Doğuma Hazırlık Sizce Mekselina kız bebek için nasıl bir isim ?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

FundaBerrak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2011
283
1
46
Adana
Ben Tarsus'luyum ve Tarsus'ta bulunan Ashab-ı Keyf mağrasındaki 7 uyurlardan birinin ismi,kuranda da geciyor,kızıma koymayı düşünüyorum ama eşim pek begnemiyor?
Sizce de olmaz mı ?

yani tercih meselesi tabi canım ama illa Kur-an'da geçecekse eğer daha naif kız isimleri de var orda
bu biraz firma adı gibi yanlış anlama ama

Yok Kuran da geçmesi şart değil,geçiyor olması sadece eşime kabullendirebilmek icin dilime dolanmış bir kullanım :)
Yabancı gbi duruyormus

bence güzel tercih yedi uyuyanlardan birinin ismi diye biliyorum...maşita ismide çok güzel hikayesini okumanızı tavsiye ederimmm....

evet sonra oğlum da olursa ona da Yemliha koyarım,diğer uyurlardan birinin ismi,uyumlu da,ama kafamı karıştırıyor eşim,,cocuk okula başlasa bile adını söyleyemezmiş,
adı abdurrezzak olan çocuklar da var sonuçta :)

Farklı isim bulma telaşına saygım var ancak bu kadar çetrefilli bir isime bence gerek yok.
Ama elbette yavrucak sizin :emir_bebek

açıkçası bende pek hoşlanmadım yani kur'anda geçen çok daha güzel isimler var.anlamım neymiş acaba? anlamı güzel olduğu kadar kulağa da güzel gelmeli bence,çok hoşlanmadım ama sizin tercihiniz elbette.

O, firavun’un kızının hizmetkarıydı. Bir gün firavun’un kızının saçlarını taramak için tarağı alırken besmele çekti. Kız bunu duydu, hemen koşup babasına haber verdi. Firavun hemen maşita hatunu yanına çağırtıp ondan hesap sordu. O, içindeki iman heyecanıyla cesur bir şekilde firavuna:

“-sene bizim gibi bir fanisin! Nasıl olurda tanrı olabilirsin?”dedi.

Firavun buna çok öfkelendi:

“-demek sende musaya iman ettin, ona tâbî oldun, öyle mi?” dedi.

Ardından maşıta hatuna işkence yaptırmaya başladı. Fakat maşıta hatun, her şeye rağmen tevhid akidesinden dönmüyordu. Bunun üzerine onun beş yaşındaki kızını gözünün önüne getirdiler:

“-eğer firavunun tanrılığını kabul etmezsen, kızının gırtlağını keseceğiz!” diye tehdit etiler.

Maşıta hatun yine imanından dönmedi. Nihayet kızını gözlerinin önünde katlettiler ve kanlarını da maşıta hatunun yüzüne sürdüler. O hala büyük bir aşk ve vecd içinde:

“-Allah birdir! Allah birdir! Musa onun resulüdür!” diyordu.

Firavun ve avânesi, bu duruma iyice sinirlendiler. Bu sefer onun üç aylık çocuğunu getirdiler. Açlıktan ağlayan bebeği annesine doğru uzattılar. Çocuk süt emmek için annesinin göğsünü aramaya başladı. Hemen geri çektiler ve:

“-eğer davandan ine vazgeçmezsen, bu çocuğu da fırına koyacağız!” dediler.

Maşıta hatun, bu acıya da sabrederek imanından vazgeçmedi. Bir rivayete göre de çocuk ateşlerin arasında dile gelip de şöyle demiştir:”-Anneciğim! Sakın imanından vazgeçme, sabret! Cennet ile senin aranda bir adım mesafe kaldığını görüyorum!”

Bu sözü duyanların çoğu Hz. Musa’ya iman ettiler.

Nihayet maşıta hatun şehit edildi. O da cennete yavrularının yanına gitti.

Bir hadis-i şerifte maşıta hatunla ilgili şöyle buyrulmaktadır:

Übey bin ka’b (ra) nın anlattığına göre rasulullah s.a.v miraç gecesinde bir hoş koku duymuş ve:

“ey Cebrail, bu güzel koku da nedir?” diye sordu.

Cebrail a.s da şöyle buyurdu:

“bu maşita hatun’un, iki çocuğunun ve kocasının kabir kokusudur.” (abn-i mace, fiten, 23)

Merhaba, öncelikle Allah çocuğunuzu hayırlı bir evlat olarak yetiştirmeyi nasip etsin. Koymayı düşündüğünüz isim bir kız adı değil zaten bunun farkındasınızdır diye düşünüyorum. Mekselina ismi Roma'daki Maximilian adının Arapçalaşmış halidir (tıpkı Alexander adının İskender olması gibi). Putperestlikten kaçarak mağaraya sığınan 7 Hristiyan kişiden biridir Mekselina ve günümüzde de yaygın olarak hristiyan toplumların erkek çocuklarında Maximilian olarak görülen bir isimdir.
Benim isim konusunda size karışmak gibi bir durumum olamaz ama bir kız çocuğu için uygun durmuyor gibi. Benim diyeceğim eşinizin de uygun göreceği bir ismi birlikte koymak olur veya iki isim seçin. Birini eşiniz birini de siz belirleyin ki hem çocuk büyüyünce istediğini kullanır hem her ikiniz de çocuğunuza isim vermiş olursunuz. :)

evet erkek uyurlar zaten,müslüman değiller,Allaha inan ve putperestlerden kacan kişiler,islamiyet zaten daha sonra benimseniyor,eşim zeynep istiyor ikisini de koyalım dedim uyumsuz dedi

çocuklarınıza onları utandırmayacak isimler koymak anne babanın 3 görevinden biridir dinen o yüzden çok düşünmek lazım
bu isim bakış açısına göre değişiyo yani kimisi havalı enterasan bi isim olarak görürken kimisine de kulak tırmlayıcı gelebilio
bende ikiside oldu şu an
ama çocuğunuza isminin anlamı sorulduğunda 7 uyurlardan biri diyecek ve o 7 uyurların hepsi erkek başta erkek ismi olması zaten eksi not alıyor
birde selina olabilir ama mek kısmı kulak tırmalıyor gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…