Sizce napmali?

Zen niye bu konuları çok içselleştiriyorsun :KK70:
Geöen konuda da konu sahibinden çok senin yorumun vardı.
Sen konunda haklısın bu arada. Hele akşam çay içme mevzusu. Kemal sunalın dediği gibi çay yok b.k iç demek gelirdi içimden :KK70:

Ama bu konu farklı bence. Karşıdaki sorunlu kayınaile değilmiş ki
karşıdaki gayet sorunlu insanlar birine bir kere hafta sonu misafir edelim deyince hafta sonu gelinir ve gidilir sorunlu olmasalar beşinci defada anlamazlardı bence .

İnsanların özel hayatına bu kadar müdahil olmayı normal karşılayamıyorum
kötü çocuk kötü gelin ilan edilmesi beni cidden rahatsız ediyor ben bencil anne baba görüyorum ben sabah yedide çıkıp akşam yedide eve geliyorum konu sahibi gibi o gene iki ayda bir tüm hafta sonu verebiliyor ben onu da yapamazdım çünkü kendi hayatıma yetişemiyorum doğurmak ve büyütmek insanların kendi tercihidir sırf doğurdum diye birini sürekli rahatsız edemez insanlar oğlunu çağırsın yanına

karşıdaki gayet sorunlu insanlar birine bir kere hafta sonu misafir edelim deyince hafta sonu gelinir ve gidilir sorunlu olmasalar beşinci defada anlamazlardı bence .

İnsanların özel hayatına bu kadar müdahil olmayı normal karşılayamıyorum
kötü çocuk kötü gelin ilan edilmesi beni cidden rahatsız ediyor ben bencil anne baba görüyorum ben sabah yedide çıkıp akşam yedide eve geliyorum konu sahibi gibi o gene iki ayda bir tüm hafta sonu verebiliyor ben onu da yapamazdım çünkü kendi hayatıma yetişemiyorum doğurmak ve büyütmek insanların kendi tercihidir sırf doğurdum diye birini sürekli rahatsız edemez insanlar oğlunu çağırsın yanına
O zaman konu sahibinin anlatımında sıkıntı var
Kendisi sorunlu insanlar değil dedi
Sonra başka başka sorunlar yazdı
Ben de ona göre yorum yaptım
Ama ne olursa olsun üslubu hatalıydı bence
Kaldı ki kp in haberi bile yokmuş
Söyleyemeyen kv

O zaman konu sahibinin anlatımında sıkıntı var
Kendisi sorunlu insanlar değil dedi
Sonra başka başka sorunlar yazdı
Ben de ona göre yorum yaptım
Ama ne olursa olsun üslubu hatalıydı bence
Kaldı ki kp in haberi bile yokmuş
Söyleyemeyen kv
beş seferdir hafta içi kalmalarına hayır demişler e insan daha ne yapabilir
bunlara gerek var mı bende bunu anlamıyorum herkes evladını haftalık görmek de isteyebilir o zaamn arayıp çağıracaklar
biri demiş ki iki ayda bir hafta misafir edebilirim mesela ben edemem benim öyle bir hayat enerjim yok iş yeri buz gibi eve gittiğimde resmen buzum çözülüyor kimseyi eylemek istemem misafirim vardı gitti yatak yorgan yıkanacak cidden gözümde büyüyor iki ayda bir oğlunu çağırsın dört ayda bir gelsin madem

bunlara gerek var mı bende bunu anlamıyorum herkes evladını haftalık görmek de isteyebilir o zaamn arayıp çağıracaklar
biri demiş ki iki ayda bir hafta misafir edebilirim mesela ben edemem benim öyle bir hayat enerjim yok iş yeri buz gibi eve gittiğimde resmen buzum çözülüyor kimseyi eylemek istemem misafirim vardı gitti yatak yorgan yıkanacak cidden gözümde büyüyor iki ayda bir oğlunu çağırsın dört ayda bir gelsin madem
Karakter farklılığı işte
Bırak 2 ayda biri
Bana ayda bir bile batmaz.

Hele haftaiçi ben evde yokken evimde kalmaları olayına hiç girmiyorum
O konuda seninle anlaşamıyoruz hiç.
Ben yokken annem evimde kalıyor bazen. Henüz bir zararını görmedim. Kaldı ki hizmet beklemeyip tüm işlerş yapıyorlarmış

Karakter farklılığı işte
Bırak 2 ayda biri
Bana ayda bir bile batmaz.

Hele haftaiçi ben evde yokken evimde kalmaları olayına hiç girmiyorum
O konuda seninle anlaşamıyoruz hiç.
Ben yokken annem evimde kalıyor bazen. Henüz bir zararını görmedim. Kaldı ki hizmet beklemeyip tüm işlerş yapıyorlarmış
hayat koşulları bwlkide küçüklükten beri sürekli misafirle uğraşmak bende travma olmuştur.
evde kalan kişinin eşyaları yiyeceğini düşünmüyorum kalanlar oluyor kardeşlerimiz mesela ama arada bir
konu sahibi de bunu istemiyor benim anlamadığım herkesin bunu büyük bir olay gibi vefasızlığa bağlaması

Burada evladını haftalık çağırdığı için kötü kaynana ilan edilen konu da okumuştuk. Kadın ister gidiyor ister gitmiyormuş ama gitmediğinde de bir haftasonumuz var onda da ayrıyız diye dertleniyordu. Yani gönlü geçinmekte olmayan için bu da çözüm değil.

Burada evladını haftalık çağırdığı için kötü kaynana ilan edilen konu da okumuştuk. Kadın ister gidiyor ister gitmiyormuş ama gitmediğinde de bir haftasonumuz var onda da ayrıyız diye dertleniyordu. Yani gönlü geçinmekte olmayan için bu da çözüm değil.
Sonra aynı hanımlar doğurunca kaynana çocuğuma bakmıyor diyorlar. :)) Sınırlar işimize gelene kadar var, sadece bizim için, kapatıp açabileceğimizi düşünürüz dilediğimiz gibi, bizden başkasının sınırları yok.

en güzeli bu erkeklerle evlenmemek en güzeli anneleri alsınlar evlendirmesinler :)
ne evlat evlenene kadar çok önemsenmez evlenince yanından ayırmak istenmez bu düşünce yapısına sahip olanlar da oğullarını salmasınlar Allah aşkına milletin kızı size hizmetçilik yapmak zorunda değil hayatımızı evleneceğimiz insanın ailesine hizmet etmek onlarla yaşamak için kazanmıyoruz.
ya da kendiniz gibi düşünen içten içe nefret etse bile bu duruma sesini çıkarmayan insan bulmak önemli

Sonra aynı hanımlar doğurunca kaynana çocuğuma bakmıyor diyorlar. :)) Sınırlar işimize gelene kadar var, sadece bizim için, kapatıp açabileceğimizi düşünürüz dilediğimiz gibi, bizden başkasının sınırları yok.
evet doğurunca aynı kaynana sütünden yıkamasına her şeyine karışır ama iş bakmaya gelince onu da istemez niye gelin=hizmetçi
gelin hep verici olmalıdır torun biraz ele avuca gelince de özledik bahaneleriyle evden çıkılmaz niye çünkü hizmet edilme zamanı gelmiştir tersi yok mu var ama evinde sürekli istemeyen bir insanın bakımı da kv ye yaptıracağını düşünmüyorum

evet doğurunca aynı kaynana sütünden yıkamasına her şeyine karışır ama iş bakmaya gelince onu da istemez niye gelin=hizmetçi
gelin hep verici olmalıdır torun biraz ele avuca gelince de özledik bahaneleriyle evden çıkılmaz niye çünkü hizmet edilme zamanı gelmiştir tersi yok mu var ama evinde sürekli istemeyen bir insanın bakımı da kv ye yaptıracağını düşünmüyorum
Hayatım burda da çok görüyorum, zamanında etmediği kavga kalmamış, bir şekilde insanların ayağını kesmiş, sonra da çocuğuma bakmıyor diye ağlayan.:) Sen gelinleri melek mi sandın? Herkes birbirini yeme peşinde.

Çok çok haklısınız, kendine saygısı olan özel alanı olan biri ekstrem bi durum olmadıkça knedisi yokken evde birinin olmasını istemez. Kaldı ki siz ayda iki kere gelip haftasonu full kalmalarına okaysiniz bu bile fazla. Bence onlar gelince mutlu olduğunuzu h.içi siz evde olmadığınız ve onlarla ilgilenemediğiniz için gergin ve sorumluluk hissettiğiniZi söyleyin. İstemesek h.sonu gelmeyin derdik h.sonu full birlikte oluyoruz çünkü bunun istememekle bi alakası falan yok deyin, eğer anlamıyolarsa da salın. Ayda iki kere gelmek çok garip ve saçma zaten

Hayatım burda da çok görüyorum, zamanında etmediği kavga kalmamış, bir şekilde insanların ayağını kesmiş, sonra da çocuğuma bakmıyor diye ağlayan.:) Sen gelinleri melek mi sandın? Herkes birbirini yeme peşinde.
onunuki ayrı yüzsüzlük onu çeken kayınvalide de saftır zaten kimse kendini kullandırmamalı
ben en başında yaşlılara bu işin yıkılmasına karşıyım zaten bizi yetiştiriyorlar annem de yanımda yaşasa ona da baktırmazdım ayrıca ailelere her istediğini söyleyemiyorsun

Kayınvalidem veya annem evimde kalmasın diye, para verip çocuğumu hergün bakıcıya bırakmaya razı oldum. Ev dediğin bambaşka bir şey. Ben kalmalı misafire aşırı karşıyım. Aynı evde uyuyunca ne oluyor anlamıyorum. Bariz belli ki, yalnızlar, emekliler ve günleri geçirmek için sizi kullanacaklar. İşten yorgun argın gelip eşine sarılıp uzanmak televizyon izlemek varken, anne babayla uğraşacaksın. Olmaz yani, bence sen değil de eşine bırak bu olayı, kalplerini kırma.

Bence net olarak sana gerek yok doğurduğum çocuğun eğitimini kendim veririm başkası büyütemez diye net konuşmalısın yoksa bu iş çok uzar
Ilişkimi kopardim bu aileyle normal şartlarda anlaşmanin iletişim kurmanin yolu yok.
Eşim de benle hemfikir kendisi görüsür bana karişmaz.

en güzeli bu erkeklerle evlenmemek en güzeli anneleri alsınlar evlendirmesinler :)
ne evlat evlenene kadar çok önemsenmez evlenince yanından ayırmak istenmez bu düşünce yapısına sahip olanlar da oğullarını salmasınlar Allah aşkına milletin kızı size hizmetçilik yapmak zorunda değil hayatımızı evleneceğimiz insanın ailesine hizmet etmek onlarla yaşamak için kazanmıyoruz.
ya da kendiniz gibi düşünen içten içe nefret etse bile bu duruma sesini çıkarmayan insan bulmak önemli
Hizmetçilik yok ki bu konuda da benim verdiğin örnekte de. Biz de karşımızdaki erkekler de ağaç kovuğundan çıkmadık. Tabii ki ailelerimize gidip geleceğiz. Bu yüzden geçinmeye gönlü olmak önemli. Ben bayramda misafirde gidip temizlik yapmayı asla savunmuyorum hiç de yapmadım. Ama evlendik diye de ailelerimizden boşanmadık. Hizmet başka görüşmek başka. Bu mantıkla kayınaile istemeyen ailesi olmayanla evlenmeli.

Aslında duruma göre değişir.
Neden size gelmeleri rutin mesela?
Gerek var mı o kadar şehir dışından gelmelerine? Uzak bir şehirde iki gün gelmek yerine senede bir kaç kez gelmeleri yetmez mi?
Eşimin abilerinin bir çok uzak oraya gittiler mi 10 güne yakın kalırlar, diğeri nispeten daha yakın 2-3 kalırlar gibi... Biz yürüme mesafesindeyiz 🤪
Siz yokken evde rahatsız edici tavırları var mı, siz evde yokken evin işini yapıyorlar mı yoksa bütün gün dağıtıp toplamanızı mı bekliyorlar.
Bazen istemediğimiz şeyleri söylerken kullanılan kelimeler çok önemli.
Biz yokken evde olmanız bizi rahatsız ediyor suçlayıcı bir üslup mesela ve ben de istemem böyle bir duymayı evladımdan.
Haftasonları gelin doya doya vakit geçirelim bambaşka bir üslup.
Ben olsam mesela hafta içi gelsinler akşamları vakit geçirelim haftasonu bana kalsın kafasındayımdır hep. Ama bu benim kendi şartlarım doğrultusundaki tercihim.

Hizmetçilik yok ki bu konuda da benim verdiğin örnekte de. Biz de karşımızdaki erkekler de ağaç kovuğundan çıkmadık. Tabii ki ailelerimize gidip geleceğiz. Bu yüzden geçinmeye gönlü olmak önemli. Ben bayramda misafirde gidip temizlik yapmayı asla savunmuyorum hiç de yapmadım. Ama evlendik diye de ailelerimizden boşanmadık. Hizmet başka görüşmek başka. Bu mantıkla kayınaile istemeyen ailesi olmayanla evlenmeli.
sizin dediğiniz baya hizmetçilik oluyor o ev misafir gelmeden emizleniyo hani konu sahibi de yazmış ya perşembeden başlıyoruz diye temizliğe daha sonra gelen olduğundan o hafgta iki hafta aralıksız çalışmış gibi oluyorsun ve yazmış yine konu sahibi yazmış ki kendi ailem 40 dk mesafede ama bu kada sık görüşmüyoruz kadınlar da ağaç kavuğundan çıkmıyor :) iki ayda ya da ayda bir eşi ziyarete gitse eminim konu sahibi sesini çıkarmaz .
Mesele kayınaile istememk değil ki herkes görüşüyor önemli olan ölçüsü sizin dediğiniz sınırsız boyun eğme gelsinler karışma bir hafta on gün kalsınlar karışma çünkü onlar seviştiler ve çocuk yaptılar bu yüzden kutsallar sen gündüz olmadan evden çıkıp karanlıkta eve gelsende rahat etmeye hakkın yok .
Kusura bakmayın bu baya insanı sömürmek

bırak boşver küstülerse küstükleri yerde kalsınlar ,

en az benım kp kadar yüzsüzmüş senınde kp rin

Ben de cok yogun calisan biriyim temizliği haftasonu yapacakken esimin ailesi gelecek diye esimle birlikte haftai persembe gununden itibaren hem mutfak hazirligi hem temizlik yapıyoruz gun sonu yorgunluğunun ustune. Geldiklerinde en guzel sekilde agirliyorum en guzel yemekler en ozel tabaklari cikarip sofra hazırlıyorum guleryiz gosteriyorum. Israrla haftaiçi biz evde yokken kalmak istemelerini anlamiyor ve istemiyorum
Bence haklısın. Benim kv hafta sonları geliyor. Geçen kış bizde kalmak istedi. Eşime istemediğimi söyledim. Evde kimse yokken sıkırlırsın falan dedi eşim. Sonra kendisi vazgeçti. Bende rahat edemem, biri evimde kalırken, insanın evi mahremi bence. Birde evde kalan köşe bucak herşeyi karıştırıyorsa hiç çekilmez oluyor. Bizim çekmecelerimiz bile kurcalandı. Acılıp bakıldı içinde ne var diye. Bir daha asla ben yokken evimde, kimsenin kalmasına izin vermedim.

Pazar gunu öğlen bu durumu konustuk akabinde valizi toplayıp bir anda ayni semtteki kizinin evine gitti. Esim ne yaptıysa gitmemeleri icin ikna edemedi cok sinirli olduğu icin kayınpederim dahil olmak istemedim o an. Sonradan esim kardeşinin evine gitti babasi ile konusmaya 2. Tepkiyi görüp geri geldi. Ben arayamadim agir sacma.bi soz soyler belki diye kayinvalidemle konuştum o da ben farkindayim babaniz aksi diyor. Ozur Msji attimkayınpederime durumu açıkladım ama cvp da vermedi
tekrar msj yazmanız yersiz olmuş.

Back
X