Sizce mutlu olma şansım ve buna hakkım var mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi sessizyel
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
En büyük günah Allah'ın rahmetinden, merhametinden ümidi kesmektir...

Kendi değerlerinize ters gelen, içinize sinmeyen olaylar yaşamışsınız..

( yaşadıklarınız pişman olmanızı gerektirir demiyorum .Siz öyle hissettiğinizi için bunu yargılamak bana düşmez sadece. )

Herkes değişik konularla bazı çelişkiler, pişmanlıklar yaşayabilir...

Bu sebeple Sizin pişmanlığınıza tüm dünya inanmasın hiç önemli değil.....

Gayet samimi bir şekilde kendiniz için doğru olanı bulmaya çalışıyorsunuz....

Benim size tek tavsiyem kendinize, vicdanınıza ters gelen şeyleri yapmamaya çalışın..

Mutluluklar.....

her ınsan hata yapar zaten hatalar bızım ıcın degılmıdır?..
elbette olursunuz mutlu neden olamıycaksınız kı...
buna engel nedır?...
herseyı sıl başdan yaşamak sıızn elınızdedır unutmayın gercekdende hayatınzıda sızı uzen kısılerı atar ısenı mutluluk yakanıza konan bı kelebek gıbı olur..
hayatı sevın oncelıkle sıze zarar gelmıycek kısıler ıle dostluklar kurabılırsınız..
cınsellık ıse sızın en dogal hakkınızdır bunu yaşamanıza kımse bısı dıyemez hayatınıza gırcek kısı dahı buna saygı duymalıdır..oncelıkle bırazcık pozıtıf dusunce ıle hayata bakın derım...

o kadar üzülerek okudum ki yazdıklarını...Allah sabır versin,güç versin tek diyebileceğim bu.artık bir damla kana bakmayan,sadece sevdiği için kadını kabullenen hayatına alan bi çok erkek var.umarım seni çok seven,böyle kabul eden adam gibi bir adam çıkar karşına.sakın hayata küsme,hepimiz hata yapabiliyoruz zaman zaman.Allah affetsin hepimizi o ayrı bi konu ama sakın kendine,hayata küsme.çok mutlu olursun inşallah

yaptığın hatanın farkındasın canım yani hatamı değil mi o bile tartışılır
tövbenide etmişsin evet keşke yapmasaydın ama olmuş bi kere sen elinden geldiğince çırpınmışsın zaten
o yüzden gerisi allaha kalmış artık

ne güzel avukatta olacaksın inşallah

geçmişi bırak artık geleceğine bak
ne kadar çok seversen sev kendinden ödün verme
o dönmek istese bile dönme aşkından ölse bile
çünkü gördüm artık senin için iyi değil bu
kendin için iyi olmayanı gördüğün halde isteme
allah bundan sonra istemediğin hiçbir şeyi karşına çıkaramasın inşallah

böle kabul eder mi ne demek Allah aşkına sanki cüzzamlısın..
bu kadar umutsuz olamanı gerektirecek hiç bişey yok,sevmişsin birlikte olmuşsun..şimdi pişmansın tamam...
seninle olan erkek bunları zaten bilerek olucaktır,incecik bi zardan daha önemli şeyler vardır hayatta onur ,gurur ,haysiyet ,iyi niyetli olmak gibi...karşındaki erkekte bunlara bakmayıp sende onu arıycaksa hiiçç uğraşma canım...
sen bi hata yapmışsın,pişman olmuşsun,tçvbe etmişsin,hatanın bedelini çekmişsin karşındaki de bunlar idrak edip seni bunun için yargılamıycak,olduğun gibi sevecek biri olucaktır...
bi daha da ben mutlu olurmuyum,beni severlermi deme,sen aklı başında okumuş tahsilli,ayakları üstünde duran bi kızsın ve her daim güçlü olmalısın...günahlarınla sevaplarınla bu senin hayatın...

burdaki kadinlardada huy valla herkezi elestirmek , snn pisman olman en onemlisi canim kimseyi takma tovbe ettiysen devam ettir allah affettikten sonra kullara soz dusmez

Gel, gel, ne olursan ol yine gel,
ister kafir, ister mecusi,
ister puta tapan ol yine gel,
bizim dergahımız, ümitsizlik dergahı değildir,
yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel...

Mevlana

okadar buyuk ve okadar affedicidirkiiiii yuCeRAB'....Yeterki sen duada,tovbede bulun butun kalbinle...:teselli:

tabi ki de mutlu olmaya hakkın var bu şekilde düşününerek sadece kendi psikolojini bozarsın ki bu hiç bir işine yaramaz...mantıklı düşünmelisin bence her insan hata yapar önemli olan yaptığın hatalardan veya sana yapılan kötülüklerden kendine dersler çıkartıp yoluna devam etmek...yoksa her başımıza gelende pes edersek ohooo benim depresyona girmem lazımdı şimdi...bence hiç takılma böyle şeylere hayatını yaşamaya bak aldığın her nefesin hakkını ver...:teselli:

yazdıklarını büyük bir dikkatle okudum,söyle bir düşündüm ve yaşadıklarından kendine pay çıkarıp defalarca pişmanlığını dile getirmişsin,senin üzülmeyi hak eden bir insan olduğunu düşünmüyorum..tabiki allah senin tövbelerini affedecektir inşallah,canını sıkma sana zarar veren insanlardan uzak dur kendine olan saygını asla yitirme...güçlü ol inşallah tüm sıkıntıların bi an önce halolur ve seni gerçekten hak eden biri bulur..yerimseniben

hepinize çok ama çok teşekkür ederim arkadaşlar.opuyorumnanaktan sayenizde şimdi çok daha iyiyim. yaptığım şeylerle ilgili yazılar okudum, dersimi çalıştım ve gönlümü ferahlatacak çok şey buldum.
bunun yanı sıra ne olur ne olmaz diye bazı testler yaptırdım ve bugün sonuçlarını aldım. tüm sonuçlarım iyi.

inşallah hayat bundan sonra hepimize daha güzel günler getirir ve bizi hep iyilerle karşılaştırır... ama bunun yanı sıra doğru kararlar olmak da ne kadar önemli bunu gördüm. umarıım bundan sonrası hep iyiye gider. :kedi:

tekrar tekrar desteğiniz için teşekkür ederim. a.s.
bir dahaki sefere güzel haberler vermek dileğiyle... :1hug:

Allah kullarının mutsuz olmasını istemez ve affedicidir.

tabiki mutlu olmaya hakkın warr.we diliorumkii çok mutlu olursunn:Saruboceq: allah hayırlı insanlarla karşılaştırır inş.

bi hata yapmışsınnn we pişman olmuşsunnn.allah çok affedici çok merhametlidirr.bak mevlana bile ne der

bizim dergahımız, ümitsizlik dergahı değildir,
yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel.

Ahhh be güzelim her haltı yiyip sonra ben müslümanım diye dolaşan ve hiç kimsenin olmadığı kadar mutlu olan insanlar varken senin mutlu olmaya hakkın yokmu onlardan daha çok.....

ve inancın ne kadar güclüymüşki pişman olup hatanı anlayabilmişsin...

Çok sağ olun. inanın içim bu sebeple sıkıldıkça açıp bu sayfayı okuyorum.

ben o zamanında çok sevdiğim erkekle yaptığımdan daha azını yaptım bahsettiğim ikinci çocukla. ama o beni sevdiğini söyleyen çocuk ben ona bunu anlatınca ben artık öpemem bile seni dedi. (baya önce artık kesinlikle konuşmuyorum.) oysa ben onu her ne yaparsa yapsın bağrıma basabilirdim.

mesele o değil asla. üzülmüyorum onun için. artık içim başka şeyler için yanıyor.
her ne kadar kendimi daha iyi hissetsem de daha affedemedim.dua ederken Allah'ım önce sen beni affet sonra da benim kendi kendimi affedebilmeme yardım et diyorum.
ben anlamıyorum onunlayken her yaptığım tamamdı ve o ayrı olduğumuz zamanlarda neler yaptı. sonra benim yaptıklarım beni lanetlenmiş kıldı.

kızlar ben ileride olur da birini seversem nasıl anlatıcam bunları...
nasıl beklicem beni canımsın diye bağrına basmasını. ben ne anlatmalıyım sadece birlikte oldum diyim susayım mı..
hiçbir şey saklamak istemiyorum. herşeyi bilsin severse öyle sevsin istiyorum ama öylesi çıkar mı...
kendi ellerimle yıkıp dağıttım mı herşeyi ben sırf sevdiğim ve toy olduğum için...

sizce ne demeliyim olur ya birini seversem, sevilirsem...

simdi canim benim, o gunu bekle.
sayet karsina sevdigin onunda seni sevdigine inandigin biri cikarsa
Allahtan sana yol gostermesi icin dua et.
Herseyi ona birak.
Tekrar ayni hatalara dusme o kisiyle.
Allahtan hayilisini iste,sana senin gunahlarini ortecek,hatalarini affedecek kisiyi dile.
Anlayacagin duadan baska caren yok.
Gelecegin hayir getirsin sana.

çok güzel yazmışsınız..
bizi Allah'tan uzaklaştıran şey günahlarımızın çokluğu değil , tövbeleriimizin azlığıdır ..
geçmiş olsun arkadaşım , işallah hakkında hayırlısı olur..

Konu içerik nedeniyle " Aşk Hikayelerimiz/Dertlerimiz " Bölümüne taşınmıştır.

benim bi tanıdığım kız vardı.daha doğrusu kız sanıyordum sonra anlattı 5 yııllık sevgilisiyle ilişkiye girmişler daha doğrusu yüzeysel birşeyler yaşıyorlarmış hep.ama oğlan en sonunda daha fazla dayanamamış.ve kızlığı gitmiş tabi kızcağızın...oğlan devamlı kızı oyalıyodu yok evlencez yok abimleri bekliyoruz az daha dur kız ufak gösteriyodu yaşını ama 28 yaşındaydı yani beklemek istemiyodu...tabiki ilişkiye devam ediyorlar.sonra karşısına eski den çocukluk aşkı olan oğlan çıkıyor.ve diyorki çocuklu dul kadın olsan ben seni istiyorum karım olur musun.ve o ölümsüz 5 senelik aşk bir hiç uğruna bitti. iyi ki de bitti.oğlan beş paran etmezmiş. sen kızı kirlet sonra da oyala dur. tamam kız cahildir yatmış altına ama senin yaptığın erkekliğe sığar mı. arkadaşlar seven erkek namusuna dokunmaz!dokunmak istemez!bu bi gerçek. ve tabiki söylemedi kız olmadığını. tamam dürüst olması daha iyi olurdu ama.hiç bir erkek bunu kabul etmez. onunla evlendiklerinde adetinin son günleriydi ve ilk ilişki sonrasında tabi oğlan kanı gömüş haa tamam kız bu demiştir ..! kız da acıyo macıyo ayağına o gün bir daha yaptırmamış zaten .. sonra da adeti bitmiş olmuş gitmiş şimdi bebeği oldu .çok da mutlular.ileride vicdan azabı çekmeniz için hala yalan söylüyo olmanız lazım.ama sadakatla allahtan aff dileyip eşinizie de bağlılıkla ilk ve son karısı olursanız bence vicdani bi durum yok allahla senin aranda.ama rabbim affeder .sen yeterki bir seher vakti kalk dua et.tüm kapıları o açar..hiç kaldıramayacağı yükü verir mi rabbim

Son düzenleme:
ben anlamadım biriyle birlikte oldun diye mi bu kadar acı çekiyorsun manevi olarak, iyi de ne var ki bunda sevmişsiniz birbirinizi hata olarak görme bırak güzel bir anı olarak kalsın. allah seni zarına göre yargılamıyor önemli olan kalbin ve niyetin. sen hem pişman olduysan da demektir ki sorun yok allah katında. pişman olmasan bile sorun yok bence ama... iki gencin birbirini sevip birlikte olması neden günah sayılsın anlamıyorum. bence bundan mutlu olmak gerekir. bence kendini hiç üzmene değmez böyle şeyler için. hem seni sevecek kişi seni olduğun gibi kabul etmeli başka şekilde edecekse hiç sevmemiş demektir. üstelik bu bir eksiklik veya bir hata da değil. kendini hırpalama, değmez.. hayatın tadını çıkar üç günlük dünya insanlar nelerle uğraşıyor.. üzme kendini :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…