Sizce mantıklımı

1 + 1 evi ne kadar kiraya vereceksiniz?

Çok mantıksız,şimdi değilse bile ileride başınız çok ağrır.Faizler çok yüksek yarı parasını çekeceksiniz ama bankaya neredeyse bir ev parası ödeyeceksiniz.Kirada oturuyor olsanız ev sahibi olmak için faiz gideri gözden çıkarılır ama öyle bir durumda olmayınca mantıksız.Her ay o parayı bankaya ödeyeceğinize altın alıp kenara atın daha mantıklı.Kiraci kirayı vermese ya da kiracı bulamazsanız ailesi için sıkıntı olmaz ama siz kredi ödediğiniz için sıkıntıya girersiniz.Haa alındı ileride miras olarak paylaşınca yarısını direkt diğer oğluna vermek ister,siz zaten kirasını aldınız deyip anne babanın olan yarısı iki çocuğa bölünmesi gerekirken abiye kalıverir.

Son düzenleme:
Ellerindeki para yetmiyorsa niye ev almaya kalkıyor kayınaile?

Benim annem sürekli böyle alma, satma, üstüne katma evi yenileme projeleri üretir.
Ev olmazsa devremülk bulur, arsa bulur, köye tinyhouse yapalım der.
Bendeki para yetmiyor katkı yapın çocuklar biz ölünce yine size kalacak der.
Ortak alalım diye teklif eder.

Hepsini bir şekilde geçiştiriyorum.
Kendi annemle dahi ortak mal edinmem.
Size de tavsiye etmem.

Adama bedavadan hak vermiş gibi olacaksınız farkındamısınız?
Kredi çekip siz ödeyeceksiniz dünya faiz.
Abi oturduğu yerde daire sahibi olacak.

Tek çocuksa olur diyecektim de şu sartlar altında olmaz hiç hiç bulaşmayın

Kesinlikle hayır diyin.Mal asla ortak olmamalı.Ablam da sizim gibi kayınvalşdesigillr ortak ev aldı.İlk bi kaç yıl hiç kira alamadı.Kaynanası habire bizim borcumuz var diyip diyip kirayı aldı.Zar zor son 1 yıldır kirayı alıyor.Şimdiki aklım olsa asla almam diyor.Durduk yere kendinizi borca sokmayın .Kayın validenizlerin paraları yoksa almasınlar bu kadar basit.

Ya bunlarda öyle. Sürekli eşimi kendi projelerinin bir parçası haline getirmek istiyorlar. Bir kaç ay öncede tarlamizi satıp onların tarlasının etrafını çevirmemizi falan istediler. Sert bir şekilde geri çevirdim. Ne münasebet senin tarlana para yatırmak için neden kendi tarlami satayım? Değişik bir kafa yapilari var inanın.

Haklısınız. Bende hiç istemiyorum. Ucu paraya dokunan konularda insana huzur vermiyorlar. Eski bir daireleri vardı onu sattılar. Ordan kira geliyordu şimdi ek gelire ihtiyaçları olduğu için kendilerince böyle bir yöntem buldular ama her ay 25/30 bin TL yi ödeyecek olan biziz. İki küçük çocuğumuz var kalan 45/50 bin TL ile çok sıkışırız. Maddi anlamda tam bir düzen oluşturmuştuk kendimize aslında her ay 20 bin TL kadar her birimize ayrı ayrı BES ödüyoruz kalanı yine altın olarak kenara atiyoruz. Böyle devam etmek daha mantıklı geliyor bana. Bu ev işine girecek olursak tepe taklak olacağız yine.

Eşinize ben artık borç altına girmek istemiyorum rahat etmek yaşamak istiyorum diyin.Ek gelire ihtiyaçları varsa demek ki evin kirasını da onlar alacaklar amann diiym sakın girişmeyin.Büyük ihtimalle kayınvalideler siz çift maaşlı olduğunız için onların nasıl olsa ihtiyacı yok diyor.Bedaavdan ev sahibi olacaklar.Kesinlikle reddedin net olun.

Tek çocuksa olur diyecektim de şu sartlar altında olmaz hiç hiç bulaşmayın
Değilmi. Birazda bana güvenerek bu işe giriyorlar buda iyice sinir ediyor beni. Eşim tek çalışan olsa ödeyemez bu parayı zaten mecburen benim destek çıkmam gerekecek. Onların menfaati için çalışacağıma cocukarımın adına biriktiririm daha iyi.

Kanka senin kocan mıymıntı değil miydi, bunlar senin paranın peşinde belli kiverme sakın kocan da ık mik ederse postala anasına

Ben en çok ayda 40 beş 15 kredi ödeyip kalan 35 ile 4 kişi nasıl geçinip bir de üzerine altın aldığınızı merak ettim. Gerçekten nasıl yapıyorsunuz

Ben en çok ayda 40 beş 15 kredi ödeyip kalan 35 ile 4 kişi nasıl geçinip bir de üzerine altın aldığınızı merak ettim. Gerçekten nasıl yapıyorsunuz
Ayda 20 bes ödüyoruz 15 araba için ödüyoruz. 55 bin kalıyor oda yetiyor bize. Altın dediğim ise her ay tam altın alıp atmıyoruz kenara ufak ufak biriktirip atıyoruz. Yani toplamda 20 bin bes ödüyoruz demek istedim yanlış anlaşıldı sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…