Sizce mantıklı mı

Kalenderender

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2018
377
165
18
36
Hemen konuya gireceğim. Benim 5000 esimin 8000 geliri var. Lojmanda oturuyoruz. Kira vermiyoruz. Esim tutturdu ev alalim diye. 3 sene geri odemeli aylik 6500 tl taksitle. Benim maasimla ev alacakmisiz onunkiyle de gecinecekmisiz. Oturmak icin degil bu arada ev. 1+1 esyali kiraya vermek icin. Kendisi gecen yil iddiada cok para kaybetti. Onu kar edip bir yerden cikartma derdinde. Bir de ben cok alisveris yapiyormusum. Maasimi biryere baglama derdinde. Ben hic istemiyorum aslinda. Cocuk dusunuyoruz ve ben iki sene ucretsiz izne ayrilmayi planliyorum. Bu seneye olabilir mesela. Ama diyor ki esim annesi bakarmis cocuga. Ben bakarsam da evi satarmisiz. Tutturmus durumda ev de ev diye. Kavga edip duruyoruz. Siz ne dusunuyorsunuz. Mantikli mi.

Peşinatınız yokken tüm parayı kredi çekerek ev almak mantıklı değil. Bir süre kenara para koyup daha ufak bir yatırım yapın. Hele ki çalışmama ihtimaliniz varken bu plan bana mantıklı gelmedi.

Yani iddia kumar, çocuğa annem bakar bilemesim böyle bir adama çocuk yapma fikrini az daha düşünseniz. Oturmayacağınız eve de girmeyin cnm ne müsabete yarın öbür gün eşinizden para almak için kıvranacaksınız. Durduğu yerde ev sahibi olacak kocanızda. Bilemedim bu ara erkeklere nedense güvenemiyorum.

Peşinatınız yokken tüm parayı kredi çekerek ev almak mantıklı değil. Bir süre kenara para koyup daha ufak bir yatırım yapın. Hele ki çalışmama ihtimaliniz varken bu plan bana mantıklı gelmedi.
Bana hic mantikli gelmiyor. Ama anlamiyor. Bir de piyasa o kadar kotu durumda ki. 1500 e kiraya vermeyi planliyor. Elimizde patlayacak gibi geliyor bana. Benim maasima el koymaya calisiyor gibi. Itiraz edince de kavga ediyor. Dun ilk kez ev bakamaya gittik. Ev dokuluyor. Tutturdu alalim diye. Daha ilk ev bu me acele. Gunde uc dort kez kavga ediyoruz. Baska konumuz kalmadi.

1. İstemediğiniz ve size mantıklı gelen hiçbirşeyi yapmayın. Kararlarınızda net olun ve bunu belli edin.

2. 13000 TL gelir ülkemiz için çok iyi bir miktar. Ben olsam illa ev olmasa da biraz birikim yapıp bunu değerlendirirdim. Bu konuda biraz garantisi biriyim hayat standartınızı bilmiyorum ama sade bugünü değil yarını da düşünmek gerekir.

3. Böyle bir eşten çocuk yapmakta emin misiniz?
İleride çocuk yetiştirirken aynı hassasiyetlere sahip olacak mısınız?? Olmayacaksa çözümü nasıl olacak? Diyelim ki 2 yaşına kadar izin aldınız sonrası birimi bakacak kreş vb mi??

Çocuk düşünüyorsanız kesinlikle borca girmeyin. Çocuğa anne dışında bakan kim olursa olsun anne gibi olmuyor. Maaşlarınız gayet iyi borca şimdilik bağlamayın. Haddim değil belki ama çocuk konusunu da bir düşünün derim. Eşiniz iddaa oynayıp para kaybetmiş tekrarlama ihtimali var mı? Bunun üzerine bir de çocuk sizi zorlar bu alışkanlığı bitmediyse

Siz biraraya geldinizmi?
1+1ev piyasasi bence bitti satmaya kalksaniz elinizde kalabilir
Kiraci cok masraf cikarabilir
Oturmaniz gerekirse yetmez
Ama once sizin esiniz ve ailesi ile sorunlari cozmeniz gerek

O zaman 3 yıl değilde daha uzun vadede geri ödemek de mantıklı olabilir hem siz ayrildiginizda zorlanmaz . Biz de şuan sadece eşim çalışıyor yatırım olarak ev aldık ama baktık biz tek başımıza yapamicaz o yüzden eşim ve kardeşi ortak girdiler . Biz de böylece daha rahat ödeme yapıyoruz . Vadeyi uzatmak da bir seçenek eğer ailede çok guvendiginjz biri varsa ortak da alabilirsiniz

Ayrıca evi satmayı da unutun sizi kandırıyor. Hiç kimse Doğum yaptığı ve ücretsiz izne ayrılacağı için borçla aldığı evi satmaz. Mantıklı düşünün. Size olacakları söyleyeyim. Borçla ev alınırsa Doğumdan sonra en fazla 6 ay izin alırsınız bu iyi ihtimal. Çünkü 6.500 borç az değil. Eşiniz işe başlama yönünde size baskıda bulunur. Kayınvalide gelir çocuğa bakar ya da bakmaz bilemeyeceğim. Evi satacaktın hani ben izne ayrılırdım deseniz zaten mesaide gündüz çalışıyorsun gerek yok idare ederiz diyecek. Bunlara adım gibi eminim. Ama sorunlu bir evliliğiniz çözemediğiniz problemleriniz varsa bebek konusunu iyi düşünün derim

Ev fiyatları düşecek zaten, şu anda burda satılık ev sayısı inanılmaz fazla ama alan YÖK. Beklemelisiniz bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…