Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
herkese merhaba 3 mayıs 2014te düğünüm var nasipse inşallah !!
bu yıl nisan ayında aile arasında isteme ve sözüm oldu nişanda yapacaktık güya ama neolduysa oldu ve yapamadık
sözlümün ailesi gelipte nezamn yapalım nası yapalm nişanla ilgili hiçbişi konuşmadılar ben haziranda yapalım gibi niyetlendm ama buna da yanaşmadılar snra bnm kız kardeşimn istemesi oldu ve onun hemen sonra direk nişanını yaptılar çünkü nişanlısının ailesi usullere göre herşeyi konuştular ve yerine getirdiler ama bnmkiler cok degişik kardeşimn nişan sıralarında bizde yaparız gibi bişiler konuştular ama kardeşimn nişanını yaptıktan sonra bizimkinin konusunu bile acmadılar bnde istemiyorum nişan falan dedim sözlüme zaten kardeşime yaptık (kapının önünde orkestralı güzel ve büyük bir nişan yaptık) bide bnmki tekrar aynı zahmetlerin olmasına gerek yok dedim oda sen istemiosan tmm dedi 19 eylül dogm günümdü ve sözlümün hediyesi nişan yüzüğüydü nese o şeklde başbaşa nişan yüzüklermzi takmış olduk(kimsesiz gibi) ama yüzükleri tanıdık bi kuyumcudan aldıgı için hem belki onun aldıgını begenmem degiştiririz die hemde onun yüzüğünü hoş ben alacagım için parasını ödemeden almış şimdise paralarmızı birleştirip yüzük borcunu ödemeye calışıoruz ama tabi pek mümkün olmuyo bnm taksitlerm var onunda beyaz esya taksidi var zorlanıoruz yani bnde dünakşm sinirlendm ailen hem nişan yapalım demedi hemde yüzüklermzi neden almıolar dedim sen nası para ayarlıcm die ugraşcagına nişan yüzügmü kaynanamla kayınpedermn almasını istiorum ben dedim nie herşeyi biz üstleniorz tüm borçları biz ödemeye calışıoruz dedim hiç bişi demio ben bbamdan alırım öderm senin yüzüğünü dedim artık sende nası ödüosan ödersin bnmkinin borcunu dedim :26:
ailemden alırım demio hiçşbişi demio cıldırıcam tmm ben öderm dedi sadece ama parası yok maası anca yetio velhasıl kelam demek istedigim bu yüzükleri bizim böle dertlenerek ödemeye calışmamız normalmi yoksa gercektende kayınvalide ve kayınpederin mi alması dogal?böle herşeyi gözardı edioruz bunun gibi bi kaç örneklerim var mesela bayramdada bişiler alınıomuş geline erkek tarafından bnmkilerdenn daha tektaş haricinde hiç bişi görmedim 6aydır gecen bayram iç çamasırı falan almış kayınvalidem bayrmda getirircm dedi geldi ve aldıklarımı unuttum ben dedi snrada senin onları koyacak yerin var mı dursun bidahaki bayrama bi iki şey daha alır getiririz dedi resmen bana oysaki kardeşimnkiler her gelişte kaç parca esya getirdiler ona ayrıca nişan bohcasıda öle bolcaydıki mahalleye yayıldı bohcasının güzelligitabi bnm ailemde kardeşime yapılıoda bana yapılmıo die üzülüolardı bnm adıma
ne bilim bunlar belki sonradan huzursuzluk yaratırmı yüzüğümü neden almıolar ilgilenmiolar die içim yanıo gercekten
ayrıca kayın pederm emekli ayrıca sagda solda iş oldugu zamn günlük işlerede gidio yani ne olursa olsunn yüüzk alacak 500 lirası vardır heralde deilmi![]()
parasızlık falan degil bu
terbiyesizlik resmen
madem ogullarını evlendirecekler kız tarafına paşa paşa gidip gerekeni yapacaklar
yoksa ne diye ogullarını evlendirmeye kalkıyorlar anlamıyorumki
tmm nişan kız tarafında olur bazıları nişan masraflarını kız tarafı
bazı yerlerde yarı yarıya bazı yerlerde de tamamen erkek tarafına aittir
madem nişan yapma gibi niyetleri yok ne diye yapacaz dediler senin yerinde olsam kv ve kp sorarım bu soruyu
şimdi nişanlının yüzük parasını ödeyemedi peki siz evlenince nasıl geçineceksiniz
dügün borçları size kalır çünkü[/QUO
evet en dogrusu kv bunu sormak sanırım çünkü aklımı kemiriyor bu sorular zaten nişan konusunu acsaydılar onlara yaptırmıcaz ne gerekiosa biz yapıcaktk ama onlar sandıki onların üzerine yüklicez die düşündüklerni sanıyorum nişanlım da cok üzülüyo bu duruma ama bişi diyemiyo normalde öder ama beyaz taksidimz 400 lira 1000lira maası var hergün bi masraf cıkıor yetmiyor para haliyle bnse hem kendi ihtiyaclarımı görüorum hemde ailemede katkıda bulunuorum yüzük paramı babamdan alıcam ama onunda babasından almasını istiorum bunu söyleyemior cıldırıorum evet herşeyi kendmz yapabilirz istesek ama yinede büyüklern destegi gerek şimdi bu bni rahatsz etmemiş olsaydı belki evlendigmzde cıkacaktı böle sorunlar bilmiorum ya aklım karışıkkk:18:
biz herşeyi kendimiz aldık valla yüzük bohça aklına ne gelirse benim ailem üzerine düşen herşeyi yaptı. ama salon parasını da onlara verdirmedim açıkçası iyi niyetli diye enayi yerine koydurmadım ailemi. ama iyi düşün.
sözlünün durumu 500 tl lik yüzük almaya yetmiyosa sonra nasıl evi döndürücek :26:
düğün neyse de nişanı sizin yapmanız gerekiyordu, siz kendi yapmanız gereken şey için yapmayalım demişsiniz nişanlınız da peki demiş,
seni en iyi anlayanlardan biri benimdir sanırım..bende sözlendim istemeye gelcekler erkek arkadaşımm babam para verirmiki diyoo düşünn.aldığı para anca kendine yetio.bayram geçtii ilk geline kaban alındı geçen yıl ben birşey görmedim.kayınvalideme çıtlatmış benimkii babandan gelince alırız alırsın demiş sonra benimkine sen al dediler.nişan var bu ay sonu.oturmuşlar konuşmuşlarr biz nişanı yaparız ama sen bize geri öde her ay taksitle..zaten ne alıyorki bu çocukta her ay geri alıyosunuz..neden önceki geline tuvalet terliğine kadar siz aldınız düzdünüz önünede bana böyle.valla inan bende aynı durumdayım.soruyorumm o da arada kalıyoo.napayım böyle diyoo.onun durumu kabulllenip ses çıkarmaması daha çok sinirimi bozuo.bende çocuğunuuzum bana neden böyle diyemio sıkıntıyı biz çekiyoruz.bişi oluyo param yok masraf var sıkıntım var.biz doğru çıkıp para düşünmeden bişi yapamıyoruz malesef.valla düşünme boşuna eğer diyosanki evleneceğim sevdiğim adam bu.düşünsemde ayrılmam boşuna üzme düşünüpte tatlı canını boşuna üzülürsünherkese merhaba 3 mayıs 2014te düğünüm var nasipse inşallah !!
bu yıl nisan ayında aile arasında isteme ve sözüm oldu nişanda yapacaktık güya ama neolduysa oldu ve yapamadık
sözlümün ailesi gelipte nezamn yapalım nası yapalm nişanla ilgili hiçbişi konuşmadılar ben haziranda yapalım gibi niyetlendm ama buna da yanaşmadılar snra bnm kız kardeşimn istemesi oldu ve onun hemen sonra direk nişanını yaptılar çünkü nişanlısının ailesi usullere göre herşeyi konuştular ve yerine getirdiler ama bnmkiler cok degişik kardeşimn nişan sıralarında bizde yaparız gibi bişiler konuştular ama kardeşimn nişanını yaptıktan sonra bizimkinin konusunu bile acmadılar bnde istemiyorum nişan falan dedim sözlüme zaten kardeşime yaptık (kapının önünde orkestralı güzel ve büyük bir nişan yaptık) bide bnmki tekrar aynı zahmetlerin olmasına gerek yok dedim oda sen istemiosan tmm dedi 19 eylül dogm günümdü ve sözlümün hediyesi nişan yüzüğüydü nese o şeklde başbaşa nişan yüzüklermzi takmış olduk(kimsesiz gibi) ama yüzükleri tanıdık bi kuyumcudan aldıgı için hem belki onun aldıgını begenmem degiştiririz die hemde onun yüzüğünü hoş ben alacagım için parasını ödemeden almış şimdise paralarmızı birleştirip yüzük borcunu ödemeye calışıoruz ama tabi pek mümkün olmuyo bnm taksitlerm var onunda beyaz esya taksidi var zorlanıoruz yani bnde dünakşm sinirlendm ailen hem nişan yapalım demedi hemde yüzüklermzi neden almıolar dedim sen nası para ayarlıcm die ugraşcagına nişan yüzügmü kaynanamla kayınpedermn almasını istiorum ben dedim nie herşeyi biz üstleniorz tüm borçları biz ödemeye calışıoruz dedim hiç bişi demio ben bbamdan alırım öderm senin yüzüğünü dedim artık sende nası ödüosan ödersin bnmkinin borcunu dedim :26:
ailemden alırım demio hiçşbişi demio cıldırıcam tmm ben öderm dedi sadece ama parası yok maası anca yetio velhasıl kelam demek istedigim bu yüzükleri bizim böle dertlenerek ödemeye calışmamız normalmi yoksa gercektende kayınvalide ve kayınpederin mi alması dogal?böle herşeyi gözardı edioruz bunun gibi bi kaç örneklerim var mesela bayramdada bişiler alınıomuş geline erkek tarafından bnmkilerdenn daha tektaş haricinde hiç bişi görmedim 6aydır gecen bayram iç çamasırı falan almış kayınvalidem bayrmda getirircm dedi geldi ve aldıklarımı unuttum ben dedi snrada senin onları koyacak yerin var mı dursun bidahaki bayrama bi iki şey daha alır getiririz dedi resmen bana oysaki kardeşimnkiler her gelişte kaç parca esya getirdiler ona ayrıca nişan bohcasıda öle bolcaydıki mahalleye yayıldı bohcasının güzelligitabi bnm ailemde kardeşime yapılıoda bana yapılmıo die üzülüolardı bnm adıma
ne bilim bunlar belki sonradan huzursuzluk yaratırmı yüzüğümü neden almıolar ilgilenmiolar die içim yanıo gercekten
ayrıca kayın pederm emekli ayrıca sagda solda iş oldugu zamn günlük işlerede gidio yani ne olursa olsunn yüüzk alacak 500 lirası vardır heralde deilmi![]()
Ben nişanı kız tarafı yapar diye biliyorum.
Neden kendi aranızda yüzük taktınız ki?Anlı-şanlı olmasa da ailelerin şahitliğinde olsaydı daha güzel olmaz mıydı?
Kayınpederiniz emekli olduğu halde gündelik işlere de gidiyorsa durumları iyi olmayabilir?
seni en iyi anlayanlardan biri benimdir sanırım..bende sözlendim istemeye gelcekler erkek arkadaşımm babam para verirmiki diyoo düşünn.aldığı para anca kendine yetio.bayram geçtii ilk geline kaban alındı geçen yıl ben birşey görmedim.kayınvalideme çıtlatmış benimkii babandan gelince alırız alırsın demiş sonra benimkine sen al dediler.nişan var bu ay sonu.oturmuşlar konuşmuşlarr biz nişanı yaparız ama sen bize geri öde her ay taksitle..zaten ne alıyorki bu çocukta her ay geri alıyosunuz..neden önceki geline tuvalet terliğine kadar siz aldınız düzdünüz önünede bana böyle.valla inan bende aynı durumdayım.soruyorumm o da arada kalıyoo.napayım böyle diyoo.onun durumu kabulllenip ses çıkarmaması daha çok sinirimi bozuo.bende çocuğunuuzum bana neden böyle diyemio sıkıntıyı biz çekiyoruz.bişi oluyo param yok masraf var sıkıntım var.biz doğru çıkıp para düşünmeden bişi yapamıyoruz malesef.valla düşünme boşuna eğer diyosanki evleneceğim sevdiğim adam bu.düşünsemde ayrılmam boşuna üzme düşünüpte tatlı canını boşuna üzülürsün