- 25 Haziran 2016
- 7.679
- 13.783
- 248
- Konu Sahibi Pembekoala35
-
Her yolu deniyormus ama çocuk canı isteyince yapıp istemeyince yapmiyormus.haftada 2 gün ilgiliyse diğer günler ilgisiz.siz özel eğitim ogretmeniydiniz dimi öyle hatırlıyorum.arkadasim ilk defa yaptığı için bu durum normal mi hepsi mi böyle diye merak ediyor.Çocuğun ilgisini çekecek şekilde anlatsın dersleri. Resimlerle, şarkılarla. Özellikle müzik oldukça etkili oluyor.
Çocuktan çocuğa çok değişiyor, çocukların da keyifli keyifsiz zamanları oluyor. Yani çocuğu görmeden bişey söylemek çok mümkün değil.Her yolu deniyormus ama çocuk canı isteyince yapıp istemeyince yapmiyormus.haftada 2 gün ilgiliyse diğer günler ilgisiz.siz özel eğitim ogretmeniydiniz dimi öyle hatırlıyorum.arkadasim ilk defa yaptığı için bu durum normal mi hepsi mi böyle diye merak ediyor.
Sadece bedensel engeli olduğu için ailesi çok şey bekliyor.zihinsel açıdan da etkileneceğini düşünmüyormus sanırım.Çocuktan çocuğa çok değişiyor, çocukların da keyifli keyifsiz zamanları oluyor. Yani çocuğu görmeden bişey söylemek çok mümkün değil.
Ben genelde oyunla kandırıyorum. İşte 20 dakika ders yaparsak ya da bu sayfadan bu sayfaya kadar bitirirsek sana lego vercem, puzzle vercem, boyama sayfası vercem diye çocuğuna göre ödül sunuyorum. Her zaman işe yaramıyor ama genelde yarıyor. Az önceki çocuğum kendini kapattı mesela hiç bir şey yaptıramadım 40 dakika boyunca, kalem bile tutmadı önüne koyduğum her şeyi fırlattı.
Raporunda yazar zihinsel engeli olup olmadığı, rapor çıkardılarsa tabi. Özel eğitime gidiyor mu?Sadece bedensel engeli olduğu için ailesi çok şey bekliyor.zihinsel açıdan da etkileneceğini düşünmüyormus sanırım.
Raporunda yazmiyo sadece evde eğitim görüyormus ve fizik tedaviye gidiyormuş.Raporunda yazar zihinsel engeli olup olmadığı, rapor çıkardılarsa tabi. Özel eğitime gidiyor mu?
Yazmıyorsa zihinseli yoktur. Ona göre ilerleyebilir arkadaşınız.Raporunda yazmiyo sadece evde eğitim görüyormus ve fizik tedaviye gidiyormuş.
Yani onu normal bir öğrenci gibi mi degerlendirmeli?Yazmıyorsa zihinseli yoktur. Ona göre ilerleyebilir arkadaşınız.
Zihinsel olarak evet normal öğrenci gibi değerlendirmeli. Ama motor becerileri geriden geliyor olabilir, yazmaktan sıkılabilir, yorulabilir. Uzun uzun yazdırmamaya çalışsın.Yani onu normal bir öğrenci gibi mi degerlendirmeli?
Tamam çok teşekkür ederimZihinsel olarak evet normal öğrenci gibi değerlendirmeli. Ama motor becerileri geriden geliyor olabilir, yazmaktan sıkılabilir, yorulabilir. Uzun uzun yazdırmamaya çalışsın.
Çocuk kaç yaşında bilmiyorum ama bir ders saatini çocukla konuşmaya dertleşmeye ayırsın bence. Duygusal bağ kurulursa gerisi gelecektir. Zihinsel engeli yokmuş anlatıp anlayabilir diye düşünüyorum.Herkese günaydın,bu konuyu arkadaşım için açıyorum insallah kapanmaz.kendisi yürüme engeli olan özel bı çocuğa evde eğitim vermekte.cocugun yürüme engeli dışında zihinsel açıdan herhangi bir sıkıntısı yok ama derse karşı ilgisiz.arkadasim napacagini sasirmis durumda ailesi onun diğer öğrencilerle aynı seviyede olmasını istiyor ama bunun icin pek bı çaba gostermiyor.cocukta bazen derse ilgili bazen ilgisiz bu durum arkadaşımı çok üzüyor.napicam diye sizden fikir almak istedi.bu arada ailesiyle durumu konuştuğunda ailesi herşeyi öğretmen yapsın kafasında.
Çocuk 9 yaşında,sürekli konuşuyormuş çocuk yapicam edicem diyomus ama ilgisi hemen dagiliyormus.aileye de söylemiş ama pek bı karşılık alamamisÇocuk kaç yaşında bilmiyorum ama bir ders saatini çocukla konuşmaya dertleşmeye ayırsın bence. Duygusal bağ kurulursa gerisi gelecektir. Zihinsel engeli yokmuş anlatıp anlayabilir diye düşünüyorum.
Konuşsundan kastım "neden böylesin, neden çalışmıyorsun" şeklinde değil.Çocuk 9 yaşında,sürekli konuşuyormuş çocuk yapicam edicem diyomus ama ilgisi hemen dagiliyormus.aileye de söylemiş ama pek bı karşılık alamamis
Anlattığımız durumu yaşıyormus,aileyle konuştuğunda direk savunmaya geçip öğrenciyi kabullenmek yerine hep beklenti icindelermis.sirf bunun için geçen seneki ogretmeni beğenmeyip başka öğretmen istemişler.Bunun bi reçetesi yok öğretmenin uzmanlığına bağlı ama bende evde eğitime gitmiştim öğrencide zihinsel yetersizlik olmasa bile doğuştan ya da uzun süredir fiziksel engeli varsa evdeyse hep, zaten bu çocuk bir çok uyarıcıdan eksik kalıyor diğer okula giden çocuklarla kıyaslamak doğru olmaz. Duygusal olarak da Alıngan olabilir öfkeli olabilir sizi sınamak isteyebilir her anlamda. Hele ki öğretmeni biraz toy gördüyse. Özel eğitim velileri ise bambaşka bir dünya. Her şeyi bekleyebilir isteyebilir Anlamak lazım dinlemek lazım anlatmak lazım
Çocuktan çocuğa çok değişiyor, çocukların da keyifli keyifsiz zamanları oluyor. Yani çocuğu görmeden bişey söylemek çok mümkün değil.
Ben genelde oyunla kandırıyorum. İşte 20 dakika ders yaparsak ya da bu sayfadan bu sayfaya kadar bitirirsek sana lego vercem, puzzle vercem, boyama sayfası vercem diye çocuğuna göre ödül sunuyorum. Her zaman işe yaramıyor ama genelde yarıyor. Az önceki çocuğum kendini kapattı mesela hiç bir şey yaptıramadım 40 dakika boyunca, kalem bile tutmadı önüne koyduğum her şeyi fırlattı.
Belki de dikkat eksikliği vardır çocukta.Çocuk 9 yaşında,sürekli konuşuyormuş çocuk yapicam edicem diyomus ama ilgisi hemen dagiliyormus.aileye de söylemiş ama pek bı karşılık alamamis
Özelden sorun isterseniz.siz özel eğitim öğretmeni misiniz? hangi bölümden mezunsunuz? özel eğitimciyseniz sorularım olacaktı mümkünse.
Soru sormak isteyen ben değilim:)Özelden sorun isterseniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?