuşlar. Hakkı'nı savun kim olursa olsun.

750 tl az para degil.
Cay koymak yemek yapmak temizlik vs agir is mi?
Yapiver eline mi yapiscak.

konu sahibi de sen gibi düşünüyor galiba. olumsuz yorumları görmüyor. sanırsın kendi iş yeri.
siz de muhasebecisiniz galiba.
750 lira az degil diyorsanız..
musavir ne kadar Kazanıyor ??

Müşavir eger yanında çalışanları olmazsa mümkün değil iş yetiştiremez..Müşterisi, tahsilatı, fatura toplaması. fatura işlemesi vs. vs. kendisi kaç bin kazanır ? çalışana sigorta bile yapmaz..
tabi çalışan kim ki ? emeklilik onun hakkı değil.

Yok hayır sessiz değilim aslında ama ne bilim kestiremiyorum bi türlü ne yapacağımı
Konuşsana işverenle canımcım.. bende muhasebeye girmiştim bi zaman önce.. sonra çay kahve sonra temizlik falan hadi dedim 3 kişiyiz büroda 2 de müdürle gocunmadım.. bi de wc temizliği dediler yok artık ben mecbur muyum sizin pisliğinizi temizlemeye üstelik de orayı kullanmıyoken işinize gelmiyosa da siz bilirsiniz dedim.. bi de baktım baş müdür bana uyuz olmuş paçaları sıvamış hışır hışır hortumla tuvalet yıkıyo meğerse beyfendi birine uyuz oldu mu böyle yaparmış sonradan işçilerden öğrenmiştim naptıysan hakkından gelmişin demişlerdi.. bidaha ağızlarına bile almadılar.. ara hakkını ya da ona göre maaş versinler bi zahmet

Bence kullanılıyorsun
Asgari maaşın altına çalışıyorsun zarada vs çalış daha iyi.

bencede kullanılıyosun. üniversite mezunu musun

Üniversite mezunu olup nasıl bu şartları kabul ettiniz sizi enayi yerine koymuşlar. Kendi bölümünüzle ilgili bir iş yapsanıza. Aylık 750 tl nedir asgari ücret vermemeleri, sigorta olmaması hiç mi bir şey demediniz ya da eşiniz nasıl karşı çıkmadı.

kazanamıyolarsa kapatsınlar dükkanı.

ya cidden safım filan demişsin ya estağfurullah filan demeye dilim varmadı. arkadaşının yeriymiş ya bi de. resmen sömürüyolar seni. hadi düzgün bi maaş alsan neyse diycem ama sana verdikleri parayı kimse kabul etmez. yol sigorta vs de yok üstelik. asgari ücret 1300 tl farkında mısın? resmen bedavaya çalışıyosun.
Evet üniversite mezunuyum bide sürekli paramız yok kazanamıyoruz muhabbeti yapıyorlar ama doğru mu yalnış mı bilmiyorum

Sigortasız eleman çalıştırmak yasadışı değil mi ben mi yanlış biliyorum? Asgari ücret vermeleri gerekir ve tabiki sigortanı ödemiyorsa primi de vermesi gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…