Sizce mutlu olma şansım ve buna hakkım var mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi sessizyel
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
S

sessizyel

Ziyaretçi
Merhabalar...

ben 22 yaşında stajyer avukatım. hayatımın en başları ve her şeyin en mutlu olması gereken dönemde bir dizi yanlış kararlar aldım ve şimdi canım çok yanıyor.

bu foruma bile utancımdan evli olarak kaydettirmiştim kendimi. şimdi tüm bilgilerimi düzeltip sizlerle derdimi paylaşmak istiyorum... =(

ben 20 yaşındayken birine çok aşık oldum. çok sevdim. onunla birlikte oldum. ayrıldık sonraları ama birbirimizden kopamadık da. sonra bir boşluğa düştüm onunla ayrı olduğum dönemde uzun zamandır benim sevgilisi olmamı isteyen bir çocukla görüştüm ve nasıl bir gaflet içindeydimse onunla da biraz ileri gittim. yanlış anlamayın birlikte olmadım ama sonuçta bana dokunmasına izin verdim..

işin fenası ben Allah'a canı gönülden ve sevgiyle inanırım ve bir müslüman olduğumu söylemekten hiç çekinmem ve öyle yaşamaya çalışırım. zaten bu 2 yıllık dönemde de vicdanen çok acı çektim paraladım kendimi mahvettim...

geçenlerde dua ettim Allah'a ve deidm ki canım ne kadar yanacak olursa olsun bu aşık olduğum çocukla ilişkimi kes ne olursun diye. daha önce de ayrılmalarımızda tövbe ettim ama bozdum...

3 ay oldu yeniden ve bu kez çok büyük bir tövbe ettim ve 3 aydır her şekilde direnmeye çalıştım. dün gece resmen öldüm beni öyle üzdü beni bıraksın istemedim ama içten içe de çok direnmedim çünkü dua etmiştim ne kadar canım yanacaksa da kopsun bitsin bu iş diye...

şimdi bir nevi yeniden doğdum ama manevi olarak çökmüş haldeyim.

Önce Allah affetsin beni hep öyle dua ediyorum ama bir yandan da çok korkuyorum bu yaşadıklarım yüzünden artık beni kimse sevmezse diye. rahim ağzında yara oldu bu dönemde doktor kontrolü altındayım doktorlar bir sorun olmadığını ama kontrole gitmem gerektiğini söylüyor ve ben de aksatmıyorm. tüm bunlara rağmen kim katlanır bana kim sever beni?? ben çok pişman oldum ve artık eskisi gibi bir insan olmak istiyorum. tabi ki Allah bilir ama sizce Allah kabul eder mi tövbemi ve beni affeder mi? ve yeniden sevilmek ve evlenmek şansım olur mu benim....

ben çok pişmanım ve mutsuzum...

bu ne biçim soru
her insanın mutlu olmaya hakkı var lütfen böyle düşünme
aşık olunca insan saçmalayabiliyor ve saçmasapan hatalar yapabiliyor
bu seni hayata küstürecek konuma getirmemeli
senin tek yapman gereken yaptığın hatalardan ders almak ve tekrarlamamak
tabi ki zamanı gelince seni sevecek ve evlenmek isteyecek biri çıkacaktır karşına

öncelikle sakın üzülme.
herkes hata yapar ama çok az kişi bunun hata olduğunu anlar ve çok çok az kişi de aynı hatayı sürdürmekten vazgeçebılme cesaretini gösterebilir. ve sen bunu başarmak ıçın uğraşıyorsun...

yaşadığın yıpratıcı şeyler olmuş, ama bunları geride bırak... bir kişiyi sildiysen sakın geri dönüp bakma. önünde çok daha güzel günler olacak... Buna inan ve bunun için elinden geleni yap..

Tabiki sen de evleneceksin, senın de hayatın güzel olucak. bence bir süre kendini dinle, işinle meşgul ol... kafanı topla yani... aslında her şeyin şu anda gördüğün kadar ıçınden çıkılmaz olmadığını göreceksin....

çalmamışsın,çırpmamışsın,bi cana kastın olmamış
bu mudur yani...
Allah kabul eder tövbeni
sen seni yargılayacak, haddini aşan kullardan kork.
ve umarım iyi insanlarla karşılaşırsın.üzme kendini sakın.

neden kendini bu kadar kötü hissettiğini anlamadım
boşuna kendini hırpalama bence
pişman olduğun şeyler yaşamış olabilirsn ama farkındaysan, düzltmek istiyorsan sorun yoktur

Aranızda birşey olmamışsa neden bu kadar taktınız kafanıza anlamadım ?

yazdıklarınızdan pek birşey anlamadım.hangi çocukla beraber oldunuz ve şuan onla berabermisiniz,hastalığınızın sebebi cinsellikmi,biraz daha açıklarmısın

kimse ile beraber değilim şu an. asıl sevdiğim bir insan vardı bitti o da zaten. bahsettiğim diğer çocuk anlık bir durumdu diyebilirim. (oysa onunla da uzun süredir tanışıyorum, hiç tanımadığım bir insan değildi)
rahim ağzında yara ciddi bir şey değildir ve pek çok kadında vardır (çoğu fark etmez bile) ancak düzenli olarak (6 ay ya da 1 senede bir) kontrole gitmekte fayda vardır.

su an istedigin sey bu vicdan azabindan kurtulmak mi? yoksa seni birinin senin deyiminle kabullenip sevebilmesi mi? birisi seni severse vicdan azabin biticek mi?

Canım yaşadıkların içinde çok derin yaralar oluşturmuş senin ama hayat bu kimin başına ne gelir bilinmez.Allah her zaman tövbe edeni affeder.Kul hata yapar önemli olan tekrarlanmaması.ıkincisi hata olmuyor çünkü.Vicdanen kendini rahatlat belki bir terapiste gidebilirsin.Ayrıca neden seni seven olmasın ki.Sen dürüst olduktan sonra gerisi gelir.Bir ilişkin olduğunda karşı tarafın seni anlayabilmesi koşulsuz sevebilmesi çok önemli dua et hep.Dinine bağlan Allah inşallah senin için en hayırlısını nasip edecektir.Dediğim gibi hepimiz insanız sağlıklı olabilmek için tüm yaşanmışlıkları at bir kenara ve yeni bir hayata başla.Herşey kısmet.ışine yoğunlaş hobiler edin insanlarla bol bol vakit geçir yalnız kalma.Yalnız kalınca insan daha da bir içine döner acı çeker.Hiçbir acı sonsuz değil zamanla atlatacaksın.Herşey gönlünce olması dileğiyle temennilerim ve dua seninle..

siz neden pişman oldunuz onu anlamadım ben birlikte olmadım diyosunuz sevdiyiniz insan deyilde başkasıyla bi ilişki yaşadınız diyemi vicdan azabı çekiyosunuz

ikisini ayrı ayrı istememde mahsur görmüyorum. öncelikle içimdeki suçluluk duygusundan kurtulmak istiyorum ki zaman alacak gibi duruyor. ve tabi ki en nihayetinde mutlu bir ilişkim ve daha ilerisinde evliliğim olsun istiyorum. ikisi birbirinden bağımsız istekler.

asıl sevdiğim kişi ile birlikte oldum... ondan sonra da biri ile görüşmeye başladım ( tabi ki ayrıydık bu dönemde) ama onunla birlikte olmadım.

simdik soyleki sucluluk duygunuz Allahla sizin aranizda olan birseydir bu konuda sizi kimse rahatlatamaz.. pismanliginiz veya tovbeniz ancak sizi affettirebilir saniyorum.. ama dedim ya bu sizle Allah arasinda birsey.
senin karsina seni seven biri cikar mi? tabiki cikar, neden cikmasin yani.. neticede bakiresin seviyorum bakire degilsin sevmiyorum gibi birsey mi var.. hakikaten seven birisi cikarsa bu tur seylere takilcagini sanmiyorum.. o yuzden bu da o kisi ile aranizda olacak gelisecek seylere bagli.
sizin bunlari dusunup gunleri karartmaniza gerek var mi bu durumda? bence yok.. tivbe etmek zaten bu tur biseyi bi daha yapmicam demektir.. sozle soylemektense yaparak gostermek dha iyidir.. daha yapmazsiniz olur biter.. gerisi Allahin takdiri..

ikisini ayrı ayrı istememde mahsur görmüyorum. öncelikle içimdeki suçluluk duygusundan kurtulmak istiyorum ki zaman alacak gibi duruyor. ve tabi ki en nihayetinde mutlu bir ilişkim ve daha ilerisinde evliliğim olsun istiyorum. ikisi birbirinden bağımsız istekler.

Günahlarin kaf dagi kadar olsada sen tüm samimiyetinle tövbe ettikten sonra Yaradan mutlaka kabul eder arkadasim.

Dünyadaki en büyük sevgi bir Annenin evladina olsan sevgisidir degilmi? Gözünü kirpmadan evladi icin kendini feda eder her Anne. Ve Allah (C.C.) diyorki:
Benim kullarima olan sevgim ve sefkatim bir Annenin evladina olan sevgisinden 10 kat daha fazladir.....

Kendine eziyet etme, tabikide sende mutlu olmayi hak ediyorsun, tabikide seninde bir yuvan coluk cocugun olacak!

Galiba insanin vicdani ile mantigi celistigi vakit vicdanini dinlemesi lazim.

Bundan sonraki hayatinda cok mutlu olmani dilerim....

asıl sevdiğim kişi ile birlikte oldum... ondan sonra da biri ile görüşmeye başladım ( tabi ki ayrıydık bu dönemde) ama onunla birlikte olmadım.
ilk beraber oldugun kisi yani ayrila bilmek icin Allaha surekli dua etdigin kisi evlimiydi??

asla asla... evli değildi hiçbiri.. ve aldatmanın a'sı olmadı. hatalar yaptım ama en azından dürüstçe yaptım..

Elbetteki Allah günahları affedendir, bundan sonraki hayatınızda inşallah mutlu olursunuz.

asla asla... evli değildi hiçbiri.. ve aldatmanın a'sı olmadı. hatalar yaptım ama en azından dürüstçe yaptım..

o zaman kimsenin ahini almadiysan hic korkma ve kafana takma Allah c.c o kadar buyukki o kadar merhametliki biz kularinin ondan af dilemesini istiyor af dilesinlerde bende af edeyim diyor uzme artik kendini ve bundan sonra Allaha dua ederken Allahim hakkimda ne hayirlisiysa basima onu getir demelisin , soyle olsun boyle olsun diye dua etdigimizde hakimizda hayirli seyler olmaya biliyor sen hep hayir dile canim insallah Allah c.c sesini duyar ..

Ya arkadaşım ne yapmışsın birini sevmişsin sevdiğin insanla bir şey yaşamışsın ama olmamış yürümemiş evlenememişsin...Allah affederimi onu bilemeyeceğim...ama sanırım tanrım senin gibi tövbe eden birini affetmeyecekse ...vay bizim erkeklerimizin başına:))lütfen yaa dini inançlarsa sorun dinimiz erkeklerede yasaklamıştır evlilik dışı ilişkiyi...ama nedense hiç bu söz konusu edilmez...yanılmak insana mahsus bir şeydir..bir daha sevilirmisin severmisin tabiki..hemde kesinlikle bun duyguyu bir daha yaşacak ve evleneceksin...

Back
X