Sizce nasil davranmsliyim

Taktınız eve, evin müsait, büyük 10 oda olması demek durumu kaldırmayı gerektirmiyor, onu diyorum.
Onca insanın işi gücü yemesi içmesi temizliği vs var ya hani ve aylardır devam eden...
Normali 3 yardımcı ise, 2 daha alınmalı ki anca düzen dönsün.
Yani kimseye bir şeyimiz yok tadına girmeyin boşuna, gayet bir şeyiniz var.
Benim aklima o yardimcilar hic evlerine gidip gelmiyolar mi, toplu tasima kullanmiyolar mi.sorusu geldi, o da corona riski ve evde agir hasta var.

Ya bu korona zamanı ne hamileliği ne birbirinizin evinde kalmalar falan... puffff bi bitin artık.

Benim aklima o yardimcilar hic evlerine gidip gelmiyolar mi, toplu tasima kullanmiyolar mi.sorusu geldi, o da corona riski ve evde agir hasta var.
Bu konuda abim8n evi çok müsait demistim. Onların kalacakları kendi odaları var 2 tane. Dışarıdan da çok fazla insan gelip gitmiyor.

Konunuza bu durumu yazmadığınız için yorumları okumadan direkt yorumumu yazmıştım ama yorumların birkaçını okuduktan sonra not olarak ekledim. Babanız için çok üzüldüm..

Evin hanimi yokken tabiri biraz saçma, çünkü eşinizde ağırlayabilir orasi onunda evi.
Corona var ama sizde hepiniz aynı evdesiniz, illaki abiniz veya yengeniz dışarıya çıkıp ise gidiyorlar orda da virüs kapabilirsiniz yani.
Ben evde yokken kimsenin evimde kalmasını istemiyorum demeniz daha gerçekçi olur. Cunku coronadan bahsederseniz eşiniz, 'o zaman sen neden gittin orasida kalabalık, senin icin riskli' diyebilir.

Insanların bizimle birlikte ayni acıyı çekmesini bekleyemeyiz malesef..

Yukarda yazdigim gibi bence suan herseyi bırakıp babanıza odaklanin.
+1

Bizde de vardi yatili yardimci ve haftada 1 gün izni vardi. Abinde kalanlar hic cikmiyosa bilemiycem.
Konuyu getirdiginiz noktaya bakın, tabi ki hafta bir izin kullanıyorlar. Odalarında dinlenerek geçiriyorlar. Bu süreçte tabi ki çalıştıklarının kat ve kat fazlasını alıyorlar.

Konuyu getirdiginiz noktaya bakın, tabi ki hafta bir izin kullanıyorlar. Odalarında dinlenerek geçiriyorlar. Bu süreçte tabi ki çalıştıklarının kat ve kat fazlasını alıyorlar.
Anladim sizde ki yardimcilar izin gunlerinde evden asla disari cikmiyolar.

Kadının babası son günlerini yaşıyormuş hala yengeye yazık, yok kocandan niye 2 aydır ayrısın diyenler var. Baba bu ya... Bir daha asla geri alamayacagi zamanlar bunlar. Derdiniz ne sizlerin de..konu sahibinin de derdi ayrı. Babasını düşüneceğine niye teyze oğulları geliyor diye düşünüyor bir de bu arada. Sıkıntıya bak. Herhalde ben çok duygusalım hassasim diyorum bazen...
Teseķurler birazdan olsun anlayan çıktı. kuzenlerin gelmesine niye taktigima gelirsek, biz burada hastalıkla sağlıkla uğraşırken milletin gezmeye gelecez, oralari gormek istiyordum, yilbasinida beraber olalim demes. Ve tabi ki bu pandemi sürecinde sırf keyf için milletin gelmesi gezmesi. yılbaşından sonra benim doktor kontrolüm var eşim götürüyor beni. Bizide 15 günde bir ziyaret ediyor, hastalık taşırsa diye dusunuyorum.

Milletin biz gezmeye gelecez demesi sinirimi bozdu. Yılbaşını hep beraber olalım demesi sinirimi bozdu. Koronada yine etkisi var bunlarda.
Gelip ne yapacaklar ki... sanki sabaha kadar partileyecekler mi... yeyip içip otururlar evde en fazla. Zaten eskisi gibi gezip tozamamak psikolojimizi bozdu, bırakın iki güzel gün geçirsinler. Eşin arkalarından bir süpürge açar bitti gitti

Teseķurler birazdan olsun anlayan çıktı. kuzenlerin gelmesine niye taktigima gelirsek, biz burada hastalıkla sağlıkla uğraşırken milletin gezmeye gelecez, oralari gormek istiyordum, yilbasinida beraber olalim demes. Ve tabi ki bu pandemi sürecinde sırf keyf için milletin gelmesi gezmesi. yılbaşından sonra benim doktor kontrolüm var eşim götürüyor beni. Bizide 15 günde bir ziyaret ediyor, hastalık taşırsa diye dusunuyorum.
Kuzenlere kızmakta haklı bulamadım sizi.
Ateş düştüğü yeri yakıyor çünkü.
Sizin babanıza sizin kadar üzülmelerini, kuzenimizin karısının babası hastaymış biz de oturup dertlenelim demelerini beklemek;
nasıl desem? Yüksek bir beklenti.

Bu hepimiz için geçerli.
Hastalık ve ölüm bize ne kadar yakın insanları etkiliyorsa üzüntümüz-acımız o kadar fazla.
Eltimin annesi yoğun bakımda, üzüldüm, aradım, geçmiş olsun dedim ama o kadar.
Sürekli bunu düşünmüyorum.
Önümüzdeki hafta sonu arabaya atlayıp aylardır görmediğim anne-babamı görmeye mi gitsem şehir dışına? Diye düşünüyorum.
Çünkü benim ailem de onlar.
Babanıza çok geçmiş olsun ama abinizin evinde cümbür cemaat kalmanızı da doğru bulmuyorum ben.

Taktınız eve, evin müsait, büyük 10 oda olması demek durumu kaldırmayı gerektirmiyor, onu diyorum.
Onca insanın işi gücü yemesi içmesi temizliği vs var ya hani ve aylardır devam eden...
Normali 3 yardımcı ise, 2 daha alınmalı ki anca düzen dönsün.
Yani kimseye bir şeyimiz yok tadına girmeyin boşuna, gayet bir şeyiniz var.

kadının babası kanser ve abisi hep birlikte kalalım diye kendisi ısrar etmiş, her anı son anı gibi yaşıyordur adam ve çocukları, gerçekten 3 yardımcıya mı takıldınız bu konuda. zor durumda olan bir insana laf sokmak ne kazandırıyor ki.

Tedırgın olmakta haklısınız, ben de Ankara dayım ve cidden buralar cok riskli. Annem arac İle 5 dk mesafemde kardesım de kalıyor, evde duran kadın pozıtıf oldu. Gorusemıyoruz. Babamı da kanserden kaybettim, son evrede sabah cıkar ya da cıkmaz dedıklerınden 8 ay sonra vefat etti. Son 3 haftasında yanında olabıldım. Yasayan bilir, cok zor cok acılı bir süreç ama eşten de bu kadar ayrı kalmak da bilemedim şimdi 😕Kuzenlere bir kere evet demiş artık, bahane bulup gerı cevırmek cok ayıp olur, esınız mahcup olur. Yatıp kalkıp dua edın ki onların bir işi gücü cıksın da gelemesinler. Yoksa elbette su zamanda seyahat her ıkı taraf ıcınde cok cok rısklı. Kayınvaldenızde sızden
Sagolun sizin yorumunuz iyi geldi. Takmamaya calisiyorum artik. Esim ne kadar dikkat etsede kuzenler biraz sorumsuz, dikkat edeceklerini sanmıyorum. Biri eğlenceye, alkole duskun. Bizim kaldigimiz yerde normalde gezilecek cok yer var. birazda kayınpeder yuzunden oldu sanirim, etrafta virus varken cikmaz gezme dedik biz ona surekli canim sikiliyor diyordu, surekli paylasim yapiyor fotograf yolluyordu. Kuzenlerede sizde gelin demiş olabilir.

bende şu an bebek tedavisi görüyorum. bu sıkıntıyı siz yaşadığınız için kuzeninizi geri çevirmişsiniz tabii ama böyle konuları takmayı gereksiz buluyorum. örneğin siz de evde olacak olsanız bu sefer de ben hamile halimle onara yılbaşında hizmet mi edeceğim diyecektiniz. 3 tüp bebekten sonra olduysa cok kıymetlidir o :anneadayı: her şey Allahtan. bebeğinize ve babanıza odaklanın. babanızın yanındasınız zaten, yanında olduğunuz günlerin keyfini çıkarın ve başka şey düşünmeyin
Allah yardınız olsun çok zor bir surec ancak geçiren anlar tup bebek tedavisini. Ne zaman kafanız rahat olursa o zaman kendiliğinden gelişiyor zaten. Psikolojikmen yiprandigimi yoruldugumu hissettigi anda ben ara verdim.

Dedigim gibi kayınvalidemler düşük riskim olduğu için bana bakmaya geldiler. Benim Abimler de kalmamda yine babamın son zamanlarını yaşaması, ve abimlerin evi müsait olduğu için

peki siz abinize geçince kayınvalideler sizde kalmaya neden devam etti. Bi de sizin için gelmişler garip.

3 yardımcıya bir tek ben takıldım herhalde😂😂
Ey maşallah, siz yokken ne yapıyor 3 yardımcı?
Sizin için mi iş verildi yoksa normal düzen mi bu?

Hayır yük olmuyoruz tadındasınız da, sizle alındıysa işte zaten zorlanılmış demektir.
Öncesinde varsa ise ancak 3 yardımcının hallettiği bir ev düzenine sayamadım ama 6 kişi eklenince işler çığrından çıkmıştır.

1 i temizlik 1 i yemek 1 i çocuk bakımı desek. Gerçekten evdeki kişi sayısı arttıkça temizlik 1 er tane daha eklemek gerekir tabi 🤣

Ben de bişey sormak istiyorum. Abiniz yengenizle, anneniz babanızla, eşiniz neden sizinle beraber abinizde kalmıyo ? Ayrı olmanız, şu durumda çok saçma olmuş. Madem abinizde kalmaktan başka yol bulamadınız, düşük riskiniz varken ve babanızın son günleriyken eşiniz neden sizin yanınızda değil de evde annesiyle beraber? Bence kuzenlerin gelip gitmesinden ziyade bunu dert edinin kendinize.
Ha bi de yengeniz durumdan rahatsız olsa bile sizi kovacak değilya. Bence o da sesini çıkaramıyo. Yoksa kim 2 ay bu durumu kabul etsin ki

Iyi geceler bayanlar , araniza yeni katıldım. 3,5 aylık hamileyim. Yeni hamile kaldigimda düşük riski yaşadım ve doktorum sana yardımcı olması için birilerini çağırın dedi. Annemler geldi, sonra kayınvalidemler geldi memleketten bana bakmaya. Ondan sonrada annem, babamla birlikte bize 1 buçuk saat uzaklıktaki abime geçtik hem beraber olalım diye, 2 aydır Abimler de kalıyoruz. Kayınvalidemler eşimle birlikte bizim evdeler. Geçen eşimle görüşürken yılbaşında 4 gün sokağa çıkma yasağı var diye konuşuyorduk. Yılbaşında memlekette 8 saat uzaklıktan eşinin iki tane teyzesinin oğlunun geleceğini öğrendim. Sinir oldum oldum ama bozuntuya vermedi. Su virüs döneminde her taraf kapalı iken gezmeye geleceklermiş, yılbaşını beraber geçirelim diye. Şuanda evimde kalmıyorum, kalsa idim kesinlikle kabul etmezdim ben hamile halimle , virüs varken millet gezmeyi mi düşünüyor diye. Kayınpederinin, ve kayınvalidemin bizde iken gelelim demisler. Eşimde gelecek insana gelmeyin diyememiş sözde bana plan yaptık diyor. Sizce ne yapmaliyim
Onu bunu bilmem de abinizin eşine yazık. 2 aydın rahat yüzü görmemiştir evde. Sebebi her ne olursa olsun iki ay başkasının evinde de kalınmaz yani. Şu karmaşık yaşam yumağında en normal şey kuzenler bence.

Back
X