Sizce mantıklımı

Yaşadığım yerde 12/13 bine gider en iyi ihtimalle
Aklınız eriyorsa, güveniyorsanız ben bu evi almanız taraftarıyım. Devir çok kötü alabilyorsanız bu evi kaçırmayın.

Tapuyu da eşinizle ortak Tapu yaptırın. Krediyi eşiniz çekse de ortak Tapu yapabiliyorsunuz.

Yani diyorki eşiniz
1 ev bankaya
Yarim ev kendime
Yarim ev abime alayim, ustune kira gelirlerini de aile alsin.

Kazanciniz nerede tam olarak?
Yüzde 25 vereceğiz abime diyor. Bir ay bizimkiler alır kirayı bir ayda biz alırız diyor. Ama işte bunlar hep lafta. İş icraate gelince öyle olmayacak biliyorum. Tüm akraba alışverişlerinde olduğu gibi çorbaya dönecek, hem paramızdan hem ruh sağlığımızdan olacağız. Benim bu işe bir el atıp acilen olmayacağını söylemem lazım yoksa kafam rahat etmeyecek.

Sizin bu kayınaile vakit zamanında abiye zaten ev almışlardı o ev kimin üstüne , abi yarısını ödemiş miydi , şimdi de size alsınlar madem, aylık 12 bin kira için böyle bir maceraya girilmez ki , kayınaileye ek gelir olacak diye siz geçim sıkıntısı yaşayacaksınız.

55 bin şimdi kalıyor da yetiyor size , bunun 30 u da krediye gitse kalanla dört kişi ne yapacaksınız, onlar sizde ki toplu paranın peşinde ama eşiniz de çok tuhaf yani bu kadar basit bir matematiğin nesini anlamıyor garip.

Aman aman uzak durun başınıza iş açacaksınız

O evi tamamen kaynima hibe edildi eltimin altınları vardi içinde sadece geri kalanı onlar verdi. Biz ev alırken (çok sıkıntılı dönemlerden geçmiştik o zamanlar) asla destek olmadılar saçma şeyleri bahane ederek bizden size zırnık yok demişlerdi. Yine benim ailemin sayesinde alabilmiştik. Ordads hesapları kuvvetliydi ailemin durumu iyi diye onlara yıkmaya çalıştılar. Evet kalan parayla geçinmek mümkün değil. Ancak besleri iptal edersek belki geçiniriz ama onuda cocuklarimin guvencesi olarak görüyorum.

Ortaklık iş sıkıntı. Aile adaletli ise belki olur. Başka kardeş yok ise de olur. Ancak tapu eşinizin adına olsa da aile şunu söylebilir evin yaşı sizin yarısı kardeşlerinin bu seferse o kalan yarısında eşinizin hakkı diğer kardeşlerin olacak. Ama aile adaletlisi belki olur

Bunu benim dayımlar yaptı , ananemler asla kirayı vermiyorlar

Abisine 25 pay versin tamam ama abinin zerre kadar katkisi yok (anne babanin mirascisi olacagi icin alacak orasi ayri konu)

Ama siz kredi cekeceksiniz (atiyorum 500 bin) buna en iyi ihtimalle 1 milyona yakin para odeyeceksiniz, kredi olmasa yine biraz anlasilabilir.

Elinizde su an maasinizdan 55 bin kaliyormus krediyi oderken cekeceginiz çileyi 1 ay arayla alacaginiz 12 bin lira hic karsilamaz, cok mantiksiz bir yatırım cidden.

Kayin ailenize yaş sebebiyle muhtemelen kredi cikmadigi icin esinizden talep ediyorlar ama odemesinide sizden istiyorlar, nereden baksan tutarsiz nereden baksan "kazik yiyeceginiz" bir is.

Şöyle deseler, krediyi siz çekin bir ay abin bir ay sen ode, odedigin ayda kirayi al (kiraciyada ne kadar guvenilir orasi muamma tabi) yine biraz hani iyilik yapmaya cabaliyorlar diyebilirdim ama bu haliyle resmen elimizdeki nakit ziyan olacağına oglumuzun ocagina ates dussun diyorlar.

Aileyle ortak yatırım olmaz. Babamlar ev alırken sıkıştılar çoğu ödemelerine yardım ettik. Kayınvalidemler aynı durumu yaşadı onlara da. Biz bu yardımı ederken ileride kardeşlerden herhangi bir beklentimiz yok verdik bitti ailelerin artık. Ama bunu gelin beraber yatırım yapalım deselerdi asla yapmazdım. O zaman yok ailenin payi yok kardeşin payı ben bu kadar ödedim sen şu kadar ödedin hic uğraşamam. Herkes kendi yatırımını kendi çekirdek ailesi ile yapsın.

Mantıksız. Konu para miras olunca insanlar öz kardeşine bile neler neler ediyor. Paranızı verdiğinizle kalırsınız sadece. Bir yatırım yapacaksanız sadece sizin üstünüze olmalı. Kimseyle ne ortak yatırım ne de ortak iş yapılır sonu her zaman hüsran bir taraf için.

Baska bir şey almaya yönlendirin sanirim kayinaile kücük bir arsa araba gibi borç var onun borcunu ödeyecez derseniz size uzanmaktan vazgeçerler

Yaşadığım yerde 12/13 bine gider en iyi ihtimalle
Bacım kayınaile olmasa da ev aldığında sadece kocanın üstüne olmasın derim parayı kazanmaya gelince varsan ev alırken ortaya para koymada varsan tapuda neden adın geçmesin. Dünyanın binbir türlü hali var. Ev medeni kanuna göre zaten ortak deme. İş uygulamada öyle olmuyor erkekler çok pislikleşiyorlar. Tapunun ortak olması şart

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…