sizce ne demek istedi!

Canım birkez söylese hadi neyse her gittiklerinde aynı şeyi söyleyip duruyormuş kız...

Tamam belki de art niyet yoktur ama şaka yapıyorsa bile şaka bir kere yapılır,suyunu çıkarana kadar tekrarlamak da saçma olmaz mı.

Ondan daha iyi tanıdığımı söylemedim sadece empati kurmaya çalışıyorum.

Şimdiden böyleyseniz ilerde nasıl olursunuz kim bilir lafı bence tuhaf şakayla söylencek bir laf değil gibi

bende annemin yanında ismiyle seslenirim erkek arkadasıma ama o tam tersi askım vs der..
ne yani ben odun muyum şimdi?
ne alaka be güzelim..
teyze kızını da taniyorsun sevdiğin adamı da..problem ne yani?teyze kizida takilmistir öylesine..bana dense aklıma takipta dert yapmam unuturum alınmam bile yani..
Allah başka dert vermesin..
kıza da laf carpicam diye didinme boş yere bozusmayin..

Bi çiftin ilişkisinin ne düzeyde olduğu asla kalaBalık içinde Belli olmaz.. üstelik aile içinde öyle vıcık vıcık olmanın da lüzumu yok. ha kalaBalık içinde tartışır, BirBirinizi aşağılar, saygısızlık edersiniz o zaman insanlar "sizin nasıl Bi ilişkiniz var Böyle, daha şimdiden ne hale gelmişsiniz" dese Bunda yanlış anlaşılacak bi durum yok, ama şapur şupur olmadınız diye de Böyle algılanması tuhaf. Ben de ortam içinde yalnızken paşam yiğidim erkeğim diye hitap ettiğim sevgilime şafak diye adıyla hitap ederim. şimdi Bu Bizim ilişkimizin kötü ve resmi olduğu anlamına gelmez, Biz ortam içinde BirBirimizden çok diğer insanlarla ilgilenmeyi tercih ediyoruz, hiç yalnız kalmıyomuş giBi kucak kucağa oturur sevgilimin kuzenleri kız arkadaşlarıyla, Biz daha mesafeli oluruz, şapur şupur öpüşüp koklaşmaz aşkım Böcüğüm çiçeğim diyip durmayız ama bu Bizim ilişkimiz kötü onlarınki iyi anlamına gelmez.. Ben de tercih etmiyorum arkadaş ortamında Bile çok yakın olmayı, çünkü Biz orda Bi ortam içindeyiz ve zaten yeterince yalnız kalıyoruz, o yüzden ortamdayken diğer insanlarla ilgileniyoruz. teyze kızında art niyet yok sadece algılamasında farklılık var. Ben sizi hiç yadırgamam mesela ama o yadırgıyor demekki. eğer samimiyseniz için rahat olsun aBlacım BaşBaşa kaldığımızda acısını çıkarıyoruz diyin de içi rahat etsin hanım kızımızın

öyle bi amacım yok zaten canım sadece paylaşmak istedim laf çarpsam ne olacak kötü ben olacağım sadece küçük bi meseleyi burda sizinle paylaşmak istedim....

canım sorun çıkaran yok ki hem kafaya takmadım canım sıkıldı biraz söylenene burada da paylaşmak istedim ki sana basit gelen bi başkasına basit gelmeyebilir mesela herhangi bi insana eşi vurur o ağır gelir bi başkasına da bi bakışı ağır gelir herkesten sizin gibi olmasını bekleyemezsiniz ki.... fikir alışverişi yapmak istedim a.s.

ne güzel işte doğrusunu yapıyor.yakın davranıncada kem gözler nazar ediyor mazallah...en iyisi başkasının yannda mesafeli olmak...sonra 4 duvar arasında ne istersen yap başbaşayken.benm 110 aylık nişanlılık dönemim boyunca öğrendiğim tek şey bu...

Bence de nişanlı olan siz olan olduğunuza göre, zaten sizin anlamanız lazım, onun nişanlılığınızdan birşey anlamaması normal.

Beklenti şu, sarmaş dolaş olacaksın, hitapların sevgi dolu olacak. Bunlar özel şeyler, herkesin içinde yaşanacak şeyler değil. Kimsede böyle yaşamak zorunda değil.

Aranızda eksiklik olduğunu ima etmiş bence ama ölçüsü yanlış. İnsan başkalarının yanında yaşayamaz ki birşeyleri, bunlar özel şeyler.

Herkesin her dediğini takmayacaksın, laf söz çok olur. Boşver, yaşamana bak. Senin bilmen yeterli birşeyleri, başkasının bilmesine gerek yok.

Çok canını sıkıyorsa, bir dahakine,sende şakayla.'' Ben nişanlılığımdan birşey anlıyorum, siz anlamasanızda olur, zaten nişanlı olan biziz'' dersin olur biter.

Nişanlına kırılma,gücenme bence en iyisini yapıyor...
herkesin içinde laubali davranmıyor..
benim eşimde böyle ..
kendi aramızda canım,aşkım,cicim..
en iyiside bu zaten...
ben bi bayan olarak illet oluyorum,
hele eşimin dayı oğlu ile dayı gelini var artık abartıyorlar resmen..
milletin içinde birbirlerine "kuşum,kelebeğim,böceğim,kargam,":roflol::roflol::roflol:
bu ne ya
cıvıklık resmen
kimsenin ne dediğine bakma,nişanlın seni seviyor sende onu..
boşver,elalem ne derse desin...
yerimseniben

bizde kendi aramızda canımlı cicimli konuşuruz. hatta nişanlım herzaman öyle konuşur. ben yanımızda biri varken ismiyle hitap ederim. yapı meselesi işte o herkesin yanında diyebiliyor ben diyemiyorum.

Tatlim ne takiyorsun kafana. Bende acikcasi büyüklerin yaninda sevmem canimli cicimli konusmayi. Nisanlimda öyle, aile büyüklerinin yaninda canimli cicimli konusmaz. Konussa rahatsiz olurum. Ablasinin yaninda rahat davraniyor sadece, her ne kadarda ablanin yaninda yapma desemde. Nisanlin dogru söylüyor bence, teyzesinin kiziyla esi belki daha rahattir bu konuda, o yüzden teyze kizi aranizda bir sogukluk oldugunu zannediyordur. Öyle düsünürsede düsünsün ne takiyon bacim. Hem yalnizken sana canim askim bitanem demesi daha güzel, daha özel oluyor ozaman baskalarinin yaninda demesine gerek yok.

toplum içinde eşine ya da sevgilisine "aşkım" "canım" diye hitap etmek neden utanılacak bişey olsun ki?
neden birilerine bişey ispatlama çabası gibi görülüyor anlayamadım.
çiftlerin birbirlerine hitap şekilleri, toplum içinde arıtılmasını gerektirecek çirkin sözcükler değilse,
"aşkım" "canım" vb. gibi sözcüklerse neden sadeleştirilmeye çalışılsın?
saygısızlık bunun neresinde ki?
ilişkide kurulan dile sadık olmak, değiştirmeye çalışmamak gerek bence.
"teşhir" niyetli olursa hoş değil kabul ediyorum.
ama "bir erkeğin bunu toplum içinde yapmaması gerek" diyenler, o zaman "seni seviyorum" demeye çekinen erkekleri de olumlu karşılıyor olmalılar.
toplum içinde cinsellik çağrıştırmama dikkati içeren her türlü sevgi gösterisini son derece sempatik buluyorum.
eşim de hiç ismimi kullanmaz.
sadece tartışırken kullanırız birbirimize.
kalabalık bir ortamda bile olsak "canım" diye hitap ederiz...
sevgiden utanılır, çekinilir mi yaa?

herkesin yapısı farklıdır.kimi her yerde aynı davranırkan kimi bu tür şeylerden hoşlanmayabilir..
bunlar sevginin kıstası olamaz..bunu söyleyen bir akraba için bile üzülmeye değmez.
kadın nişanlın böyle yaptığı için seni sevmiyor ayrıl felan derse ayrılcakmısın çok saçma
bu tür şeyler iki kişilikdir gerisi boşdur tabi bana göre böyle...

nefertity sana katılıyorum aslında ama sevgilime ailemin yanında askım diyemiyorum kitleniyoru
resmen...esim oldugunda derim ama :))))))
toplum icinde tabiikide askım vs diyorum bende bı tek kendi ailemin yanında diyemiyorum..
ay bizde isimlerimizle hitap edersek kesin kızginiz demek :))))

Tamamen yetistirilme tarzina bagli bir olay bu. Yanlis diye "toplum icinde askimli canimli cicimli konusulmasini sevmiyorum" demedim ben sahsim adina konusayim. Bunun yanlisi dogrusu olmaz zaten, tabikide kötü birsey degil eslerin birbirine toplum icinde bu tarz konusmasi, ama ben sahsen nisanlimin ailesinin yaninda nisanlimin bana askim diye hitap etmesinden utanir, sIkIlirim. Yengem trakyalidir mesela dayimi annemlerin yaninda öper oksar sever askim der, ama dayim tam aksine cekinir, sIkIlir. Biz asla yengem yanlis yapiyor demedik, hatta hosumuzada gider dayima ilgili olmasi. Ama ben aynisini kendi esime yapamam ailelerin yaninda.Üstelik avrupanin göbeginde dogmus büyümüs bir insanim.. Dedigim gibi tamamen yetistirilme tarzina bagli birsey.

Son düzenleme:

aynen.
eşimin adı "x" mesela.
ağzımdan "x" kaçsa "niye x oldum ben şimdi bişey mi var!" diye terslenir :)))

Daha iyi ya iste.. herkesin icinde canim cicimli konusmak cok vicik vicik durmuyormu ??
bende kesinlikle sizin nisanliniz gibi birini isterdim... herkesin yaninda öyle
o tür laflari hos bulmuyorum. bir tek belki arada bir canim desin yeterli..

Katılıyorum. İnsan bunu yapabiliyorsa eğer, hitap ederken kendini kısıtlamamalı.
Yani bunu ne kadar acayip olarak görmemek gerekirse, o kadar da marifet olarak görmemeli. Ölçü bu değil sonuçta. İnsanlar başbaşa kaldıklarında, o özel ilgiyi gösteriyorlardır, bunu illa başkalarının yanında yaşamaları gerekmez. Aynı zamanda , hitap ederken, utanılacak bir durumda yok, çok rahat aşkımda diyebilir, elinide tutabilir. Bunda da utanılacak birşey yok.

Biraz da yapıyla alakalı. Bende başkasının yanında diyemem mesela, Eşim biraz daha rahattır , oda şimdi rahatladı, nişanlıyken diyemezdi oda. Ne biliyim insan nişanlıyken hak görmüyor kendinde.

Daha öncede yazmıştım, bize nişanlıyken, bunlar çocukta yapamaz demişlerdi. Bence bunu söylemekte ayıp.

Sınırında insan yaşayabildiği şekild yaşamalı. Ne yapana, niye yapıyorsun denmeli,ne de yapmayana, siz de bir eksik var denmeli.

Aklıma geldi şimdi, kayınvalidemler bizdeyken birkere, eşim çenemi okşamıştı eliyle, ben de ne yapıyorsun ya, ayıp oluyor demiştim. Kayınvalidemde ne ayıbı , rahat olun demişti, ve hoşuna gitmişti. Aslında hoşlarına da gidiyor böyle görmek.

Ama ben yapamam mesela, kendi ailemin yanında da yapamam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…