Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sizi kimse roman olduğunuz için yargılamaz, eleştirmez. Cezaevine girme sebebini sormayın demişsiniz ama neden? Suça karışan, hapiste yatan ,gözü dışarda serseri bir tiple ilişki kurmayı tercih etme sebebiniz nedir?Hayır öyle bişi demek degil , ben romanım bizim dilde bişi söyledim şimdi çingeneyiz diye de yargılayanlar gelir de , aslını inkar eden kafirdir
Chat gpt her zamanki gibi çok pozitif yaklaşmış. Ama aslı başka belli ki“Nefsimi döşeyim zahrına” / “Nefsimi düşeyim zahrına”
Nefsimi senin acına/öfkenin üzerine koyayım
Senin çektiğin acıyı ben çekmiş olayım
Senin derdini üstleneyim
gibi fedakârlık, özveri, sevgi ve bağlılık içeren bir anlam taşır.
Bazı yörelerde:
“zahr” = acı, dert, sıkıntı
“döşemek/düşmek” = üzerine almak, yüklenmek
Yani kısaca:“Senin acını ben çekeyim, senin yerine ben üzüleyim.”
gibi çok duygusal, sahiplenici bir ifade.
Merak ettim gerçek anlamı ne bu cümlenin?
Avukat mısın sen ?? Yoksa hakim misin ve biz şuan çağlayan adliyesinde miyiz?? Yoksa kartal adliyesinde miyiz?? Söyle bakayım bana bide sevgilim kürtO zaman ya uyusturucudan ya gasptan girmistir. Basit hirsizligi da vardir ama onda yatirmazlar. Yaralamali gasp yada uyusturucu kesin.
O zaman kacakcilik, darp yada cinayete daha yakin. Romanlar kurtlere kiz vermez ama anan baban bisey demiyor mu? Ben adalar adliyesindeyim.Avukat mısın sen ?? Yoksa hakim misin ve biz şuan çağlayan adliyesinde miyiz?? Yoksa kartal adliyesinde miyiz?? Söyle bakayım bana bide sevgilim kürt
Siz bence ayrılmayın bu heriften. Birbirinizi çok iyi tamamlayan, uyumlu bir çiftsiniz. Mutluluklar dilerim.Avukat mısın sen ?? Yoksa hakim misin ve biz şuan çağlayan adliyesinde miyiz?? Yoksa kartal adliyesinde miyiz?? Söyle bakayım bana bide sevgilim kürt
Sen niye sinirleniyorsun arkadaşına yürümüş şu an ona sinirli olmalısın insanlar yorum yapıyor bu ne atar gider bir sakin ol bacımAvukat mısın sen ?? Yoksa hakim misin ve biz şuan çağlayan adliyesinde miyiz?? Yoksa kartal adliyesinde miyiz?? Söyle bakayım bana bide sevgilim kürt
Kim diyo romanlar kürtlere kız vermez diye düşüncelerin sana kalsın çok yanlış tahminlerde bulunuyosunO zaman kacakcilik, darp yada cinayete daha yakin. Romanlar kurtlere kiz vermez ama anan baban bisey demiyor mu? Ben adalar adliyesindeyim.
TeşekkürlerSiz bence ayrılmayın bu heriften. Birbirinizi çok iyi tamamlayan, uyumlu bir çiftsiniz. Mutluluklar dilerim.
26 yaşındayım sevgilim de 26 yaşında ben romanım sevgilim siirtliHanımlar boşuna laf anlatmayın kimse seni romansın diye küçümsemez ama az çok biliyoruz roman yapısını erken yasta evlilik muhabbetlerini sevgilisi de roman tahminen d uyuşturucudan yatiyordur veya hırsızlık. Boş yere laf anlatmayın kızımız tavrı şundan öte değil çünküEki Görüntüle 3684645
Ne kadar da edebi bir yaklaşım“Nefsimi döşeyim zahrına” / “Nefsimi düşeyim zahrına”
Nefsimi senin acına/öfkenin üzerine koyayım
Senin çektiğin acıyı ben çekmiş olayım
Senin derdini üstleneyim
gibi fedakârlık, özveri, sevgi ve bağlılık içeren bir anlam taşır.
Bazı yörelerde:
“zahr” = acı, dert, sıkıntı
“döşemek/düşmek” = üzerine almak, yüklenmek
Yani kısaca:“Senin acını ben çekeyim, senin yerine ben üzüleyim.”
gibi çok duygusal, sahiplenici bir ifade.
Merak ettim gerçek anlamı ne bu cümlenin?
Ya ben sakinim de aşırı bi yargı var ben kimseye böyle yaklaşmıyorumSen niye sinirleniyorsun arkadaşına yürümüş şu an ona sinirli olmalısın insanlar yorum yapıyor bu ne atar gider bir sakin ol bacım
Cümleyi okurken zaten beni bir gülme tuttu. Konu sahibinin böyle sevgi dolu, duygusal,edebi cümle kurduğunu hiç düşünmedim açıkçası.Ne kadar da edebi bir yaklaşımsence şu tip bu kadar edebiyat biliyor mudur hope
![]()
tahminde bulunmadımEvet romanlar eder ama yanlış tahmin
18 olaydı iyidi. Böyle kıskandırmak için arkadaşa yurumeler falan 26 yaş işi değil26 yaşındayım sevgilim de 26 yaşında ben romanım sevgilim siirtli
Hayır hayır öyle bişi degiltahminde bulunmadım
zahr kelimesi arapça
nafıs'ı romanların döl anlamında kullandığını da biliyorum
ama bu cümleyi direkt çevirmedim zira Roman argosuna hakim deilim sadece bildiklerimi yazdım
ama tahmin edecek olsaydım Bulgaristan romanlarının "kocamla si..tiğimi süreyim" diye küfrettiğini de biliyorum, öle bir küfür etmiş herhalde diye tahmin ederdim, etmedim.
15 Mayıs 2007 (Yaş: 18)26 yaşındayım sevgilim de 26 yaşında ben romanım sevgilim siirtli
peki.Hayır hayır öyle bişi degil