• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

SİZCE NAPMALIYIM ??

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet evet bırakıp yine bi gör bak ne çabalar sarfeder 🙂↔️

Hayır öyle bişi demek degil , ben romanım bizim dilde bişi söyledim şimdi çingeneyiz diye de yargılayanlar gelir de , aslını inkar eden kafirdir
Sizi kimse roman olduğunuz için yargılamaz, eleştirmez. Cezaevine girme sebebini sormayın demişsiniz ama neden? Suça karışan, hapiste yatan ,gözü dışarda serseri bir tiple ilişki kurmayı tercih etme sebebiniz nedir?

“Nefsimi döşeyim zahrına” / “Nefsimi düşeyim zahrına”

Nefsimi senin acına/öfkenin üzerine koyayım

Senin çektiğin acıyı ben çekmiş olayım
Senin derdini üstleneyim
gibi fedakârlık, özveri, sevgi ve bağlılık içeren bir anlam taşır.

Bazı yörelerde:

“zahr” = acı, dert, sıkıntı

“döşemek/düşmek” = üzerine almak, yüklenmek

Yani kısaca: ➡️ “Senin acını ben çekeyim, senin yerine ben üzüleyim.”
gibi çok duygusal, sahiplenici bir ifade.

Merak ettim gerçek anlamı ne bu cümlenin?
Chat gpt her zamanki gibi çok pozitif yaklaşmış. Ama aslı başka belli ki

O zaman ya uyusturucudan ya gasptan girmistir. Basit hirsizligi da vardir ama onda yatirmazlar. Yaralamali gasp yada uyusturucu kesin.
Avukat mısın sen ?? Yoksa hakim misin ve biz şuan çağlayan adliyesinde miyiz?? Yoksa kartal adliyesinde miyiz?? Söyle bakayım bana bide sevgilim kürt

Avukat mısın sen ?? Yoksa hakim misin ve biz şuan çağlayan adliyesinde miyiz?? Yoksa kartal adliyesinde miyiz?? Söyle bakayım bana bide sevgilim kürt
O zaman kacakcilik, darp yada cinayete daha yakin. Romanlar kurtlere kiz vermez ama anan baban bisey demiyor mu? Ben adalar adliyesindeyim.

Siz bence ayrılmayın bu heriften. Birbirinizi çok iyi tamamlayan, uyumlu bir çiftsiniz. Mutluluklar dilerim.

Sen niye sinirleniyorsun arkadaşına yürümüş şu an ona sinirli olmalısın insanlar yorum yapıyor bu ne atar gider bir sakin ol bacım

Hanımlar boşuna laf anlatmayın kimse seni romansın diye küçümsemez ama az çok biliyoruz roman yapısını erken yasta evlilik muhabbetlerini sevgilisi de roman tahminen d uyuşturucudan yatiyordur veya hırsızlık. Boş yere laf anlatmayın kızımız tavrı şundan öte değil çünkü 😂
hqdefault.webp

O zaman kacakcilik, darp yada cinayete daha yakin. Romanlar kurtlere kiz vermez ama anan baban bisey demiyor mu? Ben adalar adliyesindeyim.
Kim diyo romanlar kürtlere kız vermez diye düşüncelerin sana kalsın çok yanlış tahminlerde bulunuyosun

Hanımlar boşuna laf anlatmayın kimse seni romansın diye küçümsemez ama az çok biliyoruz roman yapısını erken yasta evlilik muhabbetlerini sevgilisi de roman tahminen d uyuşturucudan yatiyordur veya hırsızlık. Boş yere laf anlatmayın kızımız tavrı şundan öte değil çünkü 😂Eki Görüntüle 3684645
26 yaşındayım sevgilim de 26 yaşında ben romanım sevgilim siirtli

“Nefsimi döşeyim zahrına” / “Nefsimi düşeyim zahrına”

Nefsimi senin acına/öfkenin üzerine koyayım

Senin çektiğin acıyı ben çekmiş olayım
Senin derdini üstleneyim
gibi fedakârlık, özveri, sevgi ve bağlılık içeren bir anlam taşır.

Bazı yörelerde:

“zahr” = acı, dert, sıkıntı

“döşemek/düşmek” = üzerine almak, yüklenmek

Yani kısaca: ➡️ “Senin acını ben çekeyim, senin yerine ben üzüleyim.”
gibi çok duygusal, sahiplenici bir ifade.

Merak ettim gerçek anlamı ne bu cümlenin?
Ne kadar da edebi bir yaklaşım 😂 sence şu tip bu kadar edebiyat biliyor mudur hope😂

Sen niye sinirleniyorsun arkadaşına yürümüş şu an ona sinirli olmalısın insanlar yorum yapıyor bu ne atar gider bir sakin ol bacım
Ya ben sakinim de aşırı bi yargı var ben kimseye böyle yaklaşmıyorum

Sevgili ceza evinde, sevgilinin arkadaşında ceza evinde konu sahibinin arkadaşı da sevgilinin ceza evindeki arkadaşı ile sevgili ilginç bir kombinasyon. Bulmuşlar birbirini umarım hiç ayrılmazlar.

Ne kadar da edebi bir yaklaşım 😂 sence şu tip bu kadar edebiyat biliyor mudur hope😂
Cümleyi okurken zaten beni bir gülme tuttu. Konu sahibinin böyle sevgi dolu, duygusal,edebi cümle kurduğunu hiç düşünmedim açıkçası. 😅🤭 Üslup her şeyi ele veriyor.

Evet romanlar eder ama yanlış tahmin
tahminde bulunmadım

zahr kelimesi arapça
nafıs'ı romanların döl anlamında kullandığını da biliyorum
ama bu cümleyi direkt çevirmedim zira Roman argosuna hakim deilim sadece bildiklerimi yazdım

ama tahmin edecek olsaydım Bulgaristan romanlarının "kocamla si..tiğimi süreyim" diye küfrettiğini de biliyorum, öle bir küfür etmiş herhalde diye tahmin ederdim, etmedim.

26 yaşındayım sevgilim de 26 yaşında ben romanım sevgilim siirtli
18 olaydı iyidi. Böyle kıskandırmak için arkadaşa yurumeler falan 26 yaş işi değil

tahminde bulunmadım

zahr kelimesi arapça
nafıs'ı romanların döl anlamında kullandığını da biliyorum
ama bu cümleyi direkt çevirmedim zira Roman argosuna hakim deilim sadece bildiklerimi yazdım

ama tahmin edecek olsaydım Bulgaristan romanlarının "kocamla si..tiğimi süreyim" diye küfrettiğini de biliyorum, öle bir küfür etmiş herhalde diye tahmin ederdim, etmedim.
Hayır hayır öyle bişi degil

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X