- 15 Nisan 2017
- 3.571
- 9.305
- 158
- Konu Sahibi strawberry_cake
-
Mantıksız. Azıcık aşım, kaygısız başım. Durduk yere tadınızı kaçırdığınıza değmez.İyi akşamlar hanımlar, sizlere danışmak istediğim bir konu var. Eşim bugün bana ailesinin bir teklif sunduğunu söyledi. Şöyleki bir miktar paraları varmış. Yatırım amaçlı 1+1 ev almak istiyorlar ancak ellerindeki para ev fiyatının yarısına yetiyor. Eşime sende üzerine koy beraber alalım, kirasını bir ay biz alırız bir ayda siz alırsınız demişler. Eşimde benim birikmişim yok ancak kredi çekebilirim demiş.
Planları söyle. Onların vereceği parayı peşinat yapıp kredi çekeceğiz bizde aylık (kabaca) 25 bin TL bir ödeme yapacağız. Aylık gelirimiz 90 bin TL civarı, 15 bin araba için ödüyoruz, kiramız yok. Krediyi eşim çekeceği için ev onun adına olacak. Sizce bu işe girmek mantıklımı. Düşüncelerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum.
Hiç macera aramayın bence. O iş hiç kağıt üstündeki gibi olmaz tünelin ucu b.ktan bir yere çıkar diyorum. Halihazırda ödemeniz de var bir sağlık sorunu vs olsa kenarda birikmiş paranız var mi? Kiracı ödemedi diyelim 6 ay ne yapacaksınız?İyi akşamlar hanımlar, sizlere danışmak istediğim bir konu var. Eşim bugün bana ailesinin bir teklif sunduğunu söyledi. Şöyleki bir miktar paraları varmış. Yatırım amaçlı 1+1 ev almak istiyorlar ancak ellerindeki para ev fiyatının yarısına yetiyor. Eşime sende üzerine koy beraber alalım, kirasını bir ay biz alırız bir ayda siz alırsınız demişler. Eşimde benim birikmişim yok ancak kredi çekebilirim demiş.
Planları söyle. Onların vereceği parayı peşinat yapıp kredi çekeceğiz bizde aylık (kabaca) 25 bin TL bir ödeme yapacağız. Aylık gelirimiz 90 bin TL civarı, 15 bin araba için ödüyoruz, kiramız yok. Krediyi eşim çekeceği için ev onun adına olacak. Sizce bu işe girmek mantıklımı. Düşüncelerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum.
Eşimin bir abisi var. Ev eşimin adına olacak(mış). Abine haksızlık olacak dedim. Mal paylaşımı yapıldıgında onun hissesini veririz dedi. Kayınailem biraz sıkıntılı insanlar açıkçası. Maddiyata haddinden fazla değer veren insanlar. Ben çok taraftar değilim ama eşim sıcak bakıyor.Eşiniz tek çocuk mu? Kira geliri ne olacak? Ev kimin üzerine olacak? Bir de mesela bizde böyle bir şey olsa kv illaki kendini acındırıp diğer ayların kirasını da almak ister. Böyle bir durum yaşanır mı?
İşin içinde abi var paraci aile var sakın diyeyim aman. Bakmasın sıcak, durduk yere sıkısmayalim falan deyin.Eşimin bir abisi var. Ev eşimin adına olacak(mış). Abine haksızlık olacak dedim. Mal paylaşımı yapıldıgında onun hissesini veririz dedi. Kayınailem biraz sıkıntılılar açıkçası. Maddiyata haddinden fazla değer veren insanlar. Ben çok taraftar değilim ama eşim sıcak bakıyor.
Yani şu cevaplardan sonra hele hiiç girmeyin. Dediğim gibi o söz tutulmaz kirayı alırken ayrı sıkıntı mal paylaşımında ayrı sıkıntı olur.Eşimin bir abisi var. Ev eşimin adına olacak(mış). Abine haksızlık olacak dedim. Mal paylaşımı yapıldıgında onun hissesini veririz dedi. Kayınailem biraz sıkıntılı insanlar açıkçası. Maddiyata haddinden fazla değer veren insanlar. Ben çok taraftar değilim ama eşim sıcak bakıyor.
Hayatta ortak bir sey almamİyi akşamlar hanımlar, sizlere danışmak istediğim bir konu var. Eşim bugün bana ailesinin bir teklif sunduğunu söyledi. Şöyleki bir miktar paraları varmış. Yatırım amaçlı 1+1 ev almak istiyorlar ancak ellerindeki para ev fiyatının yarısına yetiyor. Eşime sende üzerine koy beraber alalım, kirasını bir ay biz alırız bir ayda siz alırsınız demişler. Eşimde benim birikmişim yok ancak kredi çekebilirim demiş.
Eşimi vazgecireyim en iyisi. Kalan parayla sıkışırız rahat geçinemeyiz diye ikna etmeye çalışayım. Hoş annesi altından girer üstüne çıkar bir şekildeYani şu cevaplardan sonra hele hiiç girmeyin. Dediğim gibi o söz tutulmaz kirayı alırken ayrı sıkıntı mal paylaşımında ayrı sıkıntı olur.
Bende öyle tahmin ediyorum teoride anlattıkları gibi olmayacak hiç birşey bundan adım gibi eminim. Köylü kurnazi derler ya o tipte insanlar. Kenarda 400 bin TL kadar altın birikimimiz 200 bin TL kadar da BES birikimlerimiz var. Ama onlarla ortak iş yapacağız diye bunlara hiç dokunmak istemiyorum.Hiç macera aramayın bence. O iş hiç kağıt üstündeki gibi olmaz tünelin ucu b.ktan bir yere çıkar diyorum. Halihazırda ödemeniz de var bir sağlık sorunu vs olsa kenarda birikmiş paranız var mi? Kiracı ödemedi diyelim 6 ay ne yapacaksınız?
Ev ortak alınıyor.Neden eşinizin üstüne olacak?İyi akşamlar hanımlar, sizlere danışmak istediğim bir konu var. Eşim bugün bana ailesinin bir teklif sunduğunu söyledi. Şöyleki bir miktar paraları varmış. Yatırım amaçlı 1+1 ev almak istiyorlar ancak ellerindeki para ev fiyatının yarısına yetiyor. Eşime sende üzerine koy beraber alalım, kirasını bir ay biz alırız bir ayda siz alırsınız demişler. Eşimde benim birikmişim yok ancak kredi çekebilirim demiş.
Krediyi eşi cekecekmis, ev de kredi çekenin üstüne oluyor diye biliyorum.Ev ortak alınıyor.Neden eşinizin üstüne olacak?
Onu bilmiyorum canım.Ama sonradan sorun çıkmaz mı?Ortak ev almak hiç mantıklı değil.Bi akrabamızın kızı evlenmeden önce babasıyla beraber ( parasını yarı yarıya ödemişler)ev aldı.Kız evlendi.Bir iki sene sonra kansere yakalandı.Birkaç yıl süren tedaviden sonra vefat etti.Evin yarısı kocasının hakkı sanırım.Aile evi adamdan almaya çalıştı ama başarılı olamadı.Krediyi eşi cekecekmis, ev de kredi çekenin üstüne oluyor diye biliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?