Sizce nasıl yapmak daha doğru?

Cileklivanilinn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2018
7.005
18.138
248
28
Merhaba konuyu yakın arkadaşım için açıyorum fikirleriniz çok kıymetli:

Arkadaşım yüksek lisans yapmak istiyor ve bu yüzden bir okula başvurdu. Bilim sınavına ve mülakatına girdi. Mülakatta kimine kolay kimine zor kimine ise hiç bilimsel soru sorulmamış. Mülakatı yapan kişi kontenjan olup olmadığını bile bilmiyormuş.
Soruları şunlar:
-Mülakatta kimine bilimsel soru sorup kimine sormamaları normal mi? Bunun bir anlamı var mı?
-Mülakatı yapan kişinin kontenjan olup olmamasını bilmemesi normal mi? Bu laçkalığı mı gösterir?

Reactions: rpt
Soruları zarfta secmemiş mi ? Okullarda öncelik kendi ogrencisidir. Kendi ogrencisine öğrettiği konuları bildiği için ona göre soru sorar yabancı öğrenciye başka

Neresi burası, bilindik bir üniversite mi?
Rezillik tabi ki, nasıl hiçbir teknik soru olmaz Acilen kaçsın orda yapacağı işten hiçbir hayır gelmez.
Önceliği kendi ogrencisi olduğu içindir. Kontejyani bilmemesi de yalan nasıl bilmiyor. Kimin geleceği bellidir zaten. O yüzden soruları ona göre sormustur.

Dün gece sosyal medyada bir reels izledim.
Ülkenin önde gelen ilk 5 ünisinden red alan bir genç hanım; Boston, Cambridge ve bir üniden daha kabul alıyordu hatırlamıyorum şuan.
Diyeceğim o ki, çok da şey etmesin:)
Ne doğru düzgün kaldı bizde bunu sorgulayalım…

Kontenjanın kaç kişi olduğunu mu bilmiyormuş? Mülakatın böyle farklı olması elbette akla istediklerine yüksek istemediklerine düşük puan vermeleri için ortam oluşturur

Ben de yakın zamanda çok bilindik bir üniversitenin yl mülakatına gittim. Kendi öğrencileri 15 dakika içeride kalırken bizler 3 5 dakikada çıktık. Soruları da tamamen keyfi, akıllarına ne geldiyse şeklindeydi.
Tam bir hayal kırıklığına uğradım red alınca, sorular adilane olmayınca.
Sanırım akademide yaygın bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…