Doğuma Hazırlık Sizce Mekselina kız bebek için nasıl bir isim ?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Bence mükemmel bir isim
Önceden ilginç gelen adlarla şu an tanışıorum Kardelen, Ecrin vb gibi çok insan var çevremde.
Ama ismin az bulunmasının kişinin üzerinde çok hoş bir etkisi var bence :)
Elif,İrem,Merve vb sokakta yüzlerce bulunan isimlerdense böyle bi ismi tercih etmenizi öneririm ben

evet erkekmiş sahibi ama bu demek değil asla kıza koyulamaz,hem kıza hem erkeğe koyulan yüzlerce isim var

hem sizce de kıza daha çok yakışmaz mı

Son düzenleme:

değişik olduğu için çocuklarımıza her ismi koyma lüksümüz yok maalesef yada az bulunduğu için.çocuklarımıza güzel ve taşıyabilecekleri isimler koymakla yükümlüyüz.hele ki koyduğumuz isim erkek ismi ve hristiyan olan kişilerse ha şu var o kişilerde cennetlik çünkü hz.İsa'nın getirdiği dine,bozulmamış haline inananlardır ve arkadaşımızında dediği gibi kur'an da da geçiyor.
ama farklı olmak kaygısıyla olmadık bir isim koymayı düşünmem açıkçası çocuğuma,farklılık benim gözümde herzaman olumlu anlamlar taşımaz.elbette bu benim fikrim.

evet erkekmiş sahibi ama bu demek değil asla kıza koyulamaz,hem kıza hem erkeğe koyulan yüzlerce isim var

kıza ve erkeğe koyulan isimler unisex diye tabir ettiklerimiz kullanımda olan ve iki cinsiyette de gördüğümüz isimlerdir genelde.ben mekselina hiç duymadım açıkçası.belki de ondan garip geliyor.seneler sonra belki daha sık karşılaştıkça garip karşılamayabiliriz.sizin tercihiniz elbette. Allah hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip etsin.

Son düzenleme:

asla kıza konulmaz değil tabikide ama ben olsam çocuğuma koymam deniz ismini çok severm mesela derya derin duru bu isimler hem kız hem erkekte benm tercihim olmazdı hemde erkeğe selina tarzı bişeyde gitmez zaten haklısınız ama aleyna ismide hiç duyulmamıştı bi kaç yıl sonra herkeste aleyna oldu bu ismi de elbette sizden duyanlar olacak şimdi olduğu gibi ve onlarda kullancak sanmayın ki nadir isimlerden biri gibi kalır

ya anlamı kötüyse? evet, yedi uyurlardan birinin adı olduğunu biliyoruz da anlamı ne belli mi? değil."çocuklarınıza güzel isimler koyunuz." derken kastedilenin anlam olduğunu düşünüyorum.kızınızın adını ilk söylediği yılları geçtim, sonrasında da hep zorlanacağını tahmin ediyorum.adını soran olduğunda yinelemesi gerekecek muhtemelen, yanlış telaffuzlara sinir olacak vs. ben, duyan kişinin "anlamı ne?" demeyeceği kadar yalın adları tercih ediyorum. yukarıda da denmiş, derin, duru, deniz... türkçe mükemmel bir dil, neden öz dilimiz dururken kökeninin ne olduğu bile belli olmayan bir adı koyasınız ki?

Bana çok zorlama bir isimmiş gibi geldi.Hem söylenişi zor,hem de anlamı.Genelde küçük bir çocuk gördüğümde yanına gider ve adını sorarım.O da çok tatlı,yarım bir dille cevap verir.Ne güzel bir adın varmış derimiseverim falan.Sizce çocuğunuz bu ismi söyleyebilir mi?Çocuğu geçtim yetişkinler bile ilk söyleyişte anlamayabilir.Bu ismin kimin ismi olduğunu biliyoruz ama bu ismin bir anlamı olmalı değil mi?İsminin anlamı ne dediğinde ismim şunun,şunun adıymış demeyiz,anlamını söyleriz.Bu ismin bir anlamı var mı?Değişik isimler istiyorsanız kulağa daha hoş gelen,anlamı güzel olan isimler var.İsterseniz yardımcı oluruz.Ama şahsi ismim kendim bu ismi taşımak istemezdim.Acaba ilerde bebeğiniz ne düşünecek bu konuda.

Anlamı güzel olsa da söylenişi bi garip sanki telaffuzu zor. Siz bilirsiniz yine de.

bende beğenmedim ama maşita etkiledi beni inşallah kızımolursa adını asya koyarım başka hiç bişe düşünmem ne dersiniz

ayy ben de düşünüp durdum bu ismi mnerden biliyorum diye
meğer başta yazmışsınız

erkek ismi olmasını önemsemedik diyelim gene beğenmedim
yani bu ismi doğru söyleyen kaç kişi olur ki

Son düzenleme:
ben de cok begenmedim esiniz hakli soylemesi zor bir isim daha sade cok guzel isimler var ayse gibi elif gibi zeynep gibi , son yillarda kendince anlam yukleyip bir cok cocuga ecrin ceylin isimleri verildi cok uzuluyorum boyle isimlere

daha güzel ve anlamlı isimler varken neden Mekselina .. tamam iyi hoş ama şayet benim kızım olacak olsa bu ismi koymazdim .. Allah analı babalı büyütsün ..

hayır yaaaa,bence başka bişey olsuunnn :18:
Mekselinaaaaaaa diye kızını çağırdığını düşün,

Bence masalsı filmlerdeki sihir yapan kadınların isimleri gibi ama kötü büyücüler gibi

ben bu ismi bi çocukta duysam yabancı mı acaba diye düşünürdüm doğrusu çocuk da zor söyler ismini hadi söylesin karşısındaki kişi anlamayınca (özellikle resmi işlemlerde falan) ikinci kez ismi sorulmak zorunda kalabilir ve kodlar artık yani nerden bakılırsa zor bir isim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…